Allview Energy P8

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod crashpc 19. 8. 2016 19:18

Právě jsem zakoupil tento telefon.

Než si zas někdo vzpomene na můj způsob fungování s telefony, a nějaké připomínky o pavučinách na mozku (což mi přijde vtipné), tak Vás poprosím, neruinujte toto téma poznámkami, jaká je to předražená plečka, a že za stejnou cenu se dá sehnat telefon s "dvojnásobnými" specifikacemi. věřte, vím to...

Nenašel jsem telefon ani na webu, ani v recenzích, ani v hledáčku na foru, tak mu zakládám zvláštní thread.

Pokud by někoho o tomto telefonu zajímalo něco, co mohu ověřit, tak pište, ptejte se. Rád zodpovím.
Slušné recenze po netu jsou, ale ne vše jde z pár recenzí zjistit.

Zkušenosti:
Tělo: Pěkně zpracované, tuhé všude (ač některé recenze tvrdí opak). Design takový tuctový, decentní, konzervativní, obyčejnský. Tlačítka na ovládání hlasitosti a on/off mi nepřijdou dobře situovaná, ale jde si na to zvyknout. Hmatová odezva není nejlepší, ale dá se naučit. Díra pro JACK by mohla mít nějakou ucpávku, protože tam bude padat bordel z kapsy brzo.
Narozdíl od recenzí jsem v balení nenašel ochranný kryt. No, nevadí mi to.
Hmotnost pocitově je úctyhodná. Nemám problém s tím pár minut telefonovat, držet to v rukou, hrát si s tím v posteli, ale je to tak na hraně možností toho, co je člověk ochoten snést. Cca 200g je asi ta lajna, za kterou nemá smysl chodit.


Napíšu co jsem prohlídl, co mě zaujalo:
UI, aplikace: Pro konzervativce jako já ideál. Hodně tomu jistě pomohl Android Lollipop po přechodu ze staršího na THL5000. Aplikace jdou dobře schovat, stackovat a nastavit. Navíc je dostupné spodní menu s dostupným základem aplikací, které je dobré mít běžně po ruce, takže na ploše už nemusím mít shortcuty ani na lampičku, foťák, nastavení, kalkulačku atd. Bomba. Čistá plocha, připravená na další srandičky, widgety a podobně.

Displej:
Doteď si nejsem jistý, jestli má tento model Gorilla glass. Od výroby je aplikovaná ochranná folie, kterou moc nemám rád, a možná proto, je znát mírně horší citlivost na dotek. Tlačítko zpět mě vysloveně je***.... Asi půjde dolů.
Rozlišení HD, navíc na větším displeji, se zdálo jako krok zpět. Kdybych to studoval na nějaké superjemné grafice, možná bych si něčeho všimnul, ale při běžné konzumaci médií, fotek, textů a podobně, shledávám, že nepociťuju žádné zhoršení ostrosti, kulatosti zakulacených vektorů ani nic jiného. Barvy jsou na můj vkus mírně přesaturované, ale příjemné. Mám z toho displeje vyloženě dobrý pocit, že to není krok zpět.
Rozptyl nastavení jasu to má nad moje potřeby - oběma směry. Palec nahoru za displej!

Plynulost systému je slušná. Výjímečně nějaký malý lag, jinak na běžné užívání žádná čekačka, trhané pohyby, zmatky s dobrou reakce, že byste si nebyli jistý na co jste zrovna klikli, protože se systém zachoval zkratkovitě. Nic takového. Prostě to pracuje svižně. Jen u fotoaparátu při přepínání funkcí/galerie, nebo dokumenty PDF s hodně krkolomným obsahem umí zanést nějaký ten lag, nebo i skorovteřinový zásek. To je škoda, no běžnému uživateli je to skoro jedno, respektive to překousne, vzhledem ke schopnostem telefonu a jeho určení.

Fotoaparát: Kvalita na dnešní poměry průměr. Při přepínání mezi módy/galerií lze občas vidět nějaký ten lag, ale jak člověk pracuje na něčem konkrétní, nastavení, ostření, focení, nic špatného se neděje. Takže ty drobné záseky nejsou tam otravné. Odezva na ostření velice rychlá, focení po stisku spouště také. Konečně se s tím dá opravdu fotit! Celkově nejsem ani nadšený ani nespokojený, a jako amatér fotograf bych řekl, že to plní očekávání. Jsem nadšený z rychlosti odezvy a z téměř plně manuálního režimu. Určitě zkusím dodat nějaké zajímavé fotky. Proti THL5000 bych řekl, že surová kvalita o nepatrný kousíček horší, ale ty možnosti a rychlost odezvy veškeré nedostatky vynahradí, nebo i překonají.
Možnost dlouhé expozice to vysloveně zabíjí, a to v dobrém slova smyslu.

Video: Vypadá to, že jedna featurka THL (myslím že prokládání interpolovanými snímky) opravdu měla o kousek hladší video tam, kde se nahrávalo 24 nebo 30FPS. Na Allview je vidět originální snímkování, a není to na oko dobré.

Zvuk: Jak sluchátko, tak velký reproduktor na velmi dobré úrovni. Opět zlepšení proti THL5000. Sluchátkový výstup jsem ještě pořádně nezkoušel.

Výdrž:
Zatím mám za sebou první nabití, takže možná nedošlo ke zkalibrování ukazatele. Mám za sebou průměrný den s trochou youtube, hovorů, něco na netu, svítilna, nějaké aplikace SOT 2:45, akumulátor hlásí 87% a estimation pět dnů provozu :-)
THL5000 je tedy jistojistě překonáno. Navíc nepozoruji žádné zahřívání.

Shrnutí: Dost drahý telefon proti konkurenci, ale kulhá vysloveně jen v hrubém výkonu pro náročnější uživatele, kteří ho můžou snadno vynechat z výběru. Je to konzervativní pracovní "utilitariánský" stroj s úkolem vydržet dlouho na živu, a to plní. Myslím si, že to za ty peníze pro tyto účely stálo.
Nejde o žádnou "buyers remorse". Mám THL, mám Allview, a ještě dorazí Oukitel K10000 na porovnání. Jeden až dva telefony nemilosrdně půjdou z kola, a po prvním dni je zatím Allview můj favorit na to zůstat, a s nadšením. Navíc ho můžu vrátit ve čtrnáctidenní lhůtě po nákupu online. No, nemám důvod...

//Např toto by byl velmi podprůměrný snímek (kvalitou), kdyby nebyl focen za tmy, za pouhého svitu monitoru (toto šedé forum) v místnosti 4,5*5,5m na opačné straně.

Obrázek
Přesně na takové věci se totiž plno lepších telefonů nezmůže...
Naposledy upravil crashpc dne 19. 8. 2016 20:18, celkově upraveno 2
A proč to dělá? ; Přežírám se do bezvědomí ; To se budeš dvit i vočima!
crashpc
Junior

Odeslat příspěvekod metyn 19. 8. 2016 19:36

nemá lte, pro mňa nepoužitelné , Meta
metyn
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 19. 8. 2016 19:43

Bez LTE ani krok! :-D mne bude zajímat výdrž baterie Oukitel K10000
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod crashpc 19. 8. 2016 20:08

Na GSM arena píšou, že LTE má. Nicméně já ho nevyužívám. Jen Wifi, a v nouzi Edge :-D

Nick: Ano, poreferuju. Bojím se ale, že celkově ten telefon nebude stát za nic. Hlavně fotoaparát musí zákonitě být krok zpět. Uvidíme...
A proč to dělá? ; Přežírám se do bezvědomí ; To se budeš dvit i vočima!
crashpc
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 19. 8. 2016 20:24

LTE ten Allview má, ale chybí mu nejdůležitější pásmo 800MHz
Tady je SK uživatelská recenze
http://www.fony.sk/clanky/10628-allview ... h-bateriou
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod crashpc 19. 8. 2016 20:31

Jo, vidím. No, až dospěje dostupnost a cena mobilního netu tam, kam dospěl HW, tak se na to možná podívám. Nějak ve třetím tisíciletí nemám chuť platit za net pro mou osobu víc než 300kč-400Kč měsíčně (jak na PC tak na mobilu).
A proč to dělá? ; Přežírám se do bezvědomí ; To se budeš dvit i vočima!
crashpc
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 19. 8. 2016 20:40

Kaktus s bonusama, data si zapneš dle potřeby, LTE není o datové náročnosti, ale pokrytí a rychlosti načítání www stránek, na Edge to leze jak šnek a 3G máš jen ve větších městech a blízkém okolí
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod crashpc 20. 8. 2016 06:36

Tady nejde o rychlosti obecně, ale o cenu za množství dat. k čemu je mi rychlý net, když se na FUP limit dostanu za den až týden, a pak platím jak mourovatej.... To si to radši odpustím a zajdu někam na wifi.
crashpc
Junior

Odeslat příspěvekod crashpc 4. 9. 2016 06:45

S telefonem již žiju pár týdnů, baterka se snad usadila, Tak se pochlubím, jak to pracuje
Při běžném použití - nějaký ten messenger, trochu netu ráno, večer, telefony, pár fotek - dám celý týden s rezervou. Když to trápím hodně na youtube a po netu, tak 3-4 dny. Jsem spokojený.

Všimnul jsem si, že mi při některých hovorech chrastí sluchátko, jenže když si zavolám já z jiného telefonu, tak nic nechrastí. Asi třem lidem naráz chrastí mikrofon, jinak si to neumím vysvětlit.

Co se GSM signálu týká, je v některých místech a polohách telefonu trošku slabší - asi že na tom telefonu je víc kovu než u mého THL. Nikdy ale nebyl se signálem opravdový funkční problém.
Navíc se pohybuju na místech, kde O2 opravdu nemá pokrytí žádné, a prostě se tam člověk nedovolá.
Přílohy
Screenshot_2016-09-04-07-32-46.png
Screenshot_2016-09-04-07-32-40.png
Screenshot_2016-09-04-07-32-28.png
A proč to dělá? ; Přežírám se do bezvědomí ; To se budeš dvit i vočima!
crashpc
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků