Zdravím,
poohlížím se po novém telefonu jako náhradu za Xiaomi Mi A3 přičemž požaduji aby byl stejně a možná měl i něco navíc.
Tzn. co má současný telefon a měl by mít i nový:
-128GB paměť
-3,5mm jack
-USB-C
-čtečku otisků - v displayi výhodou
-čistý Android 10 nebo velmi minimální nadstavbu jako dělá třeba One+, ale požaduji pravidelné aktualiazce a nejnovější verzi Androidu oficiálně k dispozici. A aby měl plánovanou aktualizaci na 11.
-uhlopříčka displaye je mi relativně jedno jaká, spíš je požadavek aby už se jednalo o display až do okrajů, čelní kamera kapka nebo průstřel, to je mi to jedno, ale nejsem příliš fanoušek vysouvací kamery.
-Cena do 7tis, nebráním se ani nákupu z GearBestu a podobně, cena současného modelu byla 4,8tis. po vydání v 128GB verzi z GearBestu.
-Výrobce nijak neomezuji, ale zároveň těch kteří nabízejí čistý Android moc není takže nejspíše to nakonec bude něco z řady Nokie/Motoroly?
+by se mi líbilo mít už telefon s NFC, mám více karet které bych rád už u sebe nemusel nosit
+IR port který využívám občas, ač se změnou práce již méně
+dualSIM výhodou
+AlwaysON OLED display
Úplně si nejsem jist zda má smysl vypisovat využití, hledám spíše telefon který bude aktuální generace a nabízet A10 (i z bezpečnostního hlediska) a který v budoucnu bude mít i 11, zároveň ale se nedá úplně čekat že by to výrobce zmrvil což u značky která ten systém vyvýjí pro více modelů by neměl být problém narozdíl od Xiaomi kde to byl jediný model.
Jednou z variant co mě zaujala je nová Motorola G9 Plus 128GB