T-Mobile - odstoupení od smlouvy na 2 roky

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod punish 23. 1. 2007 20:31

nazdarek, nevite nekdo kolik stoji zruseni smlouvy u T-mobile, kdyz si ne nej vzal nekdo telefon. nevim jestli se doplaci telefon jako u Vodafonu a nebo se doplaci vsechny pausali jako u O2. Poradite mi nekdo prosim?? Chtel bych pausal u T-mobile zrusit,ale kamarad si ne nej vzal telefon.

//ales76: Upraven název vlákna.
punish
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod (CZ)Mirek 23. 1. 2007 21:00

Bohužel zrušit to nejde. JEdině se dá domluvit, že bys doplatila všechny zbývající paušály ale toto je nestandardní operace.
mobily: T2288R > OT311 > T192 > S25 > MT50 > M55 > MC60 > CT65 > OT303 > K300i > ME75 > K750i
Internet: garantovaná linka 4 Mbps
Disky: 200 GB Seagate, 250 GB Seagate, 640 GB Western Digital
(CZ)Mirek
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slávek 23. 1. 2007 22:19

Buďto doplatit zbývající měsíce nebo smluvní pokutu, podle toho, co je pro TM výhodnější.
Slávek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod STaTOM 23. 1. 2007 22:29

Smluvní pokuta = doplacení zbývajících měsíčních paušálů. Co je pro T-M výhodnější? :mrgreen:

http://t-mobile.cz/FileStorage/Vseobecn ... y_0905.pdf
bod 8.2
-use your brain-
STaTOM
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mario 23. 1. 2007 23:38

Nechápu, jak taková smluvní pokuta může T-Mobilu procházet... Takto uzavřená smlouva přeci je v rozporu s dobrými mravy a proto je přeci napadnutelná... No nemá cenu to řešit, ale nejde se s TM domluvit třeba na změně tarifu?
Nedělám to ale znám to, možná bych to dokázal provést...
Mario
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Aleš P. 23. 1. 2007 23:45

Mario : Tomu, co jsi napsal nějak nerozumím.. Přeci, když s někým uzavřu smlouvu na 24 měsíců, uvážu se k nějakému měsíčnímu plnění (ne tarifu, takže nechápu ani tu jeho změnu) a dostanu za to zvýhodněný telefon, tak musím očekávat nějaké sankce a ty dobré mravy, tak těm taky nechápu..

Prostě celkově mi přijde tvůj příspěvek totálně nesmyslný, jako že nedává smysl.. :)
externí redaktor e15.cz/finexpert a mobilmania.cz
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Mario 24. 1. 2007 00:07

Jasně, chápu, ale:
1) Já nechápu smlouvy na 24 měsíců kterými se tzv. uvážu k minimálnímu plnění, když při dodržení minimálního plnění nemohu změnit tarif (T30 HIT => Bav se) - to je pak podle mého smlouva na tarif.
2) Na sankce má TM právo. Jenže sankce by neměla být zneuživána a zcela nepřiměřena výši škodě, která operátorovi vznikla. Chápal bych třeba u mobilu doplacení do jeho standartní ceny, případně manipulační poplatky, ale požadovat třeba 25 000 Kč pokutu za to, že někdo dostal slevu na mobil ve výši 3500Kč je nesmysl.
3) Podle občanského zákoníku nemůžete uzavírat smlouvy, které jsou v rozporu s dobrými mravy... Např. mohu pronajmout byt za 5000 na 5 let, a když mi nájemník po roce bude chtít odejít, těžko mi u soudu projde sankce ve výši 5000 x 48 za jeho předčasný odchod... Stejně tak by to neprošlo TM, kdyby se toho někdo chytnul...
Nedělám to ale znám to, možná bych to dokázal provést...
Mario
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Aleš P. 24. 1. 2007 00:17

Mario : A to už se zase dostáváme k tomu, že lidé nejprve jednají a pak (možná) myslí.. Prostě když už s něco podepisuji (jak psal STaTOM), tak si alespoň přečtu o co jde. A když se k něčemu uvazuji na 24 měsíců, tak by možná bylo dobré se před tím zeptat (klidně pracovníka na prodejně ; to by snad každý mohl zvládnout i časově to není náročné, nevyžaduje to internet atd.) na to co se stane, když vypovím smlouvu. Prostě jak to podepíšu, tak s tím souhlasím a je to jen moje chyba, pokud se mi to nelíbí, tak nepodepisovat..
externí redaktor e15.cz/finexpert a mobilmania.cz
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod STaTOM 24. 1. 2007 00:35

Mario : 1/smlouva je na 24 měsíců. Tarif měnit můžeš každý měsíc jednou (samozřejmě lze měnit mezi tarify T30-1500, ptz. toto jsou tarify standardní, nelze měnit z/na Bav se, řadí se mezi speciální tarify). Měsíční plnění je závazné a měnit nejde.
2/Sankce je přímo úměrná tvému závazku - dopočítání zbývajících paušálů je tudíž logické (pokud ještě běží minimální plnění a přesahuje cenu tarifu pak se počítá výše plnění nikoli paušálu - samozřejmě pouze do doby skončení)
3/Myslím, že toto s dobrými mravy není. Bylo by v rozporu se zdravým rozumem vyhodit prachy na prohraný soudní spor.
-use your brain-
STaTOM
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mario 24. 1. 2007 10:25

2 ales76: Já nic proti sankci jako takové nemám, jen jsem proti její výši, která je neúměrná. Jak jsem už psal, souhlasil bych s doplacením telefonu... Samozřejmě smlouvu by člověk číst měl, vědět o podmínkách odstoupení od smlouvy, ale představa, že když přijdu o práci, budu chtít zrušit tarif, a platit jak už jsem psal třeba 25 000 přeci nemůže být, jak psal Statom úměrná...
Nedělám to ale znám to, možná bych to dokázal provést...
Mario
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DarkLady 16. 3. 2007 11:29

to, že přijdeš o práci je smutný, ale hrozí to každému z nás! Vím, v Občanovi je psáno něco o změně poměrů etc, ale to se nedá vstáhnout na vše. Občanský zákoník dává velikou smluvní volnost. Nikdo přece netvrdí, že ztráta zaměstnání musí automaticky znamenat předčasné ukončení smlouvy. To nedává smysl. Přijdeš o práci = obvykle člověk přijde o zdroj příjmů. Chceš vypovědět smlouvu s operátorem = chceš doplatit telefon. A kde na to asi chceš vzít peníze, když jsi přišel o zaměstnání? Jenom blb (moderátor promine) uzavírá smlouvy nad svoje možnosti, nemyslí na zadní vrátka a na budoucnost. Vždyť ta smlouva se "šije na míru" Tvým standardním potřebám. Trošku mi to připomíná situaci, kdy při ztrátě zaměstnání člověk chce zrušit smlouvu o úvěru... Je to stejně nesmyslné! Tomu opovi také vznikne škoda Tvým zbrklým rozhodnutím. Nemysli si že ne. Podpis není určen tomu, aby se rozdával na potkání!
+ 23.6.2007
DarkLady
Junior

Odeslat příspěvekod polda 16. 3. 2007 14:48

DarkLady píše: ....kde na to asi chceš vzít peníze, když jsi přišel o zaměstnání? Jenom blb (moderátor promine) uzavírá smlouvy nad svoje možnosti, nemyslí na zadní vrátka ....... /quote]



Já znám dost lidí co berou ledva 12-13.000 ale účty za telefon maj přes 2.000kč neboť jim to přijde normální - taková je asi doba(mobilní?) nemluvě o tom,že musí mít všechny služby co kterej op má :roll:
polda
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod omninet 17. 3. 2007 10:08

ale kdyz treba si beres pujcku v bance, maz moznost se pripojistit, treba i pro pripad straty zamestnani, tudiz pak pojistovna po nejakou dobu za Tebe plati splatky.

Bylo by zajimave zjistit, jestli neni mozne neco podobneho uzavrit pro pripad minimalniho plneni, ale asi ne, to by lidi dosti vyuzivali a pro pojistovnu by to asi nebylo moc vyhodne.

Ber to tak, clovek se uvazuje DOBROVOLNE, musi si tedy zvazit vsechny pro a proti a uvazovat i nad moznosti, ze proste se stane neco nepredvidatelne a co pak? Jednoduse rekne, ze ja za to nemuzu?

V zadnem pripade dana smlouva neni v rozporu s dobrymy mravy, na to maji velice dobre pravniky, aby to bylo vse osetreno tak, aby to bylo v souladu se zakonem a beznymi normama. Nicmene, taky povazuji za rozumnejsi, jako smluvni pokutu dat treba doplatit rozdil mezi standardni cenou a dotovanou cenou zarizeni + treba manipulacni poplatek 2, nebo 5 tisic. Urcite by to vyvolavalo mene zloby, jako takhle postavena nutnost doplatit pausaly.


Taky ale, zavazek minimalniho plneni je urcen na 12 mesicu, alespon ja to tak mam v smlouve, pak neni problem si pausal znizit na nejmensi, kdyz uz je to nutne takhle resit a doplatit jen rozdil z toho nejmensiho pausalu. Pruser je, kdyz je to prvnim rokem.
omninet
Junior

Odeslat příspěvekod Snekac 9. 7. 2008 14:44

Zdravím všechny, kteří vidí do podmínek TM lépe než já :-) Měl jsem od nich 4G internet, smlouva na dva roky... Jenže nyní už mám ADSL, takže 4G nepotřebuji. Změnil jsem tarif na T30 (do prosince musím mít min. 250 Kč účet) a zajímalo by mě, jestli pro následující rok, kdy musím být jejich zákazníkem , je nejvýhodnější udržovat SIM právě s tímto tarifem. Zda zkrátka není jiná (levnější) možnost. Já se domnívám, že asi není, ale zas tak do jejich podmínek nevidím, abych si mohl být jistý úplně.
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod snowboarder 9. 7. 2008 15:35

tak určitě levnější je "Kredit 150", 178,50Kč měsíčně a ten kredit se ti dokola převádí, můžeš ho občas využít, přeci jen skoro 40Kč méně,

pokud tam máš ještě nějaké číslo, někdo z rodiny, jde z toho udělat tarif Partner, pokud tam máš však jen tohle jedno, "nejvýhodnější" je asi jen ta vrchní varianta 8-S
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků