Sony Ericsson XPERIA™ X10 mini hodně divná wifi...???

Xperia mini/pro, Xperia Ray, Neo, Vivaz, Arc, Xperia X8...

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod rallydavid 8. 11. 2010 21:34

Mám hodně divný problém, nemůžu se přes wifi doma připojit.
Nejdivnějši na tom je, že když zapnu ntb a připojim se k wifi přes ntb tak se mobil připojí v poho, po chvili nečinnost ntb na netu zase mob. nejde a musím něco udělat na ntb( třeba vypnout a zapnout wifi ) a zase jde mobil. Jinak wifi na mobilu prostě nejde a nechápu čím to je. Žadné zabezpečení nemám takže nechápu kde by mohla být chyba.

Někdo má tůšo kde by mohla být chyba?
rallydavid
Junior

Odeslat příspěvekod Pupu 9. 11. 2010 08:18

Nejprve bych zkusil jinou wifi sit. Pokud tam pojede jak ma, tak bych chybu hledal v routeru.
X10 black
Pupu
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod rallydavid 9. 11. 2010 12:40

Zkoušel jsem to v mekáči a tam to v poho šlo ( ale je možné ze tam byli připojeny jiný wfii zařízeni tak proto). Je divné proč to nejde. Přes iPhone mi to jede doma uplně v poho bez žádného problému tak proč to nejde přes Sonyho. Záhada :?:
rallydavid
Junior

Odeslat příspěvekod SE_HELP 10. 11. 2010 13:57

Vyskúšaj reštartovať telefón a potom sa pripojiť znova na wifi sieť.
SE_HELP
Junior

Odeslat příspěvekod KarelV. 10. 11. 2010 14:45

Android verze 1.6, který je v X10 mini, má leckde v kombinaci s určitými routery problémy. Doporučuji přeinstalovat software na ver. 2.1 a pak by to mělo být bezproblémové.
KarelV.
Junior

Odeslat příspěvekod rallydavid 10. 11. 2010 20:14

No restartovat telefon jsem už zkoušel a dat ho i dokonce do tovarního nastaveni a nic.

Momentálně se zajímám o jinou značku telefonu a tudíž nevím jak přeinstalovat fw u Sonyho. Nebyl by někde nějaký návod?

Kdyby to i po přehraní softu nešlo byla by tahle chyba reklamovatelná? Co myslíte?


Dik
rallydavid
Junior

Odeslat příspěvekod Ladzi 10. 11. 2010 20:37

Měl jsem podobný problém, kdy se mi telefon sám odpojoval a neviděl síť 2m od antény. Android 2.1 to vyřešil.
Ladzi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod rallydavid 28. 11. 2010 20:31

Tak jsem právě nainstaloval 2.1 a nepomohlo to :'( . Tak já nevim co s tim dělat :-\
rallydavid
Junior

Odeslat příspěvekod ptimura 10. 12. 2010 08:51

Mám stejný problém, ale řešení jsem zatím nenašel :-/ Router je D-Link DSL-G624M
jen se ptej ... ;-)
ptimura
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rallydavid 10. 12. 2010 11:40

Takze nejsem sam. A taky se ti stava kdyz pripojis ntb tak jde nebo ti nejde vubec?? Jestli to mas to sami jak ja tak tim padem to asi nebude ani reklamovatelny sakra!!
rallydavid
Junior

Odeslat příspěvekod ptimura 10. 12. 2010 12:24

Zkoušel jsem to s PC připojeným bezdrátově k routeru, ale nenašel jsem žádnou souvislost mezi vzdáleností od PC a fungováním wifi v mobilu. Prostě se to většinou nepřipojí, a když se to připojí, tak to buď funguje chvilku a pak je třeba restartovat wifi na mobilu, anebo to funguje delší chvilku (cca 10 minut) a pak to je třeba zrestartovat kompletně a stejně se to pak nějakou dobu nechytá vůbec.

Mám problém taky s tím že telefon přestal po měsíci používání vibrovat, takže půjde na reklamaci s oběma závadami ...
jen se ptej ... ;-)
ptimura
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rallydavid 10. 12. 2010 14:08

Aha. No mě to jde jen když jsem prostě na ntb přes wifi na netu. Vypnu manualně na ntb wifi na 1 sec a zase zapnu a pak se najednou rozjede i mobil ( někdy na dyl někdy jen třeba na 10 min).Takhle pokaždé. Je to záhada. Přitom mam ještě iPhone a ten jde uplně v pohodě tak nevím.
No taky to asi vidím na reklamaci ikdyž moc šancí si nedávám. Kdy to tam budeš dávat? Já jestli mám počkat na to jak si dopadl ty..?
rallydavid
Junior

Odeslat příspěvekod ptimura 10. 12. 2010 14:22

Já zatím netuším, přepokládám že to budu posílat koncem mezi svátky, takže výsledek budu vědět až tak v půlce ledna.
jen se ptej ... ;-)
ptimura
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ptimura 18. 12. 2010 14:45

Dneska jsem si s tím trochu hrál, a zjistil jsem následující:

Na routeru jsem vypnul cosi co se jmenuje SUPER-G mód (měl jsem nastaveno Super G with dynamic turbo) a zabezpečení, a začalo to fungovat celkem slušně. Pak jsem přepnul zabezpečení na routeru na wpa2 psk, a telefon se opět nechtěl připojit, občas ani síť neviděl.
Přepnul jsem zabezpečení bezdrátové sítě na open/wep, což telefon také nezchroustl, stejný výsledek jako s wpa2. Nicméně po opětovném vypnutí zabezpečení se zase nechtěl připojit, sice síť bez problémů viděl, ale při získávání adresy vždycky napsal že se připojení nezdařilo ... tak nevím co to má být.
jen se ptej ... ;-)
ptimura
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rallydavid 21. 12. 2010 14:34

Zajímavé. No já dávám poslední šanci tomu, že zkusím na router nainstalovat poslední verzi firmwaru a jestli ti nepomůže tak to asi vidím na novej :'( .
rallydavid
Junior

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron