Nokia C5-00 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Sentry 13. 12. 2010 10:22

blackknight

PC muze samozrejme zase kdykoli zmenit na puvodni, pokud si ho poznamena :-)
Aplikace na kontakty, kalendar, SMS urcite all in one neni, ale ...
Na kontakty, uz jsem to tu nekde psal nekomu .... Contacts BackEXT

Obrázek
Kalendar .... tady je problemek ... uplne nejidealnejsi je, pokud mas h@ck telefonu, si zkopirovat dotycny soubor. Jinak to lze synchronizovat pomoci nejake sluzby pres web, tech uz je ted dost. Ty jsou celkem spolehlive, co se tyce synchronizace, jak je to s bezpecnosti, to vi asi jen oni :-)
Synchronizace pres Nokia PC Suite se mi neosvedcila, nespolehlive. Nevim jak v Ovi Suite ...
Na SMS je spousta app, ktere ti zalohuji vsechny SMS napr. v textovem formatu.
Sporic mohu doporucit Large Time v1.04 free (v nastaveni je samozrejme i inverzni volba, nez je na obrazku):

Obrázek
OnePlus Nord 3 5G - 16GB / 256GB
Model: CPH2493
OxygenOS 13.1.0.592(EX01)
Sentry
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod blackknight 13. 12. 2010 16:28

Aha, já bych právě nejradši do zálohování nezapojoval PC (maximálně pouze z karty mobilu stáhl zazipovanou zálohu), idea je vše přes mobil. jde mi hlavně o kalendář a SMS, zkusím tedy něco pohledat. Hackovat telefon nechci, je necelý měsíc nový.

ad spořič: Něco podobného už samozřejmě mám, ale spořič se zobrazí pouze když se zmáčkne prostřední tlačítko u Nokie C5, jinak je displej neaktivní. Prý je to vlastnost (nebo chyba a v tom případě to vyřeší nový firmware), tak nevím, jak zajistit, aby šly ty hodiny vidět stále...
blackknight
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod blackknight 17. 12. 2010 21:17

Můžu ještě dotaz?

Vážně neexistuje možnost, jak přepnout nějakou aplikaci do "landscape" zobrazení (tedy na šířku)? Mobil jako takový to umí - třeba Opera se do tohoto módu přepne, pokud je dobře nastavena, stejně tak DivX přehrávač.

Avšak některé hry (Worms třeba) tohle v nastavení nemají, přitom by se takto hráli lépe...:(
blackknight
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sentry 17. 12. 2010 21:24

Pokud telefon nema pohybovy senzor, pak lze prepnout zobrazeni nastavenim aplikace, pokud to umoznuje. Jinak existuji aplikace Landscape Pro nebo RotateMe, ale jestli to bude na Nokii C5 fungovat, si musis vyzkouset sam.
OnePlus Nord 3 5G - 16GB / 256GB
Model: CPH2493
OxygenOS 13.1.0.592(EX01)
Sentry
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sentry 26. 12. 2010 14:57

Ahoj, tak jsem si pohral s novou C5-00 od T-mobile me ex, dostala ho k vanocum, trochu byl problem prenest kontakty a soubory ze stareho Samsungu SGH-E530, ale po chvili laborovani s portama se Samsung PC Studo II umoudrilo a vsechno jsem pres BT stahnul do PC ... kontakty, pak stejnou cestou navalil na SIM kartu.
K samotne C5-00. Klavesnice je celkem dobra, prvni co jsem udelal byla zmena PC a instalace nejnovejsiho firmware na RM645 - version v061.005 klasicky pres NSU. T-mobile nemel u prodaneho kousku ani aktualizovany jejich firmware. Vytvoreni certifikatu probehlo pres noc, takze ani v tomhle smeru zadny problem. Plus mohu dat citlivosti vestavenemu GPS chipu, sice jsem pres Nokia map loader navalil nejnovejsi mapy, ale ve finale jsem nainstaloval na kartu aktualni verzi navigace NDrive vcetne novych map. Nejak jsem novym Ovi map neprisel vubec na chut (na svem telefonu mam Nokia map v3.01.2602), to vyhledavani a zadavani bodu, kam chci jet me stvalo a proto jsem doporucil ex pouzivat uzivatelsky jednodussi NDrive. GPS nabehla po projeti 3 ulic po zapnuti, presnost na krizovatkach velice dobra !
CO se tyka setrice displeje, tak tady je to asi vlastnost a tudiz nema smysl tam zadny davat. Displej podle nastaveni v konfiguraci proste zhasne a pokud se aktivuje automaticky zamek klavesnice, staci pak jen stisknout stredove tlacitko joysticku, jak zde jiz bylo psano, a zobrazi se velke digitalni hodiny a nazev profilu s datumem (plus pripadne zmeskani hovoru ci prijata SMS zprava).
Trochu me prekvapila odlisnost i v hudebnim prehravaci, kde nelze jako u me E51 smerovymi tlacitky joysticku zvysit/ztlumit hlasitost v pohotovostni rezimu, kdy je prehravac aktivni (a tusim ani, pokud je prehravac otevreny), ale bocni tlacitka pro regulaci hlasu jsou citliva a bez problemu jdou mackat. Tolik zatim postrehy.

Mel bych jeden dotaz, pokud by nekdo vedel, kde se da prenastavit klavesova zkratka na zelene tlacitko. Kratkym stisknutim se aktivuje Protokol, dlouhym pak Zvukove cteni zprav. Jde mi o to, jestli ta volba s dlouhym stisknutim zeleneho tlacitka jde nejak zmenit a priradit tomu neco jineho.
OnePlus Nord 3 5G - 16GB / 256GB
Model: CPH2493
OxygenOS 13.1.0.592(EX01)
Sentry
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod miho 26. 12. 2010 19:59

Kamaradka nasla tento mobil pod stromeckem. Funguje OK krom fotaku. Aplikace prepne display do landscape rezimu na zlomek vteriny a pak se hned prepne zpet na homescreen bez jakekoliv hlasky.

Je nejaka sance, ze to pujde vyresit nejakym updatem SW (me se to nezda moc pravdepodobne ale v Nokiich a potazmo Symbianu se vubec nevyznam) nebo to ma rovnou poslat Jeziskovi na reklamaci? V soucasne dobe tam je puvodni, tedy nejaky breznovy SW.
Oh dear, I really ought to do something. But I am already in my pyjamas...
miho
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kniter 26. 12. 2010 20:02

Ked nepomoze rastart mobilu, tak by som vyskusal prehrat firmware cez nsu, alebo format telefonu.
Navod je vo faq v sekcii nokia
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dejvidek 26. 12. 2010 21:35

Obávám se, že tady přehrání fw nepomůže. (= vrátit)
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod proauto 26. 12. 2010 22:45

U mé Nokie C5 stále řeším problém s tmavým displayem po překlopení na spořič a čekal jsem, že to nový firm. vyřeší. Takže buď něco dělám špatně nebo to soudruzi od Nokie nevyřešili. Tel. jinak fajn, až na výhrady oproti nesymbianovým modelům. Např. neumím vložit do upomínky kontakt ze seznamu, stejně tak do SMS nelze vložit jméno nebo číslo ze seznamu v telefonu. Pokud by někdo měl recept na můj problém, rád bych se poučil-díky.
proauto
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod blackknight 26. 12. 2010 23:02

No do zprávy lze vložit pouze "vizitku" daného kontaktu, ale nikdy jsem to nezkoušel, tak nevím, jak to ve finále vypadá. Do upomínky leda vepsat dané číslo.
blackknight
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jerry.93 27. 12. 2010 13:43

zdravím :)
na displeji se mi objevila ikonka 3G, což je předpokládám placené připojení k internetu. dá se připojení nějak zablokovat? a nejlíp nějak, aby případně nebylo složité to zase vracet zpátky? pokud by měl mobil wi-fi, klidně smažu cíle připojení, ale takhle se může připojení občas hodit...
poradí někdo co s tím žroutem peněz?
jerry.93
Junior

Odeslat příspěvekod Deleted user 27. 12. 2010 13:46

Ikona 3G neznamená automaticky připojení k internetu. Máš jen telefon nastavený pro příjem signálu v duálním režimu - tedy jak pro GSM, tak pro 3G. V oblasti, kde se nacházíš, dal telefon zrovna 3géčku před GSM přednost.
Deleted user

Odeslat příspěvekod Kniter 27. 12. 2010 13:52

Pokial len ikonka 3G, tak si len v 3G sieti, ale data to nestahuje a je to zadarmo. Ak su pod ikonkou 3G aj 2 protichodne sipky, tak si pripojeny do ineternetu.
Podrz dlhsie tlacidlo menu a uvidis ake aplikacie mas spustene. V cieloch mozes zmazat v nazve miesta pristupu jedno pismeno a vzdy ho pre vyuzitie intrenetu dopisat. Ale ak sa nejaka aplikacia bude pokusat pripajat, bude ta otravovat hlaska o chybe pripojenia.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod BaconCZE 27. 12. 2010 20:19

Dobrý den pánové,

zeptám se - není možnost při zobrazení kontaktů zobrazit celé číslo? Jestli mi rozumíte, když najedu do kontaktů, u každého jména je číslo, které roluje. Na starých Nokiích se, tuším, dalo zobrazit celé číslo pomocí stisknutí *, nebo #.

Tady se mi to nedaří zjistit, děkuju.
BaconCZE
Junior

Odeslat příspěvekod blackknight 27. 12. 2010 21:36

já vidím celé číslo, mám nastaven nejmenší možný font, asi to závisí i na fontu.
blackknight
Junior
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků