od sumerian 22. 12. 2011 12:16
bada os má 2% na mobilním trhu. což je sice o 100% víc než měla loni, nicméně to o něčem vypovídá. to, že je letos WP za badou nic neznamená. v příštím roce badu daleko předežene. bada os je pro ty, co chtějí volat, posílat sms, poslouchat mp3, občas venku fotit, natočit video (a někteří k tomu jako argument mohou přidat to, že mají kovový telefon). to je celé. jenže takovéto funkce (a mnohdy i mnohem víc) nabídnou telefony i jiných značek a v cenovém srovnání i telefony za poloviční cenu. bada tak zůstává a zůstane okrajovým os pro ty, kteří nepotřebují mít v telefonu spuštěnou víc než jednu aplikaci, mají dostatek času se přes systémové hlášky proklikat ke svému cíli. každému totiž vyhovuje něco jiného. ohledně žraní baterky v androidu - co si nenastavím dle svých představ, to nemám. ano, není to bada, kde nejde co se systému a aplikací týče nastavit ani 10% toho, co jde v androidu. žraní baterky - nastavení během pěti minut pomocí mmj. Autorun manager, Advanced task killer pro. momentálně jsem se svým S2 na regulérních pracovních 3 dnech výdrže. to už si člověk musí vybrat co chce. buď jsem ochoten si s telefonem chvíli pohrát a všechno si ponastavovat a pak už jen v pohodě používat nepřeberné množství aplikací a telefon jako takový, nebo jsem lenivý, nic nastavovat nechci (vlastně ani nemůžu, proto jsem si takový telefon koupil, protože se v něm nechci hrabat, nebo jsem si myslel, že to bude vypadat jinak) a do telefonu si instaluju pouze aplikace přiměřené rozšířenosti a ovladatelnosti mého telefonu; os. porovnávám badu a android. s ios nemám zkušenost. každý telefon je použitelný jen do té míry, jaký je v něm os, potažmo spíše jaké jsou pro něj aplikace.