ČTÚ - novinky a informace

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod RR001 19. 11. 2013 22:41

takze konecne muzu vzit s klidnym svedomim flat za 500kc s uvazkem na dva roky! jelikoz si myslim, ze za dva roky bude cena vicemene stejna...
RR001
Junior

Odeslat příspěvekod hongmi 20. 11. 2013 08:27

Presne tak.
hongmi
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 20. 11. 2013 08:45

Taky jsem si myslel, že nemůžu mít pro svoji rodinu nižší ceny než jsem měl. Např. za 171 Kč mít 80minut, 150 sms 150 MB.
A ejhle, od prosince budeme volat ještě levněji, to co jsem měl za těch 171 kč teď bude za 103 Kč a k tomu 20 minut navíc a další jednotky taky budou levnější.
Naštěstí nemáme žádný úvazek, takže až se najdou ještě levnější služby tak nemám problém je využívat.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 22. 9. 2014 18:03

Vláda na svém pondělním jednání jmenovala posledního člena Rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ). Na návrh ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka (ČSSD) se jím od 1. října stane dosavadní ředitel sekce digitální ekonomiky jeho úřadu Jan Duben. Nový služební zákon nicméně pozici sekčních šéfů nezná, a jeho funkce by tak zanikla.

Duben dříve pracoval i jako poradce tehdy polostátního Českého Telecomu. Rada ČTÚ přitom bude rozhodovat především o regulaci operátorů. Schvalovat má například podmínky, za kterých má nástupce Telecomu, společnost O2, otevřít pevné linky konkurenci, stejně jako dlouho připravovanou regulaci trhu s mobilním voláním. 8-)
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 8. 10. 2014 08:36

Poslanci pomohli operátorům. My pomůžeme lidem, říká šéf ČTÚ.

Za černý pátek označuje Jaromír Novák schválení přílepku, který je podle něj v rozporu s evropskou směrnicí. Regulační úřad proto bude ve sporech s operátory postupovat podle směrnice.
Černý pátek. Tak předseda Českého telekomunikačního úřadu Jaromír Novák označil schválení novely zákona o elektronických komunikacích, která může pomoci telekomunikačním operátorům a omezit práva zákazníků.

Poslanci a členové hospodářského výboru Jan Birke (ČSSD), Milan Urban (ČSSD) a Stanislav Pfléger (ANO) "propašovali" do vládního návrhu novely takzvaný přílepek, který zákazníkům telekomunikačních operátorů výrazně ztěžuje odstoupení od smlouvy v případě, že operátor mění smluvní podmínky, například ceník. Podle Nováka je ale takové omezení jednoznačně v rozporu s evropskou směrnicí.

Novák proto klienty operátorů ujišťuje, že v případných sporech bude stát na straně zákazníků. Počítá také se soudními spory s operátory. "Směrnice jako harmonizační nástroj Evropské komise má větší právní sílu než zákon, který ji nesprávně implementuje, a který jí tedy neodpovídá," říká v rozhovoru pro online deník Aktuálně.cz.
Zdroj: http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/pos ... position-5

:pozor
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tomtelini 8. 10. 2014 09:15

tomtelini
Junior

Odeslat příspěvekod davsopl 10. 10. 2014 20:00

Poslanci a členové hospodářského výboru Jan Birke (ČSSD), Milan Urban (ČSSD) a Stanislav Pfléger (ANO) "propašovali" do vládního návrhu novely takzvaný přílepek...

Ani mě to zrovna u těchto pos..... nepřekvapuje. :-! :pozor
Pan Pos..... Urban? Nebyl to náhodou on, který byl tehda na jachtě v Toskánsku s panem Topolánkem, Dalíkem, Martinem Romanem a spol.? :pozor
davsopl
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 13. 10. 2014 06:46

Operátorů ještě může vzniknout několik. ČTÚ chce pro LTE uvolnit další pásma.

Úřad má na skladě ještě několik frekvencí, navíc chce operátorům rozdělit i další nevyužitá pásma, která by mohla republiku pokrýt novými sítěmi LTE.

30 megabitů pro každého

Vláda chce naplnit strategii Digitální Česko, která mj. říká, že do roku 2020 by měli mít všichni obyvatelé přístup k internetu s rychlostí 30 Mb/s a polovina domácností i 100 Mb/s. Toho chce dosáhnout výstavbou nových pevných i bezdrátových sítí.

Výnosy z nedávné aukce volných kmitočtů by ČTÚ a ministerstvo průmyslu a obchodu rády investovaly do nových optických linek. ČTÚ má navíc na skladě zatím neprodané kmitočty v pásmech 1800 a 2600 MHz v ceně minimálně 600 milionů korun. Úřad už stačil zmonitorovat stav českého broadbandu, aby zjistil, kde jsou rychlé sítě potřeba nejdříve.

Z analýzy vyplývá, že na 82 % území (bílá barva) Česka neexistuje žádný operátor, který by nabízel rychlost alespoň 30 Mb/s. Na 15 % území (šedá barva) jej nabízí alespoň jeden subjekt, na zbylých 3 % (černá barva) je konečně i konkurence – rychlý internet tam nabízí více firem.

Nová aukce za 630 milionů

V červnu ČTÚ navrhl nové podmínky aukce, ve které chce prodat celkem šest frekvenčních bloků, na kterých by se dala vystavět nová síť LTE. V pásmu 1800 MHz má úřad ještě frekvence o šířce 2 × 15,8 MHz, v pásmu 2600 MHz pak drží ještě párové frekvence o šířce 2 × 10 MHz a nepárový blok 1 × 50 MHz

Zdroj : http://www.cnews.cz/clanky/operatoru-je ... alsi-pasma
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 26. 1. 2015 09:17

Pokud operátoři nepřestanou držet vysoké ceny internetu a­ bránit příchodu konkurence, telekomunikační úřad jim to nařídí, ozývá se čím dál hlasitěji český regulátor. Obdobná hrozba přitom před dvěma lety otevřela cestu k­ zákazníkům virtuálním operátorům a urychlila uvedení neomezených tarifů s levnějším voláním
Zdroj: http://www.lidovky.cz/ln-internet-je-pr ... -media_rof
:)

Že by konečně normální cena za 1 Gb = +- 20 Kč ? :D 8-)
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Reku 26. 1. 2015 09:36

Stačilo by 1GB 50 korun, 10 GB 200 korun a 20 GB 300 korun :D Samozřejmě na předplacenkách ;-)
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 26. 1. 2015 09:40

To by šlo, musím dát kolegům z ČTÚ echo, jak by ty vynucené ceny a objemy měly vypadat :D o<:)
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Reku 26. 1. 2015 11:51

Začni s cenou 100 korun za 10 GB a 150 za 20 GB a pak buď "hodný " a dovol milému TROJKARTELU výhodnou nabídku, když jinak nedají. - 10 GB za 200 a 20 GB za 300. :D ;-)
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod velkejarda 26. 1. 2015 13:26

Ředitel ČTÚ: Tehdy zadna hrozba nepomohla, pomohla aukce na LTE kmitocty, operatori zlevnili jen kvuli tomu, aby si mohli zajemci o LTE kmitocty pro ctvrteho operatora spocitat, ze se jim to uz nevyplati.
velkejarda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 27. 1. 2015 08:05

Úřad především kritizuje tržní situaci u takzvaného LTE připojení, kdy trojice mobilních operátorů u nás údajně nastavila takové podmínky pro příchod virtuálních operátů do LTE sítí, které neumožňují konkurovat a tlačit ceny dolů. Obdobná hrozba existovala před 2 lety, kdy mobilní operátoři nabízeli poměrně drahé mobilní volání, situaci na trhu poté změnily takzvané neomezené tarify.

Zdroj : http://www.mesec.cz/aktuality/ctu-pokud ... regulovat/

Kéž by se ledy pohly ;-]
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 4. 2. 2015 15:38

Zákazníkům virtuálních operátorů dychtícím po LTE se blýská na lepší časy. Český telekomunikační úřad bude totiž kvůli podezření z vysokých velkoobchodních cen služeb v sítích LTE zkoumat velkoobchodní nabídky mobilních operátorů. Následně bude vyžadovat případné úpravy vedoucí ke zlevnění LTE pro virtuály.

Poskytování vysokorychlostního internetu přes LTE se totiž virtuálním operátorům kvůli vysokým velkoobchodním cenám nevyplatí. Týká se to drtivé většiny z přibližně 70 aktivních virtuálních operátorů, kteří na tuzemském trhu působí. Po technické stránce jsou přitom připraveni tyto služby poskytovat.

Podle informací portálu Lidovky.cz požaduje například T-Mobile podle zveřejněné nabídky od virtuálních operátorů 70 haléřů za 1 MB dat, Vodafone pak 51 haléřů. V neveřejných cenících se přitom velkoobchodní ceny pohybují kolem 40 haléřů. Avšak v takové výši je na českém trhu průměrná cena včetně DPH a marže. Na ni tak virtuálním operátorům nezbývá prostor. Ten není ani na případné snižování cen, tedy na jejich hlavní konkurenční výhodu oproti mobilním operátorům.

Zdroj: http://mobil.idnes.cz/zlevneni-lte-pro-virtualni-operatory-dx1-/mobilni-operatori.aspx?c=A150204_124025_mobilni-operatori_LHR

Například 500 megabytů dat přijde virtuální operátory dle informací LN na přibližně 220 korun, s připočtením DPH na 261 korun. Třeba Vodafone ale nabízí zákazníkům stejný objem v mobilu za koncovou cenu jen 249 korun, pro připojení notebooků a tabletů dokonce jen za 89 korun

Zdroj: http://byznys.lidovky.cz/operatori-brzd ... -trhy_pave
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků