Zdravím, současnej telefon (Honor V10) už mi delší dobu pije krev problémy s audiem jak drátově tak bezdrátově (nekvalitní BT přenos; lupání a prskání při android TTS přes BT; automatické přepínání na nekvalitní Poweramp audio output při otočení jackem v konektoru...), a tak chci něco novýho.
Požadavky jsou 2k Amoled (ne, menší být nemůže kvůli pentile), kvalitní foťák (i v neideálních podmínkách) s OIS+EIS a 4k video se stabilizací do HEVC , jack, BT 5.0, co nejdelší výdrž na baterku, USB 3.1, microSD slot. No, v podstatě by mi vyhovovala taková S9+, co by měla ten novej 108mpx senzor, nebo něco podobnýho (kvůli velikosti senzoru a SW od samsungu, ne rozlišení, ale to co předvádí Xiaomi za postprocessing je děs).
Jenže nic takovýho neexistuje.
Takže mi zbývá výběr ze samsungů nahoře, co se tomu aspoň blíží. Můžete mi někdo (ideálně kdo pár z nich měl) odpovědět na pár otázek?
1) Jsou tam nějaký problémy se zvukem viz nahoře?
2) Je nějakej zásadní rozdíl v kvalitě fotek mezi těma telefonama?
3) Portuje samsung vylepšení v SW foťáku i na starší generace, nebo mají ty novější výrazně lepší SW?
4) Zásadní rozdíly ve výdrži baterie? Dělal jsem si srovnávací tabulku z GSMArena a tam byly relativně podobný: https://i.imgur.com/yHAIUgo.png
5) Jakej z těch telefonů koupit s ohledem na co nejmenší ztrátu hodnoty a prodatelnost, kdyby se mi do 0.5-1 roku zalíbilo něco novýho, třeba S11? Ten nejlevnější nebo nejdražší? Prodám vůbec v dnešní době použitou S8+?
6) Je stabilizace videa nějak výrazně posunutá od té 8 po 10, nebo je to stejný? Vím o tom super steady módu co to bere z prostřed toho wide foťáku, ale to mi moc super nepřijde, protože ten nemá ani autofocus.
7) Docela mě zaráží, že když si odmyslím různý pofidérní shopy co mají jednu hnusnou barvou (např zlatá), tak se i ta S8+ po skoro třech letech na trhu prodává třeba za 17k, to už je skoro absurdní... Znáte nějakej shop, kde se dají sehnat (nový) levněji? (nevadí mi třeba třeba rakouská šedivka, jen nechci kradený)
8 ) Vzhledem k tomu, že výměna displeje na samsung pořád stojí minimálně 6k, doporučíte nějakou pojistku proti rozbití a krádeži, co nevyjde na 3k ročně? (páč to už pak moc rentabilní není)