Tesco Mobile v síti O2 - obecná diskuze

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod intago 9. 6. 2019 08:54

O bonusy nelze přijít za aktivaci balíčků. Ceník je složitý, ale tady ti poradí kombinace co potřebuješ.
intago
Junior

Odeslat příspěvekod hauzz 10. 6. 2019 10:57

O bonusy lze přijít jediným způsobem že si v samoobsluze nebo v aplikaci aktivuješ změnu tarifu na volání za 1,50 a máš ten značně nevýhodnější tarif Štědroň. Bonus lze utratit za : volání, SMS (s výjimkou hovorů a sms se speciální tarifikací), MMS, roaming, mezinárodní hovory, Internet 150,250,350 včetně resetu FUP, balíček Clubcard (s voláním a sms do sítě na 30 dní). Jediná dobrá je že je bonusový čerpán přednostně protože platí jen 30 dní. Já to dělám tak ze že si kupuju za 300 balíček maxi z app a z bonusu Clubcard balíček na volání do tesco. Za 220 co mě to stojí mám 2286 MB dat volání do sítě zdarma v rámci int. balíčku a do 30 dní aktivuju Clubcard a mám ještě volání na další měsíc do sítě. Nebo Internet 350 a další měsíc 1G netu ale po dobití za 300 mám jen 330 bonus tak 20 z kreditu z minula. Možností je hafo někdo preferuje volání někdo data. Tesco dává spoustu možností mám co dělat abych uhlídal pár čísel v rodině což po deaktivaci původní aplikace je téměř nemožné. Ještě že existují alternativy. Na data pro mě vychází dobře Kaktus na volání v rodině Emtéčko. Kdo potřebuje hodně volat (flat) nebo hodně dat >5GB pro toho bude pořád Tesco dobrý. Já si ho pořídil kvůli volání za dobití (což zoptimalizovali na volání za dat. balíčky nebo za 90 korun) a kvůli 200 kbit pofup což už taky dávno zrušili.

-- 24. 6. 2019 11:53 --

Všimli jste si že minuty mimo Tescomobile v balíčku Clubcard už nejsou udávané ve vteřinách ale v minutách? Tesco ukazuje jak jednoduše a nenápadně udělat z účtování 1+1 v rámci Clubcard balíčku systém 60+60 (tj po celých minutách stejně jako u jeho balíčku "Štědrých" 200).
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Persbrandt 25. 6. 2019 03:49

Nemate prosim nekdo vyzkouseno, jak Tesco uctuje premium smsky, u kterych se vedle platby treti strane zaroven strhava i bezny poplatek za smsku (tusim klasicky 1,50 kc), tedy napr. sms jizdenky, pokud je na karte vedlke normalniho kreditu i bonusovy kredit, konkretne mi jde o bonusovy kredit 100 kc, ktery lze ziskat v aplikaci? (ale napiste i, pokud mate zkusenost s bonus. kreditem napr. na kartach se 100% bonusem)
Strhne se napr. sms jizdenka z normalniho kreditu a tech 1,50 kc za smsku z bonusoveho, nebo se obe castky vzdy zasadne strhnou z normalniho kreditu? Jednotlive smsky a hovory se maji podle pravidel strhavat z toho bonus. kreditu 100 kc, ale jak je to v tomto zvl. pripade?

Ani na podpore si zatim nebyli jisti, V mem pripade jde o sim kartu z edice Stedron, na obalu napsano aktivovat do 31.12.2018 (ale jdou aktivovat i pozdeji).
Bohuzel to ted nemuzu sam vyzkouset.
Diky.
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod amper2 25. 6. 2019 08:37

SMS z bonusového, jízdenka z normálního. Zkušenost je ze stejné karty, ale já je aktivoval do uvedeného termínu.
Dá se využít i to, že kredit za SMS se strhává s několika minutovým zpožděním.
amper.
amper2
Junior

Odeslat příspěvekod Persbrandt 25. 6. 2019 14:40

aha, takze kdyz je na karte (kterou uz nebudu dobijet) kredit 150 kc a posilal bych premium sms v hodnote 150 kc, tak by to melo projit s tim, ze poplatek za smsku se strhne s mirnym zpozdenim a karta se pak dostane do slabeho zaporu, coz uz mi muze byt jedno? Nebo jejich system ty pozadovane operace (premium smsky vcetne obou poplatku) neustale porovnava s aktualnim kreditem, aby karta nesla do zaporu, a preventivne to zablokuje?

Pokud plati ta prvni, priznivejsi varianta, tak ten bonus kredit asi jenom pojisti, ze se v teto situaci ta premium smska skutecne provede, ze se to nejak nezablokuje, ale asi teda neni nutny? Diky.

No hlavne, aby se nestalo, ze se strhne tech 150 kc a pritom ta premium smska, ktera mi ma nabit treba kredit u nejake online sluzby, neprojde. To by pak bylo na dlouhe lokty to reklamovat.

PS Jsem opatrny, protoze se mi uz u nich treba stalo, ze se mi strhl poplatek za sms jizdenku dvakrat. (poprve se to nejdriv tvarilo, ze se ta jizdenka vubec neposlala, ani kredit neklesnul, tak jsem to poslal podruhe).
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod hauzz 25. 6. 2019 14:44

Při aktivaci jsou simky pouze s bonusovým kreditem. Ten je tzv. inicializační (jak tu někdo hodně dozadu psal) tak by za něj šel koupit balíček který nejde hradit z bonus kreditu. Ale SMS jízdenky za to nekoupíš jedině to zkusit jako výměnu SIM někomu se stalo že mu sloučili kredity na novou SIM a ten nebyl bonusový ale to byla spíš náhoda. Jinak Premium SMS je bráno jako platba třetí straně tak na ně nejdou použít inicializační kredity od většiny operátorů.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Persbrandt 25. 6. 2019 19:14

hauzz: Diky za reakci, ale ja mam jeste stare simky, kde je pocatecni kredit jeste normalni, takze z neho lze hradit i premium smsky. Az u te dalsi edice sim karet zmenili ten charakter pocatecniho kreditu.
To vim na tuti , to mam vyzkouseno.
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod amper2 25. 6. 2019 19:38

Persbrandt:
to tvoje opakované odeslání SMS na objednání jízdenky potvrzuje moje zkušenosti. S kreditem na odeslání 1 kusu SMS lze odeslat dle mě i více SMS, klidně i 5. Než to jejich zúčtovací systém zúčtuje.
Ad premium SMS za 150 - nejsem si jistý, jestli u těchto vyšších kreditů se nemusí odesílat 2 SMS - jedna objednávací, druhá potvrzovací. Ale ani to by nemělo vadit. Premuim SMS (mám ověřené jízdenky MHD) se strhávají okamžitě, cena odeslané SMS s několikaminutovým zpožděním.
Kdyžtak si registruj SIM v samoobsluze, dostaneš ten bonusový kredit a pak jej můžeš vyflákat třeba na denní internet.

amper.
amper2
Junior

Odeslat příspěvekod Persbrandt 25. 6. 2019 19:55

amper2: aspon podle jejich chatu ten bonus 1OO kc za osobni udaje nelze pouzit vubec na data, pry jen na jednotlive hovory a smsky. To mi tvrdili, otazka je nakolik jsou kompetentni.

To mate pravdu, u te vyssi premium smsky za 150 kc jsou asi hned dve "pomocne" smsky, tzn. taky dvakrat poplatecek. Vzpominam si, ze mne to pred casem zaskocilo. Inu operator vi, jak z cloveka ty penize vytahnout.
Prave si rikam, jestli to tou potvrzovaci smskou, u ktere asi chvili trva, nez prijde, nemaji pojistene, ze kredit na karte neklesne do zaporu. (filozoficky si rikam, jestli ta potvrzovaci smska ma za ukol nekoho chranit, tak to urcite bude spis operator nez zakaznik...)

PS: pro bonus 100 kc staci registrovat simku ve webove samosce, nemusi to byt v mobilni aplikaci? To by mi bylo jeste milejsi. Myslite,ze udaje musi byt prave?
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod hauzz 26. 6. 2019 22:44

Dávají 100 za údaje nikde neni psáno že musí být pravé. Těžko to budou kontrolovat. Zkus samoobsluhu na nové adrese (z mobilu) https://samoobsluha.tescomobile.app/signin tam je chlívek pro 100kč za údaje.
--------------
Trochu jsem počítal a za 220kč na pokladně může mít člověk s 2xkreditem 372 minut na volání mimo síť + do sítě zdarma. Po dobití aktivuju Clubcard na sjetí bonusu. Po provolání 120 minut z Clubcard (už ho asi účtují 60+60) a po provolání 30,- zbytku bonusu aktivuju Štědrých200 (zase 60+60) a po provolání zbytek z kreditu. To je necelých 60 haléřů/minutu z toho 320 minut s tarifikací 60+60 a 52 minut 60+1.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod radim 27. 6. 2019 06:58

Teď už jen provolat přesně těch 372 minut... :-) Zvláštní zábava toto. Tesco Mobile už je mrtvé, pro BFU nepoužitelné.
radim
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hauzz 27. 6. 2019 12:14

Z mého předchozího příkladu Clubcard po dobití je kvůli volání v síti a kvůli utrácení bonusu který platí 30 dní. Dá se aktivovat až 30 den aby nepropadl bonus. No a Štědrých200 následně lze aktivovat kdykoli během platnosti standardního kreditu. Jen jsem chtěl ukázat že to de za slušný peníz si zavolat i bez paušálu. Já rozhodně tolik neprokecám na to máme něžné pohlaví. Moje spotreba minut se točí jen v rodině a na to budeme mít Emtéčko. Ale mít na předplacence za 220kč přes 6 hodin hovorů není tak zlé. A nevyžaduje to ani tolik námahy prostě si aktivuješ 2 balíčky na volání není to taková věda jak to vypadá.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jege 2. 7. 2019 18:59

Tak Tesco Mobile mě dnes zase totálně namíchlo, pořád mění ceny a člověk už v tom má totální kaši. Na SIM člena rodiny, který měl nevyčerpaný Internet 250 i bonusový kredit cca 80 Kč, jsem aktivoval obnovení kreditu za 10 Kč 50 MB, jelikož je to výhodnější a lépe škálovatelnější než obnova FUP za 100 Kč. Jaké bylo mé překvapení, když se mi po každém přidání 50 MB, odečetlo 10 Kč z NORMÁLNÍHO kreditu. Okamžitě jsem volal na infolinku a prý je to tak správně, Internet 250 se platí primárně z bonusového kreditu, obnova FUP za 100 Kč také, ale přidání 50 MB se platí ze z normálního kreditu. Prý už to tak pár měsíců, ovšem od kdy přesně, mi nebyla schopná říct.

Tohle byla asi poslední kapka, po prázdninách jdu asi zpět k O2 nebo Emtéčku. Teď jdu psát reklamaci, ať mi napíšou, kdy proběhla změna a kdy mě na ni upozorňovali. V mobilu mám SMS, že se měnily podmínky kvůli GDPR a ještě jednou kvůli něčemu, ale prý ceny zůstávají stejné. Pokud mi nebudou schopní odpovědět nebo ta změna bude v době, kdy psali jenom o GDPR nebo že se ceny nemění, tak budu žádat vrácení normálního kreditu a odepsání bonusového kreditu a v případě odmítnutí podám podnět na ČTU!
Apple iPhone 13 Mini 128GB Black|Apple iPad mini Cellular 256GB|Apple Watch Series 8 45 mm Cellular Graphite Steel|Apple AirPods Pro 2 (2022) | Apple MacBook Air 13,3"/M1/ 8GB/256GB/stříbrný.
jege
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mm2004 2. 7. 2019 20:01

Pamatuji si, že na tuto změnu bylo ze strany Tescomobile upozorněno a v ceníku je to již také delší dobu.
mm2004
Junior

Odeslat příspěvekod intago 3. 7. 2019 16:35

jege-stížnost je marná. Já už utekl k emtecku a tomuhle se už jen směju... :D Že se vám chce se s tím patlat :shock:
Já se o naše čtyři simky v podstatě vůbec nestarám a mám to levnější, když jsme všichni u něj...
Na naší debatě je fakt ale nuda, nic se neděje viewtopic.php?f=1939&t=1216212&st=0&sk=t&sd=a&start=1110 :D
intago
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků