Dcera chce Samsung J5 1xSIM bílý-to je ale distribuce EU :-(

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod paulaner 2. 1. 2017 18:17

Zdravím, poraďte - dceři budu kupovat teprve teď mobil k vánocům a její požadavek je jedině
Samsung Galaxy J5 2016 J510F Single SIM - WHITE .........
Ovšem se single SIM v bílé barvě nacházím tuto verzi jen v distribuci EU nebo to snad někdo uvádí i jako distribuci CZ, ale za masitou cenu přes 5500,- a ještě nevím, jestli to není habaďůra s tou CZ distribucí 8-S .....
.
http://mobilni-telefony.heureka.cz/sams ... ngle-sim/#
koupil bych klidně tu single verzi u toho mobiltelu ( kotovaný a garantovaný heurékou) za těch 4,8 tis. v té distribuci EU, ale nevím, co to má za nevýhody - pokud jen ten servis, tak na to se.e bílej tesák, protože stejně dělá v Berlíně a každá oprava by byla problém ......a tenhle by se snad pokazit neměl tak rychle ...
čeština ve volbě MENU a všechno je ne ?
.
Koupil bych jí třeba i ten dual SIM verzi, která je všude v distribuci CZ a navíc je nevím proč dual verze v průměru levnější než ta single :hm
http://mobilni-telefony.heureka.cz/sams ... dual-sim/#
- ale jednak může být dual verze poruchovější, neboť prostě musí mít víc vymakanější systém a hardware a navíc když tam bude jen jedna SIM, tak může být pěknej opruz, když na displeji bude buzerace na vložení druhé SIM či dvě zelené volací ikony i když ta druhá SIM tam není apod......by mi to mohla omlátit o hlavu .....
.
taky mě znervózňuje, že u dual i single verze uvádí různé eshopy různé OS - buď Android 5.1. Lollipop nebo Android 6.0. Marshmallow ? Není ten 5.1. z nějaké první várky ještě se starším OS ? Nebo mají eshopy blbě popisky ?
.
takže jediné, co mě trochu brzdí v koupi single verze, je ta distribuce EU a verze OS,ale to by snad neměla být nějaká úplná šedivka když je to renomovaný eshop mobilTEL aspoň dle hodnocení ? .... potřebuji brzy objednat o<:)
paulaner
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 2. 1. 2017 18:21

Koupil bych jí dual sim a hotovo. Nevidím důvod, proč by měly vyskakovat hlášky o vložení druhé SIM nebo dvě volací ikony. Svůj dual SIM (Redmi 3S) používám s jednou kartou a nic takového se neděje.

Dvě verze hw a sw si taky těžko představuju - je daleko levnější udělat to univerzální, ať se to může bouchat na jedné lince. Jen single sim nebude mít osazený druhý slot.
aikoN
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nick Cave 2. 1. 2017 18:55

Vzal bych dualsim, může se jednou hodit..
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod opasino 2. 1. 2017 21:08

Jestli je to dual sim nebo single sim, by mělo být jedno. Hlášky určitě vyskakovat nebudou. Obě verze budou poruchové úplně stejně.
opasino
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Reku 2. 1. 2017 23:04

Hlášky vyskakovat nebudou, mám taky J5 dual sim, ale verzi 2015. Pokud je výběr stejného telefon single sim a dual, tak VŽDY volím dual. Má vždy více vyhod, než nevýhod.
Reku
VIP uživatel


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků