Předplacené karty: platnost kreditu a SIM

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod snowboarder 7. 8. 2009 23:04

To už je bez šance. Zkuste tam zavolat, pokud máte heslo a všechno, ještě se na to můžou mrknout a zkusit to pořešit, ale moc tomu šance nedávám. Každopádně líná huba=holé neštěstí, takže tam určitě i tak zavolejte a zkuste s nimi o tom promluvit.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod here 7. 8. 2009 23:08

To jsem zkoušel. Bylo mi řečeno, ža mám smůlu. Problém je ten, že se to třeba zrovna té slečně nechtělo řešit, tak mi rovnou řekla že to nejde.
here
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod snowboarder 7. 8. 2009 23:10

To ne, určitě je jen v jejich zájmu mít co nejvíce aktivních zákazníků a kdyby to šlo, budou jen rádi. U předplacenky to jde asi okamžitě k recyklaci. Jedině počkat tak 5 měsíců (když už jeden utekl) a pak si to číslo vzít v rámci výběru čísla zdarma. Jinou možnost už nevidím :(
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod here 7. 8. 2009 23:14

Já tam ještě zkusím zavolat a jinak mám smůlu. Škoda, karta byla Sim Plus a číslo bylo zlaté.
here
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod snowboarder 7. 8. 2009 23:16

simplus dávají již automaticky na všechny karty.. jen čísla škoda
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Petr T. 11. 8. 2009 19:00

Mám SIMku O2, naposled dobito 200 Kč 25.10.2008. Od té doby se při zadání *104*# správně zobrazovalo sdělení "Platnost kreditu vyprší 25.04.2009". SIM jsem téměř nepoužíval, někdy v tom dubnu jsem se s kreditem dostal na 1.50 Kč. Od té doby čas od času jen tak zkusmo vložím SIM do mobilu, jestli mi tam třeba nepřistála nějaká bonusová nabídka (i když vím, že to obvykle O2 nabízí až před koncem platnosti SIM, tedy v mém případě někdy v říjnu-listopadu 2009, a i když je mi jasné, že mi případná motivační SMS může uniknout, pokud nebudu SIM kontrolovat aspoň každé 3 dny).

Včera jsem opět takto zkusmo vložil SIM do mobilu, a hle - "Platnost kreditu vyprší 27.07.2010". Kredit je stále 1.50 Kč, takže mi ho nikdo (třeba omylem) nedobil. Je to nějaká akce O2, jak si uměle navýšit počet aktivních SIM? Nebo mi někdo přece jen omylem dobil, vyreklamoval to, ale platnost SIM už zůstala posunutá? Nebo to může souviset s chaosem při přechodu O2 na nový systém? No, moc mě to nepotěšilo, na bonusovou nabídku si asi budu muset na další rok nechat zajít chuť (předpokládám, že když se prodloužila platnost kreditu, prodloužila se i platnost SIM, ačkoliv u O2 člověk nikdy neví ...).

A co, když si teď dobiju 200 Kč? Uplatní se pravidlo, které funguje za standardních okolností, že novým dobitím se stávající platnost kreditu nemůže zkrátit (platí vždy nejvzdálenější datum), nebo se v tomto případě na 6 měsíců zkrátí? No, chápu, že mi na to tady asi nikdo nemůže odpovědět, jsou to jen takové řečnické otazky. Asi by to měla umět zodpovědět infolinka, ačkoliv ...
Petr T.
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 11. 8. 2009 20:11

Asi těžko to bude akce O2, aby si navýšilo počet aktivních sim, protože O2 jako jediný operátor v Česku počítá do počtu aktivních simkaret POUZE předplacenky, které generují placený provoz v posledních 3 měsících. Pokud jste tedy neuskutečnil v posledních 3 měsících nic takového, nemusíte se bát, že budete O2 generovat 1 dušičku navíc. Narozdíl od konkurentů, kteří počítají simkarty použité i třeba před rokem.

Ale abych se pokusil odpovědět na dotazy:
s přechodem na nový systém to nemá nic společného, předplacené karty nikam nepřecházely, zůstaly v systému původním, změnou systému jsou dotčené jen paušály,

pokud je to 27.7., tak někdo koncem července mohl jak říkáš dobít tvé číslo a vyreklamovat to, protože jinak se mi to nezdá. Navíc by to muselo být nad 500, aby se kredit prodloužil o rok. Je možné, že se to změnilo těmi přepočty, kdy se měnilo nastavení platnosti starých tarifů, tak se to nějak mohlo svézt.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Fido+ 12. 8. 2009 13:58

Asi bych zkusil zjistit jestli je na te O2 predplacence stale puvodni tarif. Na blogu MM byl clanek, ze dochazi k nevyzadanym prevodum na nove bez vedomi zakazniku. S tim se take mohla zmenit platnost.
Fido+
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petr T. 12. 8. 2009 17:50

Hmm, zkusím, ale je mi to celkem fuk, já tu SIM používám jen na POKEC NA JEDNO a na posílání SMS z SMSenderu.

EDIT: záhada vyřešena, b) je správně. Tj. někdo mi omylem dobil kredit a vyreklamoval to. Operátorka si dokonce vzpomněla, že to shodou okolností byla právě ona, kdo to řešil s nějakou starší paní, která si popletla číslo.
Na mé postesknutí, že si tedy na případný motivační bonus budu muset asi počkat do příštího roku, se jen vesele zachichtala.
Petr T.
Junior

Odeslat příspěvekod Voborka 30. 9. 2010 09:18

Ahoj, včera mi na O2 kartu přišla sms s tímto zněním: "Platnost Vasi SIM karty vyprsela a bylo omezeno vyuzivani sluzeb. Platnost opet prodlouzite dobitim Vaseho kreditu."
Zajímalo by mne tedy, kolik mám ještě času na dobití té karty než ji O2 zruší.
Díky za informace.
Voborka
Junior

Odeslat příspěvekod radim 30. 9. 2010 09:50

13 měsíců od posledního dobití, pokud si to nepamatuješ, zavolej na *88, tam ti to řeknou.
radim
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Well-being 30. 9. 2010 10:00

Tak je to oficiálně. Mám však vyzkoušeno, že O2 si dává načas a čeká, aby o zákazníka nepřišla ...
~ dubium est initium sapientiae ~
Well-being
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod radim 30. 9. 2010 10:14

Jasně, no záleží, kolik tam má člověk kreditu a jak mu záleží na tom, aby o číslo a kredit nepřišel. Taky jsem už dobíjel hafo po termínu a šlo to. Jednou ale už to bylo vypnuté a šlo to aktivovat jen dobitím číslem z dobíjecího kuponu přes živého operátora, tj. za poplatek tuším 15 nebo 30 Kč.
radim
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Voborka 30. 9. 2010 10:21

radim píše:Jednou ale už to bylo vypnuté a šlo to aktivovat jen dobitím číslem z dobíjecího kuponu přes živého operátora, tj. za poplatek tuším 15 nebo 30 Kč.


Co myslíš tím že to bylo vypnuté? Myslíš tím to, že se už karta nepřihlásila do sítě a nedalo se na ní dovolat?
Voborka
Junior

Odeslat příspěvekod Petr T. 30. 9. 2010 18:32

Pokud se pamatuju, tak před pár měsíci mi opravdu přesně 13 měsíců od posledního dobití přestala SIM fungovat, tedy tak, jak píšeš: nepřihlásila se do sítě a nešlo se na ni tudíž ani dovolat.
Petr T.
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků