Předplacené karty: platnost kreditu a SIM

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Petr T. 7. 4. 2011 21:34

Ale tak já to samozřejmě vždy beru s rezervou, ale tady mě zmátlo, že mi 2x (pokud to tedy, jak už jsem psal, nebyl stejný člověk) tvrdili naprosto totéž, to se právě hned tak nevidí (neslyší). :mrgreen:
Petr T.
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 7. 4. 2011 21:40

vzhledem k tomu, že na O2 lince je tak 1 kvalifikovaný člověk z 30 (a to ještě mám optimistickou náladu), tak bych to nedramatizoval :))
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel


Odeslat příspěvekod cigisek 12. 7. 2011 14:20

Mam dotaz - uz se na nej nekdo ve vlakne ptal, ale nedostal relevantni odpoved..

Za jak dlouho deaktivuji nevyloupnutou SIM u O2??

Pred rokem (prelom srpen / zari 2010) jsem koupil od O2 USB modem s O2 kartou (tyden + mesic internetu zdarma). O2 kartu jsem jeste nevyloupnul. Pokud zkusim cislo prozvonit, tak mi pise, ze ucastnik je docasne nedostupny, takze predpokladam, ze SIM je jeste funkcni, ale dokdy?! :shock:
cigisek
Junior

Odeslat příspěvekod speedy 12. 7. 2011 14:29

Logika mi říká, že neomezeně dlouho. Pokud je SIM nevylouplá a nebyla nikdy v mobilu/modemu. Operátor přece přiveze např. do Tesca 100SIM a dokud se mu SIM nepřihlásí v sítí, tak operátor neví, jestli byla prodána nebo ne. A tak je nemůže vyškrtnout, když neví jestli se už prodala nebo ne.
speedy
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod myšpulín 12. 7. 2011 15:18

U T-Mobile twist karet z eshopu je uvedená nutnost aktivace do 15 měsíců od data které je na papíru se sim.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod snowboarder 12. 7. 2011 21:21

TM to opravdu začal omezovat, nicméně v zachování rázu získaných oveček nová simkarta po aktivaci platí rovnou 3 roky. A to se vyplatí.
Jinak u O2 to bude asi jeden z důvodů - ten prodej přes různé distribuční kanály, například to Tesco. Každopádně nedávno jsem vytáhl zabalenou O2 kartu po 2 letech a nebyl problém.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kr65 23. 7. 2011 06:25

Zdravím, potřeboval bych poradit. Jsem zákazníkem u Vodafone s paušálem Naplno 50 (300,-Kč vč. DPH - 50volných minut...). Jenže já provolám měsíčně asi 20 minut a odešlu cca 5 SMS. Z toho důvodu chci zrušit číslo. Už jsem zakoupil O2 předplacenou kartu "FELICIA".
Myslel jsem, že mohu dobít jakkoli malou částkou, jen když nenechám SIMku "vyžíznit" 12 měsíců bez kreditu. Ovšem ve všeob. podm. přiložených ke kartě jsem četl něco v tom smyslu, že pokud po měcíci nevyčerpám kredit, tak mi propadne a budu muset dobít znovu. Já doufám, že jsem to špatně pochopil. Pro mě by bylo ideální dobít tak za 100-150,-Kč (a to si nejsem jist, že to vůbec provolám). Jaká je minimální částka dobití, také nevím. Můžete mi, prosím, pomoct? Díky
kr65
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Reku 23. 7. 2011 07:20

Minimálně dobít 200 koun u O2 a platnost kreditu je půl roku od dobití.
Pokud chceš něco levného, tak Vodafone teď má čd akci Nabito 119 za 30 korun měsíćně a Nabito 350 za 88 korun měsíčně.
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod snowboarder 23. 7. 2011 08:54

kr65: těch 45 dní platnosti platí pouze pro úvodní kredit, brání se tak simkám které někdo použije na jedno použití. Kredit se poté smaže, ale simkarta je v platnosti dál, ovšem už jen na příchozí hovory. Konkrétně u O2 je minimální dobití, jak řekl Reku, částkou 200 Kč, kredit platí půl roku, simkarta rok. Možností je dobít 500 a simka i kredit platí rok. S 20 minutami hovorného a 5 sms ti to vyjde v klidu.

"Nejvýhodnější" je v tomto TM, po aktivaci platí simkarta 3 roky (proč má asi nejvíce zákazníků) a poté se uplatňuje formulka 1 dobití = 1 rok platnosti kreditu i sim.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod y750rr 23. 7. 2011 15:06

Snowboarder : "Nejvýhodnější" je v tomto TM, po aktivaci platí simkarta 3 roky (proč má asi nejvíce zákazníků) a poté se uplatňuje formulka 1 dobití = 1 rok platnosti kreditu i sim.
Co myslíš přesně tou formulací „po aktivaci“? Protože já chápu slovem aktivace provedení prvního hovoru, tak že od té doby můžu Sim kartu využívat na odchozí i příchozí hovory. A jestli tím myslíš to samé, tak tady šíříš nepravdy. Kupoval jsem neteří mobil, který vycházel nejlevněji ve Twist sadě. Proto se mi pár měsíců válela v šuplíku SIM karta. Bohužel jsem nikde nenašel datum výroby a ani datum, do kdy musím tuto kartu „aktivovat prvním voláním“, aby ji T-mobile nezrušil. Proto jsem to teď vyzkoušel v naději, že máš pravdu a že bude teď platná 3 roky. Bohužel touto „aktivaci“ naskočila klasická 12 měsíční lhůta platností. Jen doplním, že je to ta nová SIM s tarifem Povídám/Posílám, žádna stará vykopávka. A pro doplnění, právě na těch starých SIM T-mobile (tarif Přátele a Mých pět) uvádí datum výroby karet a také, že karty se musí „aktivovat“ do 3 let od data výroby.
Když čtu tu tvojí poznámku, že proto má T-mobile nejvíce zákazníků, tak tou „aktivaci“ určitě nemůžeš myslet pouhé zakoupení SIM, protože zakoupení ještě neznamená, že operátor začne toto číslo považovat za aktivní … tak mě napadá, jestli nejsi nějaký agent T-mobilu, který se snaží nepravdou (nebo nesprávnou interpretaci) právě navýšit ty počty zákazníků :-D
P.S. ví tady popravdě někdo, jak dlouho mi může ležet v šuplíku právě ta nová a neaktivovaná (jen zakoupená) Twist SIM s tarifem Povídám/posílám? (u tarifu přátele je napsána platnost max. 3 roky od data výroby, jak jsem psal výše, ale u těchto už nic takového nepíšou) a taký jak je to se SIM zakoupenými u O2 v internetové sadě? Loni v srpnu jsem si koupil 2 sady a využil jen jednu a zatím druhou nepotřebuju, ale také tam nic o datumech nepíšou.
y750rr
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 23. 7. 2011 16:24

T-mobile - na dopise se SIM je datum "výroby" - od tohoto data tři roky, pokud vím. A ty sim zdarma patnáct měsíců. Alespoň to u nich furt píší.
Je ale zajímavé, že u těch z eshopu gratis je teď na zadní straně napsaná expirace - datum o tři roky vyšší,než datum výroby a zároveň v zadu na obálce napsáno patnáct měsíců - tak si vyber. Jinak aktivní kredit je ten rok. Ale jak dlouho je karta pak ještě aktivní pro příjem hovorů a připravena pro dobití, to nevím..
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod snowboarder 23. 7. 2011 16:54

y750rr: slušnej román, a přitom stačilo říct, že ti prostě chutná :)

mluvím o úplně nových, jak píše ostatně hned po tobě i Reku. Mají i omezenou dobu aktivace od výroby a po tu dobu mají i platnost. Já třeba teď zakoupil Twist kartu s datem výroby 8.1.2011, aktivoval jsem ji a má platnost do 6.1.2014. A ani jsem jí nedobíjel. Takže tak. Další dotaz?

Reku: u těch bych pravděpodobně tušil kombinace obojího, aktivace do 15 měsíců, platnost 3r. Ale tak víme, že je to T-Mobile a od toho nevíš, co čekat. Nikdy.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod y750rr 23. 7. 2011 16:58

Reku : neměl jsem na mysli žádné zdarma, ale „normální placené“ s kreditem 10,- Kč. Jen mě zajímalo, kde Snowboarder přišel na tu blbost s 3 roky po aktivaci. Asi si plete aktivaci s dobou, do kdy je nutné tyto SIM aktivovat, aby nepropadly. Tam je totiž u těch s tarifem Přátele napsáno 3 roky od data výrovy. Jinak jsem si pozdě všimnul, ale to datum výroby je i na těch s tarifem Začínám. Je to na razítku z opačné strany, než jsou napsané PINy a PUKy. Ale pročítal jsem celou tu brožůrku a o těch 3 rokách, jak to píšou u Twist tarifu Přátele, se už nikde nepíše a když jsem se na to ptal v jedné T-mobile prodejně, tak mi taky nebyli schopni odpovědět. Ten rok po každém dobití je mi taky jasný a potom ještě měsíc na případnou reaktivaci taky, jen mě matou ty jeho 3 roky, to je to hlavní, co mě zajímalo a proč jsem na to reagoval.
y750rr
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 23. 7. 2011 17:00

y750rr: Opakuji, že to není blbost (přestaňte prosím obviňovat někoho z nepravdy). Můj T-Mobile mi přímo u kreditu píše: Platnost do 6.1.2014.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků