a2mobile roaming (v PL neomezený net)

O zahraničních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod GOLDman5 27. 5. 2019 23:58

Zase tu niekdo pise bludy ... Skor ako po 4 mesiacoch nemozu ratat akykolvek doplatok vramci volnych dat v EU resp volani/sms. Ratat doplatok uz ihned by mohli len v pripade ak by bola sim zneuzivana ( tisicky minut , sms .. ) a u dat je to jedno lebo tam je objem presne vypocitani a stanoveni podla regulacie. Sim karta moze ist niekomu pol roka niekomu rok niekomu rok aj pol. Vsetko zalezi kto a ako ju vyuziva. Ak je tam vysoka mesacna spotreba minut sms ... a ktomu vzdy cely objednat dat vycerpani , moze prist "obmedzenie" a teda roamingovy doplatok po tych 4 mesiacov tak ako to je stanovene v EU v pl UE regulacie. Cize ak niekdo prevola tiscku-tisicky minut mesacne , stovky sms ... a plus cely objem z balicka dat je skor pravdepodobne , ze po 4 mesiacoch ho mozu obmedzit. Vsetko sa prepocitava automaticky podla spotreby. Staci sledovat diskusie napriklad tu resp ak sa udeju zmeny stranka je aktualizovana pravidelne :)

https://prepaid-data-sim-card.fandom.com/wiki/Poland
GOLDman5
Junior

Odeslat příspěvekod vladii 28. 5. 2019 09:28

NO chlapci by ste sa divili, zijem v PL 10 rokov. Kazdy s moze predsvedcit , staci si kupit kartu.

Preco tomu tak je a preco je to polskym operatorom dovolene , staci polozit dotaz na UKE.

https://www.uke.gov.pl/kontakt/

staci si precitat poriadne tu smernicu EU regulacie, kazdy operator ktorypreukaze , ze je tym poskozovany moze poziadat regulacny urad o schvalenie doplatkov.
vladii
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod GOLDman5 28. 5. 2019 10:27

No si predstav oni o to poziadali " davnejsie ". Zaujimave , ze nikde nepise sa o tom ze uz po prvom mesiaci ziadaju doplatky resp ihned pri pouzivani cize by som to tak " nenatahoval " a za dalsie tie prepojovacie poplatky dnes uz nie su vysoke tak aby to operatora poskodzovalo. Ako som pisal ak bude niekdo robit napr tisicku minut a minie cely objem ( 1,75GB k sume 20PLN vychadza ) a to vsetko dajme tomu ma za tych 20PLN tak OP v zisku nie je ale opak hovory idu na ich ucet cize moze uctovat ale urcite v prvy mesiac ?????
Ak si precitas vyssie stranku tam to aj pisu ze o vyjimku uz poziadali a nebolo to teraz ...
GOLDman5
Junior

Odeslat příspěvekod gejzic 28. 5. 2019 14:24

Je to kravina,
mám dvě sim A2,normálně fungují a pořád se mi odečítá 15 zl za neomezené volání a 1,7 GB.
Připadá mě to,jako že nás chce někdo odradit.Do Polska jezdím jednou měsíčně,mám tam spoustu kamarádů a pokud by se chystala nějaká revoluce v cenách,už by mi to určitě hlásili.
gejzic
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kallesin 29. 5. 2019 06:30

petr-21 píše:CLIR i dobijeni funguje, jak uz je tady napsano. S dobou pouzivani v roamingu jsem nekde videl, ze by sms mela prijit po 4 mesicich. Pak doufam bude stacit prihlaseni do domaci site. A2 je virtual v siti Plus a nabizi nejake wifi volani. Ja zadnou VOIP sluzbu nepouzivam, tak nevim.


Bydlím v pohraničí a do sítě se minimálně dvakrát týdně přihlásím. I tak mi sms přišla :-(
kallesin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod to.tak 29. 5. 2019 08:33

Tak se ženu v Kudowě přes půl města na jistotu do Žabky a oni mají A2mobie vybraný jako po nájezdu tatarů :-(
Až tam někdo pojedete, dejte vědět, jestli to doplnili, nebo jsem bez šance. Opravdu se tam něco kolem předplacenek děje. TXMarket kteý nabízel asi 6 různých operátorů úplně odstranil stojan a ani v berušce u kas nic nebylo.
to.tak
Junior

Odeslat příspěvekod steve 29. 5. 2019 08:34

Presne ako hovori Goldman a gejzic, vladii asi dostal pokyn na pribrzdenie emocii z polskych cien. U mojich 4 SIM od virginmobile.pl od leta, tiez ziadne upozornenia. Treba sluzby Poliakov ferovo vyuzivat, Sim-ky z casu na cas prestriedat a pre istotu, v lete opat pobudnem 2-3 dni v Zakopanom a uvidime. Velkym lakadlom teraz pre mna je podpultovka Orange Go 30 + 4GB dat za 14,26€. Sice je to este vzdy 2x viac ako a2mobile, ale uz sa to rysuje. A v Cechach, ak sa Babis udrzi, tak uz pridu aj tie ministerske ceny pre vsetkych. No dovtedy - este Polska nezgynula.
steve
Junior

Odeslat příspěvekod petr-21 29. 5. 2019 09:26

V Kudove v Zabce maji nove SIM vzdy zacatkem tydne, takze ke konci uz obcas nemaji. Telefon do teto Zabky: 697337205
petr-21
Junior

Odeslat příspěvekod vladii 29. 5. 2019 12:07

Pani, citate co pisem? chcel som len pomoc. Pisal som , ze OKREM a2mobile a lycamobile vsetci ostatni uctuju doplatky hned. NA hovory ok, horsie je to z datami z toho dovodu , ze aspon tak bolo pred 7-8 mesiacmi nepodporovali LTE v roamingu, co je dost problematicke uz vo vela krajoch, kvoli vypnutiu uz 3G signalu. Neviem jak je to teraz, prosim napiste sem. Nikoho neodrazam ani nepresviedcam. Vsetko
vladii
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kallesin 31. 5. 2019 09:47

Tak dneska mi přišla SMS od A2mobile. Úprava cen. Přeloženo v předkladači.

Upozorňujeme, že od 1. 7. 2012 dojde ke změně poplatků za mezinárodní roaming v zemích Evropské unie, Norska, Islandu a Lichtenštejnska. S aktivním paketem pro odchozí hovory: 0,04 zl / min, přijaté: 0,04 zl / min, odeslané SMS: 0,03 zl / pc, odeslané MMS: bez poplatku, přijaté MMS: bez poplatku, Internet: 19,50 PLN / 1GB (účtováno na 1 kB). Kromě balíčku jsou účtovány poplatky za vnitrostátní služby, s výjimkou volání, za které je účtován poplatek 0,04 PLN / min a příjem a odesílání zprávy MMS je zdarma. Pokud nepřijmete provedené změny, můžete uplatnit právo ukončit poskytování telekomunikačních služeb do data vstupu těchto změn v platnost. Podrobnosti na webové stránce.
kallesin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vladaman 5. 6. 2019 20:04

Chci se zeptat. Funguje nekomu dobijeni kreditu pres GOOGLE PAY?
vladaman
vladaman
Junior

Odeslat příspěvekod GOLDman5 6. 6. 2019 00:24

Funguje aspon tyzdne cca dozadu plus funguje aj dobijanie kartou bez google pay. Hned tusim prva moznost na " doladowania payu pl " -- Płatność kartą -- ...
GOLDman5
Junior

Odeslat příspěvekod vladaman 6. 6. 2019 08:07

Mozna to fungovalo pred tydnem. Ted me nefunguje nic.
vladaman
vladaman
Junior

Odeslat příspěvekod GOLDman5 6. 6. 2019 09:30

Chyba je u teba alebo v tvojej karte ( banke )
Teraz som skusil dobit za 5PLN ( na skusku ) a normalne islo, kartou. Mam revolut. Ale skusal som aj ine predtym.

Kód: Vybrat vše
"Telefon doładujemy w ciągu kilku minut.
Możesz już teraz pobrać fakturę za doładowanie.
Masz na to czas tylko do końca miesiąca!"
GOLDman5
Junior

Odeslat příspěvekod vladaman 6. 6. 2019 11:02

Pres revolut to urcite funguje. Pres standartni karty to dobijeni nefungovalo ani pred tim. Svoji kartou platim bezne i na aliexpressu. Kartou to nebude. Pockam na zkusenosti ostatnich. Jinak diky za Vase zkusenosti.
vladaman
vladaman
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků