KAMAK píše: Příspěvek je na straně 64 na tomto fóru - týká se spotřeby resp. výdrže baterie kolem 42hodin a cyklického průběhu spotřeby v programu Nokia Enefgy profil
Telefon mám téměř rok a je to supr telefon. Nemůžu si na něj stěžovat. Výdrž baterie se po začáteční euforii ustalila na 3 - 4 dnech. (ze začátku se muselo všechno vyzkoušet - klasika).
Před vánoci jsem si pořídil GPS modul (Nokia LD-3W) a nahrál aplikaci Garmin mobile XT. A zase ta euforie pořád všechno zkoušet všude se nachat navigovat znáte to. Takže výdrž šla rapidně zase dolů. Nic nenasvětšovalo na nějaký problém.
Zkrátka za nějakou dobu přešla euforie (asi po měsíci) a ze začátku mi nijak nepřišlo, že docela často nabíjím. Proto jsem si začal vést přehled, kdy nabíjím a jak mi dlouho vydrží mobil. Vyšlo mi spotřeba ať jsem mobil sebemíň používal, tak se pohybovala od 35 do 45hodin v provozu. Protože jsem ale z mobilem pracoval, tak vetšinou jsem na nabíječku dávál každý den před spaním a ráno jsem jej odpojil a večer znova. Dřív to bylo co dva nebo tři dny.
V softu Energy profil jsem měl navíc podobný cyklický průběh spotřeby energie.
Musím podotknout, že firmware jsem měl aktuální pro Vodafone 200...
Pro řešení problému jsem změnil PC a přeinstaloval firmware na 220... spotřeba se nezlepšila.
Tak jsem začal přemýšlet a napadla mě myšlenka, že by to mohlo být tím Garminem. Garmin XT je nainstalovaný v mobilu do paměti, ale mapy jsou na paměťovce (používám mSD SanDisk 2GB)
Mapy jsem zazálohoval na disk do notebooku.
Po této úpravě se výdrž skokově zlepšila a to co předtím bylo 35-45 hodin tak teď se zvýšila na 65-80 hodin, a při normálním používání je výdrž kolem 40-60hodin což je absolutně dostačující pro moji potřebu.
Podle mého názoru pokud nainstalujeme soft na paměťovou kartu tak si mobil neustále ověřuje spojení a tím se vybíjí. Já všechen soft instaliji do telefonu. Mapy by se mi tam ale nevešly. Takže je dám na samostatnou kartu a tu dám do telefonu jen, když budu potřebovat navigovat.
Ještě mě tak napadá různá zvonění (mp3) mám taky na kartě. Jestli by to mělo taky vliv, kdybych těch par songů nahrál taky do paměti telefonu, aby to nemuselo přistupovat na mSD kartu.
V každém případě se i ten cyklický průběh spotřeby v Power profilu změnil a již není tak cyklický. Pokud mám telefon mimo signál tak je patrné, že telefon pravidelně signál hledá a aktuální spotřeba stoupne z 0,04A (vyplí displey) respektive 0,09A (zaplý displey) na 0,15A a to se pravidelně opakuje každých cca 20s. Jednotka "A" určitě neznamená Ampér.
E51 black fw. 300.34.56, mSD 2GB, GPS modul LD-3W + Garmin Mobile XT