Foun s výkonem, funkcemi a vysokou stabilitou...klidně menší

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod MacPhenom 13. 10. 2018 17:58

Já vím že jsi to nemyslel jako urážku Apple oveček. Mně se zdá že se spíš bojíš toho že tě jako hipstera zaškatulkují a byla by škoda udělat chybu při výběru jen kuli tomu. Osobně si myslím že bys měl z hlediska trvanlivosti úplně nejlepší ještě trochu přidat a pořídit rovnou iPhone XR (až to bude možné) protože to je design (a způsob ovládání) kterému se iOS bude přizpůsobovat v následujích letech a navíc by měl z iPhonů vydržet i nejdéle na baterii. Jestli je pro tebe telefon pracovní nástroj tak to neber jako vyhozené peníze. ;-)
MacPhenom
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nick Cave 13. 10. 2018 19:38

MgX píše:BB Key 2 je sice pěkný, ale prý nemá dostatečně silný HW, proto se občas zadýchává víc, než je zdrávo.

Snap 660 má s přehledem výkon i na náročné operace, nedovedu si představit činnost, kromě náročných her, na kterou by tento procesor nedostačoval
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 13. 10. 2018 19:51

Ne, zaškatulkování se nebojím. Já nejsem typ člověka, který se dá kamkoliv zaškatulkovat... ani s iPhonem u ucha :-)

Někdy lidé uvažují tak, že když chce někdo iPhone, tak mu neporadí jiný telefon. Což jsem taky, kromě jiného, nechtěl. No a další věc... iOS není až tak úplně otevřený v některých věcech, co jsem kde četl a slyšel, jako Android. Protože i ona otevřenost a možnosti jsou plusem, tak jsem u iOS ostražitý.

Cena je důležitý faktor. Upřímně - telefon v hodnotě slušného NTB se mně moc nelíbí, ale...

jostal LG jsme měli doma v provedení s čistým Androidem. Byl to mimořádně zdařilý kousek. Poměr cena/výkon/výbava mimořádný. K tomu excelentní stabilita.
S pozdravem MgX
MgX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MacPhenom 13. 10. 2018 20:16

"Otevřenost a možnosti" jakých konkrétních věcí tě trápí? Lidi ti sem píšou takže jsem je jablkem neodehnal, neboj. :-)) Cena je docela komplikovaná věc, protože na jednu stranu iPhony jsou draží - to je nesporná pravda ale na druhou stranu si drží hodnotu mnohem lépe a zatímco i několik let starý iPhone jde stále dobře prodat tak starší Android má cenu stejnou jako prach na něm. Další věc je že platíš i za podporu do budoucna, iOS 12 který vyšel minulý měsíc je podporován i u iPhone 5s z roku 2013 a výrazně zlepšil jeho odezvu. Prostě ten telefon můžeš opravdu používat 5 let a dovolím si říct že to ti žádný Android nenabídne. Takže je to dražší ale vydrží to dýl a je s tím míň starostí. Teď je ovšem otázka jestli ti to za to stojí.
MacPhenom
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod baja.ja 13. 10. 2018 20:19

Možná by to chtělo vyzkoušet i LG G7 - ten bych vzal taky v úvahu.
baja.ja
BAN

Odeslat příspěvekod MgX 13. 10. 2018 20:58

MacPhenom píše:"Otevřenost a možnosti" jakých konkrétních věcí tě trápí?

Kupříkladu neumí Wi-Fi Direct/Miracast. Když něco chceš, tak jedeš oklikou. Jestli se nepletu. Nepřítomnost klasického jack konektoru pro mě taky není úplně přínosem.

Dále asi velkou část komunikace s PC řešíš přes jejich aplikaci, nikoliv konzervativně - přímo s Windows.

S tou dlouhodobější podporou máš pravdu, to vnímám jako velmi pozitivní. MS to u WP mobilů celé pěkně... pokazil.

MacPhenom píše:Prostě ten telefon můžeš opravdu používat 5 let a dovolím si říct že to ti žádný Android nenabídne. Takže je to dražší ale vydrží to dýl a je s tím míň starostí. Teď je ovšem otázka jestli ti to za to stojí.

Jen drobnost. Nokia 920 stála zhruba 8500 a mám ji pět let. To je vůči iPhonu nesrovnatelné... s jeho cenou. Ne, nechci se přít, rozebírat to. Chápu, jak to myslíš.
S pozdravem MgX
MgX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MacPhenom 14. 10. 2018 08:45

To se přiznám že WiFi-Direct jsem nikdy použít nechtěl a ani neznám někoho kdo by to dělal a tak mi nechybí. Ohledně komunikace s PC je to tak že fotky/videa můžeš přetahat bez aplikace a to je asi jediné co mě napadá kuli čemu bys chtěl připojit telefon kabelem, aby byl přenos rychlejší. Já ho třeba k počítači nepřipojuji vůbec (a to mám macbook se kterým by se asi kamarádil) protože k tomu nevidím důvod. Fotky/videa si necháš synchronizovat přes iCloud (nebo Google Photos) a dál to neřešíš. Já bych to být tebou udělal tak že počkáš až vyjde ono XR, což bude už za 12 dní, mezitím si stihneš dohledat jestli iOS podporuje všechno co požaduješ/musíš mít a zašel bych se na ten něj podívat někam do iObchodu, tam si sním můžeš v klidu hrát a uvidíš jestli se ti líbí nebo nelíbí. Třeba ho zavrhneš hned na první pohled a pak nemá cenu řešit rozdíly iOS vs Android. :-) Ale když měníš po takové době (a asi očekáváš že ti vydrží stejně dlouho) tak by to za vyzkoušení stálo. ;-)
MacPhenom
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Katikakus 14. 10. 2018 10:10

Moralni zivotnost jakehokli telefonu je 2 roky. Uz jenom z duvodu snizujici se kapacity baterie nema smysl uvazovat nad delsim obdobim.
Katikakus
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod freddy158158 14. 10. 2018 12:30

MacPhenom: jen drobnost. ano. ios má podporu 5 let ale stejně ti na tom nové věci nepojedou. to plati i na android takže bych se držel výměny co cca dva roky ;-)
freddy158158
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pan Kája 14. 10. 2018 14:09

Note je o peru a větší obrazovce. No, nevím jestli to každému sedne. Kolegyně je z něj nadšena, mě to neuchvátilo... Jinak za mě S7 poměrně stabilní a svižná. Nadstavba mi trochu vadí (raději si sám vybírám aplikace), ale dá se s tím žít. Výdrž na baterie by mohla být větší.
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků