Stránka 1 z 16

Změna FW telefonu doma a oficiálně: služba NSU

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2006 08:30
od Yngwie
//De Funes: NOVÁ ADRESA:
http://www.nokia.co.uk/A4176089

původní adresa:
http://www.nokia.co.uk/nokia/0,1522,,00 ... wareupdate

Vypadá to dobře :wink:

P.S.: Na jiném fóru uživatel "tiktak" pravděpodobně rozlousknul problémy s jazykem, takže to zde kopíruji :wink:

Jo, je to tak, jak opakuju, kod telefonu kterej urcuje pro jaky jazykovy nastaveni a kustomizaci a asi i dalsi veci je zapsanej napevno nekde v ROMce, takze kdyz sem nekdo dotahne z ciziny neblokovany telefony s jinou jazykovou mutaci, tak soft vycte puvodni urceni telefonu a najde si firmware v pokracujici rade. Tedy je jasny, ze lidi co maj dotazeny telefony z ciziny, ci "sedivky" flashly na ceskou verzi firmware si timhle updatem nepomuzou, respektive se jim nahraje flash pro puvodni jazykovou mutaci, tedy napr pro zapadni evropu ci jiny staty, kde pak ve firmware chybi cestina.
V tomhle zase Nokii docela chapu, asi se tim chce i lehce branit, protoze telefony prodavany venku jsou za jiny ceny a za jiny podminky nakupu.Nehlede na to, ze do urcitych zemi se asi telefony dodavaji se specifickou kustomizaci a mozna i s nejakou jinou hardwarovou upravou, takze flasher vycte jen informaci o nejoptimalnejsim firmware z telefonu, najde ho (pokud je ke stazeni novejsi) a provede flash. S tim asi nikdo nic neudela a tezko muzem chtit tim padem po nokii, aby soft daval na vyber z jakehokoliv firmware urcenyho pro urcitej typ telefonu.
Tohle jsem asi rozlouskli, nicmene jeste to chce "doladit" proc se nekomu updatne i jen lehce novejsi firmware ikdyz ma nebranded telefon (predpoklad, ze tyhle tefony bodou mit novejsi firmware od vyrobce jako prvni) a proc to nekomu jde i n customu.


//De Funes: upraven název vlákna.

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2006 09:06
od kruch
Za tenhle objev dostavas 1+*.

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2006 09:12
od silag
Yngwie: Skusal si to? Mam dotaz. Pouzivam 6131 a ta vie urobit update len over the air. Ale v nastaveniach nemam nastavenie NOKIA FIRMWARE UPDATE SERVER. Nevies nahodou ako to tam dostat? resp. co nastavit aby som sa na ten server dostal.

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2006 09:14
od Yngwie
To nevím, zkus pohledat na té stránce třeba ve FAQ nebo napiš do Nokie :wink:

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2006 09:22
od silag
Už som hľadal a zostala len ta Nokia.

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2006 09:48
od Bramborák
tak to je husty jestli to bude fungovat pres pc....jen aby v tom fw byla cestina......ale mohla by bejt, kdyz je to z britsky sajtny

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2006 13:00
od Yngwie
Jazyk FW telefon pozná sám a takový tam taky nacpe - jak máš foun určený pro ČR, bude tam čeština. Jak máš foun určený pro Indii, tak tam čeština nebude :-)

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2006 13:19
od Cordel
Už to někdo zkoušel?

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2006 13:20
od Yngwie
Jo a funguje to bez problémů :wink:

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2006 13:29
od Cordel
Co kdyby se ti s telefonem něco stalo, myslíš, že ti potom uznaji reklamaci?

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2006 13:30
od Yngwie
Milej zlatej, máš tam FAQ, tak si počti :-)

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2006 13:48
od Cordel
Myslel jsem jestli to někdo třebas neví rovnou abych nemusel ztrácet čas:) Tak mě napadá, když nevim pro jakej trh mam určený foun, bude tam čeština? Teďka tam je, nevim proč by se jazyk měl měnit. Ptám se protože mám šedivku

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2006 13:48
od Coyotte
Opravdu to bude česky? :hm

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2006 13:53
od Cordel
Tak sem se dočetl, že je to úplně ten samej firm jako v servise, takže snad žádnej problém, akorát si nejsem jistej jestli mi tam zůstaně čeština...

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2006 14:01
od will27
Yngwie píše:Jo a funguje to bez problémů :wink:-/quote]

Yngwie...vzdyt to bezi s Windowsy :mrgreen: Jak si to proboha udelal :lol: :lol: :lol: