Spouštíme testování tabletu Huawei MediaPad M5 8.4

O mobilních telefonech značky Huawei

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Jozef Cmar 24. 5. 2018 09:42

Před několika týdny Huawei na trh uvedl nový tablet MediaPad M5 ve dvou variantách. Těšit se můžete na skvělou konstrukci, kvalitní zvuk, vysoký výkon. Sám už tablety od Huawei používám od doby modelu MediaPad M2 (tehdy jsem ještě s Huawei neměl nic společného a tablet jsem si normálně koupil) a nemám důvod měnit. Pokud byste si chtěl tento tablet na měsíc vyzkoušet a případně za velmi výhodných podmínek ponechat, dáváme vám nyní možnost. Před několika týdny jsme spustili podobný projekt pro naše nejaktivnější členy HuaFan.cz, tentokráte jej ale chceme více otevřít také pro veřejnost, proto sem píšu. Pokud se chcete na tablet nejprve podívat, můžete například tady na YouTube - https://youtu.be/vAWW9xyr5xU

Pokud chcete být součástí tohoto projektu( a vyzkoušet MediaPad M5 s úhlopříčkou displeje 8,4 palce ve WiFi verzi), napište se prosím do tohoto tématu (případně přímo na https://huafan.cz/discussion/5444/spous ... lasovat/p1) a připište také důvod, proč bychom měli vybrat právě vás. K dispozici je omezený počet kusů (pravděpodobně patnáct), pokud tedy bude zájemců více, budeme z nich vybírat právě dle vašich komentářů a také dle míry vašeho zapojení na našem diskuzním fóru HuaFan.cz (nicméně šanci mají samozřejmě také nováčci, obě kritéria jsou stejně důležitá, jinak bych sem na Mobilmanii nepsal). Věřím, že se vám projekt bude líbit. Sám už několik týdnů doma oba tablety (obě velikosti) mám a jsem s nimi skutečně velmi spokojeno, proti předchozímu modelu je to opět pořádný krok vpřed.

Obrázek

Obrázek
Naposledy upravil Jozef Cmar dne 24. 5. 2018 12:20, celkově upraveno 1
Xiaomi 13
Galaxy S23
Jozef Cmar
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 24. 5. 2018 11:52

Také delší dobu přemýšlím, oč je M5 lepší než M3, zda současný cenový rozdíl stojí za to (u T-Mobile, verze LTE)
Zatím mám dobře fungující M2
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jozef Cmar 24. 5. 2018 13:12

Já přecházel z M3, ta mi sloužila skvěle. Paradoxně je pro mě úplně nejdůležitější USB typu C :). Ale také konstrukčně je to opět posun, navíc Oreo už z výroby.
Xiaomi 13
Galaxy S23
Jozef Cmar
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 26. 5. 2018 23:45

Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tazz1 27. 5. 2018 10:51

Oproti svému současnému M2 si slibuji lepší a o něco málo větší displej (byť v menším těle) a delší výdrž na baterku. Takže jsem zvědav na e-čtení a třeba také geocaching. Zamrzí absence 3,5mm jacku, ale redukce z usb-c je prý více než kvalitní. Uvidíme
Tazz1
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 27. 5. 2018 11:25

Ten displej je o poznání větší, rozdíl 8'' vs. 8.4'' je znatelný
Jinak proč nevezmeš levnější M3, ten 3,5 jack má
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tazz1 27. 5. 2018 20:49

Protože dnes už je pro mě zásadnější USB-C jak 3,5mm jack. Vyměnil jsem telefon za ten s novým konektorem a postupně nahrazuji i všechny kabely a poté se začnu poohlížet i třeba po powerbankách :-)
mobil Huawei P30 Pro, tablet Huawei Mediapad M5 8,4 WiFi
Tazz1
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 8. 6. 2018 12:56

Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nick Cave 25. 6. 2018 19:35

Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nick Cave 24. 7. 2018 06:51

Huawei MediaPad M5 8.4 LTE, recenze

https://www.mobilenet.cz/clanky/recenze ... peni-35568
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tulip131 26. 7. 2018 20:12

Téměř veškerou zábavu i práci jsem přesunula z mobilu na tento tablet. Na dotek reaguje okamžitě. Menší problém jsem zaznamenala s přetahováním ikon po obrazovce, místo přetahnuti se otevře. Bezproblémový příjem WiFi i v místnostech nejdál od zdroje ( oproti telefonu ).
Tulip131
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 26. 7. 2018 20:56

to s těma ikonkama… dá se nainstalovat jiný launcher, třeba Nova
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lokomot1 29. 7. 2018 19:52

Ahoj,
tablet jsem dostal k testování, tak si dovolím k němu udělat menší recenzi s pár postřehy:

Tablet jsem několik let neměl, naposledy snad Google Nexus a nějaké levnější kusy "na hraní" pro děti :D, takže na to až dorazí tento kus, jsem se těšil. Ale zpět k recenzi:

No hned ze začátku Vás asi zaujme design. Oproti těm nezajímavým renderům od výrobce, úplně jiný pocit. Jednoduše supr - vypadá elegantně, malé rámečky, čtečka v předu, v ruce působí prémiově. Jestli něco může vadit, tak leda vystouplá čočka foťáku(osobně je mi to jedno)...celkově když si to tak vezmu tak za těch několik let udělaly tablety v tomhle vážně pokrok.

Pokud jde o komponenty/vniřnosti:
Displej - není co dotat, dotatečně jemný, pěkné barvy.
baterie - výdrž řekl bych nepřekvapí(ani nezklame), nicméně u sledování filmů vydrží nadprůměrně(reálně jsem měl kolem 7h seriálů na nabití), to potěší(Jako důvod osobně tipuju úsporný Kirin)
Čtečka - superrychlá, vpředu a není potřeba rozsvítit zařízení aby byla aktivní.
Zvuk z repra - hlasitý, překvapí basový nádech. Paráda.
Zvuk ze sluchátek - taky OK, ale 3.5 jack se vážně vlézt do zařízení mohl :-/
Výkon-myslím, že grafika na Qualcommem lehce zaostává(nebo to je možná tím, že v zařízení není úplně nenovější Kirin 970. Výrobcem předinstalovaný Asphalt se mi občas totiž malinko zaškubl. Hry ale nehraji a zařízení jinak frčí jako blesk.
Za zmínku stojí taky to, že se zařízení umí podle časového plánu samo vypnout a zapnout ( a stím související - má funkční budík i když je vypnuté). Dnes tato funkce často chybí.
Jinak všechno frčí jak má, fajn zařízení bez větších nevýhod. Nadšení doposud nepolevilo :-)

Pro pokročilé - bootloader
Huawei dlouho umožňoval odemčení bootloaderu na svých zařízeních s Androidem. To se od května 2018 změnilo a platí to stejně tak i pro toto zařízení. Cesta ovšem pořád existuje. Kdyžtak SZ :D

P.S.:
a cokoli budete chtít ohledně tohoto zařízení vědět - piště piště, rád poradím.
lokomot1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Honon 20. 11. 2018 16:03

lokomot1:
Zdravím, mám jeden dotaz, kdyby byl zodpověditelný... Jestli jde na tento Tablet nainstalovat a hrát na něm hra Fortnite? Specifikaci splňuje, ale nevím, jestli to do něho pustí. Chtěl bych pořídit synovi k Vánocům Huawei MediaPad M5 10 64GB, což je ten samý, jen s větší obrazovkou, touží po tabletu, na kterém by to mohl s kamarády hrát. Ptal jsem se i přímo na epicgames.com, ale žádná odpověď.
Předem díky za každý tip....
Honon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ClericCC 17. 2. 2019 10:40

Kdy bude dostupný Android A 9?
ClericCC
Kolemjdoucí

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků