Účtovací intervaly u operátorů (tarifikace)

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod esquire 24. 4. 2008 17:10

Zdravím. O2 dnes představil nový studentský tarif O2 Cool, kterým zavádí účtovací interneval až na 60+60.
Začíná nový trend v okrádání zákazníků, který započalo účtování 60+30?? Obáváte se, že k témuž přistoupí i T-Mobile?? Přáli byste si účtování 1+1 jako je tomu na Slovensku??

-------------------------------------
Ještě nedávno jsme diskutovali o minulé změně účtování zde:
:arrow: Účtování 60+30 v praxi
Naposledy upravil Snekac dne 27. 4. 2008 16:54, celkově upraveno 4
Důvod: Trošku jsem poupravil nadpis, kdyby někdo použil hledání, aby se trefil :)
esquire
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Michal P 24. 4. 2008 17:23

Celý problém vidím v tom že většinu lidí prostě způsob účtování nezajímá, znám to ze svého okolí. Ani reklamní kampaň Vodafonu s tím moc neudělala.
Většina lidí jim to prostě zbaští. Pár desítek nebo stovek mobilmaniaků co o tom debatuje na fórech je moc nerozhází.

Já i proto z mobilu doma téměř nevolal a používal VoIP kde je tarifikace i do mobilních sítí 1+1 takže spadnutí do schránky přijde na pár haléřů.
Teď momentálně máme navíc 3x tarif nabito 350 díky Bleskové nabídce s mobilem za 7 kč takže VoIP spíš odpočívá :)
Naposledy upravil Michal P dne 24. 4. 2008 17:28, celkově upraveno 1
...
Michal P
Pokročilý

Odeslat příspěvekod wit.cz 24. 4. 2008 17:24

co se divime, volani nejdrazsi, tak tarifikace nebude pokulhavat ;) je to sprosty .. dokonce bych rekl, jestli to neporusuje nejaky zakaznicky prava, protoze s takovou se muzem dostat ad absurdum do situace, kdy budem platit za hodinu, aniz bychom ji chteli provolat.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod CRAP 24. 4. 2008 18:05

Trefné je, že jeden manažer z T-mobile se při odpovědích opíral o O2, že je to nový trend. A tak se brzy můžeme dočkat, že jako první O2 zavede účtování 500 + 300 sekund a pak to převezme T-mobile, aby pak ten jejich manažer z T-mobile mohl, říci, že je to trend který na český trh zavedl jeden z konkurenčích operátorů a díky tomu jsme byli nuceni tento trend následovat, abychom byli schopni zákazníkům nabídnout výhodnější cenu za minutu volání. Tato tarifikace se běžně používá nejen v ČR, ale také v mnoha zemích po celém světě.
CRAP
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bart.homer 24. 4. 2008 18:52

60+60 je docela už ale prasárna...To začíná sakra nehorázné okrádání studentů...Taky to je jeden z důvodů proč nepřeemigruji zpátky k O2, ale zůstanu pořád a stále na T-Mobilu....Je vidět, že 02 si neváží svých zákazníků...Vcelku se ani nedívím, že má takovéto účtování...Asi si kompenzuje SMSky, které údajně dává zdarma...I když na druhou stranu...Co jste čekali??? Že 02 příjde s nějakým trhákovým tarifem??? Vždyť by to snad ani nemohlo být možné...O2 je stále nejdražší operátor co se cen za volání a způsobů týče!!! Tak a teď mě ukamenujte.....
Mě je vcelku jedno jaké mám účtování, ale 60+60 je dost...Uvítal bych 1+1 a nebo popř. 10+1...
bart.homer
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod CRAP 24. 4. 2008 20:49

Slyšel jsem dneska zajímavý názor a stojí nad to o tom popřemýšlet. Operátor vlastně takhle uměle zdražuje cenu volání díky účtování 60+60. A proč ? Protože si chce kompenzovat nízské zisky z mezinárodního roamingu, když mu komisařka Redingová začala určovat za jakou cenu má účtovat roaming. Jedná se o ten EuroTarif. A dokonce jeden z mobilních operátorů řekl, že pokud EU bude direktivně určovat cenu roamingu a datových služeb, bude muset zvýšit ceny v tuzemsku aby tak kompenzoval ztráty.

Takže jestli tohle není ono. :idea:
CRAP
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Fido+ 24. 4. 2008 20:51

Michal P píše:Celý problém vidím v tom že většinu lidí prostě způsob účtování nezajímá, ....

Ale ano zajima. Je to sice relativne davno ale kdysi bylo uctovani 30+30 a lidi nadavali, ze to se jim nelibi a ze chteji uctovani po sekudach. No a nasi vycurani operatori zavedli 60+1. Pred nedavnem dokonce 60+30 a ted to O2 vylepsil na 60+60.
Opravdu dokonale vychazeji vstric zakaznikum. :-/
Fido+
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bart.homer 25. 4. 2008 13:07

Fido: Neboj, oni operátoři zavedou účtování po sekundách a nebude to trvat tak dlouho....ale začnou asi takhle..... 1+30 a 1+60 apod.... žádný 1+1....
bart.homer
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod snowboarder 25. 4. 2008 13:13

Fido+: Souhlasím s Michalem. Nezajímá! Kdybys dělal na prodejně nějakého operátora, tak bys to pochopil. To, že to zajímá nás, tady, stovku uživatelů na mobilním fóru, to opravdu není pro operátory trn v patě. Žádný, ale téměř žádný zákazník se tě nezeptá "a jak se to účtuje, jakou to má tarifikaci?"
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ardeth 25. 4. 2008 14:11

Ja si myslim,ze kazdy rozumny clovek by mel bojkovat tenhle na prvni pohled vyhodny tarif uz kvuli tomu,ze "diky" teto nemozne tarifikaci se vracime o vice jak 10 let dopredu...
Pokud si hloupe ovce budou aktivovat tenhle tarif,tak se asi tezko dockame aspon z poloviny tak vyhodnych cen, jako je tomu napr ve VB.
Jak je mozne,ze i Slovaci si to vydupali a my ne?

Oduvodneni,ze proste mlady o neresi a ze jsou cool...no to snad neni pravda,to je uplny vysmech,tak on bude spolehat na hloupost mladych lidi?
Ardeth
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomáš Doseděl 25. 4. 2008 14:44

Myslím, že je rozumné účtovat první minutu celou. Operátorovi vznikají nějaké náklady se spojením hovoru (např. musí volajícímu do sluchátka pouštět vyzváněcí tón, což je v podstatě hovor, vyhradit prostor v síti apod.), tak je musí nějak kompenzovat... Další minuty by ovšem měly být účtovány po sekundách
šéfredaktor časopisu Mobility
Tomáš Doseděl
Redaktor MobilMania.cz
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Majk 25. 4. 2008 14:58

Pro mě je prostě doposud nepřekonaný účtování 30+30 (když už tu není 1+1).

BTW: v jaké tarifikaci se účtují propojovací poplatky?
Nokia 5110 -> Philips Azalis 288 -> Sam X450 -> Moto V360 -> Nokia N70 -> ZTE Blade -> Huawei G600 -> inew V3 -> Ulefone Be Touch 2 -> LG Flex 2 (+ nokia N3109 a Samsung Galaxy Nexus) -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Honor 8X
Majk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michalreznar 25. 4. 2008 15:14

Však T-Mobile začal nejprve s vysokou tarifikací u svého zvýhodnění Pevná+, kde za tuto nevýhodnou tarifikaci ještě platíte měsíční poplatek 58,31 Kč.... Pevná+ vám za tento měsíční paušál nabídne volání do pevné sítě za 1 Kč/min. po provolání volných minut, jenže ty volné minuty provoláte velmi rychle, neboť po aktivaci tohoto "zvýhodnění" se vám bude automaticky při volání do pevné sítě používat tarifikace 120+60!!!

Více informací o tomto zvýhodnění najdete zde: http://t-mobile.cz/Web/Residential/Tarify-a-ceny/PevnaPlus.aspx
michalreznar
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lubi81 25. 4. 2008 15:31

jj, navíc, když jsem tohle idiotské zvýhodnění Pevná+ (pokud se dá mluvit o zvýhodnění :-\ ) rušil babičce, tak jsem tak dle rady operátora učinil 7 dní před koncem zúčtovacím období. A teď se držte.. Paušál babička zaplatila za celý měsíc, ale zvýhodnění bylo zrušeno ke dni požádní. Takže volání na pevnou a nějakých 5 nebo 6kč. No znáte větší hajzly??
lubi81
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod snowboarder 25. 4. 2008 15:48

Tomáš Doseděl píše:Myslím, že je rozumné účtovat první minutu celou. Operátorovi vznikají nějaké náklady se spojením hovoru (např. musí volajícímu do sluchátka pouštět vyzváněcí tón, což je v podstatě hovor, vyhradit prostor v síti apod.), tak je musí nějak kompenzovat... Další minuty by ovšem měly být účtovány po sekundách

Ponechme stranou fakta, že si tyhle věci operátor účtuje jinde, nebo také, že od několika lidí za vyzváněcí tóny inkasuje měsíční poplatky, atd...

Nemyslím si, že sestavení hovoru je tak nákladné. Dokonce to vím. Na druhou stranu jsem taktéž zastánce fair2fair, tedy aby se první impuls účtoval po 30 vteřinách. Šlo to tak v začátcích, muselo by to jít i teď. A pokud zavedou účtování prvních 30 sekund, pak by bylo vhodné pokračovat po vteřinách. V současné situaci by pro nás bylo zadostiučiněním i 30+30, ale to předbíháme. Myslím, že 30+1 je v zásadě praktika fair2fair, aneb já tobě, ty mně.
Naposledy upravil snowboarder dne 25. 4. 2008 15:52, celkově upraveno 1
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků