Poplatky u virtuálů - přenos čísla, aktivace apod.

O virtuálních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod dr._lukas 2. 6. 2013 00:33

Necht jdou s poplatkama za prenos cisla dop*dele..nikdo to do predvcerejska nechtel a hle..od 30.kvetna novy folklor na ceskem mobilnim trhu..protoze bude muj dosavadni poskytoval menit operatora a s tim prichazi o nemoznost si ponechat sve dosavadni tel cislo..premyslel jsem,ze na zmenu nepristoupim a se svym cislem prejdu jinde...ale radeji preziju tech par zprav a zmene se podridim..vsak co dosavadni virtualove nabizi dostanu i ja u T-Mobile..viz. vlakno o firemnich pausalech
Naposledy upravil Fíla dne 2. 6. 2013 19:38, celkově upraveno 2
Důvod: odděleno do samostatného tématu
dr._lukas
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Terminator3 2. 6. 2013 00:37

Holt sleva není zadarmo ;-)
Terminator3
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Reku 2. 6. 2013 11:13

Člověk teď hodně musí počítat a také zakalkulovat "nechtěný a nepsaný úvazek".
Prostě když přestoupím a zaplatím X peněz za poplatky, tak o to se mi zvyšuje i cena volání.... A stejně tak poplatky na "odchodnou".
Takže je to něco jako skrytý úvazek.... Když chce pak opět člověk brzy přestoupit, zjistí, že vlastně volal velmi draze, když započte všechny poplatky.....
Pokud zůstane rok či více, tak už to jakž takž ujde.... Ještě záleží na měsíční útratě...
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod paty07 2. 6. 2013 18:25

Jak nekdo tady psal o folkloru uctovani poplatku za prenos, tak sami MVNO za to nemůžou. To je hlavně folklór GTS resp. T-mobile. Virtualove to musi platit.
paty07
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dr._lukas 2. 6. 2013 18:49

A ze to nechce velka trojka :-) Jako platit za prenos je ulet,jako krava
dr._lukas
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lúcia Andrľová 2. 6. 2013 20:01

Ano, také si myslím, že je lepší zaplatit jednorázově poplatek a volat pak výhodně. U O2 se třeba platí 95 Kč.
Lúcia Andrľová
Junior

Odeslat příspěvekod ladisl 2. 6. 2013 20:56

Tak to já ne, přestože nijak nependluju, jediný přenos, který jsem zatím udělal byl přenos jednoho z 6 čísel od O2 k BM. Jedno O2 číslo si ještě přenesu k Mobil.cz a to bude asi vše. Určitě nebudu platit nikomu 350 korun kvůli levnější minutě.
ladisl
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 3. 6. 2013 05:29

Tak to je Fílo otázka. Někdy může být návratnost i přes rok. Záleží, co člověk provolá a jakým způsobem smskuje a jaký potřebuje internet.
Ono investice cca 500 korun na víc se například v roce projeví cca 40 kč/měsíc na víc. Počítám vstupní i výstupní poplatek..... Protože i výstupní je nutný počítat, pokud by člověk chtěl přejít. Na dýl, jak rok, bych dnes raději nepočítal.

Dám příklad: Šel jsem před dvěma roky na ČD tarif za 30 korun. Ale vstupní investice byla 100 korun a něco na víc.... Takže skutečná cena je 35 korun na měsíc, když stovku rozpočítám zatím na cca 2 roky :!: ..... Není to nic závratného, ale už je volání a smskování o 20 procent dražší :!: ..... A v procentech už je to dost !!!!!!! Takže na toto pozor!!!!
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ipanema 3. 6. 2013 07:09

Spíš jde o délku používání tohoto virtuála. Může nastat situace, že já s celou rodinou (celkem 4 lidi) přestoupíme k nějakému virtuálovi. Zaplatím 4 x 548,- - tj. 2192 Kč. To není vůbec malá "investice" do začátku. I kdyby jsme byli spokojení a snižily se nám účty za volání, tak nejsem si jistý, že by návratnost vstupního poplatku (už třeba kvůli výši volání u dětí) byla do roka zpět u nás.... No a co do roka? Příjde někdo další a lepší s ještě lepším volání a přestup na něho už psychologicky nejde, protože jsem někde před rokem vypláznul 2192 Kč a tím pádem jsem mohl zůstat u velké trojky, jelikož jsem za ten pomyslný rok spíš za levnější telefonní účty prodělal.

Chápeme se? Takových případů NEjednotlivců bude víc.
Můj mobil: OnePlus 11
Ipanema
Pokročilý

Odeslat příspěvekod powery 3. 6. 2013 12:53

Není poplatek za odchod zakázaný? ;)
powery
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kk.berry 3. 6. 2013 13:16

Co se týče gomobil, tak se mi poplatky taky zdají ještě pořád vysoké. Kdybys se jednalo např. o 200 Kč, dalo by se to ještě pochopit. Co ale nechápu, je poplatek 250 Kč v případě přenosu jinam. To je sprostý, když k virtuálním operátorům chtějí lidi hlavně kvůli tomu, že málo volají a mají nízkou útratu.
kk.berry
Junior

Odeslat příspěvekod pedro-81cz 3. 6. 2013 13:30

T-Mobile to má dobře spočítané s GTSkou. Virtuál dá opticky nižší cenu, ale vytříská náklady někde jinde...

Beru to z toho pohledu, že:
- BLESKmobil + Tesco Mobile mají vyšší ceny minuty (výjimkou Tesco Mobile - vlastní síť), ale k tomu, abyste k nim přešli stačí pořídit jejich sim za cenu kreditu, případně si přenést své číslo, jediným nákladem je zakoupení simky s kreditem, ale ten kredit využiju.

- MOBIL.cz - výjimka. :-)

- T-Mobile - GTS - virtuál GoMobile nebo 99Mobile - nižší ceny minut, ale náklady na vstup, výstup, přenos čísla...

Úplně to posoudit nelze, dokud nebude spuštěn virtuál v síti Vodafone.
pedro-81cz

Odeslat příspěvekod peta809 6. 6. 2013 17:57

A jak je to s tim poplatkem za odchod? Neni to nelegalni? Psal nekdo do CTU? Tohle mi celkem vrta v hlave.
Milovník přírody, geocachingu a moderních technologií se zájmem o zařízení se systémy Android a Windows, českou i světovou mediální a politickou scénu, a novinky ze světa našich mobilních operátorů. Ve volných chvílích překladatel Android aplikací do ČJ.
peta809
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod myšpulín 6. 6. 2013 19:04

Není nelegální, pokud je v podmínkách při uzavírání smlouvy. Je jen nezvyklý, protože velcí operátoři tyhle náklady neřešili. Pro malého operátora nejsou zanedbatelné.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kk.berry 6. 6. 2013 19:09

Všichni píší, jakj je přenos čísla drahý.. Kolik takový přenos čísla operátora ve skutečnosti stojí? A kolik ho stojí zakoupení čísla od čtu? Zajímal by mě ten rozdíl.
kk.berry
Junior

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků