Redmi 4X - spadl mi do sněhu - co udělat dále ?

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod tomik2012 27. 12. 2018 17:23

Zdravím,

Nešťastnou náhodou mi jaksi spadl můj mobil xiaomi redmi 4x v horách do sněhu ,vypadalo to že nejspiš nepřežil,ale kupodivu to přežil a trochu jsem to i ofukal ústy v terenu co to šlo, pak jsem jsi později všiml že blbne jack konektor pak opět později že to je ok a pak zas nejspiš radši jsem to vypl a doma jsem konektory jack a usb konektor vycistil kapesnikem i paratkem a ofukal fenem a opět vycistil,vice nemůžu udělat a napoprve se mobil zapl i kupodivu všechno funguje zatim ,ale nevim jestli bych to nějak neměl řesit jestě ?
tomik2012
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 27. 12. 2018 17:28

Pokud je zasah desky ci jinych elektronicky citlivych casti kapalinou, tak na vcasny zasah uz je stejne pozde.
Ten uz jsi promrhal. Pokud telefon funguje bud rad a pokud bude fungovat i za tyden, mesic atd bud jeste vice rad.
uiqjirka
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tomik2012 27. 12. 2018 17:40

takže už nemá ani cenu tem mobil odnest do servisu ,aby ho rozebrali,vycistili.. a jak řikáš jenom čekat jestli to pojede další dny vůbec ? Jen se ptám i když mě v tomhle jisti z velke části pojistka kterou mám na tem mobil ,kdyby se něco stalo
tomik2012
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 27. 12. 2018 17:48

Na to uz je pozde, i hodina je dost, ale nebyl to kybl s vodou, takze bych tak z toho zase vystresovany nebyl.
Pokud se voda dostane na desku, ani ne do půl hodiny je znatelny pocatek oxidace, to ti stejne pojistka nepokryje. Nechat ho zapnuty i jen nechvilku reakci jeste urychli. Takove to suseni fenem, ryze apod je k nicemu a musi se telefon cely rozebrat bezprostredne po, proplachnout desku isopropylalkoholem atd., ne o tom po hodine a vice napsat na netu atd.
Pokud se to nedostalo do utrob, mas vyhrano.
uiqjirka
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tomik2012 27. 12. 2018 17:58

Chápu,snad to bude fungovat ,jinak co jsem se kdysi dival do pojistky v době kdy jsem ji koupil,kterou mám od české pojistovny přes datart ( https://www.datart.cz/file/143763/VPPMO ... 3_nove.pdf ),tak tam bylo že to platí na všechno co si způsobi sám uživatel ze to plati velkou část pojistovna a zbytek uživatel ,ale snad nic takového řesit nebudu muset.
tomik2012
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 27. 12. 2018 18:05

Ano pojistka plati na vsechno a ted ti ocituji zaver pojistovny.. pri uplatneni naroku, kde byl telefon pojisteny také na vsechno vcetne padu napr.

Pojišťovna: choval jste se nedbale, plnění nedostanete
Po pěti měsících se stalo přesně to, proti čemu se vlastně pojistili, dcera vstávala ze židle, mobil jí vypadl ze zadní kapsy kalhot a rozbil se.

Během několika dnů přišlo vyjádření od pojišťovny, že nárok na pojistné plnění nevznikl.

„Z popisu nehodového děje je zřejmé, že pojištěný věděl, nebo mohl vědět, že pokud ponechá přístroj v zadní nezajištěné kapse, je mechanické poškození přístroje v důsledku pádu předvídatelné. Tímto nedbalostním jednáním jste se tedy o vznik poškození přičinil.

To samé jinak formulované ti klidně sesmolí i na ten pád do sněhu. Jen, aby se nemuselo plnit..
uiqjirka
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tomik2012 27. 12. 2018 18:08

no já už mam trochu zkušenosti s timto obchodem datart a plněni pojistek,jelikož jsem jednou jel v horách na kole a měl jsem ho zrovna v kapse (od té doby nemam ani novy mobil co těd mám) a jak jsem spadl tak se mi rozbilo skličko displeje ,tak jsem stim šel na druhy den do datartu a řekl jim to narovinu že mi to spadlo,tak to poslalo do servisu přes pojistovnu nebo jak to tam je , za 2-3tydny mi to přišlo domu s uhrazenim okolo 200korun z 2tisic opraveno.
tomik2012
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 27. 12. 2018 18:10

Tak to bud rad, ne kazdy takovou bezproblemovou zkusenost ma.. zalezi na jakeho "blbce" s prominutim narazis. ;-)
A kdyby neco, tak do budoucna telefon, ktery splnuje IP68 a nejaky snih nebo "plavani" ve vode te nebude trapit.
uiqjirka
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tomik2012 27. 12. 2018 18:18

Tak snad mi vydrži aspon rok,dva protože jsem ho zrovna kupoval minuly rok a přežil semnou už pár pádu i na beton bezproblému .
jinak děkuji za tvé rady a pomoc.
tomik2012
Junior

Odeslat příspěvekod Pan Kája 27. 12. 2018 18:34

Slyšel jsem o radě dát telefon (nezapínat) do misky s rýží pro odsátí vlhkosti. Teď už to nemá cenu řešit. Ale abych trochu uklidnil situaci - kolegyni na služebce spadl telefon do záchoda. Následně začal blbnout a nebyl použitelný. Nakonec ho tuším dala pro do servisu, kde jí naúčtovali snad jen pár stovek za vyčištění. To bylo tuším někde na jaře. Telefon používá stále stejný a při používání netrpí žádnými problémy. No, třeba se někdy ještě vyskytnou, to netvrdím, ale fakt to nemusí být konec telefonu, ani když skončí ve vodě...natožpak ve sněhu.
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod uiqjirka 27. 12. 2018 18:40

Telefon opravuji a ryze je uplne k nicemu, to je takova ta internetova rada uplne k nicemu.. zaklad je nezapinat. Do servisu musi prijit hned, po hodine a vice je to k nicemu. Praxe i fyzika hovori jasne.
Snih je rozhodne lepsi nez voda, ktera hned do telefonu natece, snih se ani nejak vyrazne do telefonu dostat nemusi, hlavne clovek telefon hned ocisti, nez snih roztaje.
uiqjirka
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod krysta 27. 12. 2018 19:48

Jasně, do hodiny ho dostaneš do servisu, že? A jaká fyzika proboha? Řekni mi z čeho vychází tvoje tvrzení, že mobil musí být do hodiny v servisu.

Pokud nedojde k okamžitému poškození, pak vysušit a doufat, že nezačne korodovat (chemie), případně vyčistit. Tu rýži bych až tak beznadějně neviděl samozřejmě silicagel je lepší, ale z běžných domácích věci mi přijde poměrně vhodná.
krysta
Junior

Odeslat příspěvekod tomik2012 4. 1. 2019 17:38

Týden a den a stále všechno funguje jak má ani jack konektor neblbne ,jak blbnul ze začatku hned nejspiš to ani nezasahlo zakladní desku
tomik2012
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 4. 1. 2019 18:48

Tak bud rad, ten snih je porad lepsi nez kdyby spadnul rovnou do vody. Od snehu ho ocistis a riziko je mnohonasobne mensi. ;-)
uiqjirka
Trvalý BAN
Uživatelský avatar


Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků