5 - 5.5" svižný telefon kolem 7000, Dual SIM, LTE

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod onddra 17. 12. 2016 19:47

Nejde teda o telefon, ale já na xiaomimobile.cz koupil 2 Mi Bandy 2. Zboží přišlo originálně zabalený, rychlost i komunikace supr. Má i CE značku, tak je to snad seriózní obchod :)
onddra
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aikoN 17. 12. 2016 20:07

Nick Cave píše:To že je tady Xiaomi jako šedivka, čili při reklamaci a jakýchkoliv jiných problémech jsi odkázán pouze na eshop, kde jsi koupil, je ti doufám jasný?


Já věci ani jinde, než tam, kde jsem je koupil, nereklamuju. Proto mi ostatně přijde ten xiaomi e-shop jako zajímavá volba - měli by být schopní v případě problémů poradit lépe, než jiní.

-- 17. 12. 2016 20:08 --

onddra píše:Nejde teda o telefon, ale já na xiaomimobile.cz koupil 2 Mi Bandy 2. Zboží přišlo originálně zabalený, rychlost i komunikace supr. Má i CE značku, tak je to snad seriózní obchod :)


Ok, to zní dobře :-)
aikoN
Junior
Uživatelský avatar


Odeslat příspěvekod Cajky 17. 12. 2016 20:45

Moderátore, děláš si už srandu? Můžeš nám říct, protože mě osobně to velmi zajímá, jaký je rozdíl v tom, jestli půjdu reklamovat Asus, Samsung, Huawei nebo Xiaomi?

Teď to zkusíš přes špatnou recenzi na obchod?
Myslíš, že existuje obchod, který nemá ani jednu špatnou recenzi? :D
Trapný pokus toto už,velmi laciné.
Cajky
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 17. 12. 2016 20:57

Trapný jsi ty, když se domníváš, že všechny eshopy jsou spolehlivé a důvěryhodné.. Divil by ses, jaké jsou tam rozdíly, ostatně je tady na to příslušné téma
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Cajky 17. 12. 2016 21:03

Ja jsem snad nekde neco takoveho rekl? :D
Proboha, co ty si zac?
Znovu se ptam, kdyz sem davas spatnou recenzi na ten obchod, myslis, ze existuje nejaky "znamy" obchod, ktery nema ani jednu spatnou recenzi?
Pokud neexistuje, proc to sem davas? Pokud existuje, prozradis nam ho, kde muzeme bez nejmensi starosti nakupovat?
Cajky
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 17. 12. 2016 21:12

Já ještě nikdy žádný fon nereklamoval..
Ve kterém eshopu jsi koupil to Xiaomi?
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod aikoN 17. 12. 2016 21:12



Ten příspěvek mi přijde mírně chaotický - pochopil jsem to tak, že paní chtěla vyměnit starý telefon za nový při druhé reklamaci, na což byla správně upozorněna, že nemá nárok - ten vzniká až při reklamaci třetí (u stejné vady). Zmiňuje tam paragraf, který s tímto nemá co dočinění - § 616 občanského zákoníku je v části, věnující se promlčení. Poté se tam ohání možností výměny vadného nepoužitého výrobku za bezvadný, což opět není její případ, jelikož její přístroj evidentně byl použitý.

Nepůsobí to na mě objektivně, spíše, že paní pod návalem emocí přestřelila při domáhání se možností, na které neměla nárok.
aikoN
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Cajky 17. 12. 2016 21:21

Stale neodpovidas na otazky. Nejsi schopen si obhajit sva slova?
Kde jsem rekl, ze se domnivam, ze vsechny eshopy jsou bezproblemove? Proc mu posilas spatnou recenzi na eshop a vedome se ho snazis odradit diky necemu, co je naprosto bezne?
Myslis, ze s mallem nebo alzou nema nikdo spatnou zkusenost? Neexistuje takovy obchod!
Ja taktez jeste nereklamoval.
Kupoval jsem v isix.cz
Cajky
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 17. 12. 2016 21:27

S tím co jsi napsal, souhlasím a současně dodávám, že se již k daným eshopum nebudu vyjadřovat..
Ten eshop, kde jsi koupil, vůbec neznám, že takový existuje, čtu poprvé
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod aikoN 17. 12. 2016 21:35

Já jsem reklamoval už poměrně hodně (Alza, CZC, TS Bohemia, Datart a mnoho dalších) a menší problém jsem zažil jenom jednou, když ve značkovém servisu Nokia zprvu nechápali, že mi musí přijmout šedivou Lumii 800 z Polska. To se ale brzdy vyrešilo a dál už vše v pohodě, ještě se horečně omlouvali, asi jsou zvyklí na jiné raply.

Obecně mi přijde, že problémy mívají vesměs lidé, kteří hned začnou dělat scény, všechno je pro ně skandál a snaží se vynutit něco, na co nemají nárok. Je třeba si uvědomit, že tam pracují taky jen lidi, se všemi specifiky s tím spojenými. Když se jedná v klidu bez emocí, nebývá problém. Tím nechci říct, že neexistují e-shopy, kde je jednání skutečně špatné, jen že si na spoustu nepříjemností lidi zadělávají sami.
aikoN
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod johnface1987 17. 12. 2016 22:00

OT, taky jsem hodně reklamoval - nejhorší TS Bohemia. Od té doby se této společnosti vyhýbám. Mobil stál 7tis. jejich CZ distribuce (chvástají se tím) a za půl roku byl k ničemu, vadu neuznali. Soudního znalce jsem chtěl použít a pak jsem se na to vykašlal. Takže obecně je to úplný nesmysl, scénu jsem udělal napotřetí a k ničemu. Česká země je specifický trh. A zastávat se někdo prodejce, nikdy. Spotřebitel má vždycky pravdu, alespoň v normálních zemích a pokud jste jako reklamující normální. aikoN pěkné nesmysly...
johnface1987
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 17. 12. 2016 22:20

Vzhledem k tomu, že model už mám vybraný a teď řeším kde nakoupit, to za OT nepovažuju.

A opravdu vadu neoprávněně neuznali a nebo tam bylo např. nadměrné opotřebení, oxidace apod? On je problém, že většinou jsou informace jen od jedné strany a často situace nebývá tak černobílá, jak ji jedna strana vylíčí - ostatně jak pravděpodobně nevědomě ukazuje recenze oné paní na xiaomimobile, na který jsem zde reagoval.

Ano, lze se ohánět tvrzením, že spotřebitel má vždy pravdu, ale je třeba mít na paměti, že si tím člověk spíše zavře všechny nadstandardní možnosti řešení své situace a nemůže od té doby sázet na nic jiného, než svá zákonná práva. Jak říkám, za tou přepážkou sedí taky jen lidé (obvykle jsou to navíc jen zaměstnanci a ne sám majitel) a když se do nich někdo začne navážet, překvapivě pozitivní přístup k tomu člověku mít nebudou.
aikoN
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Cajky 17. 12. 2016 22:21

A co si vybral za mobil teda?
Cajky
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 17. 12. 2016 22:45

Bude to buď ten 3S nebo 3 Note Pro - 32 GB varianty, podle toho, který mi přijde, že má lepší poměr kompaktní rozměry/komfort užívání.
aikoN
Junior
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků