Nejlepší kancelářské aplikace pro mobil či tablet

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Filip Kůžel 25. 6. 2013 14:07

Čtení a úpravy dokumentů, práce s tabulkami či hrátky s prezentacemi, to vše lze s jistým omezením zvládnout i na smartphonu či tabletu. Pro potřeby článku na Mobilmanii hledáme tipy na ty nejlepší kancelářské aplikace. Nečekáme, že by na Windows Phone něco nahradilo nativní Office, obdobné to bude u Blackberry a Documents To Go, ale na nejrozšířenějších systémech Android a Apple iOS už to bude pestřejší.

Ve svých odpovědích se, prosím, držte jednoduchého schématu:
    Operační systém:
    Můj tip (jméno aplikace, odkaz na stažení):
    Cena:
    Proč právě tato aplikace:
Filip Kůžel
Redaktor MobilMania.cz
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sodja 25. 6. 2013 14:30

Předem se omlouvám, že nedodržím navržené schéma příspěvku, ale naopak vznesu dotaz - a to k tématu kancelářských aplikací. Existuje textový editor, který je schopný editovat dokumenty MS Word (DOC/DOCX) v REVIZNÍM MÓDU? Ať už pro Windows Phone nebo Android. Vznesl jsem dotaz i na foru Microsoftu, ale tam mě jedna dáma odkázala na prezentaci MS Office na WP pro začátečníky, kde to samozřejmě odpovězeno není. Microsoft bohužel nepodporuje revizní mód přes Office Web Apps. Tablety či netbooky s inteláckými procesory s Windows 8 jsou na mě příliš málo mobilní (příliš rozměrné) nebo případně málo kvalitní (Acer W510).

Jinak používám na HTC Desire Z Quick Office Pro, bohužel nepodporuje korektně hardwarovou klávesnici (velká písmena a znaky s Fn). Google Docs má také problémy s hardwarovou klávesnicí. Škoda, že Google Docs nemá revizní mód (klidně vlastní). Prosím, neplést s verzováním. To dělá pouze časové řezy, nikoliv věcné.
Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy A53
sodja
Junior

Odeslat příspěvekod ondrejkovic 25. 6. 2013 15:41

KingSoft Office umí revize i komentáře.
ondrejkovic
Junior

Odeslat příspěvekod eLzyx 25. 6. 2013 15:53

Operační systém: WebOS
Můj tip: Picsel Smart Office, https://developer.palm.com/appredirect/ ... martoffice
Cena: 9,99USD
Proč právě tato aplikace: jiná na WebOS není
eLzyx
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod trepiel 25. 6. 2013 15:55

U mne na Androidu vítězí OfficeSuite Pro 7 coby jednooký mezi slepými. U Kingsoftu mi nefungovala čeština z HW klávesnice (Asus Transformer) a občas se divoce choval tabulkvoý procesor, QuickOffice snad neumí vytvářet styly.
U OfficeSuite nejvíce oceňuji práci se styly a možnost zobrazení formátovacích znaků. Přičemž mi ani tak nejde o přípravu dokumentu až k tisku ale spíše jen pro hrubý ale již správně strukturovaný dokument.
trepiel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Naecken 25. 6. 2013 16:19

Operační systém: Symbian
Můj tip: Microsoft Apps 2.01 http://store.ovi.com/content/263699
Cena: Zdarma
Proč právě tato aplikace: MS Word, Excel, PowerPoint, Lync, Broadcast a OneNote v originálním balíčku od Microsoftu. Výhodou je plná kompatibilita s MS Office 2007 a 2010. Naopak nevýhodou je nemožnost editovat starší verze dokumentů využívané u Office 2003 a starší (.doc, atd.).
Jolla is a movement.

Superfórum pro Symbian (v1.4.5) :arrow: :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?p=9455180#p9455180
Naecken
S40 Maniak
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Qual 25. 6. 2013 16:25

Mám dva tipy:

Operační systém: Andoroid
Můj tip (jméno aplikace, odkaz na stažení): Kingsoft Office (https://play.google.com/store/apps/deta ... NlX2VuZyJd)
Cena: 0
Proč právě tato aplikace: Výborná sada kancl aplikací s mnoha funkcemi a hlavně ZDARMA :)

a potom

Operační systém: Android
Můj tip (jméno aplikace, odkaz na stažení): SoftMaker Office (https://play.google.com/store/apps/deve ... tware+GmbH)
Cena: 199 Kč za 1 aplikaci (celkem 3)
Proč právě tato aplikace: Mnoho funkcí a velká podpora různých formátů, ale ještě by to chtělo doladit, kdysi na Windows Mobile to byla špička.
Qual
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mikiqex 25. 6. 2013 17:33

Omlouvám se, tip nemám. Naopak, mám varování. Koupil jsem Quickoffice Pro na iPhone a jsem výrazně zklamaný. Nejrůznější recenze jej staví do čela žebříčku pro iOS a pokud je tomu skutečně tak, tak lituji uživatele těch horších. Ostatně poslední hodnocení na AppStore od podobně zklamaných uživatelů hovoří za vše.

Operační systém: iOS
Můj ANTItip: Quickoffice® Pro (https://itunes.apple.com/app/quickoffic ... quantity=1)
Cena: $14.99
Proč právě tato aplikace NE: Velice problematický přesun dokumentů, přes iTunes nelze, WiFi nefunguje (aplikace vždy spadne), Dropbox už není podporován. Existuje harakiri, které jako platící zákazník odmítám podstoupit. Dále, nepodporuje práci se styly (!). Práce s dokumentem (4 strany odrážek) pomalá - dlouhé odezvy, trhaný scrolling. Ovládání mi přijde neintuitivní. Zbytečné položky po ruce (na co word count na dva tapy?!), užitečné chybí. Ono tam toho vůbec hromada chybí. Celé to završuje tragické GUI (povětšinou zbytečně velké, asi aby se tam toho vešlo co nejméně...). Už je to, že poslední update byl před víc než rokem (May 17, 2012), support na dotazy nereaguje.
mikiqex
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod marek7878 25. 6. 2013 19:07

psano jen v ramci androidu
prosel jsem jich par a vsechny se velmi rychle vyviji.
nicmene muj favorit ( byt mam koupeny quickoffice & doc) je kingsoft...

docela me prekvapilo,ze se kingsoft se uz hodi k realnemu vytvareni dokumentu. ma opravdu hromadu funkci. a co je dulezite. ovladani je perfektne delane pro ale displeje...

co mi schazi je scohpnost maker. MSOFFICE makra(diky propietarnim knihovnam) na androidu nikdy nebudou(pokud by MS tezce nezainvestoval), alevybec by me nevadilo pouzivat propietarni makra trebas od toho kingsoftu... proste v posprocesingu dat ( analyticke funkce, makra) zadnou nahradu MSOFFICE na android zajim nevidim. A to je skoda. Protoze to je imho posledni krok, ktery androidu schazi k tmu aby se dostal na normalni dekstop...
marek7878
Junior

Odeslat příspěvekod Mike-biker 25. 6. 2013 19:08

IOS - Numbers - Cena ca 8EUR. V extrémně zoufalých případech lze použít! :mrgreen:
Škoda, že není zájem vyvinout kancelářské aplikace kompatibilní s Office opravdu použitelné na iPadu. Nepotřebuji ***** typu grafů atd. spíše aby bylo možné opravdu pracovat s již vytvořenými dílky včetně maker a hlavně !!! Možnost online synchronizace!
iPhone 15 Pro Max Natural Titan 256GB.
iPhone 13 Mini 128GB Red as reserved
MacBook Pro 16" 32GB RAM + 24GB GPU + 1TB SSD.
Mike-biker
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod peeters666 25. 6. 2013 20:18

Urcite Quickoffice Pro. Vyborna investice. Jsem nanejvys s touto aplikaci spokojeny
peeters666
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Chosearmando 25. 6. 2013 22:43

Android (4.1.1. SGS3):

OfficeSuite 7 - ne moc použitelná aplikace, víceméně spíš nouzová čtečka, nějaká úprava do hloubky nehrozí, aplikace ráda padá, dlouho načítá větší soubory, ani se snazšíma tabulkama si neporadí..


iOS (6.1.3. iPAD 4th gen.):

Smart Office 2 - platí to samé co výše u OfficeSuite pro android, prakticky nepoužitelné, sice dobrá provázanost s cloudem, ale to je tak vše

Polaris Office - také žádná sláva, tabulky nic moc, podpora formátů také žádná sláva

Notability - super aplikace, doplňování do pdf jak na klávesnici, tak ručně vytvořených poznámek, výborná provázanost s cloudem, mohu doporučit (používáno pro čtení skript, vepisování a podtrhávání v nich)
Chosearmando
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Drahy 26. 6. 2013 09:21

Operační systém: Android 4.1.2 (Samsung Galaxy S II)
Můj tip (jméno aplikace, odkaz na stažení): QuickOffice Pro
Cena: 344.67 Kč
Proč právě tato aplikace: Vyzkoušel jsem již mnoho aplikací pro Office soubory v mobilu, ale QuickOffice Pro se nakonec osvědčil nejlépe. Bral jsem při výběru a testování důraz na základní tři prvky:
1) Podpora českých znaků
2) Rychlost
3) Stabilita a cena
Bod první, tedy podpora českých znaků se projevila bezchybně skoro u všech podobných aplikací na google play i když Kingsoft Office pokulhával občas, druhý bod nejhůř dopadl u OfficeSuite Pro. U delšího souboru byť jen pěti-stránkový word soubor listuje jak hlemýžď a nedej bože tam něco hledat nebo vykonávat něaké úpravy se soubory - dle mého stoupl v popularitě hlavně tím, že byl chvíli pouze za 5 Kč při jedné z akcí, když se slavilo několika miliardové stažení aplikací, v tu dobu jsem ho i já kupoval, ale už odinstaloval. Stabilita se negativně projevila i u Kingsoftu a právě OfficeSuite Pro aplikací. Výsledek je tedy jasný a to již zmíněný QuickOffice, který zatím perfektně splňuje všechny tři zmíněné body ze všech zatím mnou testovanách aplikací a rozhodně se do něj vyplatí investovat.
Drahy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stm01 26. 6. 2013 09:25

Operační systém : Android
Aplikace : KINGSOFT OFFICE Multilangue odkaz: https://play.google.com/store/apps/details?id=cn.wps.moffice_i18n&feature=more_from_developer#?t=W251bGwsMSwxLDEwMiwiY24ud3BzLm1vZmZpY2VfaTE4biJd
Cena: zdarma
Proč tato aplikace: vyzkoušel jsem několik aplikací až jsem nakonec zůstal u této.Převážně využívám Excell tabulky a to statistiky,výpočet spotřeby či výplaty,žádné složité grafy a kdoví co ještě.Aplikace je to výborná,je v češtině,umí zaheslované soubory,umí spolupracovat s Google Drivem,Dropboxem,Box.Netem a protokoly WebDAV/FTP.Pár lidí si stěžuje na občasnou pomalost,ale já s tím nemám problém. Asi záleží jak člověk aplikaci používá a možná i jaký telefon vlastní. Doporučuji vyzkoušet. Hodnocení na GooglePlay 4.5 . ;-)
iPhone 11 128GB

" Nemá cenu nenávidět lidi,kteří ti závidí .Respektuj jejich závist,protože si myslí,že jsi lepší než oni." :)
stm01
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod wolf9 27. 6. 2013 14:05

iOS
iWork (Pages, Numbers, Keynote)
3 x 10$
Není nejlevnější, ale patří k tomu nejlepšímu, co jsem v mobilní kanceláři vyzkoušel. Pokud máte i Mac, pak není co řešit.

iOS i Android (a asi i další platformy)
Documents To Go
17 $ (Premium verze pro iOS, Android verze 290 Kč)
Funkční, spolehlivá, i když dost minimalistická, zejména po designové stránce je docela strohá.
wolf9
Kolemjdoucí

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků