Samsung Galaxy S9, S9+ obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod alda.v 15. 6. 2019 20:36

Nemci a Polaci ji samozrejme uz maji , Cesi a Slovaci samozrejme jeste ne :lol: :pozor
Note8, S9 Plus, Note 10
alda.v
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Amateer 17. 6. 2019 11:59

Zdravím.

Jsem čerstvým majitelem Galaxy S9. Že jsem nadšený asi nemusím psát, kupoval jsem v Planeu na mínus deset procent na všechno za výslednou cenu 11699 což není zlé si myslím. Telefon mě doslova šokoval svou velikostí, je malinkej. Vlastně je to jen displej a nic víc, což je super. Prozatím jsem si na něj pořídil https://www.spigen.com/collections/gala ... 0750926849 ale já tyhle pouzdra prostě nemám rád. S9 je najednou velkej tlustej a už to není jen ten displej a v ruce cítím velkej rozdíl. Tak se chci zeptat jaké jsou vaše zkušenosti s běžným používáním bez pouzdra? Má třeba fotoaparát taky GorillaGlass nebo je to jen obyčejné sklo? Navíc se mi zdá, že se pod to pouzdro dostává prach. Třeba teď v létě v kapse když se člověk zpotí a telefon jakoby navlhne, neměl by to být problém díky IP68, ovšem s tím pouzdrem právě nevím, pokud tam ta vlhkost zůstane. A jako sundávat a nasazovat a pořád dokola se mi nechce, to pak celé pouzdro ztrácí smysl. Další věc je že se mi zdá že bezdrátové nabíjení funguje omezeněji, telefon musí být na přesně umístěný, což se mi bez pouzdra nestávalo a fungoval prakticky na jakékoli položení, plus mínus centimetr.

No prostě zajímají mě zkušenosti z používání pokud mi telefon nepadá stále z ruky na zem. Taky jestli nepociťujete z pouzdra nějaké výrazné omezení, zvláště u tak malého (na dnešní poměry je to fakt malej stroj) telefonu, navíc pokud má někdo zkušenost s vlhkostí nebo prachem v pouzdře.

Všem moc díky, omlouvám se pokud se tu někde už probíralo, ale nemám sílu probírat se 116 stránkama v diskuzi. :D
Amateer
Junior

Odeslat příspěvekod FeShiNe 17. 6. 2019 12:45

Mobil dávám do bytelného pouzdra (spigen rugged armor) pouze v případě, že dělám nějakou větší aktivitu. Jinak telefon používám bez pouzdra. Mám S9 plus a ta je skutečně obrovská, těžká sama o sobě natož s obalem. Zároveň telefon v jakémkoliv obalu prostě už není takový jaký chci, aby byl. Proto jsem to vyřešil polepem zadní strany, třeba od dbrand nebo i na ali mají nějaké polepy - už 3 měsíce mám dekor tmavého dřeva, za 30kč drží perfektně a mě osobně se líbí + plní svůj účel jakési ochrany. Zepředu mám nalepené 0.2mm sklo pomocí UV lepidla (nemůžu si vynachválit) a ani ne snad, že bych věřil, že zabrání případnému prasknutí displeje při náhodném pádu, ale slouží jako ochrana proti mikroškrábancům (možná i menším nárazům), které se prostě zákonitě po čase objeví i přestože je telefon vždy v prázdné kapse. Zkoušel jsem různá spigen pouzdra i originální spigen fólii (rozhodně tu spigen fólii co se lepí mokrou metodou nemohu doporučit), ale jak to mám teď mi na běžné používání vyhovuje nejvíc. Nemám rád byť sebemenší škrábanečky, jinak bych nepoužíval žádnou ochranu :)

Sklíčko kamery by mělo být GorillaGlass.
FeShiNe
Junior

Odeslat příspěvekod Loader 17. 6. 2019 13:35

Na S9+ se mi poškrábala pouze čtečka otisků prstů, jinak telefon po roce jako nový. Bez fólie a občas SPIGEN pouzdro.
Administrátor fóra MobilMania.cz | Příspěvky odporující pravidlům fóra nahlašujte.
Loader
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod FeShiNe 17. 6. 2019 14:33

Tady je právě rozdíl, jak moc je člověk puntičkář a citlivý. Prostě těm mikroškrábanečkům neodolá ani gorilla glass. Jsou vidět jen v určitém světle i úhlu a pro hodně lidí jsou neviditelné nebo je vidět nechtějí. Já je vidím a proto používám na mobilech sklo. Mobil je sice spotřebák, ale mám rád šetrné zacházení.

Nechápejte mě zle, není to jen u S9, ale celkově u všech mobilů. I blbý prach je schopný udělat mikroškrábanec, který na skle je, byť není moc vidět.
FeShiNe
Junior

Odeslat příspěvekod Loader 17. 6. 2019 15:23

I já jsem opatrný, v kapse mám většinou pouze telefon, ve druhé mám zbytek. Na to jsem pedant :-))
Administrátor fóra MobilMania.cz | Příspěvky odporující pravidlům fóra nahlašujte.
Loader
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marus 18. 6. 2019 06:04

Já měl mikroškrábanec asi týden po koupi. Nedokážu si představit po roce jako nový. To to máte na výstavce nebo co?
Můj mobil je čínská dvousimková rýže...Kvalitní rýže
Marus
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Amateer 18. 6. 2019 23:24

Ještě mám takovej menší dotaz. Když chci zavřít všechny aplikace, samozřejmě použiju levé tlačítko a zvolím "zavřít vše". Ovšem nevidím kolik mám k dispozici RAM a ani poté nevidím kolik jsem toho uvolnil a kolik mám tedy teď, po zavření všeho. Byl jsem zvyklí že tento údaj mám k dispozici, po odložení telefonu pravidelně zavírám vše takto a vyhovovalo mi vědět, jak na tom telefon je. Myslím že ani ihned po koupi ještě s Androidem 8 se mi tento údaj nezobrazoval, a teď s A. 9 taky ne. Je to takto nastaveno od Samsungu defaultně a zcela automaticky?
Amateer
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 19. 6. 2019 00:14

nainstaluj si nějaký Widget RAM z GP
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod FeShiNe 19. 6. 2019 05:40

Stačí na plochu přidat widget co má samsung v nabídce označené jako Péče o zařízení. Ten druhý ze dvou widgetů zobrazuje dostupnou kapacitu úložiště a využití ram.
FeShiNe
Junior

Odeslat příspěvekod Loader 19. 6. 2019 09:58

Je pěkná blbost zavírat aplikace při každém odložení. Aplikace se musí znovu nakešovat do paměti. Samsung má dobrý app management, nezavírej aplikace.

BTW: V nastavení je taková utilitka, tam se můžeš za čas podívat a "vyčistit" co je třeba, ale ne při každém odložení..
Administrátor fóra MobilMania.cz | Příspěvky odporující pravidlům fóra nahlašujte.
Loader
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod uiqjirka 19. 6. 2019 10:18

Presne tak, neni potreba zavirat aplikace. Samsung to ma zvladnuté velice dobre. Ani neni potreba hlidat ram apod.
uiqjirka
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Amateer 19. 6. 2019 11:32

No občas zůstane něco přehnaně aktivní i potom co danou aplikaci již nepoužívám a výrobce prostě jen považuje za důležité aby nadále "běžela". V některých případech to dokáže celkem dosti žrát baterku, kdy po noci zjistím ráno že mi kamsi zmizelo 30%, nebo v době kdy mám telefon v kapse či ho v práci nepoužívám. No a vědět že stav RAM není optimální vzhledem k tomu, že nic nepoužívám o ono je to stále nejspíš něčím zaneprázdněno je taky dobré. Odinstaloval jsem tak díky tomu několik aplikací, které stále i po zákazu prostě běželi na pozadí a hlavně zaměstnávali baterku.

No a opravdu to nedělám z nutnosti, ale abych měl mobil pod kontrolou. Ale je fakt že to je asi zbytečné, jelikož jsem na to po koupi nového telefonu kašlal a žádný rozdíl ani ve výdrži nevidím. Nějaký widget určitě zkusím.
Amateer
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 19. 6. 2019 15:21

To se me jeste behem roku ani jednou nestalo, system si to hlida a takovou aplikaci hned shodi, k zadnemu zvysemu odberu tak nedochazi. Zavirat aplikace opravdu neni treba.
Paradoxne ti nejvice budpou zrat nesmysly typu zobrazovani ram na plose (umi uz to system a neni potreba instalovat dalsi), u nekterych jeste, kdyz si nainstaluji ruzne killery nedejboze antivir apod.
uiqjirka
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jirka mz 21. 6. 2019 06:18

Jaké máte zkušenosti s reklamacemi?
Na cca týden starém S9 mě zničeho nic jakoby zesláblo podsvícení na vrchní polovině displeje, na bílém pozadí je vršek tmavě zelené barvy a do ztracena přechází v bílou ... a trochu problikává.
Telefon dnes posílám do Max mobilu na reklamaci a prý to nejspíš budou posílat do Samsungu. Mám od nich EU distribucí tak nejspíš do Německa nebo jinam? Trochu se obávám výměny displeje kvůli vodotěsnosti,... ale obavy jsou snad zbytečný?
Stalo se vám někomu něco podobnýho?
jirka mz
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků