Nokia C5-00 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 27. 4. 2010 21:21

Ano, taky se mi to zdálo.
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
NokiaManiak
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petr H.. 28. 4. 2010 09:41

No, tak po přečtení posledních příspěvků jsem od C5 ustoupil a šel jsem do zcela nové E51 - a ještě jsem přes tisícovku ušetřil! GPS ani foťák v mobilu nepoužívám a jiné zásadní změny mezi nimi nejsou. Jen takové co jasně hovoří pro E51:

- C5: špatné pozorovací úhly displeje, nepříliš povedené funkční klávesy ("Menu" a "C"), absence WiFi, LED diody, patrně i senzoru okolního světla...

+ E51: displej s perfektními pozorovacími úhly, má navíc tři tlačítka (s šesti funkcemi) k nezaplacení, má WiFi, LED dioda na upozorňování...
77. mobil - LG G3 16 GB
Petr H..
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ujoslav 28. 4. 2010 13:03

Nemohli by byt tie slabe pozorovacie uhly sposobene ochrannou foliou? Daval ju uz niekto dole? Ja telefon mozno vratim, tak nechcem foliu odlepovat.
Na cesty: Clip+ => UE Triple.Fi
Do práce: iAudio X5L 120GB => UE Triple.Fi
Doma zdroj: Carat-Ruby 2 / ARCAM CD72T
Repro: ARCAM A85 => Monitor Audio RS6
Slúchadlá: Dispre II JFET => Sennheiser HD800
ujoslav
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 28. 4. 2010 17:01

Měl jsem to bez ní, nejsou.
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
NokiaManiak
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ujoslav 29. 4. 2010 20:12

Nahral som pre vas video, na ktorom je vidno rozdiel medzi displejom C5 a postarsej 6233.
Snad niekomu ulahci rozhodovanie.
Video najdte tu: http://www.youtube.com/watch?v=OqcdfuUS2rk
Na cesty: Clip+ => UE Triple.Fi
Do práce: iAudio X5L 120GB => UE Triple.Fi
Doma zdroj: Carat-Ruby 2 / ARCAM CD72T
Repro: ARCAM A85 => Monitor Audio RS6
Slúchadlá: Dispre II JFET => Sennheiser HD800
ujoslav
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kycltov 29. 4. 2010 20:30

Jak hodnotíte ty spojené ovládací klávesy + tlačítko "home" a C? Zajímá mě pohodlnost ovládání plus třeba váš názor, jak jste spokojeni. Nevržou? Díky za odpověď
iPhone 5S Space Gray
T-Mobile CZ
Kycltov
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ivo Kocera 30. 4. 2010 08:29

nevržou v žádném případě, ale jejich rozměry jsou o zvyku, osobně mi to moc nevyhovuje, mazací C a vstup do menu patří mezi nejpoužívanější tlačítka, proč jsou tak mini, nechápu; ideálně vyzkoušet před koupí v obchodě..
Ivo Kocera
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Petr H.. 30. 4. 2010 09:51

Podle mého názoru měla Nokia ze své C5 velkou šanci udělat velice úspěšný mobil pro masovější rozšíření Symbianu i do vrstev "prostého a méně náročného" obyvatelstva; mobil pro běžné užívání, pro normální žití.

Bohužel ale mikrotlačítka "C" a "Menu", použitelné, pokud by byly aspoň trochu víc vyvýšené, avšak nejsou, a mrzký displej - to jsou myslím dvě zásadní věci které případné zájemce o tento model dokonale odradí.

Že ale Nokia u drtivé většiny svých modelů udělá nějakou zásadní botu kterou onen mobil totálně pohřbí, to je pro mě věc skutečně nepochopitelná. Divím se Nokii že takovýto "polotovar" dává vůbec na trh, když ví o jeho chybách, které mohla nejdříve velmi jednoduše napravit.
77. mobil - LG G3 16 GB
Petr H..
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kycltov 30. 4. 2010 13:22

Uvidíme, jaké budou první recenze a ohlasy, masovějšímu rozšíření by museli pomoci i operátoři, ale uvidíme, třeba se v květnu v nabídce objeví. Osobně by mě to potešilo u Vodafonu, to bych asi už neváhal. K těm hlavním tlačítkům "home" a c - větší je skutečně udělat mohli, ale jinak mi to jako hrůza nepřijde.
iPhone 5S Space Gray
T-Mobile CZ
Kycltov
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ivo Kocera 30. 4. 2010 13:41

určitě, rozhodně dvojici tlačítek hravě převálcuje povedená klávesnice, funkce i cena telefonu
Ivo Kocera
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Kolínko 1. 5. 2010 17:55

C5 jsem koupil jen po krachu E52, u níž jsem skoro rok čekal, zda se podaří vychytat její mouchy, ale základní vady se změnit nedají (o aroganci pravidel svědčí naprosto neprofesionálně schovaná anténa v kovovém obalu a ještě v dlani) a firmware není ještě ani po roce dobrý.

Telefon potřebuji především na spolehlivé telefonování, a nesmí se mi rozsypat právě když potřebuji volat (proto šel k čertu A701 po dvou týdnech, a i proto ne E52). Navíc jej potřebuji mít stále u sebe, nesmí být velký, a protože s ním potřebuji pracovat i poslepu, jednou rukou a spolehlivě, nepřichází v úvahu nic dotekového, HW tlačítka jsou pro telefon zatím nutností.
To měla splnit E52 a C5 je její doufejme spolehlivější náhražkou - aspoň první týden se tak tváří.
Pro:
- vynikající klávesnice (ta kritizovaná mrňavá tlačítka MENU a C příjemně vystupují, takže mi nevadí - na rozdíl od C blízko kříž.voliče mého skoro dokonalého tenoučkého Samsungu X-820)
- fungující navigace (byť jde o nouzové použití nebo věc pro chodce) - má jen slabý zvuk, takže v rušném okolí potřebujete sluchátko; venku nabíhá rychle i bez a-GPS
- starý dobrý Symbian možná nemá dost fíčur, ale je spolehlivý, za týden ani jeden kousanec
- na smart phone vynikající doba provozu
- telefon je příjemně malý a netlustý (po 7mm Samsungu mi ovšem připadá jako tloušť)
- rádio
- dobíjení kulatým i mikroUSB konektorem
- cena

Kontra:
- C5 rozhodně není pro hůře vidící - smartphone by bez problémů mohl mít volitelnou velikost písma všude, ale u C5 je možné je zvětšit jen v některých aplikacích, jinak se pohybujete v hnidách! Když aplikace něco napíše písmem pod 1 mm výšky, je to horor i pro dobře vidící, ti to přečtou jen někde v pološeru. Zvětšení písma je nezbytné kvůli hůře vidícím, ale třeba ve složitém světelném prostředí velká písmena uvítá každý. To není otázkou displeje, ten mrňavosti zobrazí, ale nehumánního sw, který je vypouští zbytečně mrňavá. Tam, kde zvětšený font u C5 existuje, však nerespektuje rozlišení displeje a tím vypadá rozpatlanější a nečte se tak pohodlně, jak by mohl, kdyby byl ostrý.
- displej by mohl být větší resp. širší
- automatická regulace podsvětlení - prostě nevím, že by fungovalo, možná nové firmware dodá
- OVI MAPS ani ve verzi 3 stále nemají na ovládání Garminů nebo Tomtoma (rada: originálně není celá Evropa, je třeba chybějící mapy dohrát, ale zřejmě to není dost bezešvé, takže zadání trasy někam daleko v Evropě přímo v mobilu nezvládne, ale když ji navrhnete přes web OVI MAPS a přepošlete si ji do mobilu, najde ji a spočítá na těchže mapách).
- přes PC by bylo možné dělat daleko víc, než umožňují stávající programy (PC Suite), wifi by pak chyběla daleko méně

Přesto jsem s C5 spokojen - plní moje požadavky - primárně telefon. Na práci mám notebook Toshiba R500, který váží 0,75 kg a je tlustý nejvíc 23mm, jeho rozměr klávesnice a displeje žádné pádlo iPhone či HTC nemohou nahradit.

A ještě poznámka k pozorovacím úhlům C5 - nejde o televizor, ale o mobil, já jsem naopak rád, když lidé okolo nečtou mé sms. Vy ne?
historicky mnoho Ericsonů, A701, několik MDA, Siemensy, Sony-Eric, Samsungy (nejraději X820), nyní C5
Kolínko
Junior

Odeslat příspěvekod Ally 3. 5. 2010 19:31

Nedaří se mi na C5 zprovoznit email. Může mi někdo pomoci, prosím? Operátor T-mobile, schránku mám na seznamu.

Jinak klávesnice je výborná, tlačítka home a C vystupují, nemám problém s jejich mačkáním bez přehmatů. Jsem zvědavá na výdrž, mám ho první den.
~ Proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich
~ Once upon a time ...
~ Pauza: *11.2.2006 - †10.11.2009
Ally
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petr H.. 10. 5. 2010 19:49

Tak jsem si C5 taky přeci jen pořídil (E51 mě, ač nová, kontrukčně zklamala (vadný displej)). Musím říct že C5 není tak špatná jak jsem čekal, klávesnice bezproblémová, i ten displej není nijak špatný... Jen postupně zjišťuju co všechno umí FP2, dosud jsem měl jen FP1.

Nějak se mi na C5 nepodařilo ale přimět displej aby zobrazoval spořič displeje. Vždy zhasne uplně. Nepřišel jste na to někdo? Mám obavu že jde o vlastnost FW, možná ovšem jen dočasnou a s novým FW to bude opraveno...
77. mobil - LG G3 16 GB
Petr H..
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kycltov 12. 5. 2010 18:35

A jak jsi spokojený s novým prostředím Symbianu? Jak na tebe působí?
iPhone 5S Space Gray
T-Mobile CZ
Kycltov
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petr H.. 12. 5. 2010 20:00

Na nové prostředí jsem si zvykl velice rychle. Ono to není celé nové, má jen několik vylepšení, jako například jiný kalendář, několik "Today schémat", víc verzí programu pro e-maily, jiné prostředí budíku...

Jedna z nových věcí je pro mě ovšem veliký zhoršení - T9. Je naprosto jinak dělaná, nabízí automatické dokončení slov, návrhy slov zobrazuje pod sebou (jako u Sony Ericssonů) a zmizela možnost volby "předchozí" na pravém funkčním tlačítku. Moc mi to nevyhovuje, byl jsem zvyklý na starý osvědčený princip T9. Navíc její slovník je v základu velmi chabý, musel jsem ho učit hodně nových slov aby fungoval plynule. Snad bude mít aspoň dostatečnou zásobu na nová slova...

Pokud nějaký nový FW (či jakýkoli způsob) naučí mobil zobrazovat spořič a vrátit možnost používání "staré" T9, budu s ním spokojený takřka uplně.
77. mobil - LG G3 16 GB
Petr H..
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků