Huawei Mate 20 Pro - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Huawei

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kultus 23. 8. 2019 13:56

Kopiruji vsichni takze o tom se tady vubec nebudeme bavit ono co dnes jeste chcete vymyslet...AOD mela uz nokia na symbianu spis jde o to kdo to kam dotahne. Huawei dlouho trvalo dostat na AoD aplikace tretich stran. Zase za ty prachy neskutecna hodnota. Porad mne dostava displej, sice se porad pise ze samsung je barvama jinde bla bla, ale posledni tri samsungy jsem mel s nejakym mensim naruzovelym kazem, S4 jsem kvuli tomu menil kus za kus tam to uz neslo, ale i tak tam neco naruzoveleho bylo. To same vidim ted kolem sebe na novych sluzebnich A40 jako super Amoled v nizsi tride ale ty ruzove fleky/casti displeje a neni to jeden kus. Naproti tomu na Mate 20 Pro at se snazim sebevic proste dokonala homogenni bila na urovni IPS. Takze kazdy si ceni neco jineho...

skoda toho videa tam je jeste pozadu uvidime jak na tom bude Mate 30. Na druhou stranu kdyz jsem srovnal fotky z S7e a Mate 20 pro 100% priblizeni, u detailu z 40Mpx fotek zmensenych na odpovidajici velikost mi lezli oci z dulku jak je tam propastny rozdil (viz srovnani v priloze). A co vidim recenze, S8-S10 na tom nejsou o moc lepe proste je to pro rozliseni 12MPx a danou velikost snimace uz strop a vsichni se soustredi na nocni fotky a pocet fotaku. Ten quad bayer proste neni jen marketing...pokud z One UI do EMUI 10 okopci neco pro lepsi ovladani jednou rukou, tak budu velice spokojeny :D na druhou stranu napr. nevidim ze mam pripojena sluchatka, jen hodinky. Samsung tam mel pas jen pro pripojena zarizeni a vse bylo jasne. Takhle musim kontrolovat ze se opravdu automaticky pripojily v nastaveni.
Přílohy
Bez názvu.jpg
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 23. 8. 2019 19:19

Jak je to s notifikacemi v Always on Display tedy AOD?
V recenzích z přelomu roku je kritizováno že notifikuje pouze důležité a systémové události, pro zneskane hovory, SMS maily a další slouží LED ve výřezu a nastavit to prý nejde.
Opravila to nějaká aktualizace?
Cheetah007
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jozef Cmar 23. 8. 2019 19:53

Ano
Xiaomi 13
Galaxy S23
Jozef Cmar
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 23. 8. 2019 20:15

Zjistuji kam se da s fotakem az zajit, Supercamera, Open camera i Snap camera jsou vsechny horsi nez Stock a jsou sikovne treba na expozicni bracketing jinak o nicem. Zkousel jsem i upravu v RAWu a potom takovou fajnovost ve PhotoAccute kdy se sesklada do sebe napr. 5 fotek do jedne a zvetsi rozliseni. Navysuje to detail, snizuje sum anebo pomaha pri HDR. Hodi se to napr. kdyz chcete uchovat detailni fotografie z nejake rozhledny, vyskove budovy a pod. proste kdyz na detailu opravdu zalezi a nemate sebou kvalitni fotoacini. Zde 100% vyrezy ze 40Mpx fotek:
Přílohy
Bez názvu.jpg
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 23. 8. 2019 23:01

kultus píše:Kopiruji vsichni takze o tom se tady vubec nebudeme bavit ono co dnes jeste chcete vymyslet...AOD mela uz nokia na symbianu spis jde o to kdo to kam dotahne. Huawei dlouho trvalo dostat na AoD aplikace tretich stran. Zase za ty prachy neskutecna hodnota. Porad mne dostava displej, sice se porad pise ze samsung je barvama jinde bla bla, ale posledni tri samsungy jsem mel s nejakym mensim naruzovelym kazem, S4 jsem kvuli tomu menil kus za kus tam to uz neslo, ale i tak tam neco naruzoveleho bylo. To same vidim ted kolem sebe na novych sluzebnich A40 jako super Amoled v nizsi tride ale ty ruzove fleky/casti displeje a neni to jeden kus. Naproti tomu na Mate 20 Pro at se snazim sebevic proste dokonala homogenni bila na urovni IPS. Takze kazdy si ceni neco jineho...

skoda toho videa tam je jeste pozadu uvidime jak na tom bude Mate 30. Na druhou stranu kdyz jsem srovnal fotky z S7e a Mate 20 pro 100% priblizeni, u detailu z 40Mpx fotek zmensenych na odpovidajici velikost mi lezli oci z dulku jak je tam propastny rozdil (viz srovnani v priloze). A co vidim recenze, S8-S10 na tom nejsou o moc lepe proste je to pro rozliseni 12MPx a danou velikost snimace uz strop a vsichni se soustredi na nocni fotky a pocet fotaku. Ten quad bayer proste neni jen marketing...pokud z One UI do EMUI 10 okopci neco pro lepsi ovladani jednou rukou, tak budu velice spokojeny :D na druhou stranu napr. nevidim ze mam pripojena sluchatka, jen hodinky. Samsung tam mel pas jen pro pripojena zarizeni a vse bylo jasne. Takhle musim kontrolovat ze se opravdu automaticky pripojily v nastaveni.

Tak o displeji ctu v pripade Mate 20 pro casto a rikaji ze je lepsi nez u samsungu trebas Note9.
Akorat byly problemy a stale nektere kusy mit budou s nazelenalym nadechem pri nizkem jasu a na cernem pozadi....zde v tematu je to na prvnich strankach...pry tim trpeli kusy od LG od te druhe BOE nebo jak udejne ne.
Nikdo nevim zda vsechnxy vadne huawei nechal stahnout nebo je prodejci na skladech stale maji ale snad neni problem reklamace...jako alza mela akci za 11.9k coz je vzhedem k tomu ze startoval na 25k skvela cena ale uz je po ni.
Popravde s mate20pro jsem si v showromu pohraval a je to skvely stroj a ten zaobleny displej ac nekdy trochu rusivy se mi hrozne libi, mam chut do nej jit...objednavku na RedmiNote7 jsem na posledni chvili zrusil...pred tim jsem si pohraval s pujcenym od znameho.

Co se deje v kauze huawei tedy USA vs CIna sleduji, maji dalsi tri mesice co bude pak nikdo nevi....vlastni OS Harmony maji hotov, nasadi do TV hodinek a dlasiho, v pripade nouze i do telefonu, tady jsou na google nezavisli ale HW bude problem.....prosim soucastky si nechaji vyrobit doma nebo na tw ale architektura ARM na ktere si sami vyrabi HiSilicon cipy to je problem a jak je to u MTK netusim....mam moznost tento telefon za 11.9k v cerne barve stale mit, objednavku mama porad uz tri dny na pobocce prichystana rezervace, jen nevim jestli vzit nebo nechat lezet.
Naposledy upravil Cheetah007 dne 24. 8. 2019 07:09, celkově upraveno 1
Cheetah007
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kultus 23. 8. 2019 23:50

Nevidim duvod jej nechat lezet... nejaka kauza mne zas tak moc netrapi kdyz vidim co ten klaun porad vymysli IMHO to nebude tak horke. Q dostane a bezpecnostni snad budou chodit jako za tu cenu lze neco odpustit. System je rychly odladeny, vse funguje, fotak vyborny, s videem uz imho nic neudelaji-zily mi to netrha. Ma notif. diodu! a AoD se ma v EMUI vylepsit. Tohle si musis rozhodnout sam. Zahnuty displej neni zadny problem, na S7e to byl des kraje poradne nechytaly doteky zahnuti bylo vyraznejsi. Ja mnel mejta za 14K, pockat mohl jsem usetrit ale zase jsem mohl chytnout vadny kus nebo neco to clovek nikdy nevi, S10+ je za 25K to mluvi za vse. I S9+ ktery se s Mate neda srovnat (snad krome stereo repro) je porad pres 16K... neni co resit. Bal jsem se EMUI, jak lidi strasi ze je zaostaly atd. nekteri kvuli nemu vraceli. Nevim jestli za to muze posledni update ale az na drobnosti vpohode rychle jsem si zvykl, skoda nastaveni notifikaci to je potreba nastavit-odladit pak vse funguje a notifikace chodi...ze zacatku ale zmatek a trochu boj. Funguje mi i Gear S3 i cinske bezdrat. sluchatka co vic si prat ;)
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod michalreznar 24. 8. 2019 06:49

Divil jsem se, že telefon strašně laguje, zejména scrollovani v prohlížeči či Facebooku. Pak jsem našel několik zahraničních diskusí a není to problém jen tohoto modelu.
Pujcil jsem si tedy od známého P30 a tam to dělalo taky. Co pomáhá, tak je vypnuti automatické práce aplikaci v sekci Baterie. Ale proč bych to vypinal??
Dá se na to zvyknout, ale oproti Samsungu je to otrava.
michalreznar
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Cheetah007 24. 8. 2019 07:03

Tak jestli mě něco odrazuje je to tohle https://www.huafan.cz/discussion/6737/h ... splejem/p8 no a Amoled a jeho stav po pár měsích byt se k němu budu chovat sebelip, minimálně horní stavova lišta se tam bude vypalovat
Cheetah007
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kultus 24. 8. 2019 08:28

To co postujes uz davno neni aktualni, mam bezvadny displej lepsi nez od kterehokoliv samsungu co jsem mel...AMOLEDY samsungu se pry taky vypaluji a jsou to nejprodavanejsi vlajk. lode, na OLED presel i apple lg atd. nevim o tom ze by se desitkam milionum uzivatelu po par mesicich vypalil displej :D po 2.5 roku nemam na S7e nic a pisi to vsude! od SGS2 jsem vypaleny displej doma nemel! Ta moznost tu je vzdy, ale co si pak chces koupit. Nebo lepe co bys doporucil v cenovce do 15K to jsem tedy zvedav. Zaslepeny nejsem ale tyhle nesmyslne hejty fakt nechapu...

michale, facebook nepouzivam ale (pro mne} nepouzitelny chrome, ktery mimochodem absolutne vubec nelagoval, jsem nahradil samsung browserem a max. spokojenost pres cloud mi vratil vsechny zalozky a zkusenost s trychlosti uplne jinde nez na S7e.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 24. 8. 2019 10:17

Toho se bojis? Kauzy 3/4 roku stare? Byla chyba v lepidle pod displejem , ktery pri zahrati delal zelene kraje. Chyba jen u LG displeju. V dnesni dobe je vse od boe a neni duvod strachu. Ja tu mate 20 pro za 12t koupil u mall.cz . Za ty penize excelentni , vykon , baterie , fotky a hlavne sirokouhly fotak , coz nema S9 ani note 9. A na to clovek si zvykne az moc. Jinak EMUI mi vyhovuje , takze v tom jsem nemel problem.
Ja zas S8 2x za pul roku vypalil displej....
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 09freds 24. 8. 2019 10:20

Zdravím, mám opět dotaz ohledně tohoto telefonu. Chci zjistit jaký displej mám v telefonu,ale nedaří se mi to. Použil jsem app Device Info HW i Device Info HW+ ale výsledek je pořad stejný.
V záložce "General" , v položce LCD Type mám uvedeno pouze OLED/AMOLED, bez bližšího určení.
Co dělám špatně?
09freds
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 24. 8. 2019 11:36

Kultus
Jasně no, ono to není tak zle máš pravdu a záleží na způsobu používání a pravda pokud se na to člověk přímo ne zaměří nevšimne si.
Měl jsem Motox 2014, notifikacni a stavova lišta, byly vidět po nic duchy ale chtělo to zobrazit přes Full screen zelenou, modrou nebo šedou, nebo v nějaké testovací aplikaci, jinak to nijak ne obtěžovalo.
Máš pravdu že je to asi hloupost řešit no, ano amoledy tímhle trpí někdy ale nijak zvlášť to neobtezujez
To samé platí o degradaci další, jako zloutnuti, rychle stárnutí bodů s modelu barvou.
Jinak podání barev je jaké je, u mate je displej dobře kalibrovaná a není to tak presycene, stejně tak si s tím může uživatel trochu pohrát.


Hurec
Ano šlo o vrstvu lepidla, nějaká chemická reakce působením tepla.
Někomu se to objevilo třeba po dvou dnech a zůstalo i se zhoršilo, někdo zase psal že to časem začalo mizet, týkalo se to displeji od LG použili nejela nevhodné lepidlo asi.
Tak bojím.... Je otázka jestli všechny postižené kusy výrobce stáhl nebo ne a co mají dneska prodejci na skladech.

-- 24 srp 2019, 12:48 --

09freds píše:Zdravím, mám opět dotaz ohledně tohoto telefonu. Chci zjistit jaký displej mám v telefonu,ale nedaří se mi to. Použil jsem app Device Info HW i Device Info HW+ ale výsledek je pořad stejný.
V záložce "General" , v položce LCD Type mám uvedeno pouze OLED/AMOLED, bez bližšího určení.
Co dělám špatně?

Hele na prvních stránkách tě diskuze na huafan jsou screeny.
Je tam pod radkem touchscreen kód konci u LG 51 a BOE 39 nebo 63 tuším v prvním případě je tam zkratka výrobce na začátku i uvedena.
Podobné aplikace jsou na Google Play asi tři, musíš mít tuhle
https://play.google.com/store/apps/deta ... viceinfohw
Takhle bude vypadat screen
https://www.huafan.cz/discussion/6737/h ... lejem/p128
Pokud se ti to neukáže je možnost že je to v nových revizich nějak zakazane nebo to má na svědomí některá sw aktualizace.
Pokud máš i po delší době displej na černé stránce tam zmiňují zkusit v chrome otevřít soukromý list černou jka má být na minimální jas a žádné zelené okraje, vykasli se na to.
Je jedno co je tam za panel pokud se vše zobrazuje jak má a LG snad v průběhu výroby chybu s lepidlem odstranil a použil jiné.
O vlivu lepidla a vysychání jsem naposledy četl u nějakého iPhone s IPSkem buď 4 nebo 5 to už nevím a tam to zloutlo a někdy se objevovaly takové mapy .
Trvalo to pár dní a pak prý zmizelo

EDIT:
ZAtim vaham jestli do nej jit nebo vzit Redmi Note 7, ten brutalni vkyon kirin 980 ani tak nepotrebuji a fotak ma i to redmi solidni.
Zahnuty displej vypada skvele, telefon se vyborne drzi, je to zkratka efektni byt jine vyuziti jako u rady edge od samsungu neni.
Nekdy je to spise na skodu a haze odlesky ale nic tragickeho.
Ohledne tech displeju, zde se pise ze tyto kusy byly jiz davno stazeny z prodeje
https://www.alza.cz/huawei-mate-20-pro? ... ssionPosts
Na jine strance je zase otazka zakaznika jestli jsou v prodeji od alzy ze k tomu nemaji zadne informace....nikdo nic nevi klasika.
S vymenou by problem nebyl a vzdycky je mozne vyuzit 14denni lhutu ale porad nevim
Naposledy upravil Cheetah007 dne 24. 8. 2019 12:47, celkově upraveno 1
Cheetah007
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod qepos 24. 8. 2019 12:44

posledni aktualizace zjisteni vyrobce oled panelu znemožnila,možna zaměrne.
qepos
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 24. 8. 2019 12:48

Nj to je mozne.
Ale tak pokud jsou jiz posledni serie v poradku cemuz verim je to zbytecne se pidit od koho displej je.

Zatim vaham zda vzit nebo ne.
Huafan diskuze je hodne obsahla a neprehledna a uz tam nikdo ani neprispive.
Displeje od LG maji lepsi barvy ale nektere kusy problem s tou zelenou...nekdo psal ze jsou na vine nejake parazitni svody u kontaktu, ze prochazejici proud s lepidlem nejak reaguje a takhle se to projevi.
U nekoho se to projevilo az po nekolika dnech a pozdeji treba uplne zmizelo ale je to vlakno opravdu neprehledne a nic konkretniho se docist neda a ma 139 stranek
Displeje od BOE pry trpi na duchy a mirne naruzovely nadech, horsi barvy a pozorovaci uhly, aspon v primem srovnani.
Take je tam zminovano ze je videt u LG i BOE tenke zelene linie v zaobleni po okrajich, jde o lom svetla pres sklo a tohle je vlastnost a u vsech kusu, u samsungu pry to same.
Naposledy upravil Cheetah007 dne 24. 8. 2019 12:54, celkově upraveno 1
Motorola moto g (8) power
Cheetah007
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod qepos 24. 8. 2019 12:54

jeste pro doplneni hlavně te tenke linky v zaobleni na okrajich jsou pri urcitem pohledu do zelena ale myslim ze je to ciste lom svetla.
qepos
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků