Foto video mobil

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod miriox 22. 5. 2018 15:53

Zdravim,
..asi moja otazka patri sem.
Poprosim o radu, z momentalnej ponuky mobilov strednej triedy, aky mobil je najlepsi na video? Idealne keby mal opticku stabilizaciu, 2K az 4K rozlisenie a pri fullHd aspon 120fps.
Dakujem.
miriox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nechic 23. 5. 2018 09:22

Ne že bych vás chtěl všechny odrazovat, ale žádný mobil vám neposkytne dostatečnou kvalitu, abyste z toho neviděli tu nekvalitu (barvy, množství detailů, deformace širokým ohniskem. U videa obecně přeostřování, zvuk, protisvětlo apod.). Prostě pokud chcete fotit/natáčet kupte si průměrný mobil co zvládá všechny potřebné aplikace a má solidní baterii (např. Nokia 7 plus) a k tomu kompaktní fotoaparát s Wifi (šance je i na GPS) co má dotykový displej, min. 1" čip a točí fullHD 60fps nebo 4K. Dostanete o deset parníků lepší výstup, který máte ale okamžitě v mobilu. O možnosti kvalitního zoomu nemluvě.

Checete příklady?
https://www.megapixel.cz/panasonic-lumix-dmc-lx15
https://www.megapixel.cz/panasonic-lumix-dmc-tz100
https://www.megapixel.cz/panasonic-lumi ... z200-cerny
Tenhle má dokonce NFC
https://www.fotoskoda.cz/sony-cybershot ... emium-kit/
A tenhle je docela prťavej
https://www.fotoskoda.cz/canon-powersho ... emium-kit/

Chápu, že to pro někoho může být OT, ale chodí sem spousta lidí co si myslí, že jim mobil nahradí filmařskou techniku a naopak vůbec nevědí, kam možnosti běžných foťáků za poslední dekádu dospěly. Nejen fotomobily se vyvíjí a modernizují, proto při výběru opravdu přemýšlejte jak to chcete využívat. Jestli vybíráte nejlepší fotomobil za 20 klacků jen proto abyste byli schopni rychle vyfotit veverku co vběhla do tramvaje, tak to dokážete dnes čímkoliv nad 10k skoro se stejnou kvalitou.
Nechic
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod oooooooooo 23. 5. 2018 09:47

Devadesat procent lidi chce mobil na foceni momentek z akce a podobnych nepodstatnych blbin nebo na veci co vyvesi na FB nebo instagram.A pro ty tahat sebou mobil i kompakt je blbost, protoze mobil to v poho zvladne.Zbylych deset procent by si mozna mohlo poridit i neco lepsiho nez levnej kompakt.
oooooooooo
Android Maniak
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nechic 23. 5. 2018 09:53

Pokud to někdo chce na blbinky, tak proč ne. Ale jestli si někdo myslí, že tím natočí dovolenou nebo adrenalinový sport a bude se na to s odstupem času schopen dívat, tak by se měl zamyslet jestli mu to opravdu ten mobil dokáže nabídnout. Většina lidí chce, aby po vyfocení šlo fotku poslat na FB a to prakticky jde i s těmi foťáky. O tom, že tohle už foťáky umí většina lidí nemá ani páru.
Nechic
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod neis 23. 5. 2018 11:13

Právě o tom je, když dokážu běžné věci v dobrém světle zachytit s čímkoliv nad 10k, tak přeci nepotřebuji sebou tahat další specializovanou foto techniku, kterou jak naschvál nebudu mít po ruce, když bude třeba nejaka momentka a nebo než ji vytahnu ze skříně, tak je po vsem:) Samozřejmě pokud chodím někam s cílem fotit, tak je nesmysl jakýkoliv mobil,ale pro normální účely je foťák nepraktický a proto raději lodi cpou prachy do mobilů..
neis
Junior

Odeslat příspěvekod miriox 23. 5. 2018 14:37

Dakujem za reakcie.
Samozrejme chapem, ze na poriadny vystup treba kameru alebo fotak. Ja som davnejsie kupil Canon M10 ale na video to moc nie je. Druha vec, ze ho nemam stale zo sebou.

Pointa mojho dotazu je ta, ze chcem kupit novy mobil a rad by som ho zameral na fotak a hlavne tocenie videa. Preto pisem tu a ziadam o radu a vase skusenosti. Pozeral som recenzie na Honor 9 a Motorolu myslim GX4- lenze tam je vzdy len jeden nazor autora clanku a kvalita clankov nie je vzdy dobra. Ja chcem ale viac nazorov pocut. A navyse medzicasom vysli nove modely od oboch znaciek. Inak znacka moze byt hociaka.
Chcem tym mobilom tocit B roll zabery.

K videam tocenych mobilom pozrite toto: https://www.theverge.com/2018/3/23/17156978/unsane-movie-review-iphone-7-steven-soderbergh-claire-foy
miriox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stm01 23. 5. 2018 15:19

Musíš pochopit, že sem na Mobilmanii a jinam chodí jen zlomek těch majitelů různých telefonů. Navíc z toho zlomku využívá mobil v takové míře jak chceš využívat mobil ty další zlomek z toho zlomku a navíc každý má pak jiný pohled na kvalitu videa či fotek. Projel bych zahraniční servery a Youtube. Tam toho bude dost. ;-)
iPhone 11 128GB

" Nemá cenu nenávidět lidi,kteří ti závidí .Respektuj jejich závist,protože si myslí,že jsi lepší než oni." :)
stm01
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod neis 23. 5. 2018 18:33

Pokud chceš opravdu nahrávat telefonem, tak ti nezbyde nic jiného než pořádně příplatit. Ve střední třídě není nic co by stálo za řeč, protože aby videa vypadala aspon trochu koukatelně, tak je třeba ideálně OIS+EIS, i když třeba oneplus 5t má luxusní stabilizaci jen přeš EIS. Možná pokud by jsi používal nějaký stabilizator, tak by se dalo něco sehnat, ale to už by se ti pěkně prodražilo.Možná ta LG V30 by mohla splňovat tvé požadavky, v tom cine modu vypadaly záběry dost dobře + má naprosto špičkový zvuk. Ale jinak mě nic nenapadá...
neis
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 23. 5. 2018 19:56

Kdo chce mit moznost kdykoliv bliknout momentku nosi mobil, urcite ne kompakt, nonstop sebou v kapse :-) Kdo cilene foti a nataci kvanta ma fotak.Kdo dela adrenalinovy sporty, pouziva outdoor kameru a urcite ne kompakt :-) Ja se potapim a fakt nejsem na hlavu padlej abych strcil kompakt do pouzdra podvodniho a s nim saskoval, mam outdoor kameru, nicmene kdyz se jenom tak válim u vody mam u sebe jenom mobil, nebudu sebou tahat zbytecne fotak, ani kameru i kdyz ta je jeste mensi nez mobil.
Pokud tvym cilem je jasne definovane nataceni jako hobby tak uvahy s mobilem jsou UPLNE mimo.Kup si specializavone zarizeni k tomu ucelu, kdyz vis ze ted nekam jdu a ted budu tocit.To neni uz o tom, nebudu sebou tahat jak pako 24 hodin kompakt.
oooooooooo
Android Maniak
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pan Kája 23. 5. 2018 20:39

Věcně lidi, tady to začíná připomínat filozofickou diskuzi .) Mobilem se dá (i přes značná omezení) natočit pěkné video. Dost často se používá i ve zprávách a leckdy o tom ani nevíme... kompakt pod vodu není mimo, jednopalcové kompakty se naopak používají dost často i v rukou zkušených podvodních potápěčů (výhoda menšího těla proti zrcadlovkám). Je to vždy a jenom o osobních preferencích.

A konečně k věci - tady mě napadá akorát si projít telefony na trhu, vzít papírové šampiony v požadovaném rozmezí a zkusit projít web gsmarena.com ... je poměrně dobrý i se zaměřením na video. Stabilizaci bohužel ne, ale youtube může pomoci. Obávám se, že tady lze jen stěží narazit na někoho, kdo měl požadované telefony pořádně v ruce, aby je mohl jakž takž objektivně porovnat.
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MirekNovotny 24. 5. 2018 06:30

A proč ne Xperia? Já mám doma Galaxy S7 Edge, Xperia Z5, RX100M3, manželka má iPhone X a tchán má outdoor kamerku od Sony, označení si teď nevybavím, protože jí má zrovna s sebou na potápění v Asii. Videa natáčím často, proto jsem si pořídil Sony compact RX100M3 a posléze to pouštím na 4K televizi. Samozřejmě že ten compact vede, hlavně ta stabilizace a možnost zoomu, ale na druhou stranu ze všech jmenovaných zařízení bych řekl, že hned na druhém místě je právě ona zmíněná Xperia. Všeobecně jak jsou Xperie pomlouvány za kvalitu fotek, tak jsou chváleny za kvalitu videí a vezmu - li v potaz cenu, tak u těch loňských modelů to už vcelku pěkně kleslo. Takovou XZ1 jsem viděl za cenu cca 13 tisíc. Její compact verzi ještě o 2-3 tisíce levněji...
MirekNovotny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nechic 24. 5. 2018 08:41

Pan Kája a ooooooo ke konci to konečně rozseknuli.

Mobil není na žádnou specializovanou činnost. Vím moc dobře jak to vypadá, když se snaží někdo mluvit do videa v mobilu a za ním fouká vítr nebo projede auto. Ten mobil nemá šanci s těmi pidimikrofony to odstínit. O různém klepání nemluvě, ale to ještě mnoho mobilů dokáže stabilizovat. Také jsou stabilizátory jako DJI Osmo, které dokáže s mobilem až neuvěřitelný kouzla nebo přídavné mikrofony s "kočkou" či jiný fíčury. Při natáčení jsou podstatné ty mikrofony a stabilizace. Lumie 950 uměla nahrávat zvuk jako nikdy jiný, tuším, že ta V30 se tomu blíží. Viděl jsem vlogy natočené Xperií XZ1, vypadaly líp, než ty fotky vložené k tomu. Také počítej s tím, že při natáčení mobilem budeš mít baterku hned v háji. Větší kamerky resp. kompakty vydrží o dost víc (a powerbanka vs kompakt není takový velikostní rozdíl)
Nechic
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod oooooooooo 25. 5. 2018 04:04

Re:pan Kaja
ver mi ze treba na snorchlovani bys kompakt nechtel, na zaznam na treba motorku na prilbu taky ne, musel bys zkusit a mit outdoor kameru a podobny cinosti delat abys pochopil.Mam kompakt i outdoor kameru tak vim o cem mluvim.Tam je jsou dulezity i dalsi veci, nejen vystup zaznamu a ty kompakt posilaji do kategorie nepohodlna nouzovka.
Na momentky mobil je parada, nic netaham vse po ruce.Na cilene veci ktere delam relativne casto zarizeni k tomu urcene, pokud mne netlaci prachy.
oooooooooo
Android Maniak
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Colnago 25. 5. 2018 05:51

Nechápem prečo nie kompakt na šnorchlovanie? Na Olympus TG2 som nafotil stovky mimoriadne vydarených fotiek pod vodou. Niektoré mám vytlačené na plátne vo formáte cca A2. Len treba vedieť fotiť a aj pod vodou si počkať na dobrý záber. Momentálne preferujem skôr videá, preto GoPro na teleskopickej tyčke. Veľa potápačov bombičkárov nosí kompakty od Canonu. Ale zažil som aj freedivera s Canonom 5d mark iii. Spolu s vyvažovacím olovom toho mal plný veľký batoh.
Nie je problém, že ľudia fotia na mobil príležitostné momentky. Problém je ten, že mobil nosia namiesto fotoaparátu aj na dovolenky, alebo sa naň spoliehajú pri nočnom fotení.
Na dovolenku, a akcie kde viem, že budem fotiť, si normálny človek zoberie zrkadlovku alebo kompakt s veľkým čipom. Na rýchle, dynamické zábery si zoberie kameru. No a keď mu to nedochádza, vyplazí 800 eur za mobil, ktorý špecializovaným zariadeniam nesiaha ani po členky. Potom očakáva za svoje peniaze, že to bude fungovať. NEBUDE! Mnohokrát som nevedel, ako sa mám tváriť, keď mi také fotky z dovoleniek ukazovali. :roll: A čo im povedia ich deti za 10-20 rokov, keď budú mať rozmazané a zašumené spomienky na dovolenky z detstva :hm
Colnago
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nechic 25. 5. 2018 07:01

Colnago: Konečně někdo shrnul to co se tu celou dobu snažím napsat. Vy tu všichni přemýšlíte hrozně racionálně, ale sem chodí lidé co si myslí, že si koupí mobil NA VŠECHNO. A to je ten průšvih. Já když přijedu z dovolené a porovnám fotky z moji S7 a stařičkého Canonu G16, tak se na ty mobilní fotky nedá koukat. Naopak zas když jsme někde v hospodě a přepošleme si fotky, tak rozdíl mezi mobily za 5 a 20k zas takový není, protože to stejně nikdo neuměl držet :D
Nechic
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků