Xperia mini - nefungují některé ikony a psaní

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Janelita 29. 7. 2014 20:12

Dobrý večer. Prosím o radu. Včera jsem nedopatřením plošně schválila veškeré aktualizace, které mi systém nabídl. Již během jejich instalace mi zahlásil nedostatek paměti v úložišti. Zbylé aktualizace jsem tedy zrušila, ty nainstalované jsem odinstalovala a vrátila se k továrnímu nastavení a některé aplikace, které to umožňovaly, jsem přesunula na kartu SD. Jenže jsem přitom zřejmě udělala i něco, co jsem neměla, protože okamžitě nastaly tyto dva :-l problémy:

1. Přepínací ikony na wi-fi a zvuk, které mám na hlavní ploše, okamžitě po uvedených změnách přestaly reagovat. Respektive reagují, ale přepnutí se provede až po dlouhém čase (nestopovala jsem, ale řekněme za minutu nebo dvě). Wi-fi mohu nadále vypínat a zapínat přes menu Nastavení, zesilování a zeslabování mohu ovládat tlačítkem vpravo nahoře nebo posunem ikony zleva doprava, když je mobil zamčený. Veškeré ostatní ikony, které mám na ploše, reagují okamžitě.

2. Většinou mi nefunguje psaní - problém se zatím projevil ve vyhledávači, v e-mailu a při zadávání hesla na wi-fi. Někdy se napíšou první dvě písmena a pak to přestane fungovat, jindy to nejde vůbec a podaří se mi to až na několikátý pokus (po opuštění příslušné aplikace a návratu do ní). Naopak bez problému funguje volba telefonních čísel při volání.

Napadá někoho, čím jsem tyto problémy mohla způsobit a jak bych je mohla zvrátit? Zejména problém č. 2 mi dělá starosti, protože užitečnost přístroje kvůli němu klesá takřka k nule.

Děkuji.
Janelita
Junior

Odeslat příspěvekod D.Francis 29. 7. 2014 20:28

Co zkusit znovu tovární nastavení ?
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Janelita 29. 7. 2014 21:08

Zkusila jsem to. Ne obnovení továrních dat, ale obnovení nastavení (rozdíl je v tom, že se nevymažou data). Problém s psaním se tím asi vyřešil, problém s ikonami přetrvává. Riskla bych i obnovu továrních dat, ale nemám pocit, že by mi to mohlo s ikonami jakkoli pomoci. Co myslíte?

Rovněž jsem si všimla, že hraní s aktualizacemi mi nějak pokazilo baterii. :( Předtím vydržela 2 až 3 dny, kdyz jsem nepoužívala internet, nebo 1 den, když jsem internet používala. Dnes se mi vybila za půl dne. :(
Janelita
Junior

Odeslat příspěvekod D.Francis 29. 7. 2014 21:18

Pokud to jde, zazálohujte si všechna data a zkuste znovu tovární nastavení… Když nepomůže, tak jedině v servisu nechat přehrát software anebo když to zvládnete sama -na compu přes aplikaci Sony Update Service přesně dle návodu...
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Janelita 29. 7. 2014 21:21

Děkuji. Až bude čas, vyzkouším to.
Janelita
Junior

Odeslat příspěvekod Janelita 1. 8. 2014 14:48

Dobrý den. Obnovila jsem tovární nastavení a obtíže, o kterých jsem věděla, se patrně vyřešily. Ještě jsem zvědavá, jak to bude s baterií, která během trvání problému vydržela jen několik hodin. Moc děkuji za pomoc.
Janelita
Junior

Odeslat příspěvekod D.Francis 1. 8. 2014 17:01

Výdrž baterie by se měla také zlepšit. Záleží totiž na tom, jak je stará a kolikrát již byla dobíjena...
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Janelita 1. 8. 2014 17:06

Asi rok a půl. Většinou dobíjím skoro každý den, protože používám mimo domov Skype a Gmail.
Janelita
Junior

Odeslat příspěvekod D.Francis 1. 8. 2014 17:27

To je cca 500x dobití, ta Li-Ion baterie již nemá plnou kapacitu…
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Janelita 1. 8. 2014 17:36

To chápu, ale i tak ještě před několika dny stačilo nabíjet jen občas (jsem v zahraničí a nepoužívám tady internet, takže mobil klidně vydržel tři dny), kdežto po těch nešťastných aktualizacích dvakrát denně. Vím, že baterie nebude jako nová, ale doufám, že se vrátí do stavu, v jakém byla před několika dny. :)
Janelita
Junior

Odeslat příspěvekod D.Francis 1. 8. 2014 17:39

Měla by ještě sloužit, novou baterii již asi kupovat nebudete, to spíše nový mobil... :)
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Janelita 1. 8. 2014 17:45

Jeden mobil téže značky jsem utopila ve sklenici vody. Je nefunkční, ale nevyhodila jsem jej, takže kdyby něco, zkusím baterii vzít z něj - doufám, že se při koupeli nepoškodila. Jen bych potřebovala přežít se stávající baterií několik zbývajících týdnů v zahraničí. :)

Koupi nového mobilu bych se raději vyhnula. Koupit něco s hardwarovou klávesnicí je složité. O stávající nabídce nemám přehled, ale když jsem si kupovala tuto Xperii, v podstatě jsem neměla z čeho vybírat - a to jsem ještě byla ráda, že vůbec něco bylo.
Janelita
Junior

Odeslat příspěvekod D.Francis 1. 8. 2014 18:02

Dle nadpisu tématu jsem měl za to, že se jedná o Xperii mini bez HW klávesnice… :) Jinak Xperii mini pro jsem také chvíli měl. Ta nynější baterie vám ještě určitě vydrží, tu utopenou raději vůbec nepoužívejte... Co jsem měl možnost vyzkoušet, výborně použitelný telefon s HW klávesnicí a OS je BlackBerry Q5 :) Bez OS pak Nokia Asha 302
D.Francis
Uživatel deaktivován


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků