Kupujete si software pro smartphony?

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Kupujete si software pro smartphony?
Ano, všechny aplikace mám legální 5 %  3%  [ 5 ]
Ano, často používané programy mám legální 10 %  6%  [ 10 ]
Něco by se našlo, ale většina to nebude 18 %  11%  [ 18 ]
Už jsem to zkusil... 4 %  2%  [ 4 ]
Ne, software nekupuji 77 %  50%  [ 77 ]
Nemám smartphone 38 %  25%  [ 38 ]
Celkem hlasů : 152

Odeslat příspěvekod spiderer 19. 4. 2005 17:09

Horymir - tohle nebylo mysleno na tebe nebo nekoho konkretniho ale na lidi co kradou - ja je nemam rad, opravdu ne, protoze i sam jsem uz kvuli nim musel vynakladat nemale castky a to me potom docela stve :roll:

Jinak ja taky nejsem manazer co bere 100k mesicne, ale s tim co beru dokazu vyjit tak abych si mohl koupit to co chci, ale holt pokud na to nemam nic se nedeje, muzu chvilku setrit a koupit si to az na to bude, i kdyz se ta chvilka obcas protahne nadlouho.

PS: Za ty vyrazy se omlouvam (vsem), nechal jsem se unest..
spiderer
spiderer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BobSegeth 19. 4. 2005 21:44

nekupuju, proc taky???

1)Spis si koupim neco, co se zadarmo sehnat jednoduse neda, naplatim kde nemusim.. ani z vaseho hlediska ubohych 500Kc.. ale narovinu nedal bych ani 20Kc :lol:

2)V tom to nebude..

3) (Smazáno, na MobilManii mluvíme slušně. Marek L.)

4) Prijde mi to naprosto normalni a naopak mi prijde nenormalni si kupovat originalni programy... ani ve svem okoli nikoho kdo ma nutkani za programy platit nemam.. diky bohu. Na sve velkolepe loupeze super softwaru jsem nalezite hrdy!!! Kdo nekrade neni CECH!!!!!

Pane Lutonsky verim ze jste taky pirat kazdym coulem neudelame z Mobilmanie warez server na programy do smartfounu??
BobSegeth
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nortonek 21. 4. 2005 12:39

BobSegeth píše:2 Nortonek: Ubozak jsi ty, hihihihi kriminal.. bylo ti uz vubec 15 let?? V CR se za kradeni software do vezeni nechodi... to by si vedet mohl... a i kdyby.. stejne si SW kupovat nebudu, ale ty muzes i ted :D


Představ si,že mi bylo 15 už před nějakým tím rokem,ale tobě asi ne,podle tvých názorů a vyjadřování.A myslel jsem to tak,že pokud budeš mít takové názory jako máš,tak brzo nebudeš krást jenom SW,ale i jiný věci a za to se už bručet chodí.
Siemens C35i -> MT50 -> CX65 -> SX1 -> Nokia N70
Nortonek
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod odklizec 21. 4. 2005 16:00

to Nortonek..

Neboj, s vekem prijde na to, ze je jednodussi sw koupit, nez se pidit po cracknutych verzich a cekat az nekdo sw crackne. A taky se nauci obejit se bez sw, ktere opravdu ale opravdu nepotrebuje. Jak tak nad tim uvazuju, ja uz na PC snad ani nemam nelegalni sw. Proc bych treba mell vyhodit balik penez za MS office, kdyz muzu mit legalne a free Open Office, ktery mi naprosto staci (stejne nevyuzivam ani 10% jeho moznosti). A stejne je to s mobilem ;) Veci ktere opravdu chci a stoji zato si koupim, nepotrebne veci, ktere za pul roku potrebovat nebudu proste nekupuju ;)
odklizec
Junior

Odeslat příspěvekod odklizec 21. 4. 2005 21:33

no hlavne ze jsi sam se sebou spokojeny ;)
odklizec
Junior

Odeslat příspěvekod Nortonek 22. 4. 2005 12:47

2BobSegeth:
Frajere,jestli si myslíš,že seš nějakej bůh,když si umíš sehnat cracklej soft,tak tě musím vyvést z omylu...to umí každej druhej.To ovšem neznamená,že ho každej druhej krade.

2 odklizec:
Bohužel vždycky bude jednoduší stáhnout si cracklou verzi.Ono se opravdu moc hledat nemusí.Je spousta možností jak si sehnat nelegální SW.Co se týče PC,tak s tebou souhlasím,existuje spousta free aplikací,které můžou klidně konkurovat placenému SW...u mobilů tomu bohužel tak není...existuje jen hrstka konkurence schopného softu.
Siemens C35i -> MT50 -> CX65 -> SX1 -> Nokia N70
Nortonek
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod odklizec 22. 4. 2005 21:31

To Nortonek..

To mas jiste pravdu. Na PC je neporovnatelne vic kvalitniho freeware. Je to ale jen otazka casu, az pocet chytrych telefonu ziska vetsi podil na trhu a zacnou vytlacovat telefony s proprietarnim OS.

Na druhou stranu, ja si dobre pamatuju, jak kopec lidi od nas vzdycky argumentovalo tim, jak je SW na PC drahy a ze kdyby stal treba 20 dolaru, tak by nevahali a aplikaci/hru si koupili. No ja nevim..ceny aplikaci pro mobilni telefony jsou vetsinou v rozmezi 10-20USD a lidi je stejne kradou? Podle mne, je cena jen obycejna vymluva. Kdyz ma nekdo na tel. za 5000 a vice tisic, proc si nemuze koupit aplikaci za 10-20USD? I kdyby stal SW 1 dolar, stejne budou krast, stejne jako nemaji lidi u nas absolutne zaden problem na verejnosti odhodit na chodnik cigaretu nebo obal od tycinky, pripadne nechat psa vydelat na piskovisti pro deti a nechat to tak.. Jeste to chce tak jednu dve generace a neco se mozna zmeni...a nebo taky ne ;)

A jen mezi nama, kolik nainstalovanych aplikaci opravdu potrebujeme? ;) Lidi si kradou a instalujou tuny sw, ktery pusti jednou..dvakrat...no dobre..trikrat a pak si zacnou stezovat, ze maji nestabilni telefon. No bodejt ne, kdyz ho maji zadelany hromadou balastu :D Ja nevim..mam sx1 uz vic jak pul roku, obcas vytuhnul, ale vetsinou jen na non-siemens aplikacich, ktere jsem si tam doinstaloval. Holt i vyvojari jsou jenom lidi a neco jako bezchybny SW neexistuje ;)
odklizec
Junior

Odeslat příspěvekod Horymir(smazano) 23. 4. 2005 02:07

BobSegeth, chlape myslím že to jde řešit i v klidu ne? Proč se tady oháníš tak silnými slovy. Prostě řekni svůj názor a nikoho přitom nemusíš ponižovat a sebe nemusíš povyšovat. Každý si hledá varianty jak si něco sehnat a nejde o to ty druhé nějak ztrapnit, ale jen si s nimi vyměnit názor. Tak se prosím zkus příště zamyslet nad tím co napíšeš, aby jsi sám nevypadal jako buran a tím, že ho ze sebe uděláš ztratí na váze i tvůj názor.

Spiderer v poho a omluva je akceptována :-)
Horymir(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Archer 23. 4. 2005 11:14

Názor "Proč bych nekradl, když můžu", mě skutečně fascinuje :tleskani
Archer
Junior

Odeslat příspěvekod Asspenn 23. 4. 2005 16:02

Tímto důrazně vyzývám moderátora této diskuse, aby odstranil příspěvky nicku Bobsegeth. Jsou v rozporu se zásadami tohoto fóra. Vyzývají ke kradení softu a urážejí ostatní přispěvatele. Nechci být ve stejné diskusi s člověkem, který mne označuje urážlivými výrazy za to, že kupuju software.

Pro ty, kteří chtějí namítnout, že sem nemusím lézt: já se chovám slušně a dodržuju pravidla. Pak to musí být on, kdo vypadne. Nebo ne?
Prý je chytré učit se z vlastních chyb. Přijde mi chytřejší učit se z chyb jiných, nejlíp pak z chyb těch chytrých, a vlastní radši nedělat.
Asspenn
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Asspenn 23. 4. 2005 16:04

BobSegeth píše:nekupuju, proc taky???


3)Ono se vzdycky nekolik blbcu co si to koupi originalni najde..

4) Prijde mi to naprosto normalni a naopak mi prijde nenormalni si kupovat originalni programy...
Na sve velkolepe loupeze super softwaru jsem nalezite hrdy!!! Kdo nekrade neni CECH!!!!!

Pane Lutonsky verim ze jste taky pirat kazdym coulem neudelame z Mobilmanie warez server na programy do smartfounu??


NEBO JE TOHLE MÁLO?
Prý je chytré učit se z vlastních chyb. Přijde mi chytřejší učit se z chyb jiných, nejlíp pak z chyb těch chytrých, a vlastní radši nedělat.
Asspenn
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 23. 4. 2005 16:24

Vhledem k tomu, že se tato diskuse týká kupování nebo stahování softwaru, řekl bych, že sem tyto příspěvky patří. Jsou sice hloupé, ale je to také názor.

Smažu ale nadávky, které jsou opravdu zbytečné.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tomashl 23. 4. 2005 17:54

Asspenn píše:[b]NEBO JE TOHLE MÁLO??/b]

nevim co se ti na tom nelibí, možná ti to leze do očí,ale každopádně tim nic neporušuje a je to naprosto normální příspěvek, je to prostě názor na věc, tak ho nech vyjádřit se, až bude opravdu vulgarni, bude tam link na warez atd., tak se smaže - bude důvod :wink:

Asspen: btw s tim kupovanim SW, určitě kupuješ vše samozřejmě :wink: BobSegeth jenom napsal slovo blbec a něco k tomu, ale nenapsal konkretni osobu ...

BobSegeth taky hezky uhodil kladivko na hřebíček, asi jako jedinej napsal, že i pan Lutonsky si určitě taky sem tam sežene nakej ten warezovej sw, to samí si myslim u pana Marečka a vubec cely redakce mm, každopadně me tahle věc u MM vubec nezajímá, ať si dělaj co chtěj, neni to moje věc, ale prostě si to myslim :wink:
tomashl
Junior

Odeslat příspěvekod Asspenn 23. 4. 2005 18:32

Marek L. píše:Smažu ale nadávky, které jsou opravdu zbytečné.
Prý je chytré učit se z vlastních chyb. Přijde mi chytřejší učit se z chyb jiných, nejlíp pak z chyb těch chytrých, a vlastní radši nedělat.
Asspenn
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 23. 4. 2005 21:04

Špatná formulace. Smazal jsem nadávky, protože všechny jsou zbytečné.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků