Nejlepší dopravní aplikace, aneb smartphonem proti zácpě

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 15. 2. 2013 00:02

U "radaru" u přechodu v Praze na Dědině už jsem dával asi tak 156x "Zde ne", a přesto je tam furt.

"online zobrazuje rychlost kolony" Taky dobrý joke. Odbočuju ze silnice do podzemní garáže, a Waze pravidelně usoudí, že je tam kolona, a celou cestu pěkně začervení jako ucpanou...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod audis 15. 2. 2013 00:12

OS: Android, iPhone, Windows mobile
AP: Waze
Cena: 0 Kč
Proč?:
analogicky co pozitivně píší předešlí.
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Junior
Uživatelský avatar



Odeslat příspěvekod ladamajtan 15. 2. 2013 10:00

Jezdím docela dost po Praze a okolí. V telefonu mám Waze a Google mapy. Bohužel v poslední době musím více používat Google mapy jelikož mě navedou na přesnou adresu , což bohužel Waze neumí. Co se týká ostatních funkcí Waze jasně vede.
ladamajtan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod GinBook 16. 2. 2013 06:52

ladamajtan píše:Jezdím docela dost po Praze a okolí. V telefonu mám Waze a Google mapy. Bohužel v poslední době musím více používat Google mapy jelikož mě navedou na přesnou adresu , což bohužel Waze neumí. Co se týká ostatních funkcí Waze jasně vede.


Pokud jde o popisna cisla, tak se snazi vyvojari o napravu. Predpoklad je letosni rok.
GinBook
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod joachym1 16. 2. 2013 09:21

A co offline mapy? Take se snazi o napravu?
joachym1
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 16. 2. 2013 09:53

Jak chceš offline aktuální informace o provozu, uzavírkách apod.? :-D
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod GinBook 16. 2. 2013 14:08

joachym1 píše:A co offline mapy? Take se snazi o napravu?


Tato aplikace není primárně určená k offline. Prostě to chce připojení. Prakticky všechny offline aplikace jsou placené a nebo nestojí zanic.

Ale potěším Tě. Od nové verze je možnost si v místě s WiFi načíst trasu a potom uz nepotrebuje aplikace internet. Ovšem musíš počítat stím, že aplikace už nepřepočítává trasu podle aktuální situace před tebou, nedává hlášky o nehodách, prolémech, policii. Slepě naviguje. Tím se to celé degraduje.
GinBook
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod myšpulín 16. 2. 2013 14:32

Ono to potřebuje málo dat, dnešní cesta Kladno - Praha Bohnice potřebovala pouhých 2,5MB.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod pazit 16. 2. 2013 17:47

OS: Android, iOS
Cena: 0
AP: Waze
Proč: Kromě toho, co psali ostatní teprve s takovouto navigací začínají mít některé věci smysl. K čemu mi je samostatná app co zobrazuje nehody na mapě, když si musím hledat, jestli ta nehoda se opravdu týká mé plánované trasy (kterou často ani přesně předem neznám). Pokud týká, to že tam je nehoda teď ještě neznamená, že tam bude za 2h, až do toho místa dojedu, tzn. v průběhu řízení bych musel opakovaně pracovat s telefonem. Zrovna tak neuvidím nehodu, která vznikne na trase přede mnou během jízdy. Na displayi potřebuji mít navigaci, ne se pořád přepínat jinam. I kdybych se přepínal a informaci dostal, potřebuji návrh jiné trasy, ne že to zase budu muset někde jinde řešit sám. Zrovna tak benzín. Je pěkné, že mám samostatnou app, která mi ukáže ceny v okolí (mimochodem to Waze umí taky), ale ta samostatná app už mi neukáže ceny po trase, protože neví, kam jedu. Takže sice natankuji nejlevněji v okolí kde jsem, ale už mi to neřekne, že za 50km mám přímo na trase benzín o 2kč levnější. Waze mi toto řekne, řekne mi i jestli je to přímo na trase nebo kolik minut by to byla zajížďka + samozřejmě možnost si to dát jako průjezdní bod, abych to neminul. Netvrdím, že vše funguje ve Waze ideálně, pokud potřebujete navést až na číslo domu i v té poslední vesnici, zatím zvolte něco jiného. Ale pokud jde o téma "nejlepší dopravní aplikace, aneb smartphonem proti zácpě", je Waze nominováno tolika lidmi právem.
dodatek: Dříve jsem byl velký odpůrce online navigací, jenže když člověk nechce "tupou" mapu, tak ty informace brát online musí. Výhody jednoznačně převažují a tak jediné zásadní negativum je při cestě do zahraničí, kdy ceny dat. roamingu v ČR většinu lidí (i mne) dočasně zase donutí jet postaru.
pazit
Junior

Odeslat příspěvekod l0l0 16. 2. 2013 18:39

myšpulín píše:Ono to potřebuje málo dat, dnešní cesta Kladno - Praha Bohnice potřebovala pouhých 2,5MB.


Jazdim denne 300km a spotreba je do 1MB/den. Castejsie jazdene trasy sa stiahnu len raz a potom sa aktualizuju len zmeny. Nove trasy zozeru 2MB, co nieje nic tragicke, oproti online mapam konkurencie. Vsetci sa boja online navigacie vdaka nokia online mape, ktora taha stovky megabajtov pri kazdom update. A tym celkom odradili novych userov. Vacsina z nich si preto radsej zaplati Sygic offline mapy, a pritom maju internetove pausaly nad 700MB/mesiac v cene pausalu...
Kazdemu, komu sa snazim vysvetlit vyhody waze, ma ako prvu pripomienku drahe data, pritom to vobec nieje drahe.
l0l0
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Filip Kůžel 17. 2. 2013 21:22

matkal píše:To by mě opravdu zajímalo, kolik blbců sem ještě přidá jednu a tu samou aplikaci? Neměl to být seznam nápadů na aplikace????

Naopak, aspoň je vidět, kolik lidí tu kterou aplikaci, třeba v tomhle případě prostě Waze jasně dominuje a to je důležitá informace.
Filip Kůžel
Redaktor MobilMania.cz
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 1fotrik 19. 2. 2013 21:14

Tomáš Marný píše:U "radaru" u přechodu v Praze na Dědině už jsem dával asi tak 156x "Zde ne", a přesto je tam furt.

"online zobrazuje rychlost kolony" Taky dobrý joke. Odbočuju ze silnice do podzemní garáže, a Waze pravidelně usoudí, že je tam kolona, a celou cestu pěkně začervení jako ucpanou...

- Že tam není radar, to musí zadat v klientovi více uživatelů, jeden nepomůže i kdyby to zadal tisíckrát. Není však nic jednoduššího než otevřít editor mapy a udělat opravu přímo tam.
- I tady je snadné řešení - zakreslit aspoň krátkou odbočku do garáže, aby se navigace nechytala k nejbližší zmapované silnici.
1fotrik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LikeableBoy 24. 2. 2013 12:52

OS: Android 4.0.4
Můj tip: WAZE
Cena: Zdarma
Proč právě tato aplikace: Spousta informací ze silnic, solidní navigace
Samsung Galaxy S2 32GB SD + 2100 mAh battery pack
LikeableBoy
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků