Tlacitkovy mobil za jakekoli penize pro kazdodenni pouziti

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod WortexCZ 17. 7. 2019 19:23

Finanční limit - Bez limitu
Účel pořízení - Kazdodenni pouzivani
Úhlopříčka displeje - nehraje roli
Požadovaný operační systém - Bezny FW (idealne! Rychlost se pocita)
Preference výrobce - Nokia, ale ta nic podobneho uz nedela.
Specifické požadavky - Tady to bude daleko konkretnejsi!

Potrebuji mobil, ktery zvlada vse co umela v podstate kazda dobre vybavena Nokia deset let zpatky.
Rozhodne tlacitkovy. Fotoaparat na urovni Nokie 6600 (neskutecne rychly s ostrymi fotkami i kdyz jen ve VGA rozliseni). Podpora pam. karty, prehravac MP3 s 3.5mm jackem.
A ted to dulezite: Skupiny volajicich ke kterym je mozne pridat vlastni vyzvaneni. Stejne tak moznost priradit vyzvaneni jednotlivym kontaktum. Vlastni ton SMS. Vlastni ton budiku. Vyzvaneci profily dostupne pod jednou klavesou. Nic svetoborneho, ale...

Telefony u kterych je psano na ruznych serverech a u prodejcu, ze toto umi, ale ve skutecnosti ani omylem a ktere jsem jiz zkusil (lezi mi tu v supliku): Nokia 3310 (2017), Nokia 8110 (2019), Nokia 230, Nokia 150.
Telefony, ktery toto vsechno umi, ale na ovladani jsou naprosto PRISERNE jsou tlacitkove mobily od "CATu", ale jejich FW je tragedie - CAT ne!

Mate nekdo nejaky tip? Uz mi dochazeji napady a uprimne... ani ty penize si netisknu :(
WortexCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zumzumzum 17. 7. 2019 19:29

Hledáte povedený a levný tlačítkový telefon? Xiaomi Qin1 může být ideálním řešením
https://www.svetandroida.cz/xiaomi-qin1-predstaveni-hloupy-telefon/
Co tento? nedávno ho nějaký kořen prodával na sbazaru asi za 700 upe novej..
► Sháním: Sony Xperia Z5 Premium za nepřemrštěnou cenu! ( telefon se 4K displayem ] ◄ Momentálně používám Xiaomi 13 Flora Green
zumzumzum
Místní informátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nick Cave 17. 7. 2019 19:42

BlackBerry Key One
BlackBerry Key 2 LE
BlackBerry Key 2
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod WortexCZ 17. 7. 2019 20:09

Ja vedel, ze sem neco "pokakal".
Blackbarry me napad az potom co sem odeslal odaz. No... Blackbarry ne. Duvody: Android / Rychlost v ovladani a rychlost v pristupnosti funkci. Veliky display, ktery by skoncil v hromade strepu prvni den v praci.
Ale stejne dik ;)
WortexCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 17. 7. 2019 20:20

WortexCZ píše:Finanční limit - Bez limitu
Účel pořízení - Kazdodenni pouzivani
Úhlopříčka displeje - nehraje roli
Požadovaný operační systém - Bezny FW (idealne! Rychlost se pocita)

samé liché argumenty, vždyť píšeš - úhlopříčka displeje nehraje roli - a na displej dáš tvrzené sklo, zabráníš tak poškození displeje dále Android, kór v BlackBerry je hodně rychlý, má android bez nadstavby, a rychlost ovládání, jako u všech mobilů záleží na tom, jak rychle se s ním naučíš pracovat, nic víc
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod WortexCZ 17. 7. 2019 20:27

Nehraje roli jsem - jak je videt - bral jako neco co u klasickeho, tlacitkoveho telefonu opravdu neresim.
Zjevne chyba. Doufal jsem, ze z meho popisu je jasne, ze jde o mobil s "klasickou" konstrukci. A snazil jsem se to podporit i pozadavkem na "obycejny" FW nez jakekoli OS nadstavby. Android je i v ciste verzi NESKUTECNE pomaly oproti tomu na co jsem zvykly. A po roce pouzivani, bez neustaleho vraceni to tovarniho nastaveni? Ne dekuji. "Padla" jsem mel tri. Vsecky jsem "zrusil" behem tydne. Gorila, negorila (sklo i folii jsem koupil jen jednou. Obe se ukazalo jako naprosto zbytecne pokud pracujete jako kulisak. Naprosto!)

Ad 2. Kdyby to byly liche argumenty, tak uz telefon davno mam... Proste odmitam napoctvrte cokoli s "patlanim" po displayi a cokoli co zavani androidem (a jakymkoli OS). Uz ne. Trikrat a dost jak se rika.
WortexCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 17. 7. 2019 20:46

Rozumím, ty máš své specifické požadavky na telefon, který už dávno žádný výrobce nevyrábí a jen tak hned vyrábět nebude, možná v čínských eshopech by se něco podobného našlo, ale musel bys stejně každý otestovat

Btw. mám smartfon s čistým androidem už rok a třičtvrtě a běží jako nový i bez uvedení do továrního nastavení
Naposledy upravil Nick Cave dne 17. 7. 2019 20:48, celkově upraveno 1
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod WortexCZ 17. 7. 2019 20:47

Zkusim jeste nadhodit - zda nekdo nema zkusenost s temito "kusy"

MAXCOM CLASSIC MM320
CUBE 1 F500
Sencor Element P020

Opet - na webu dohledat informace o tom zda podporuji veci, ktere pozaduji = NEMOZNE!
Proto zkousim diskusni forum. Nejakej ten patek (mesic... rok...) uz preci jen shanim.

-- 17. 7. 2019 21:49 --

Nick Cave píše:Rozumím, ty máš své specifické požadavky na telefon, který už dávno žádný výrobce nevyrábí a jen tak hned vyrábět nebude, možná v čínských eshopech by se něco podobného našlo, ale musel bys stejně každý otestovat


Ano. Vim. Proto jsem na diskusnim foru. Doufam, ze nejsem jediny "tester".
WortexCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radim 17. 7. 2019 21:21

Když už tak testuješ, zkus otestovat http://www.idealstore.cz/mobily:nokia/, mají tam desítky tlačítkových nokií, včetně 6600 nebo 6310i. Z jejich příšerných stránek nejde poznat, jestli jsou nové, ale to už je to nejmenší se jich zeptat. A když máš tak specifické požadavky, asi nezbyde než to risknout.
radim
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod WortexCZ 17. 7. 2019 21:43

Ale dekuju! Vubec sem o nich nevedel. Urcite mrknu.
Jasne, ze bych byl radsi za novy mobil s "archaickou" konstrukci, ale i tak - urcite diky.
Treba se neco najde... 6600 mi tu taky lezi v supleti (zadnej prehravac, podpora pouze polyfonniho vyzvaneni, MMC karty, ale jinak dle meho nazoru NEJpohodlnejsi mobil v historii ;) ) , vedle ni N90 (Predprodukcni kousek. Raritka jak blazen! ;) ) - coz je stejna pisnicka (vc. nedostatku pro moderni pouziti), ale pro zmenu NEJ vychytanejsi mobil... kdysi... ;)
ts... stranka s repasama. Dneska se bude smejdit! :D

Edit. Tak tuhle stranku sem vubec nemel videt! Ale vubec! Este jednou dekuju :D

Edit 2. Tak sem si svou lasku na tech strankach nasel. Pry nova a se sedmadvaceti mesici zaruky. Zvlastni, zvlastni. Ale kdyz se podivam na ty ceny - ktere nejsou uplne lidove pokud mluvim o tech NEJ klasikach - tak bych tomu i veril. Rozhodne zkusim a potreti - Diky! A az telefon dorazi, tak pisnu jak to dopadlo. Kazdopadne dnes si muzete "dobry skutek" odskrtnout, jako splneny ;)
WortexCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pukavec 18. 7. 2019 07:17

Pro WortexCZ: pak prosím napiš(te), jak nákup proběhl a co bylo skutečně doručeno. Na idealstore jsem našel pár nelichotivých recenzí - také jsem si tam chtěl něco koupit, ale odradilo mě to. Díky.
Pukavec
Junior

Odeslat příspěvekod zumzumzum 18. 7. 2019 07:30

MAXCOM nevím co si myslet o té značce... :potichu
Cube je hrozná značka
A Sencor je naprosto katastrofa mám zkušenost s jejich jedním dotykáčem a to byl můj nejhorší telefon ever! :D Ale nevím jak jsou na tom s tlačítkovýma... :hm
► Sháním: Sony Xperia Z5 Premium za nepřemrštěnou cenu! ( telefon se 4K displayem ] ◄ Momentálně používám Xiaomi 13 Flora Green
zumzumzum
Místní informátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod szantus 18. 7. 2019 11:51

Pořád je to samé... Vezmou starý, utopený, rozmlácený kousek, převlíknou ho do čínského/ nesedícího ( po měsíci používání se začne loupat barva) krytu a prodávají ho buď jako nový, nebo repasovaný (refurbished) kus.. Problémy se signálem, vydrží baterie, srozumitelností... Ale když to naivní důvěřivci chtějí, tak proč ne... Vyhozené peníze.
szantus
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod WortexCZ 23. 7. 2019 17:21

Pukavec píše:Pro WortexCZ: pak prosím napiš(te), jak nákup proběhl a co bylo skutečně doručeno. Na idealstore jsem našel pár nelichotivých recenzí - také jsem si tam chtěl něco koupit, ale odradilo mě to. Díky.

Tak telefon dorazil. Zkusim se nejak zdrzet emoci, ale asi mi to dost dobre nepujde...
Nakonec padla volba na Nokii E72. "Osmnact stovek".

Danovy doklad kompletni (faktura). Nechybi identifikace prodejce, vyznacena zaruka (30 mesicu).

Zabaleno pouze do "bublinek" a vnitrni "nokia krabice" bez barevneho prebalu. Nabijecka, USB kabel, Sluchatka (vse v orig. pytlikach s pecetemi) Prislusko je zjevne z nejakych vracenek, nebo reklamaci "nedotcene".
Komplet kapotaz - nova vc. tovarnich folii. Bez jedine oderky, nebo smouhy. To same plati o krytu displaye (dorazil i s volitelnou ochrannou folii). Stoprocentni stav plati i pro gumove krytky konektoru.
Baterie nova s peceti na konektorech. Plomba uvnitr pristroje chybi (samozrejme) a je nahrazena vedle nalepenou vlhkocitlivou paskou (Je vhkocitliva. Sah sem na ni spocenou rukou a uz je ruda jak ruska vlajka... Ale dorazila bila )
Spasovani na jednicku. Zadne vrzani, nesoumerne mezery, nebo ochliple dily. Provedl jsem pokus "zdimani" a neozval se ani nejmensi zvuk. Zelezo je proste zelezo ;)
Zakladni deska repas. Je na ni videt, ze nova neni. To same plati o "supliku" na SIM. Vse funkcni, nic uvolneneho... jen je videt, ze nove to proste neni.
Stitek se SN/IMEI, cislem tovarny - vsemi nalezitostmi vypada neprelepovany a v baleni dorazily i "standartni" nalepovaci "IMEI stitky".

PANevropska verze. Cestina nechybi. Lokalni ceske nastaveni (pro cely system vc. diakritiky) jakbysmet.

O tom jak pristroj funguje asi nema smysl psat. Na to jsou recenze... tady zminim pouze fakt, ze funguje bez vady! Testovano zatim dva dny... vlastne den a pul... v kuse. Baterie na sedmdesati procentech :D

Jedinym negativem co sem zatim zjistil je klavesnice, ktera krom latinky obsahuje i rusky bukvy... Je to matouci (pro me) a poleti! Ale to je investice doslova "par korun".

JSEM NADSEN!!! Ta vec opravdu umi naprosto vsecko na co bych si ja jen pomyslel a dela to HNED! a ne az se pristroji uraci.
Dekuji vsem za ucast. Bez tohodle fora bych se porad trapil s nejkyma hruzama ;)

DIKY!

P.S. Bojuju s myslenkou si v tom obchode koupit nejakej kus "jen tak pro radost". Kdyby k tomu doslo, tak se zas ozvu jestli nakup dopad zase k naproste spokojenosti, nebo to byla jen stastna nahoda.
WortexCZ
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků