Microsoft Lumia 950 / 950 XL - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod uiqjirka 5. 3. 2018 19:42

To je zvlastni, jak vidis, jsem tam primo z Edge.
uiqjirka
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomas-x 1. 4. 2018 14:59

Nemáte někdo tip na dobrý servis mobilů ve zlínském kraji? Bývalou L950 používá přítelkyně a asi odešel mikrofon. Oslovil jsem zatím 3 servisy a každý mi řekl, že dostupnost dílů na lumie je problém. Někde mi řekli, že opravují pouze android telefony :-)
Tomas-x
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod glorei 1. 4. 2018 20:47

Prosím Vás, poradí mi někdo, zda se ještě dá sehnat někde originální baterka? Trošku mě poslední dobou zlobí telefon, vypíná se i 10 krát denně. Tovární nastavení jsem zkoušel, ale nic tak zkusím tu baterku. Nevím zda li baterka může ovlivnit i chování systému, ale poslední dobou je telefon hodně pomalý. Asi pomalu začít přemýšlet nad novým telefon :(
glorei
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 1. 4. 2018 21:09

Ano, mas v haji baterii. Koupi kde, necham na tobe. Zdatny clovek najde.
uiqjirka
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Eralindy 1. 4. 2018 21:50

ey taky bych uvital radu kde koupit pokud mozno origo nebo co nejlepsi nahradu baterie na L950....
Eralindy
Junior

Odeslat příspěvekod glorei 1. 4. 2018 22:22

Jen poprosim o trosku napovedy, je toto original baterie? Když vytahnu baterii z lumie, tak tam nemam tolik iformaci jako na této. Například na te moji není napsane: LGC_BV-T4D_Phone Program_V5.0

Kód: Vybrat vše
https://www.akku500.de/Handy-Smartphone-Akkus/Microsoft/Lumia-950-XL/Akku-original-Microsoft-fuer-Lumia-940-XL-Lumia-950-XL-Typ-BV-T4D-3340-mAh-3.85V


Moc děkuji za informaci
glorei
Junior

Odeslat příspěvekod s5230user 3. 4. 2018 21:07

Mne sa vypína L650 DS tiež úplne náhodne a niekedy ide pár dní bez problémov. Čítal som, že to môže byť chyba batérie, ale neviem či tomu mám veriť, pretože niektorí píšu že batéria je aj mierne zdeformovaná, čo ja nemám.

Každopádne problémy začali po aktualizácii systému, takže by som problém hľadal skôr tam. Raz prišla aktualizácia, kde sa to svojvolne reštartovalo a po ďalšej to išlo úplne bez problémov. Presne po poslednej aktualizácii sa telefón hockedy vypína. Náhoda a chybná batéria? Moc tomu neverím. Tiež sa to vypína rôznom stave % vybitia batérie a keď sa nevypne, tak má telefón dobrú výdrž.
s5230user
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 4. 4. 2018 08:22

Tohle dělá typicky vadná baterie. Já jsem v 950XL baterii vyměnil a bylo po problému. S výdrží to nijak nesouvisí, ale souvisí to s klesajícím napětím, které způsobí restart telefonu bez ohledu na stav nabití.
Bari007
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 4. 4. 2018 09:47

Vymen baterku. Paradoxne jsem koupil novou original baterii Microsoft a datum vyroby byl jeste o mesic drive nez ta original baterie v me Lumii 950XL. A to jsem ji kupoval hned jak se dala koupit. Evidentne si Microsoft tech baterek nechal udelat vic nez vyuzije. Kazdopadne problem vyresen, zadne nahodne restarty.
anonymni

Odeslat příspěvekod Damon_Hill 4. 4. 2018 11:36

Zdar,
Jak ale tu originál baterku poznat? Na svojí L950 jsem také koupil novou u Suntechu a evidentně to originál není. Baterka se při pohledu jeví jako parádní originál, všechny nápisy atd...ale v telefonu je poznat rozdíl. Nefunguje quick charge a bezdrát dobíjení se chová divně, jinak výdrž je stejná jako u nové originální.
Damon_Hill
Junior

Odeslat příspěvekod romo.11 4. 4. 2018 13:01

to iste sa podarilo kupit aj mne, rychle dobijanie to sice nema, ale hlavne ze kapacita je OK. Popisky uplne rovnake ako na originalnej, len datum vyroby novsi ...
romo.11
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod s5230user 4. 4. 2018 16:11

Asi ju teda skúsim vymeniť. Našiel som orginál za 17€ aj s poštovným pri platbe vopred na SK, čo nie je veľa.

Chcel som si teraz kúpiť nový telefón, ale tuším sa smartfony uberajú zlým smerom. Sú iba stále drahšie a funkcie nikde. IPS bez aspoň notifikačnej led, čítačky na zadnej strane alebo nemožnosť odomknutia obrazovky s double tap to wake bez nainštalovania pochybných aplikácií z play store. Veď to je výsmech. Kde sú OLED displeje? Je ich veľmi málo a hlavne potrebujem dual sim a hybridné sloty bez možnosti použitia naraz aj sd karty s tragicky malou vnútornou pamäťou sú na zlosť.

Po dlhom uvažovaní som sa dopracoval až k novému Samsung A8, ale je cenovo prestrelená. Ešte počkám a uvidím. Hlavne, že už som stihol kúpiť Sygic pre android...

PS Batériu som skúšal zaťažiť 10 Ohmovým rezistorom a napätie drží. Skúsim, keď bude viac vybitá. Nejde mi do hlavy, prečo po vypnutí nejde telefón zapnúť bez vytiahnutia batérie.
s5230user
Junior

Odeslat příspěvekod bahamut 23. 4. 2018 05:19

Ahoj lidi,
stala se mi taká věc. Mám L950 a cca před dvěma měsíci mi ze dne na den spadla výdrž na baterii ze dne až ze dne a půl na takových 10 - 12 hodin pokud telefon nepoužívám. Jinak samozřejmě ještě míň. Jelikož jsem měl insider sestavení, ta jsem přes Microsoft recovery tool nahrál oficiální sestavení bez obnovy systému. Nepomohlo. Takže jsem vyhodnotil, že odešla baterie. Minulý týden mi došla nová a hleďme, výdrž úplně stejná... Pro jistotu jsem dal ještě jednou tovární nastavení, ale nic. Stará i nová baterie výdrž cca 10 hodiny.
Teď mi zkuste někdo prosím poradit, co s tím??? Vada telefonu? Vada nové baterie?
Díky.
bahamut
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jirka mz 23. 4. 2018 15:32

Prvně bych se asi zaměřil na to jestli ti to "nežere" nějaká aplikace, (v nastavení baterie - využití podle aplikaci). Případně pokud jsi něco v poslední době instaloval (nebo pokud proběhla nějaká aktualizace)...
jirka mz
Junior

Odeslat příspěvekod bahamut 4. 5. 2018 04:11

Udělal jsem obnovu přes recovery toll a nic neinstaloval ani neobnovoval, abych viděl, jak se chová úplně čistý. Pak jsem ještě nastavil zbylé aplikace, aby nejely na pozadí.
A?? Stále stejné.
bahamut
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků