Samsung Galaxy Note II - změna IMEI

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod lubokubo76 28. 6. 2016 12:04

Zdravím. Snažím sa zmeniť IMEI na Samsung Note 2 (GT7100), nakoľko sa IMEI zmenil na 004... a má byť 35... (tým pádom sa nedá volať). Telefon sa podarilo rootnuť, ale v app mobile uncle tools pod engeneeringom nie je EM (ATK) len EM (Android). Špec. kod *#*#... nefunguje. Ako sa ešte dá pokúsiť vrátiť pôvodné IMEI?
lubokubo76
Junior

Odeslat příspěvekod powlcz 28. 6. 2016 12:19

Jestli nemáš zálohu EFS adresáře, ve který je uložený binární soubor z výroby, obsahující mimo jiné i IMEI telefonu, tak jsi velice slušně řečeno v řiti.

Jediná možnost je tak rošlapat a koupit nový telefon/nový střeva telefonu, případně se pokusit použít některou z čínských servisních krabiček pro Samsungy a IMEI znova vygenerovat. Musíš ale už počítat s tím, že toto IMEI už pak pravděpodobně nebude fungovat na všech ROM, jestli vůbec.

Takové krabičky jsou třeba Octopus Box, Anyway Box apod. Jsou i levnější typy apod.
Chronický Ujížděč na nevhodnostech
powlcz
BAN

Odeslat příspěvekod lubokubo76 28. 6. 2016 12:40

Na nete je niekoľko návodov. napr. *#*#82043036#*#*, alebo tiež jednoducho cez Mobile uncle, ale chýba tam tá jedna položka. S rootnutým tel sa dá niečo robiť, tak si nemyslím, že to možné nie je. Zálohu EFS majiteľ nerobil a z princípu je to postavené na hlavu. Tel, ktorý majiteľ používa, neskúma na nete na možné "keby", kde by našiel problém s IMEI a napadlo by ho zálohovať EFS. Ani mňa to do nedele nenapadlo, že niečo také sa môže stať. A koľkí si robia len tak zálohu EFS ak nerootuju? Majiteľ tel používal a zrazu nemohol volať a keď som hľadal dôvod neregistrácie do siete (sieť našlo, aj cez Network cell info som testoval stratu signálu - nebola pod -95dBm), prišiel som k info o chybnom IMEI. Samoz. pôvodné máme (pod bateriou)
lubokubo76
Junior

Odeslat příspěvekod powlcz 28. 6. 2016 13:18

Tak proč se ptáš když nechceš slyšet odpověď...

tak ještě jednou: nemáš zálohu IMEI v EFS adresáři, jsi v prd€li!

Sám jsem o jedno IMEI na Galaxy S3 přišel, takže věř že to nevykoumáš, neexistuje žádné kouzelné nastavení, nebo program, kde zadáš nové IMEI a telefon ho schroustá a tráva bude zase zelená!

U některých Samsungů to ale dobře, neplatí, třeba na některé typy s Exynosem, který se u nás neprodává, podle všeho existoval prográmek který to přes USB umožňoval, ale nemám odzkoušeno.

Bez servisního boxu nemožné. Nehledě na tom, že je to nelegální.

Ale proč se snažím, jestli jste měl rootlý telefon a neměl udělanou pořádnou zálohu, tak jste amatér a nikdy jste ho rootoval ani neměl. Nehledě na to, že poškození IMEI vznikne leda nahrátím nekompatibilního kernelu do telefonu, což je zásah, který byť jak píšete Vás to nenapadlo ale opravdu může rozbít celý telefon.
Chronický Ujížděč na nevhodnostech
powlcz
BAN

Odeslat příspěvekod lubokubo76 28. 6. 2016 13:22

Vrátiť svoje IMEI snáď legálne je. Prísť o Note II (kupovaný v UK) by bolo riadne blbé. Pýtam sa preto, lebo verím (ešte) na možnosť opravy. Jedna z app, ktorá IMEI vie meniť je Chamelephon, ale pracuje údajne len s MediaTek CPU
lubokubo76
Junior

Odeslat příspěvekod powlcz 28. 6. 2016 13:27

Není to legální, ani vracet svoje IMEI. Jedná se o mezinárodní identifikátor který je certifikovaný notářem přímo v továrně výrobce. Jakákoli manipulace není na území našeho státu legální. Možná na Slovensku je to jinak :-)

Bez dříve provedeného rootu nemohlo dojít k poškození IMEI, jelikož systémový uživatel bez rootu má na tyto položky jen READ ONLY oprávnění.

U každého návodu pro provedení ROOTU je tučným červeným písmem napsáno jak provést zálohu, na XDA fóru tuplem všude.

Jediná oprava je servisním boxem, zkuste se zeptat na mobilních fórech jestli vám někdo z okolí tu opravu neudělá, za drobný poplatek. Ale už to nikdy pravděpodobně nebude takové jako s originálním EFS, pravděpodobně budete muset už používat jen Stock ROM.
Chronický Ujížděč na nevhodnostech
powlcz
BAN

Odeslat příspěvekod lubokubo76 28. 6. 2016 13:58

On tvrdí, že tel kúpil v obchode o rootu nemal do nedele poňatia, asi v nedeľu chcel update, ktorý môže urobiť z tel (žiadne nahadzovanie ROM-ky) a vtedy mu tel napísal, že chyba siete a ja som na nete našiel info s problémom IMEI. Ale ťažko povedať v akom stave ho kúpil. Tvrdí, že problém s volaním nastal zrazu. Keby sme ho chceli rootnuť, isto na info o zálohe narazíme, ale on ho používal a zrazu sa volať nedalo, takže na nič červeným písmom. Aj keď som čítal, že IMEI sa mení po aktualizácii a následne zmenou ROM. Ešte sa ho spýtam či tel nechytil problém keď ho aktualizoval cez Kies. Ale pamätám sa, že ho chcel aktualizovať, tel mu napísal, že to nejde, nech to urobí cez Kies a on to šiel urobiť.
lubokubo76
Junior

Odeslat příspěvekod powlcz 28. 6. 2016 15:05

To se mi nezdá, že by aktualizace ze sítě od výrobce zmrvila IMEI.

Jasně, mám pocit že z ICS na Jelly Bean měnil formát IMEI, respektive pokud člověk neměl zálohu z ICS tak už se na něj po aktualizaci Jelly Bean nedalo vrátit, formát EFS byl změněn.

Nicméně to je jedno, pokud nemáš IMEI a nemáš zálohu EFS, případně zkus ještě zkontrolovat oprávnění na adresář EFS, dej všem plná práva RWX (Read - Write - Execute (777)), třeba se jen ztratila oprávnění, ale soubory jsou v pořádku.

V opačném případě moc možností není... Servis - výměna základní desky na nové IMEI, servisní box - pseudooprava IMEI, spokojit se s telefonem co neumí telefonovat.
Chronický Ujížděč na nevhodnostech
powlcz
BAN

Odeslat příspěvekod lubokubo76 28. 6. 2016 15:20

Samoz. že IMEI ako také mám, je pod batériou. Zaujímavé, že niekomu to kúzelné čislo šlo, niekomu chamelephon. Ešte skúsim ROM manager. Ako skontrolovať oprávnenia (viem čo je chmod)? Nabootovať do recovery? Ale [x]term to asi nespustí. Ide o rel. drahý tel, tak by bola škoda ho mať len ako tablet. Inak vďaka za rady

-- 28 Jún 2016, 16:20 --

A ešte som čítal, že exinos má pomôcť a tento tel ho má
lubokubo76
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 28. 6. 2016 15:31

vlez na androidforum a najdi si postup pro zmenu imei - funguje, sam jsem delal xkrat
oprava servisnim boxem :-). vtipne,staci ti znat par prikazu
at command ti staci
oooooooooo
Android Maniak
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lubokubo76 28. 6. 2016 20:04

Tie príkazy nejdú. Veď som tu písal kod, ktorý na mojom A536 ide, ale na susedovom N7100 nie. Keby toto šlo, zmena IMEI do 5 minut. Na androidfore som bol. Servisný box je niečo ako box so šrubovakmi?
lubokubo76
Junior

Odeslat příspěvekod powlcz 29. 6. 2016 11:50

odmítám tu nadále ztrácet svůj čas, škoda, že ztrácíte i Vy ten svůj.

počkej na jednorožce na barevné duze, který ti IMEI domů přiletí fixnout, nemusíš znát ani commandy... Můžeš dál ztrácet čas. Na youtube je navíc spousta fake videí apod. Stačí se podívat na poměr like/dislake a je to jasný ;)


- Najdi si modem (driver mezi sw a hw) a zkus opravit modem (může se stát při upg ROM, že se modem neaktualizoval)
- Nepomůže, nemáš zálohu - servisní box (Octopus, Z3x, ...)
Chronický Ujížděč na nevhodnostech
powlcz
BAN

Odeslat příspěvekod lubokubo76 29. 6. 2016 13:58

mohol si napísať aspoň to, čo je servisný box. Cením si, že si venoval čas
lubokubo76
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 29. 6. 2016 14:12

Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod oooooooooo 29. 6. 2016 15:58

prikazy jdou vzdy, protoze engmode ti funguje na stopro ale musis se dostat sem


Obrázek
Coz je model od modelu, nekdy i u stejnyho modelu ale jinyho firmware rozdilny jak se tam dostanes..
Pokuds tam byl myslim bys pastnul vypis z danyho chlivku :-)..pokud se tam nemuzes dostat zkus nakou app co te do eng pusti, nicmene ten vypis je zaklad, protoze z nej je jasny co tam mas jak na tom jsi.
zminovana vymena modemu je mozna taky, v podstate flasovaci soft by ti to co potrebujes udelal taky.
oooooooooo
Android Maniak
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků