Huawei Y6 Prime 2018 vs. Honor 7A 32 GB vs. Meizu M6T

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Persbrandt 14. 8. 2019 06:55

jeste bych doplnil mozna vs. Lenovo K9 (neveslo se do titulku).
Ktery z nich je podle vas prosim nejlepsi? Vsechny jsou plus minus za podobnou cenu.

Sice mam se smartphony spis kratkou zkusenost, ale byl bych rad, kdyby mi tento vydrzel dlouho, nejsem ten typ, ktery si kupuje telefony casto, uz vubec ne kazdy rok nebo dva. Krome volani a pouziti na bezne surfovani, poslouchani hudby (ocenil bych kvalitni zvuk pripadne nejake audio funkce, i kdyz jsem zatim pocital spis s poslechem pres bluetooth sluchatka, ale i tam zalezi kvalita audia na telefonu), prehrani nejakeho filmu, nepotrebuju vubec na hry. Ocenil bych, kdyby bylo mozne mit otevreno zaroven vic oken prohlizece, tech mam vzdycky hodne. Samozrejme aby bezel plynule a nesekal se.

Podminkou je Dual sim, predstavoval jsem si dual sim plus microSD navic, ale v nejhorsim bych akceptoval i hybridni slot. Chtel bcyh klasicky konektor microUSB (mam na to nabijecky a dalsi pristroje), nechci se taky zrict 3,5 mm jacka (mj. proto, ze nebudu kupovat nova sluchatka nebo nove repraky).

Ktery procesor bude rychlejsi a plynulejsi, ten Snapdragon Quad-Core 1,4GHz u toho Huaweie nebo Snapdragon Octa-Core 1,1GHz u Honoru, popr. Mediatek Octa-Core 1 GHz u Meizu? Normalne bych cekal, ze bude rychlejsi osmijadro nez ctyrjadro, ale zase treba ty telefony s osmijadrem maji nizsi frekvenci, tak nevim, jestli to nehraje roli. A taky ta znacka procesoru Mediatek u Meizu znamena, ze ten Meizu bude pomalejsi a min spolehlivy nez obdobny telefon s totoznymi parametry, ale znackou procesoru Snapdragon? Je ten Snapdragon o tolik lepsi nez Mediatek?
Ale opravdu mi nejde o hrani her, jde mi o to, jestli to muze hrat roli i pri brouzdani nebo streamovani (popr. stahovani) filmu nebo dokonce poslechu hudby?

Taky ten Meizu je nejak podezrely levny, vidim ho za 2400 kc. To mi samozrejme nevadi, ale je to nejaka znacka, pred kterou bych se mel mit na pozoru, co se tyce spolehlivosti, poruchovosti, trvanlivosti nebo treba omezene podpory nejakych budoucich verzi Androidu (tenhle Meizu ma koukam Android 8.0, to je nyni dostacujici)?
I kdyz co se tyce toho Androidu, tak popravde si nejsem uplne jist ani, jestli se clovek nema trochu bat toho Huawei, ze kvuli politice prijde v dohledne budoucnosti o Android nebo o podporu jeho dalsich verzi, nebo myslite, ze to nehrozi? Pripadne spionovani je mi jedno, ale nerad bych se ucil nejaky novy system Huaweie, ktery ted snad vyvijeji, a taky by pak mohl byt problem s kompatibilitou s jinymi Android zarizenimi (treba pri kopirovani souboru apod.). Myslite , ze to je relevantni obava, kdyz bych ten telefon chtel mit treba 6,7 let?

Diky za pomoc pri rozhodovani.
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 14. 8. 2019 07:13

Všechno jsou to low-endy, za málo peněz málo muziky...
Napiš cenový limit na smartphone
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zumzumzum 14. 8. 2019 07:13

Meizu M6T nie.. Meizu měl táta telefon měl příslib na android 6.0 a 2 roky nic :D furt má 5.1 a čeština není dokonalá v telefonu.. V telefonu je tak 5% čínštiny a 95% češtiny.
► Sháním: Sony Xperia Z5 Premium za nepřemrštěnou cenu! ( telefon se 4K displayem ] ◄ Momentálně používám Xiaomi 13 Flora Green
zumzumzum
Místní informátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Persbrandt 14. 8. 2019 07:16

Jeste doplnim, ze uplny cenovy limit mam rekneme cca 4300 kc, kdyby mi chtel nekdo navrhnout jeste nejakou jinou alternativu.
Ty vyjmenovane telefony jsem vybral do uzsiho vyberu z techto duvodu:
- kvuli cene,
- kvuli velikosti displeje, nechci nejakou placacku s prilis velkym displejem, aby telefon pohodlne padnul do ruky pri volani, a ta velikost cca. 5,7" mi prisla optimalni
- kvuli pameti aspon 3/32 GB; sice 4/64 GB by bylo lepsi, ale to uz je cenove trochu skok, resp. pak tam zase nejake Xiaomi melo jenom nechteny konektor USB-C apod.
- kvuli dual sim + zaroven micro SD, v horsim pripade hybridni slot
- chtel bych nejlepe cernou popr. modrou barvu

Co bych nechtel, jsou takove ty protazene telefony, jako jsem videl treba u nektereych Samsungu, konkr. u Galaxy A20e. Aspon mi pohledove prislo, ze je protazenejsi nez ostatni telefony.

Jo a jsem pri vyberu bohuzel omezen jen na to, co maji na eshopu kasa.cz (popr. jeste smarty.cz), protoze chci pri nakupu vyuzit vernostni body z Postovni sporitelny.

-- 14. 8. 2019 08:24 --

zumzumzum: diky za odrazeni od Meizu, takoveto reakce jsem mel na mysli, zvaslte pokud vychazi ze zkusenosti nekoho znameho.
Zrovna ta spatna cestina, resp. cinstina v telefonu by mne asi otravovala...
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 14. 8. 2019 07:33

Tak tady je každá rada drahá,máš těch omezení nějak moc, budeš muset z něčeho slevit. Kolem 4300 je redmi note 7,levnější a menší je mi a2 lite s čistým androidem, za 4000 je moto g7 power, ale vždy je tam nějaké ale. V téhle ceně bych vybral redmi note 7 i když je větší a má usbc, je to jen otázka kabelu a kvůli tomu si omezit výběr mi nepřipadá rozumné, stejně to budeš jednou řešit.
Naposledy upravil standavfr dne 14. 8. 2019 08:12, celkově upraveno 1
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 14. 8. 2019 07:38

zřejmě nejlepší volba pro tebe by byla Xiaomi Mi A2 Lite 3/32GB ale na ten neplatí ta sleva
https://mobilni-telefony.heureka.cz/xia ... -3gb-32gb/
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod roy1 14. 8. 2019 09:40

Žádný z diskutovaných telefonů ti smysluplně nebude sloužit za 6 nebo 7 let, zapnout (pokud vydrží Aku) půjde, ale používat jako smart určitě už ne. Ono chtít aby smart věc co stojí jako 2-3 nádrže benzínu fungovala tak dlouho je až příliš optimistické.
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Persbrandt 14. 8. 2019 16:09

roy1: no jo, napsal jsem, jakou bych mel idealni predstavu, chapu, ze realita muze byt jina.
Priznam se, ze s nadrzemi benzinu si ceny nesrovnavam :-)

-- 14. 8. 2019 17:12 --

prece jenom mi to neda se nezeptat:
A ten Flyme u toho Meizu, mate s tim nekdo zkusenost? Je to prijemna nadstavba, intuitivni, ktera usnadni pouzivani telefonu nebo je to spis otravny balast? diky
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod zumzumzum 14. 8. 2019 16:17

Me ten Flyme teda moc neosilnil ani nenadchnul :D
Bylo to takovy jednoduchy a meh.. Mozna na narachlejsich telefonech je to lepsi kdo vi..
Treba takovy Meizu 16th mmmm... Ale ten stoji raketu :D ^^
► Sháním: Sony Xperia Z5 Premium za nepřemrštěnou cenu! ( telefon se 4K displayem ] ◄ Momentálně používám Xiaomi 13 Flora Green
zumzumzum
Místní informátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nick Cave 14. 8. 2019 16:49

Proč přemýšlet nad nadstavbou, když je Xiaomi Mi A2 Lite, Motorola nebo Nokia s čistým androidem bez zbytečné nadstavby?
a Meizu fakt nebrat, tento výrobce na náš trh dlabe, aktualizace, podpora slabá, kdovíjak je na tom servis
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Persbrandt 14. 8. 2019 17:58

standavfr píše:V téhle ceně bych vybral redmi note 7 i když je větší a má usbc,


No ale Redmi Note 7 vidim na smarty.cz nejmin za 4900 kc, to je mimo limit. Asi se tam priplaci mj. za 48 mpx fotak, coz je zrovna vec, kterou takhle kvalitni fakt nepotrebuju.
Navic 6,3" displej to je uz prerostly.

Xiaomi Mi A2 Lite 32 GB by se mi libilo, parametry moc pekne, temer idealni. I o te znacce se mluvi pozitivne, ale jako na potvoru ho maji na kasa.cz jenom jako vraceny kus (to se spis bojim) nebo ve verzi se svetle modrym zadkem. no smula :-)
Ja jsem proste omezeny jenom na to kasa.cz (popr. jeste smarty.cz).

-- 14. 8. 2019 19:02 --

Nick Cave píše:Proč přemýšlet nad nadstavbou, když je Xiaomi Mi A2 Lite, Motorola nebo Nokia s čistým androidem bez zbytečné nadstavby?


diky. Takze vy berete cisty android bez ruznych nadstaveb vylozene jako pozitivum? Ptam se jako malo zkuseny...
PS Tak od Meizu se fakt odvracim.

-- 14. 8. 2019 19:54 --

prece jen to jeste zkusim:
a kdybych vybiral z tech uvedenych srovnatelnych telefonu, tak z hlediska rychlosti odezvy a plynulosti mam brat jako k riterium, ze je zasadne lepsi octacore nez quadcore, spis nez brat ohled na vyrobce procesoru (chapu to jako ze lepsi snapdragon nez mediatek) nebo ddokonce uprednostnovat vyssi frekvenci procesoru (ve smyslu treba dat prednost 1,4 GHz pred 1,1 Ghz)?
diky moc.
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod jrk1 14. 8. 2019 20:38

G7 power nebo lepe RN7, min. redmi 7....
jrk1
BAN

Odeslat příspěvekod standavfr 14. 8. 2019 20:44

Čistý android alespoň co jsem udělal zkušenost s Nokií 7 Plus není zárukou ničeho. Motorola má snad implementaci vychytanou lépe, ale Nokie byla neštěstí a telefon s nadstavbou ve stejné ceně mi běhá daleko lépe.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 14. 8. 2019 20:53

Všechny budou pro kluka velké a těžké asi...
Persbrandt: proč se zabýváš procesory a jádry, když hlavní kritériem jsou rozměry, hmotnost, barva, cena a kvůli slevě omezení nákupu pouze ve dvou eshopech
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod roy1 14. 8. 2019 21:32

Sis popletl vlákna, chce foun pro sebe na 6-7 let, ne foun pro syna.
roy1
Pokročilý

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků