Telefon do 10k, jack, menší rámečky (Honor 10 vs Zenfone 5?)

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod planetoid_LV426 22. 6. 2018 14:57

A nebo se zamyslet proč potřebuju 2 simky ve stejném telefonu, pokud mám služební číslo, tak mám přeci služební mobil a i tak bych nikdy nechtěl mít služební simku v soukromém mobilu.
planetoid_LV426
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod jirka mz 22. 6. 2018 15:04

Tak asi by se dalo obejít i s 32Gb ale to beru jako takovej základ. Nějaký fotky, off mapy od mapy.cz případně nějaká navigační aplikace. Těch map tam pár mít budu vždycky. Nějaká aplikace, hudba a 32Gb je tak na hraně. Ale dalo by se s tím asi žít.
Sim používám jednu na volání a druhou na data.
jirka mz
Junior

Odeslat příspěvekod planetoid_LV426 22. 6. 2018 15:06

A proč si neuděláš na volání a data dohromady jednu simku? Souhlas s tím, že 32gb není nejvíc, na druhou stranu osobně s tím žádný problém nemám a ani kartu navíc nepotřebuju, můj minulý telefon měl 16 a taky jsem žil. Ty obrovská pozitiva si myslím tohle těžce převažují. Spíš bych se zamyslel nad tím, proč zbytečně mít 2 simky, protože kvůli něčemu takovému si koupit celkově horší telefon po všech stránkách mi přijde opravdu stupidní :)
planetoid_LV426
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod jirka mz 23. 6. 2018 11:40

Aktuálně to tak mám protože mě to přijde takhle nejvýhodnější, moc nevolám a mám sim u Tesca(mám ještě ten tarif kdy mám 2x kredit za každý dobití, tak se mě nechce pryč) a na data aktuálně používám Kaktus, protože proto ;-)...
Ale taky když to bude potřeba tak od tesca odejdu.
Jinak co se mě přijde dost mimo je že pro Evropu je zase to nejhorší, 64Gb i bezdrátové nabíjení bych zrovna uvítal.
V nějaký recenzi jsem četl něco o mizerný čitelnosti na slunci, ale všude jinde jen chvála, takže počítám že to je ok.
Co jsem se ale nedočetl je jak je to s podporou, dostane ještě nějaký nový aktualizace, nebo je aktuální verze poslední?
A teď ještě otázka na porovnaní s Nokií 8 která sice není voděodolná, je o dost větší, a nemá tu armádní certifikaci, ale zas je z hliníku na displeji má Gorilu 5ku a jistě to bude tank. Aktualizace by taky měly být, ...S Nokii 7plus je vítěz jasnej, ale co porovnaní s N8?
jirka mz
Junior

Odeslat příspěvekod planetoid_LV426 23. 6. 2018 15:49

Nokia8 vs G6? Jako vážně? IP68 (nejvyšší voděodolnost, prachotěsnost atd.) + 3x gorilla (display+záda+čočky) + folie na display nalepená z výroby. A navíc ta armádní specifikace, ten telefon fakt jen tak nezničíš. Víc už mít snad ani nemůžeš, to nemá ani spousta mnohem dražších.
A pozor, vyšší gorilla neznamená lepší, paradoxně spousta výrobců (vč. G6) dává na display tuším gorilla 3 (ted nechci kecat) protože je paradoxně odolnější jak 4 a 5. A vyšší gorilly se dávají třeba na ty čočky, záda apod.

Jinak Nokia 8 má IP54, není to nic moc, ale furt lepší jak nic. Dále má Nokia menší display a přitom větší rozměry. Display celkově horší + nemá podporu HDR a DV jako LG např., citelně horší foťák a tak by jsme mohli pokračovat, na N8 jsem se samozřejmě díval taky.

Prostě hoď tu jakéhokoliv konkurenta v ceně okolo 10tis a já ho argumentama zabiju :D Nedělám z G6 nejlepší telefon na světě, ale v této cenové hladině prostě momentálně lepší nenajdeš a věř, že jsem porovnávání, hledání informací a celkově výběru věnoval hooodně času vč. osobních zkušeností, kdy jsem konkurenty držel v ruce a nějakou chvíli používal.
planetoid_LV426
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod jirka mz 24. 6. 2018 01:27

Více méně to co jsem psal. S tím souhlasím. Jinak má N8 větší uložiště a lepší procesor (jestli to je k něčemu dobrý ten procesor toť otázka). Nic jinýho do 10t mě už nenapadá.
jirka mz
Junior

Odeslat příspěvekod planetoid_LV426 24. 6. 2018 07:52

K čemu ti je procesor, když ti na stůl položím dva identické telefony, jeden bude mít SD 6xx a druhý 8xx pochybuju, že poznáš rozdíl. I kdyby to mělo SD630 třeba tak nepoznáš vůbec nic. Můžeš si tak leda pouštět jak pako Šitutu a onanovat nad bodama, ale reálně při 99 věcech co používáš nepoznáš nic. Víc záleží na odladěnosti systému, jakýma aplikacema si telefon zase*eš apod. (starý telefon s Mediatekem lítal parádně a to jsem ho ani nerestartoval, nic, jiní s 3x dražšíma telefonama a lepšíma cpu měli kolikrát lagy apod., protože měli telefon brutálně zas*aný Sh*tbookem a podobnýma věcma, všude nepozvypínané různé odesílání dat na pozadí apod., čili cpu samotné s tím nemá až tak moc co dělat, pokud to není vyloženě nějaký pomalý model. Síly mají všechny tyhle procáky na rozdávání, jinak jsou to jen defakto nepodstatná čísílka na papíře. Když jsem měl třeba Zen5 v ruce, který má 636 tak jsem nepoznal rozdíl oproti 8xx telefonům.
planetoid_LV426
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod jirka mz 24. 6. 2018 20:42

Nakonec to bude stejně asi varianta single sim, těch dual moc není, a když tak stojí o dost víc, jinak na LG shopu skočí po rozkliknutí sleva na necelejch 9t!
jirka mz
Junior

Odeslat příspěvekod planetoid_LV426 25. 6. 2018 09:33

Na Alze byl minulý týden za 8900 v akci se slevovýma kuponama co tam měli automaticky generované, týden předtím jsem ho tam koupil za 8400 v jedné kombinované akci, teď je v klasické akci za 9000 což je stále nádherná cena. Levněji jsem nenašel, takové CZC to tento týden dorovnalo na cenu zelenýho chuja taky rovných 9, ještě včera to bylo za 10500 :)

Moje rada nepřemýšlet a kupovat dokud za ty prachy jsou :-)
planetoid_LV426
Trvalý BAN


Odeslat příspěvekod jirka mz 25. 6. 2018 10:03

Tak tím pádem to vypadá na czc, výdejní místa mám prakticky přes kopec.
Jinak levnější se dají najít, dost obchodů je nabízí se hluboko pod 8t viz heuréka. Ale moc důvěry ve mě ty obchody nebudí...
jirka mz
Junior

Odeslat příspěvekod planetoid_LV426 25. 6. 2018 10:21

Knee proč by to na mě sedělo? Protože to **** jako ty řekl? Měli klasickou akci 9tis + jim naskočila akce se šekama -600, stihl jsem to, další den si to už uvědomili a cena skočila na oných 9500 :D Holt jsem to krásně vychytal. A už na mě opravdu nereaguj, nejsem zvědavý na **** lidi, myslím to vážně, dej si pohov ****.

jirka mz protože ty obchody důvěryhodné moc nejsou, to bych neriskoval. To už nemá smysl se hnát za každou ušetřenou korunou do extrému. 9tis je i tak nádherná cena za takový kus hardwaru, když vezmeš v potaz co za to (ne)nabízí konkurence.
Naposledy upravil opasino dne 25. 6. 2018 21:33, celkově upraveno 1
Důvod: Odstraněny urážky.
planetoid_LV426
Trvalý BAN

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků