Sony Xperia XZ1 nebo Samsung galaxy S7?

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Krupec 27. 6. 2018 14:19

Ahoj přemýšlím o novém mobilu kolem 8.000 Kč, který má solidní foťák, je odolný a má čtečku buď na hlavním tlačítku vepředu nebo zboku jako Sony, rozměrově menší jako oba modely. Budu rád za radu nebo popřípadě za radu ohledně jiného modelu. Oba mobily se dají kolem 8.tisíc sehnat a nic lepšího jsem v dané cenové kategorii nenašel.
Díky za radu
Krupec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 27. 6. 2018 14:30

Xperia XZ1 je ve známém eshopu až za 9680kč, EU distr.
Samsung S7 za 9480kč, EU distr.
V těch levnějších eshopech nedoporučuji nakupovat
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Katikakus 27. 6. 2018 14:34

Tohle by ti mohlo pomoct s vyberem:
https://www.androidauthority.com/androi ... te-874788/

Pokud ti zalezi na sw podpore, Samsungu bych se obloukem vyhnul, Sony na prvni pricce.
XZ1 je skvely telefon - vlastni zkusenost. S7 je pres dva roky stary model s prakticky ukoncenou podporou. Rozhodne nebrat.
Katikakus
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod miromen4 27. 6. 2018 15:03

Sony telefony jsou nejhorši nečinske mobilni produkty a neni divu, že je majitele opouštěji takže tudy cesta nevede. Softwerově jsou velmi slabe, prakticky na urovni čisteho androidu a neni divu, když sony nezvlada ani pořadně odladit software svych vlastnich fotomodulu. Navic tělo neni zrovna kompaktni vzhledem k velikosti displeje a k tomu se z něj ukrojuje čast diky levnějšimu řešeni v podobě SW ovladaču, ktere jsou současti displeje.

https://mobil.idnes.cz/sony-stazeni-z-mobilniho-trhu-konec-vyroby-smartphone-pgo-/mob_sonyericsson.aspx?c=A180524_130257_mob_sonyericsson_LHR

Samsung ma u svych vlajkovych lodi podporu minimalně 3r, ale S7 je na trhu už vic než 2r, ale to samozřejmě neznamena, že telefon nebude dal použitelny, vykonu ma pořad vic než dost. Rozhodně je to lepši volba, ale pokud by ti vadilo jeji moralni staři tak zřejmě nezbiva než se poohlednout jinde a to zřejmě po činskych vyrobcich.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Katikakus 27. 6. 2018 15:25

Nastesti spekulacim pisalka z idnes veri pouze ti duchem mene obdareni, Sony ma velmi loajalni zakazniky a kdo zkusil, uz nikdy nechce jinak - zadny konec se pochopitelne nekona:
https://www.digitaltrends.com/mobile/so ... a-xz3-news

Sony jako jeden z mala vyrobcu na smartphonech vydelava - tomu take podridili strategii, radsi prodat mene, ale se ziskem, nez vice a byt ve ztrate. Rekli to jasne, bohzuel nekteri prostacci to zatim nepochopili.

Softwarove patri Sony na samou spicku, diky perfektni odladenosti, vykonu a vynikajici vydrzi na baterii - tim jsou telefony Sony povestne a sklizeji zaslouzene uznani.
Jinak nejlepsim telefonem roku 2017 byla odborniky (bez ohledu na nazor jednoho okopavace kotniku z mobilmanie) na MWC zvolena Xperia XZ1 Premium, Xperia XZ2 Premium vitezstvi letos potvrdila. :tleskani
Katikakus
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod miromen4 27. 6. 2018 15:46

Klasicka ukazka zhrzeneho majitele ohaňejiciho se odkazy, ktere nemaji nic společneho s realitou, kterou neni sam ochoten přijmout.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Katikakus 27. 6. 2018 15:54

Zhrzene kolem sebe kopes ale pouze ty, chlapce...

Ja, narozdil od tvych dojmu, ktere nikoho nezajimaji, uvadim relevantni fakta a odkazy na ne - necucam si z prstu jako erroromen4
Katikakus
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pan Kája 27. 6. 2018 19:28

A ) Tahle diskuze je zbytečná (a mimochodem, z dlouhodobého hlediska vydělává Samsung výrazně lépe jak Sony, které dost upadlo díky nelichotivým finančním výsledkům...)

B ) Podpora S7 je zatím slušná, ale už je to starší telefon, tak stěží hádat, co do budoucna. V tom za XZ1 s největší pravděpodobností ztrácí. Výkon ale má a funkční bude dále.

C ) Pokud se výběr týče čistě kvalit fotomobilu, pak je S7 jasná volba. Sony má potenciál, ale kvalitu snímků dokáže obvykle zabít zpracováním a částečně i ignorací optické stabilizace (u videí stačí povedená digitální, ale za focení za horšího světla...)
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JayDeeSq 27. 6. 2018 23:27

já jsem S7 měl a zas tak mě nenadchnul jak z něj každý dělá, foťák zrovna bych hodnotil jako docela mínus, barevně je foták mimo a stací jen trochu horsi svetelný podmínky a strasne je to na fotkách znát..troufám si tvrdit že z xz1 se dostane víc, přešel jsem tenkrát ze Z3 a docela jsem těžce vzpomínal nejen na foto, ale celkově na sony..i na ty neustálý narážky na rámečky, dyť ty bezrámečky a nebo tenký jsou k prdu..na S7 to jeste ujde, ale stejne sony se v ruce ovládá mnohem lépe
JayDeeSq
Pokročilý

Odeslat příspěvekod malin.s 28. 6. 2018 08:06

Ja jsem prechazel ze Z3 na S7 a to predevsim kvuli fotaku. Sony jsem mel rad, asi jako jednomu z mala se mi libil ten hranatej vzhled ale fotak me stval silene, i slaba blesk dioda ktera nesla pouzit jako baterka atd. Jakkoli mi i na samsungu leccos vadi, napr. rychle odchazejici baterie, tak rozdil ve fotaku je mega znatelnej. fotak na s7 oproti Z3 viditelne mnohem lepsi, hlavne za sera a v noci. A podle recenzi se xz1 sice zlepsila oproti starsim sony ale porad bych rekl ze z hlediska fotoaparatu na tom bude s7 lepe. A navic ted dostala oreo. Za me jako drivejsiho fanouska sony z hlediska fotaku doporucuju rozhodne samsung s7 :-(
malin.s
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jirkas68 28. 6. 2018 08:20

Pan Kája píše:Pokud se výběr týče čistě kvalit fotomobilu, pak je S7 jasná volba. Sony má potenciál, ale kvalitu snímků dokáže obvykle zabít zpracováním a částečně i ignorací optické stabilizace (u videí stačí povedená digitální, ale za focení za horšího světla...)


Tak to ani omylem. Kdyby to byla S8, tak bych i věřil, že má lepší foťák než XZ1, ale S7 rozhodně jasná volba není. Naopak bych si troufl tvrdit, že XZ1 dělá lepší fotky, videa určitě.

Sony sice nemá ve foťácích úplně na absolutní špičku, ale taky na ni výrazně neztrácí. Stačí se podívat na srovnání fotek a videí XZ2 a S9 na Youtube. Ten souboj opravdu nemá jasného vítěze. XZ1 nefotí o mnoho hůře než XZ2, takže tvrdit, že dvě generace starý Samsung je jasná volba, je opravdu hodně mimo.
Jirkas68
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod johnier 28. 6. 2018 09:29

zdravim,

přepokladam že plusy a minusy obou telefonou jsou individuální a umis si to sestavit sam.

měl jsem SGS7edge a pak i normal SGS7 a musim konstatovat tyto zapory:
- čtečka otisku prstu je starsi generace a neni uplne spolehliva, to me vadilo dost
- SW podpora je fakt tragicka, ted kdyz pomalu vychazi Android P tak SGS7 dostava pomalu Oreo. Ale na druhou stranou security zaplaty chodi pravidelne kazdy mesic.

U sony nemam osobni zkušenost ale od známých jsem slyšel stižnosti na:
- poměrně křehkou konstrukci, telefon se rozbije pomerne jednoduže při malem padu
- odchazí displaye
- mne osobne vadi predinstalovany bloatware typu AVG a jine nesmysly.

Jinak jak je zřejmé tak fotky nemohu realně porovnat ale SGS7 foti rozhodně hezky, mužu poslat nějaké realné vzorkové fotky. Na druhou strabu bych jej dnes už nekupoval je to moc stary model, kdyz uz samsung tak galaxy 8. Ja bych osobně zkusil to sony :)
johnier
Junior

Odeslat příspěvekod JayDeeSq 29. 6. 2018 12:36

malin.s
to asi porovnával jablka a hrušky. z3 dokázala v horších podmínkách vytáhnout mnohem víc než s7, tam stačilo lehce zvýšit citlivost a hned šum a detaily šly do kopru, ale ano když si vezmu dvě fotky co vylezou rovnou z aplikace v mobilu, tak s7 je mnohem "lepší", ale to je jak jsem psal, samsung dokáže vše vyždímat rovnou, u sony to bylo dodělej si doma sám, ale pak ten rozdíl byl přesně opačnej a s7 se vůbec nechytala.. s7 mělo i spousty propracovaných režimů dobře, např panorama, to sony vůbec, jediný co s7 nedávala bylo barevný podání, to byl důvod proč šel pryč.. jinak souhlasím na z3 ta dioda byla fakt slabá, přitom sama při focení dokázala svítit víc
JayDeeSq
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Rmann 29. 6. 2018 13:35

Katikakus píše:Sony ma velmi loajalni zakazniky a kdo zkusil, uz nikdy nechce jinak

jako vlastní Z1 compact, Z3 compact, uživatel Z5 compact a XZ1 compact s tvrzením nesouhlasím. Od doby, co jsem si pořídil Pixel 2 jsem víc spokojený než se všema těma Sony dohromady. Jediná výhoda těch Sony je, že jsou kompaktní. Bloatware podporujou hodně, to je pravda, na ten posílají aktualizace pořád. Foťák je největší tragédie, díky si Sony neplánuju v brzké době koupit, určitě zůstanu u Pixelů.
Na druhou stranu jako uživatel S2, S4, S6edge, S7, S9... Samsung tak špatný není, ale S7 bych nekoupil, protože je starý model.
(Pracuju s telefony, proto mi jich rukama prošlo tolik. Nevybírám si je já, kupujou se podle toho, co používají zákazníci kterým děláme podporu)
Rmann
Junior

Odeslat příspěvekod red98 29. 6. 2018 15:40

Galaxy S7 ma lepsi fotoaparat ako xz1. Sony smartfony vo vseobecnosti robia slabe fotky. Sony sicece vyraba fotocipy, ale do svojich xperii dodava skripleny firmware, preto su na nich fotky tak nekvalitne. Kto neveri, nech pohlada na nete slepe testy fotoaparatov. Za poslednych 5 rokov neskoncila xperia nikdy dobre v testoch.
red98
Junior
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků