Emtéčko v síti O2 - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod intago 4. 7. 2019 07:45

No, celé Emtecko jsou dost mimoni. Když si člověk přečte jejich texty, zvedají se mu vlasy hrůzou na hlavě. Ale myslí to dobře, to jo, ale všecko je takový podivný...
intago
Junior

Odeslat příspěvekod imaster 4. 7. 2019 08:12

Před rokem jsem u MT nakoupil 4 karty pro rodinu, všichni si voláme neomezeně za 3,60 měsíčně. Od té doby jsem neměl potřebu něco řešit, jednou měsíčně zaplatím QR kodem fakturu. Nic mimoňského ani podivného na tom nevidím.
imaster
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod alfas123 4. 7. 2019 08:23

My si volame najviac cez WhatsApp a Facetime.
Nam vyhovuje nizky pausal a ze to je bez viazanosti. Hlasovo volam snad len z auta a do auta, auto ma vlastny telefon so sim, bluetooth uz v tej dobe bolo peknych par rokov, ale automobilka sa tak rozhodla.
Hodi sa to aj do alarmov, ktore generuju hovory alebo sms.
V roamingu hlavne mimo europu maju snad najlepsie ceny sms a hovorov. Hoci z lietadla sa mi este nikdy nepodarilo dovolat ani poslat sms.

Nevyhoda budu drahe data v nizkych spotrebach a nemoznost zdielania dat, no a samozrejme siet o2. A najnovsie tie obmedzenia samoobsluhy.

Pri vyssich spotrebach su ceny stale ok.

Ani my sa nevieme dockat neobmedzenych dat. Deti v aute musia byt v sedackach, tak ich zabavaju tablety. Tam lietaju data vzduchom :-)
alfas123
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dj.kure 4. 7. 2019 10:18

Nechápu jedince, kteří mají stále potřebu si něco nastavovat a měnit několikrát za měsíc... tarif jsem nastavil jednou před pěti lety a od té doby ho využívám stále stejně, maximálně si v samoobsluze dokoupím jednou do měsíce data, když je zrovna potřeba. Nic víc, nic míň. A tady se řeší denní balíčky... omg!? Tak kdo je tu vlastně mimo?
Apple iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple | Apple Watch 6 | O2 Family | Vodafone OneNet
dj.kure
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod opasino 4. 7. 2019 12:17

Každého svobodná volba, jestli nastavuje jednou za 5 let nebo několikrát za měsíc. Byl bych v klidu.
opasino
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod gsxr 4. 7. 2019 12:28

to dj.kure, to, že ti vyhovuje nastavení z před pěti let je fajn a svědčí to o tom, že jsi "šťastná žena", ale co je mimózního na tom, že si chce někdo vypnout internet přes samoobsluhu sám kdy chce, aby mohl mít místo 5GB za 275Kč neomezený data za 99Kč?
gsxr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod intago 5. 7. 2019 21:14

imaster-jen si přečti jejich obecné podmínky, to je teda blábol... Já taky nic neměním a to mám čtyři simky na jednom inkasu. Jen na svym mobilu posilam smsku ohlede resetu dat
intago
Junior

Odeslat příspěvekod jege 5. 7. 2019 21:26

Kdo máte původní číslo od O2, které používáte u Emtéčka - máte tam hlášku o volání do jiné sítě, pokud Vám někdo volá? Myslím, jestli ten dotyčný slyší hlášku o tom, že se dovolal do jiné sítě. Vím, že se to dá vypnout, ale to platí jenom v případě, že Vy voláte do jiné sítě, t.j. hlášku si může vypnout volající, ale ne volaný, jinak by to nemělo smysl.

U Tesco Mobile to není, hláska se neozývá, síť se tváří jako O2 (fyzicky to je O2), ale nevím, jestli i O2 ji bere jako vlastní a nezpoplatňuje volání do ní v případě bezplatného volání do sítě O2, jinak by se to dalo i žalovat.

Jde mi o to, že mám O2 číslo a nemohu si dovolit mít tam tu hlášku o volání do jiné sítě, jelikož zákazníky to často vyleká a poleží telefon dříve než to zvednu. A pár tahle ztracených zákazníku může znamenat ztrátu i pár tisíc, takže pak je mi úspora pár stovek za tarif k ničemu.

-- 5. 7. 2019 22:32 --

unavix píše:To že má emtéčko nějakou polofunkční "samoobsluhu" jsem ani netušil, neb sem ji potřeboval pouze jednou před 2 roky když jsem si data aktivoval.

unavix píše:Tak můj příběh má ještě dohru - dopoledne mi přišel mail od emtéčka, že mi datový balíček vypnou vyjímečně ke konci minulého měsíce když jsem jim poslal mail včera.

Přesně jak Tesco Mobile před pár lety - polovina věcí nefungovala nebo fungovala jinak než měla, občas ve prospěch, ale jindy v neprospěch uživatele, ovšem vždy vyřešeno vstřícně k uživateli a to i v případech, kdy to byla zjevně jeho chyba.

Po pár letech ale neustále zhoršování, komplikování a mnohem menší až žádná vstřícnost k uživateli. Za pár let to dorazí i do Emtečka. >:-(
Apple iPhone 13 Mini 128GB Black|Apple iPad mini Cellular 256GB|Apple Watch Series 8 45 mm Cellular Graphite Steel|Apple AirPods Pro 2 (2022) | Apple MacBook Air 13,3"/M1/ 8GB/256GB/stříbrný.
jege
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tomus 6. 7. 2019 00:19

Tahle prehistoricka hlaska o volani do jine site dneska jeste nekoho vzrusuje ? to bych teda nerekl.
JInak Emtecko se celkem snazi, ale je to virtual a tak jeho moznosti jsou omezene, treba na slibovanou aplikaci pro mobily uz cekame asi rok a pul a stale nic.
tomus
Junior

Odeslat příspěvekod jege 6. 7. 2019 00:47

Vzrušuje! Půlka lidi to položí, jelikož se v první moment leknou, že spadli do hlasové schránky a druhou půlku lidí ,včetně mě, to otravuje. Já si to třeba mohu vypnout, ale jednak jsem se k tomu dosud nedostal a nevím ani, jestli to Tesco Mobile umožňuje, ale u lidí, co volají mě, to bohužel neovlivním. Když to pár zákazníků předčasně položí a zavolá raději konkurenci, tak mohu přijít o zakázky o tisíce nebo dokonce desítky tisíc.
Apple iPhone 13 Mini 128GB Black|Apple iPad mini Cellular 256GB|Apple Watch Series 8 45 mm Cellular Graphite Steel|Apple AirPods Pro 2 (2022) | Apple MacBook Air 13,3"/M1/ 8GB/256GB/stříbrný.
jege
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod _vpa 6. 7. 2019 20:19

Nepojedete někdo do Maďarska odzkoušet funkčnost? Projížděli jsme před 3 týdny a 4 karty nefungovaly, projîžděli jsme tento týden a opět přes celé Maďarsko je emtéčko nefunkční. V Bulharsku se mi to počátkem týdne vypnulo, fungovalo až včera v Srbsku a pak až v Rakousku.
_vpa
Junior

Odeslat příspěvekod tomus 6. 7. 2019 21:50

Teď jsem zkoušel volat známému, který je právě v Maďarsku A má stejně jako já Emtéčko a normálně jsem se dovolal, takže to asi funguje aspoň směrem do Maďarska.
tomus
Junior

Odeslat příspěvekod dj.kure 7. 7. 2019 10:35

gsxr píše:to dj.kure, to, že ti vyhovuje nastavení z před pěti let je fajn a svědčí to o tom, že jsi "šťastná žena", ale co je mimózního na tom, že si chce někdo vypnout internet přes samoobsluhu sám kdy chce, aby mohl mít místo 5GB za 275Kč neomezený data za 99Kč?


Mimózního na tom není nic, to je samozřejmě v pořádku, protože je to řekněme zvláštní situace a nabídka, které jsem také využil. Já se spíše bavím o těch, co mají potřebu 3x do měsíce měnit tarif a 15x do měsíce vypínat a zapínat balíček na den... nevidím v tom žádný smysl (a o penězích to asi fakt nebude, protože jestli někdo ušetří stovku za měsíc - když moc?) a za ten čas to fakt nestojí.
Apple iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple | Apple Watch 6 | O2 Family | Vodafone OneNet
dj.kure
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod intago 15. 7. 2019 19:54

Emtečko má víc problémů se spojením než Tesco, co jsem měl dřív. Přicházejí mi smsky, že se mi někdo nemohl dovolat, nebyl jsem v sítí. Přitom jsem v ní byl. Zavolám zpět a nejdřív jen pípání. Druhý pokus vzápětí a zpráva-Chyba spojení. Až třetí vzápětí se povedl, To je dost vysoký procento nezdarů... :-|
A to před 2 týdny se nešlo spojit dost dlouho vůbec...
intago
Junior

Odeslat příspěvekod anonymius 15. 7. 2019 20:39

Asi slavna o2 sit + VoLTE + nejaky nestandard telefon napr.
Samsung Galaxy S23, S21, S7, S2, A34
anonymius
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků