iOS 7 (iPhone 5s) vs. Windows Phone 8 (Lumia 925) - no flame

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kovid 10. 3. 2014 21:54

janhavlicek2: díky, to o tom LTE jsem nevěděl. Každopádně mně osobně by to asi nevadilo. 3G sítě mi jako mobilní připojení prozatím bohatě dostačuje. Jak vidím, je zde hodně rozdlíných názorů. což se dalo čekat. Bude to těžké rozhodování :)
kovid
Junior

Odeslat příspěvekod Moik 10. 3. 2014 21:56

Kovid: ne neseká se, protože jsou ty animace předlouhé. Spíš jsem myslel, jak by to bylo, kdyby se ty animace zkrátily.

janhavlicek2:Rozhodně jsou aplikace na WP víc jednotné, než na ios. IOS aplikace byly vždy krásně vyvedené designově. Počasí Accu ve verzi ios vs. android bylo nebe a dudy. Dnes již ne. Aplikace jsou podobné a spíš se zhoršily - vychází spíš z Androidu. Microsoft má hodně uvolnit vývojářům ruce, takže je možné, že to půjde taky do kopru.

Pro mě je Android zbytečně složitý a iOS zbytečně jednoduchý. WP 8 mi nesedl, tak ještě to Blackberry zkusím.

A k Applu - a to mi vadí moc: chrome na ios je nepoužitelný, prý v ios 7.1 bude odstraněna funkce, která ostatní prohlížeče zpomaluje. Zprvu jsem se zasmál, ale v betaverzi je skutečně poznat rozdíl. Iphone 4 byl rozšířený, po upgradu na verzi 7 se zásadně zpomalil. Laguje... šílenost. No jenže Indie si vyžádala levný iPhone, takže se tam začíná distribuovat iPhone 4. A ejhle ve verzi iOS 7.1 došlo najednou k zázračnému zrychlení systému na iPhonech 4. Navíc ten jejich ekosystém, kde nejde posílat přes BT ani wifi, kde nejde ani z části paměti udělat flešku atd...
Moik
Junior

Odeslat příspěvekod kovid 10. 3. 2014 22:13

Moik: Ano u těch animací vím, na co narážíš. Zase mi příjde lepší taková, pro mě líbivá, animace, než černá obrazovka (znám z androidu).

Co se týče těch možností a konektivity, tak mě překvapilo, když přítelkyně vyfotila na iPhone 4s panorama, a nebylo možné jej jako panorama nahrát na Facebook. Nevím, jestli byla chyba ve mně, nebo to opravdu nejde, ale byl jsem nucen panorama poslat WhatsAppem na můj Nexus a pak jej teprve upnout na Facebook. Tohle mě docela zarazilo.
kovid
Junior

Odeslat příspěvekod Moik 10. 3. 2014 22:35

No jedna z veci.... A je zajimavy, ze 5s vuci 4s ma stejny problem jako vuci jinym znackam. Apple 4s uz vynechava a nuti k prechodu vys.

Kup 925 a za zbytek si pritelkyni krasne oblec a vem na extra veceri, jakou by sis nedopral. Jsou to imho lip vyhozeny prachy.
Moik
Junior

Odeslat příspěvekod janhavlicek2 10. 3. 2014 23:36

Moik: moc to zjednodušuješ, každý telefon má prostě něco do sebe a je to o prioritách. Ne každý potřebuje dělat z telefonu flashku nebo posílat něco přes BT, já jsem to skutečně nevyužil ani na Androidech. Airdrop jsem použil snad jednou. Každý má stejně v telefonu mobilní net / wifi a toto už je spíš minulost. Nahrávání panorama fotek na FB taky funguje, před chvilkou jsem tam zkusmo jednu nahrál, tak buďme objektivní ;-]

Prostě každý telefon má něco do sebe a autorovi tu nikdo nedá kloudnou odpověď, protože každý má jiné potřeby.

U iPhonu prostě za vyšší peníz dostaneš modernější kus HW a zajištěnou podporu SW po několik let dopředu
janhavlicek2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wings123 11. 3. 2014 00:23

Cau, ja by som vyberal podla toho, co chces s tym phonom robit. Ak su dolezite hry a skusanie blbiniek, ber ufouna, ak hlavne volanie, sms, maily, office a take to prakticke pouzivanie, ber lumiu kvoli vybornej ergonomii beznych ukonov.
WP od ineho vyrobcu, nez Nokia neodporucam, mam HTC 8S a je to des, nechapem, ako to mohli tak dogabat (pomaly, malo pamate, nic moc displej sLCD ci ako sa ten brak vola, krehke krycie "akoze Gorilla" sklo, co praska).
Jo a u lumie dolezite plus: navigacia rovno v telefone, velmi dobre pouzitelna.
Co je na WP famozne, je Office, vyborna klavesnica (aspon ja na nej robim podstatne menej preklepov, nez na Androide alebo iOS) a prehladne spracovany mailovy klient.
925 je sice pekna, ale ma pomenej pamate (16GB, z toho nieco zozerie system) a nie je rozsiritelna SD kartami. Pozri este po 720, nie je sice kovova, ale nazivo velmi pekna a podporuje SD karty (teda vsetky fotos, filmiky a hudba sup na kartu a do telefonu appky a mapove podklady) a mala by byt podstatne lacnejsia, (paradoxne) ma vraj lepsiu vydrz na baterku nez topmodely a je o trochu mensia (iba 4,3´, co je napr. u mna velke plus a keby mala iba 4´tak este vacsie).
wings123
Junior

Odeslat příspěvekod kovid 11. 3. 2014 06:02

Díky všem za odpovědi.

Jinak co se týče používání - když se nad tím zamyslím, v zásadě telefon používám na klasické úkony - web, sociální sítě, různé kecálky, velmi často poslech hudby (iPhone má prý skvělý zvukový výstup pro sluchátka). Co se týče aplikací, tak na Nexusu jich mám hodně, ale využívám jich opravdu jen pár. Hry hraji výjimečně. V podstatě co chci, je plynulý telefon, se kterým budou výše zmíněné úkoly co nejpohodlnější na ovládání a co nejintuitivnější. Výkon telefonu je pro mě důležitý z hlediska plynulosti, rychlosti a nadčasovosti (budoucí updaty nebudou dělat problém z hlediska výkonu). Bohužel jsem si vzal do hlavy, že bych chtěl menší telefon nejlépe z hliníku :nenapadne

Jinak co mě ještě překvapilo na iOS je anglická lokalizace AppStore. Nebo se dá jazyk někde nastavit? Mám zkušenosti pouze s iPhony, se kterými jsem si chvíli hrál.
kovid
Junior

Odeslat příspěvekod Lumcak02 11. 3. 2014 06:40

Teď když píšeš o sociálních sítích, tak WP prostě neumí otevírat aplikaci z jiné aplikace, nevím jestli je to lenost vývojářů aplikací, že je neprolinkují a nebo prostě nedokonalost systému. Jde o to, že pokud jseš třeba na twitter a někdo tam dá fotku z instagramu, ty klikneš na odkaz, tak se ti neotevře aplikace instagramu, nýbrž se ti otevře ten odkaz v internet exploreru. Tenhle problém je i když tam dá někdo odkaz na facebook, youtube a prostě se vším. Nic se neotevře v aplikaci, kterou už máš nainstalovanou, ale v prohlížeči, tohle je na sociálních sítích celkem otrava.
Je fakt, že appstore je anglicky, kupodivu mi to až do teď vůbec nedošlo :D
Nokia 5110> Nokia 3310> Motorola V50> Nokia 6510> SE T630i> Nokia 3510i> Moto V3 Razr> SE W800i> Nokia N95> Iphone 3g> iPhone 3Gs 16 GB JB RedSn0w> Nokia Lumia 800> Samsung Galaxy S III> Nokia Lumia 925
Lumcak02
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kovid 11. 3. 2014 09:07

A ještě jedna věc, co mě na iOS překvapila - opravdu nejde stáhnout soubor z uloz.to (přes safari), například hudbu, přímo do telefonu? Musí to být vždy přes iTunes a počítač?
kovid
Junior

Odeslat příspěvekod Lumcak02 11. 3. 2014 09:19

To fakt nejde, ale možná by to mohl zvládnout UC browser pro iOS, nejsem si tim ale uplně jistej.
Na WP je to stejný, přes IE to stáhnout nejde, ale přes UC browser už stáhneš prakticky všechno a písničky se ti uloží do paměti telefonu.
Nokia 5110> Nokia 3310> Motorola V50> Nokia 6510> SE T630i> Nokia 3510i> Moto V3 Razr> SE W800i> Nokia N95> Iphone 3g> iPhone 3Gs 16 GB JB RedSn0w> Nokia Lumia 800> Samsung Galaxy S III> Nokia Lumia 925
Lumcak02
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kovid 11. 3. 2014 11:16

Tak to jsou zajímavé detaily, které by ale mohly být nakonec rozhodující. Z Androidu totiž beru některé věci jako samozřejmost (ten má ale zase nevýhody jinde).

Pokud vás napadne ještě něco, co vás na Lumii 925 nebo IP 5s štve či omezuje, určitě zde zmiňte.
kovid
Junior

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků