LG P970 Optimus Black - obecná diskuze

Diskuze o telefonech LG

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod hopik007 25. 5. 2011 08:26

Zdravim vsechny

Zalozil jsem tento topic na luxusne vypadajici LG Optimus black. Puvodne jsem si chtel poridit Galaxy S 2 ale co jsem videl http://smartmania.mobilmania.cz/index.p ... e&ide=1456 tuto recenzi tak uz se tesim az si ho vyzkousim. A pak i koupim :)
Naposledy upravil Fíla dne 25. 5. 2011 09:42, celkově upraveno 1
Důvod: upraven název tématu
hopik007
Junior

Odeslat příspěvekod hawry1337 25. 5. 2011 17:54

Urcite aktualni tema! Rozmyslel jsem nad SE Neo (Pro), Black me teda dostal. ALe pockam si na nizsi cenu, urcite to bdue driv, nez se Neo dostane do ceske distribuce ;) Uvitam postrehy uzivatelu Blacku (testeru). Srovani s jinymy telefony.

EDIT: Nahodou nevite , u ktereho operatora bude jako dotovany? 8-)
Naposledy upravil Fíla dne 26. 5. 2011 08:18, celkově upraveno 1
Důvod: příspěvky sloučeny, edituj tlačítkem UPRAVIT!
hawry1337
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 26. 5. 2011 08:54

taky me tento kousek docela zajima, vybiram neco kolem 10k, optimus 2x ma nic moc fotoaparat, klasickou vydrz founu takoveho razu, NEO je zas SE a ty moc nemusim s androidem a tento vypada fakt moc pekne, jsem zvedavej na vydrz, slibujou ze display s NOVA technologii zere o dost min, jestli da dva dny pri beznem zatizeni, neni co resit :-D
pan_Lukas
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hawry1337 26. 5. 2011 09:36

někde jsem pročetl na anglickem webu, ze 2-3 ;) velice kladna informace tohoto "Neo killera" :) A hlavne...ten vstricny design, v jednoduchosti je krasa :love:
Naposledy upravil hawry1337 dne 26. 5. 2011 09:49, celkově upraveno 1
hawry1337
Junior

Odeslat příspěvekod Carismatico 26. 5. 2011 09:43

Měl jsem jej na chvíli v ruce, pokud vás něco zajímá, ptejte se :)
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Moderátor Galerie
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hawry1337 26. 5. 2011 09:53

jo tak to uplne vsechno, hlavne pouzitelnost G tlacitka a nova displej? Jak to vypada, souhlasi to se zatim dostupnymi informacemi (recenze nova na mobilizujeme.cz)? Jaky byl pocit blacku v ruce? V podpisu vidim, ze jste uzivatel o2x, srovnani s nim? Dekuji na 100krat;)
hawry1337
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 26. 5. 2011 10:05

jj nahod nejaky info simte, to bys byl moc hodnej, jak je to s realnym pohledem na display, ma stejny jak iphone, akorat polovicni jemnost, coz si myslim ze nevadi, uz pri jemnosti 8000 na cm je okem tezko rozeznatelny pixel, i kdyz je, ale uz je to krasa :-) a taky barvy jaky ma oproti optimusu a galaxy II ;-) taky jsem premyslel o SE NEO, ale moc se mi nelibi vzhledove a je takovy obycejny akorat pekne foti :-) lg black vypada huste :-) a ze nema dvoujadro prekousnu si myslim, ze bude sviznej docela dost s 1ghz a navic se mi libi vydrz, mel by pry dat i dva dny pri bezne zatezi .-)

super test a ukazka..doporucuji...







pan_Lukas
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Carismatico 27. 5. 2011 10:29

Dobře. Optimus Black je neuvěřitelně lehké a kompaktní zařízení, v ruce se drží výborně. Pomalu ani nevíte o tom, že v ruce něco držíte. Dílenské zpracování je perfektní, zadní kryt se sice hůře snímá, ale to je daň za kvalitní zpracování. Nic se neprohýbá ani nevrže.

NOVA má neuvěřitelné podání jasu, jasnější displej na světě není o tom svědčí i hodnoty, Super AMOLED Plus má 87 nit cca, a NOVA přes 100 nit. Barvy nejsou tak kontrastní a přesaturované jako u SA Plus. Díky vysokému jasu je na přímém slunci displej bez sebemenších potíží čitelný. Pozorovací úhly jsou velmi dobré.

Díky bohu, Optimus Black přijde s optimalizovanou ROMkou, žádné sekání, zamrzávání celé prostředí je perfektně odladěno. Rychlost je na úrovni zařízení s dvoujádrem. Výdrž na jedno nabití je lepší jak u O2X, vydrží lehce přes jeden den. Fotoaparát pořizuje snímky lepší kvality.

Jinak informace korespondují jak s mobilizujeme tak i s článkem na mobilenet.cz
http://mobilenet.cz/preview/clanek.php?id=p992&lg-optimus-black-v-redakci:-prvni-dojmy-nejen-z-nova-displeje
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Moderátor Galerie
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hopik007 27. 5. 2011 12:42

Lehce pres den? takze vydzi stale mene nez dvojadro galaxy S 2. tak to je dost mizerne.. :(
hopik007
Junior

Odeslat příspěvekod Carismatico 27. 5. 2011 14:26

Měl jsem u sebe Optimus Black pár dní, samozřejmě se jedná o velké zatížení. Ale bohužel u Android zařízení nelze očekávat reálně dlouhou výdrž. Vyjímkami jsou pouze Galaxy S II případně Atrix.

Jinak Galaxy S II nyní vydrží stejně při mém způsobu používání, ne-li méně.
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Moderátor Galerie
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hawry1337 27. 5. 2011 16:04

no luxus, tesim se na nej.
Prosim Vas, co tlacitko na aktivaci gyroskopu, jak se s tim pracuje?? V menu, polozeni hovoru, prijmuti a podobne, zkousel jste?
hawry1337
Junior

Odeslat příspěvekod Carismatico 27. 5. 2011 19:05

Tahle funkce nějak zlobila. Jednotlivá gesta dle pokynů s použitím G klávesy vůbec nefungovala. Buď ty gesta musí mít sofistikovanější přístup nebo se jednalo o softwarovou chybu. Ale v nabídce je opravdu obrovské množství gest - buzení, posun v médiích, přehrávač, ztlumení zvuků atd atd.
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Moderátor Galerie
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 27. 5. 2011 20:01

no na to jsem se take chtel zeptat...jak je to se sviznosti systemu, prohlizece apod proti lg optimus 2x. Vim ze android je zatim rozepsan pro jedno jadro, ale pry je telefon se dvema jadry trosku sviznejsi, Je to poznat pri praci v systemu, sms, prohlizeni webu, nacitani aplikaci apod? Diky za odpoved...
a jeste tedy nechapu, proc zde na MM u LG OB uvadi, ze gyroskop nema a pritom se zde o tem bavite... :-)
pan_Lukas
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Carismatico 27. 5. 2011 22:19

Nemá gyroskop? Tak to jsou zkreslené informace, právě u OB se nejvíce základá na propracovaném systému gest. Ostatně o tom svědčí již i dedikovaná klávesa.

Jinak svižnost. Třeba O2X mi nepřijde výraznější rychlejší oproti zařízením s poslední generací jednojádrových procesorů Snapdragon S8255 či OMAP 3630 atd. Rychlost a svižnost OB je na úrovni O2X, arcu i Galaxy S II. Nakonec ať chceme nebo ne, záleží i na velikosti RAM. U O2X spustím několik hw náročných aplikací a rázem se seká a reaguje zpomaleně, přesto že má dvoujádro.

U S II mohu spustit deset aplikací, jsem na 150 MB volné paměti RAM a rychlost je stále příkladná.

V základních pracích nebo nenáročných aplikací, či pokud není spuštěno na pozadí třeba deset programů, tak rychlost a svižnost je shodná. Možná dokonce OB je více vyladěný jak O2X - který stále není vyladěný k dokonalosti i prohlížení webových stránek bylo krásně plynulé a rychlé, což u 02X není vždy zvykem.
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Moderátor Galerie
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod winkin 28. 5. 2011 08:46

Moje zkušenosti po chvilkovém testování jsou takové, že je přesně jak ho popisují recenze - nejvýraznější věcí je nízká hmotnost a velmi kvalitní display. Co se mi moc nelíbilo je ostrá hrana, díky níž se telefon drží ne uplně pohodlně. Výkonově nijak nevybočuje z řady podobných telefonů.
Výdrž samozřejmě nehodnotím, měl jsem ho skutečně jen chvíli.
winkin
Kolemjdoucí

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků