Iphone 8 vs Samsung S10e

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Jeylord 9. 8. 2019 21:33

Čau, je mi jasné, že ti rozpoutám další světovou válku, ale jelikož se o telefony moc nezajímám, tak se zeptat musím. Mám rozpočet cca 14K. Můj požadavek na telefon je, aby byl ovladatelnej jednou rukou a nebyl starý jako Jerusalem. Co jsem tak koukal, tak připadá pár kandidátů. Iphone 8, Samsung S10e. Co se týče té ceny, tak mám známého, který mi to dokáže za tuhle cenu sehnat nový.

To na co se chci zeptat je, co dává dneska větší smysl? Prosím koméntáře typu, IOS je nejlěpší, Android ***** nebo naopak mě celkem nezajímají. Jsem technického zaměření a prostej chlap, takže kdyby mi někdo napsal v bodech klady a zápory obou dvou telefonů, tak bych to hodně ocenil :)

Mě osobně Iphone odrazuje tím, že podporuje Quick Charge, ale dodávaná nabíječka už ne. A pak to je samotnej Thunderbolt, který se s USB C nemůže rovnat více méně.
Jeylord
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 9. 8. 2019 21:45

Tady byl podobný výběr...
viewtopic.php?f=2&t=1300164
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dj.kure 9. 8. 2019 22:30

Moc nerozumím, co konkrétně Ti vadí? Nabití telefonu originální nabíječkou je otázka pár hodin. Je to šetrné k baterii. Pokud Ti ta rychlost nebude dostačovat, tak si časem koupíš jinou QC nabíječku za pár stovek.

A co se tyče Thunderboltu, tak tím jsi asi myslel Lightning, že? Proč by se nemohl rovnat USB-C? V podstatě použití telefonu je to to samé (konektor, který je oboustranný, ostatní jeho vlastnosti nejsou důležité).

To jen k Tvým připomínkám.
dj.kure
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Loader 10. 8. 2019 06:40

a) iPhone nepodporuje QuickCharge, mají svůj standard, viz
https://support.apple.com/cs-cz/HT208137
Testy:
https://gizmodo.com/we-tested-iphone-fa ... 1820483924


Protože nabíječka dodávaná k iPhonu je opravdu špatná, doporučuju používat jinou. Já používám tu od Macbooku Pro (61W).

A s tím se také dostáváme k problému, že když máš USB-C příslušenství, nabíječku od PC a PC samotný je také USB-C, tak tě trošku zamrzí Lightning, ale dá se s tím "žít". Předtím jsem měl S9+ a vyhovovalo mi USB-C (měl jsem jednu nabíječku na počítač, telefon a DJI kameru).

Dle tvého výběru naprostou souhlasím tady s uživatelem, který to v obdobném tématu krásně shrnul:

Alpha8520 píše:Za mě - android lepší poměr cena/výkon, ale občas se u toho chytám za hlavu, co je jak řešeno a co a jak (ne)funguje. iOS mi přijde skvěle promyšlený a myslím, že doba, kdy své uživatele omezoval je dávno pryč.
Na druhou stranu mezi těmito dvěma - mě už prostě přijde koncept iPhone 8 zastaralý. Měl jsem 6ku a že bych se chtěl vracet na stejný mobil s lepším výkonem a foťákem, to asi ne. Těm telefonům po HW stránce na dnešní dobu už spoustu věcí chybí (třeba malá osmička má nízké rozlišení, velká je zas moc velká... u obou rámy k ničemu). Kdybys vybíral mezi S10e a iPhonem X, doporučím ti s klidným srdcem Xko. Ale při srovnání S10e vs iP8 říkám jednoznačně samsung.
Administrátor fóra MobilMania.cz | Příspěvky odporující pravidlům fóra nahlašujte.
Loader
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dj.kure 10. 8. 2019 16:58

Co je na originální nabíječce od Apple "špatného"? :-) pouč mne, prosím :-) že má výkon 5W? A kvůli tomu je "špatná"? :-) není, je prostě jen šetrná.

Označovat koncept zastaralým mi přijde docela odvážné, je to prostě koncepta takový, jaký je... někomu nemusí vyhovovat, já třeba nízké rozlišení oceňuji ve výkonu a preferuji IPS před AMOLEDem :-) opravdu asi záleží na preferencích. Já bych stále šel raději do iP8, už jen kvůli podpoře ze strany výrobce...
Apple iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple | Apple Watch 6 | O2 Family | Vodafone OneNet
dj.kure
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků