Nokia C5-00 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod py78 25. 5. 2010 15:01

C5-ku mám asi 2 týždne. V podstate som maximálne spokojný, konečne poriadny telefón na telefónovanie a písanie SMS. Žiadne dizajnové výstrelky + kvalitné spracovanie = záruka úspechu u konzervatívnych užívateľov. V podstate mu nemám čo vytknúť. Vlastne áno, mierne ma ale mrzí absencia stopiek.
py78
Junior

Odeslat příspěvekod swenak 25. 5. 2010 15:09

aplikace je mozne doinstalovat, v tom problem nevidim...mne se ale dnes stalo, uze se sam restartnul a uz par krat neumel vytocit internet, musel jsem ho restartovat rucne...je ale mozne, ze to delala nejaka aplikace na pozadi, jako latitude a reminders...reminders jsem tedy docasne vypnul, tak uvidime...
swenak
Junior

Odeslat příspěvekod sp1314 28. 5. 2010 10:27

No, taky se pripojim, nejaky ty zkusenosti s Nokia C5
Mam C5ku zhruba 2 tydny a jiste pochopite, proc jsem si ji koupil:
5110 -> 6310i -> 6230i -> C5

Z tohoto pohledu je pro me C5 idealni, konzervativni vzhled, nadupade funkce, ferova cena.

Me zkusenosti:
Navigace v cene takoveho pristroje potesi. Jel jsem s tim zatim parkrat, takze nemohu moc soudit kvalitu map a do prazskych jednosmerek bych se s tim bal, ale treba budu prekvapeny.
Co tu padalo, totiz, ze hlaseni krizovatek je zpozdene - musim rict, ze jsem to ocekaval take, ale moje C5 se v tomhle ohledu chova sporadane. Tak mozna, co tu nekdo psal, bude to firmware, slabsi kus anebo jen moc pustenych aplikaci. Prijimac GPS je opravdu dost dobry, i v budouvach 3-4 druzice jsem necekal.

Problem "blikajici zprava" jsem zaznamenal taky, prvni tri dny mi blikala zprava, i kdyz VSECHNY zpravy byly smazany a nemelo to rozumneho duvodu.
(Ano, precetl jsem fucking manual a googlil). Problem ale za 3 dny sam zmizel, nejsem si presne jist kdy, ale tusim, ze ve chvili, kdy jsem odeslal prvni MMS. Zni to nelogicky, ale je to tak.

Pozorovaci uhly - mno, vetsinou koukam do displeje sam, takze mi tenhle typ stiznosti neni srozumitelny. I na slunci mi prisla citelnost jeste rozumna, zadna velka tragedie.

Nez se pripadni dalsi tazatele budou ptat - USB nabijeni tam FUNGUJE, ale me zaclo fungovat az po nainstalovani USB Cable connectivity driveru. A az se budete divit, jaktoze schazi jeste driver pro "MTP", vezte, ze driver je soucasti az Ovi Suite.
Ovi suite, mimochodem, je pekna sracka, byl jsem zvykly na PC Suite ale na druhou stranu, mapy do navigace se tam tudy nahravaji a pokud nejste zvykly na model "knihovny medii" v prehravaci, je Ovi suite jedina moznost, jak tam zprovoznit neco, pripominajici playlisty.

Tlacitka tohoto pristroje musim pochvalit. Maly home a C mi delalo chvili problem, ale zvyknete si rychle. Pribalena sluchatka nejsou zadnej superpruser, jak u Nokie byvalo, no audiofila asi neuspokoji, ale na telefonovani jsou dobry.
Jedinou zasadni konstrucni chybu tady vidim, totiz ze nabijecka se pripojuje (a vsechny konektory) zezhora. To je v aute peknej vopruz. A jednu drobnost - treba to byl jen problem 1 kusu, ale dost spatne, az silou, jsem musel vyndavat microSD kartu.
Baterka je primerena, bluetooth mam zaplej nonstop a jsem ten typ, co provola mesicne 20 hodin. I tak, vydrzim 2 dny na nabiti a co me potesilo, ze nabijeni je pomerne rychle.

Ma dalsi negativa i pozitiva vychazi spis ze Symbianu obecne, asi to ma souvislost s tim, ze jsem symbianu prvouzivatel. Vadi mi adresar, ze nevyhledavam postupnym psanim, ale ala fulltext, vadi mi "knihovna" MP3, kde vetsinu ID3 tagu kdyz nemate doplnenou, je to vopruz a neco jako playlisty se tam slozite rve pres Ovi. Vadi mi jedno kliknuti navic, kdyz musim zobrazovat detaily u kontaktu s vice cisly. Vadi mi, ze v adresari vidim zacatek cisla, ale jen zacatek. Schazi mi 6230kovy rychly menu "Jdi na", no ale da se s tim zit. Zas ale, webovej prohlizec je bomba.
Kdyz pripojim klasicka sluchatka, musim vymacnkout, ze jde o sluchatka - prijde mi to zbytecne.

Vidim tu i jeste detske nemoci ve firmwaru, cca za 2-4 dny se zrestartuje, vetsinou spolem s datovym prenosem. A vytaceni ala rychla volba, jeho nastaveni nekdy neprezije restart, coz je otravne. Pomerne hodne me prekvapilo, jak moc hlasity reproduktor je, kdyz jde o vyzvaneni, pritom do sluchatek celkem normal. A snizit hlasitost se da jen pro oboji. Ted uz teda hodne stouram.

Na zaver bych Nokii vytknul jejich eshop. Chtel jsem koupit znackovy drzak do auta, autonabijecku, jestli to tam pouze nemaji nacvakany nevim, ale "Pro Vas telefon nebylo nalezeno zadne kompatibilni prislusenstvi". A v Ovi shopu, stran kompatibilnich aplikaci - totez. Ovi shop je proste pruser a oni to moc dobre vedi.

V zasade jsem ale spokojeny, 90%.
p.s. Poradi mi nejaka dobra duse symbianovskou aplikaci pro SSH a VNC?
sp1314
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kycltov 28. 5. 2010 21:52

Tak jsem se nenápadně optal ve vodafonu, jestli neplánují dát na červen do nabídky C5 a paní u pultíku samozřejmě říkala, že nesmí nic říkat, ale na můj dotaz kývala; zkrátka jsem poznal, že jí asi dají - takže to skutečně vypadá nadějně s dostupností C5 u červeného opertátora :tleskani Více sice budeme vědět za pár dní, ale i já v to doufám :potichu
iPhone 5S Space Gray
T-Mobile CZ
Kycltov
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ed760 1. 6. 2010 09:27

Neviditelný spořič.
Mám novou Nokii C5. Sympatický kousek a vyhovuje mi, i když po přechodu z "éčkové" řady jsem o pár věcí ochuzen. Na horší displej jsem si zvyknul, ale co nechápu, je nemožnost použitelného zprovoznění jakéhokoliv spořiče. Je jedno, zda jde o vestavěný spořič, či o doinstalovanou aplikaci typu LargeTime a cClok
Spořič sice jde nastavit, ale není téměř vidět. Topí se ve tmě. Upozorňuji, že jsem vyzkoušel opravdu všechna možná nastavení! U jiných symbianových Nokií jsem s tím nikdy problém neměl a spořiče jakéhokoliv druhu byly vždy krásně vidět. Potřebuji vidět na displeji nutně čas, nenosím totiž hodinky a tak bych rád zjistil, jestli to je závada mého telefonu, či jde obecně o vlastnost displejů tohoto modelu. Zkuste prosím někdo, zda vám to funguje...
Děkuji, hezký den.
ed760
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kycltov 1. 6. 2010 13:31

Nokia C5 je u vodafone za standardní cenu 4377 Kč, konečně :tleskani
iPhone 5S Space Gray
T-Mobile CZ
Kycltov
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ondraschoffka 1. 6. 2010 15:50

u T-Mobile za 4.299 Kč, ale jestli už je i skladem, to nevím...
ondraschoffka
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ed760 3. 6. 2010 07:47

Najde se zde nějaký ochotný majitel Nokie C5 a mohl by se mrknout na spořič při zhasnutém displeji? :-)
U mého kousku není téměř nic vidět, ani datum, ani čas. Takže nepoužitelné...vůbec nechápu, proč v nastavení možnost spořiče vůbec je. Pro srovnání foto, dva stejně nastavené symbianové telefony a jejich spořiče.
Přílohy
sporice E51 a C5.JPG
ed760
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mipe 3. 6. 2010 08:27

Podle mě je to vlastnost symbianu s FP2. Na starsich nokiich s FP1 treba ta E51 nebo E71, N95...jsou ty hodiny na displeji porad.

M.
mipe
Junior

Odeslat příspěvekod ondraschoffka 3. 6. 2010 08:50

o vlastnost FP2 se skoro jistě nejedná, na mé E72 se spořič s hodinami ukazuje klasicky v proužku, podobně jako na fotce u E51...
na konci týdne a o víkendu bych měl mít k dispozici C5ku, tak se na to podívám a dám vědět...
ondraschoffka
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod satapp 3. 6. 2010 11:34

Na C5 to máme stejné,spořič zapnutý a na displeji není nic vidět.
satapp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ondraschoffka 3. 6. 2010 14:00

tak už se mi C5 dostala do ruky, spořič zapnutý, ale není vidět - skutečně se zobrazuje (na displeji je vidět pod určitým úhlem ona řádka s hodinami na pravé straně), ale je praktuicky neviditelná.. otázka je, jestli je toto vlastnost/vada displeje, nebo pouze bug FW - současná verze v telefonu je 031.022

jinak ale musím říct, že telefon je zpracovaný velice pěkně, poctivě, nikde nic nevrže, myslím, že má velice dobré šance na výraznější úspěch na trhu...
ondraschoffka
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod drak.p.d 3. 6. 2010 15:16

doufam, že ten spořič opraví nový FW v příštim týdnu bych si jí ctěl taky koupit a byl bych rád aby mi fungoval Cclock :-) hodinky nemam tak by to bylo blbý kdyby to byla hw vada
drak.p.d
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod r626 3. 6. 2010 18:53

zdravim, stojim pred rozhodnutim c5 a nebo e52. mam ted starou e50 . pouzivam nejcasteji telefonovani, sms, kalendar a navigaci- mam tam tomtoma. ale chtel bych kvuli neaktualizaci map pouzit nokia mapy eventuelne garmim nebo sygic. mate nekdo zkusenosti techto dvou navigaci v techto telefonech? hlavne tedy v te C5. eventuelne kterej mobil mi doporucite? mam pocit, jestli neni ta e52 pouze designova zalezitost a rekneme zbytecne vyhozeny penize.. diky :-)
r626
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dejvidek 3. 6. 2010 19:15

Zkuste u C5 při zamknuté klávesnici přidržet prostřední tlačítko, měl by se objevit na chvíli datum, čas a zvolený profil, alespoň tak to mám na E52.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků