Vyjímatelná baterie? či napevno..

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod pje2 17. 5. 2016 10:02

Osobně nechápu, proč měnit foun každé dva roky, když není zdarma s tarifem. Kdo kupuje "módu", má pouze zvýšené výdaje. Vyplatí se tedy buď levný číňan se zabudovanou baterií za 2000,- nebo třeba Samsung s vyměnitelnou za >4000,- . O úletech s iphony raději nemluvit (aby to za ty peníze nefungovalo, že). Výrobní optimalizace na dvouletou záruku znamená zabudované *****ítko, pak je jedno, zda je ve vestavěné baterii nebo v motherboardu či v senzorech. Pročpak stále fungují předandroidí ostružiny, prý beznadějně zastaralé? Protože neobsahují *****ítka a lze s nimi dlouhodobě pracovat, ne pouze dva roky.
pje2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 17. 5. 2016 10:54

Kdes prisel na to ze po dvou letech funguji jen ostruziny by mne faaakt zajimalo.Kdybys mne chtel osocovat ze ostruzinu sem nevidel, nemel, tak v jedne diskuzi tady sem dal fotku androida a ostruziny vedle sebe z nejz bylo jasny z obrazovky ze je to reakce na diskuzi.Nic ale lautr nic vymykajiciho se pokud ji nemas jako sluzebni - se vsim vsudy, tarif atd :-)
Jinak baterka vyjimatelna pro uzivatele VZDY plus, vestavena vzdy plus pro vyrobce, tam neni o cem diskutovat.Treba nedavno jsem znamejm kupoval baterie na 3 roky stary androidy, zabudovana baterie, pitoma operace, navic sehnat baterii by byl problem o tom ze nekdy to je horor vymena skoda mluvit.Takto cvak, cvak, hotovo.
oooooooooo
Android Maniak
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Myčoken 17. 5. 2016 12:43

Osobně chápu mobil jako pracovní nástroj a nezastupitelného pomocníka při mobilní komunikaci, nikoliv jako módní záležitost. Proto preferuji při výběru nového přístroje mimo jiné fakt, že je baterie uživatelsky vyměnitelná. Telefon se zabudovanou baterií bych už si po zkušenosti s výměnou v servisu nekoupil. Je to drahé a sežere to spoustu času.
Myčoken
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod uiqjirka 17. 5. 2016 20:37

Kód: Vybrat vše
Telefon se zabudovanou baterií bych už si po zkušenosti s výměnou v servisu nekoupil. Je to drahé a sežere to spoustu času.


Lumia 930, zabudovana baterie, vymena 15 minut, cena 500kc, co je na tom drahého a casove náročného?
Mam vlastne nyní teledfon jak s "pevnou" baterii (930) a s vyměnitelnou (950XL) a je me celkem jedno jestli je nebo není vymenitelna.Jsou mnohem dulezitejsi věci, vlastnosti a tohle to rozhodne není.
uiqjirka
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod freddy158158 17. 5. 2016 22:02

co jsou blby nazory :-D
nikdy jsem co je věky věkuv kupoval baterii.
vymenitelna ma plus ze netahaš power.zase power ti nabije mobil vickrat nez mas s sebou baterii po kapsach (kdyz uz ma nekdo uchylku se pohybovat mimo zasuvku dele jak tyden)
dnes kdyz uz jsou vicedenni telefony je to uplne fuk.tri az pet let vydrzi každa ...
freddy158158
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod paty07 18. 5. 2016 01:03

Já vyjímatelnou oceňuju teď. Při vybití se telefon vypne a už nejde nastartovat, musí se dát trochu nabít, pak vytáhnout a vrátit zase zpátky. Já vím, je to na reklamaci, ale jinak funguje v pohodě, takže se mi nechce dávat na měsíc mobil pryč.
paty07
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 18. 5. 2016 15:15

pje2 píše:Osobně nechápu, proč měnit foun každé dva roky......Kdo kupuje "módu", má pouze zvýšené výdaje. Vyplatí se tedy buď levný číňan se zabudovanou baterií za 2000,- nebo třeba Samsung s vyměnitelnou za >4000,- .

Já zase nechápu tebe. Když chci telefon, který nabídne něco nového navíc, lepší, hezčí a větší displej.. Tak si ho prostě koupím. Většinou měním po roce. I z estetických důvodů. Pokud se mi něco líbí, splní to mé požadavky, koupím. Furt to jde dopředu. Že se vyplatí buď levný číňan, nebo Samsung. Bláboly. Tobě se to třeba vyplatí.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod oooooooooo 18. 5. 2016 15:44

Ono jde o to ze tady par zastancu baterii natvrdo nepochopilo ze defektni napevno - vs defektni vymenitelna a neuznana reklamace, popravde, i uznana je rozdil mezi prusvihem a megapr.serem.Neboli vymenitelna pouze plus, nevymenitelna pouze plus pro vyrobce founu.Sam mam nevymenitelnou, bohuzel..Nicmene bral sem to jako jasny minus s nimz sem kalkuloval v celkovym souctu
oooooooooo
Android Maniak
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nick Cave 18. 5. 2016 16:02

V dnešní době není snadné vybírat smartphone, kde je hlavní prioritou vyměnitelná baterie, kromě LG a Samsungu z těch značkových už tohle prakticky nikdo nenabízí..
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 18. 5. 2016 17:07

Hlavně je to drtivé většině lidí šumák..
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tomtelini 6. 12. 2018 13:43

Zeptám se, jakou máte zkušenost s nevyjímatelnou baterií. Zamrzne vám mobil ?
Ptám se proto, že mám 2 smartphony s vyměnitelnou baterkou a uvažuji o koupi nového pevnou baterií.
U tabletu se mi občas stalo, že zamrz.
tomtelini
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 6. 12. 2018 13:49

mám u smartphonu a tabletu nevyjímatelnou a když přístroj zamrzne, tak se dá restartovat tlačítkem Power a Volume down/up
U smartphonu se mi to nikdy nestalo, ale u tabletu Huawei několikrát
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tomtelini 6. 12. 2018 14:24

Přesně u tabletu se mi to stalo taky několikrát. Kolega má starší Iphone a musí občas píchnout jehlou. Budu kupovat některý z Honorů. Přečtu si diskuzi v příslušném tématu.
tomtelini
Junior

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků