Ahoj,
vzhledem k tomu že mi odchází mobil do křemíkového nebe, a záruka už dávno vypršela, tak hledám nějaký nový přístroj.
Telefon primárně ovládám jednou rukou, určitě nechci žádné velké pádlo, 5" je už moc a blbě se mi drží, takže hledám něco menšího, max cca 4.7".
Primární využití je na telefonování, včetně hlasitého odposlechu, takže tohle by mělo fungovat bez chyb.
Uvítám dlouhou výdrž a to i v situaci, kdy je mimo GSM signál, protože vyhledávání signálu mi dokáže tu baterku celkem rychle vycucat.
Občas (párkrát do měsíce) využívám navigaci, GPS modul tak nesmí být nějaký nedodělek, který funguje jen za slunného odpoledne.
Pak bych rád aby telefon fungoval delší dobu bez nějakého drastického zásahu. Kamarád už párkrát resetoval telefon do továrního nastavení, protože se nějak zpomalil a po resetu zase fungoval svižně. Tomuto bych chtěl vyhnout. Současné HTC co mám, mi funguje několik let aniž bych to musel resetovat.
Občas bych si tam rád zahrál i nějakou tu hru, sice je to opravdu velmi vzácně, ale když už si jí spustím tak chci aby fungovala tak jak má. Né že se to bude nějak trhat apod.
Kvalita foťáku je nedůležitá, vyfotím si max pár obrázků do roka.
Velikost paměti, karty, taky není důležitá. Neukládám tam filmy ani hudbu a ani fotky, tak si vystačím i s pár GB prostoru na ty aplikace a navigaci.
Nestřídám telefony každého půl roku, ale plánuji ho mít delší dobu tak mi nevadí vyšší cena, rád bych se však vešel do 15ti tisíc. Ovšem nemám problém si připlatit i víc, pokud to bude mít smysl.
Co jsem se tak koukal, tak se mi celkem líbí Samsung Galaxy S5 Mini, nebo Sony Xperia Z3 Compact. Spíš se kloním na stranu toho Sony, o samsungu jsem četl, že má různé SW chyby a to mi celkem vadí, vydat něco kde jsou chyby v software.
Upřednostňuji android telefony, ale nezavrhuji ani neandroid telefony, ovšem iphone nechci.
Případně co mi doporučíte jiného? nevyznám se mezi těmi všemi značkami, nemám tušení zda Asus, Xiaomi, Lenovo, Huawei, a další... vyrábí kvalitní produkty, nebo je to jen odpadní zboží.