Samsung Galaxy A8 / Nokia 7 Plus do 10k

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod check 18. 5. 2018 18:05

Prostudoval jsem si recenze na gsmarena.com a youtube bend testy. Vyřadil jsem Huawei, Honor, Xiaomi kvůli ohýbání, které pak časem způsobí prasknutí poškrábaného skla, horší aktualizaci OS, horší výdrží baterie.
Aktuálně jedu na umírající iPhone 4. iPhone nový nechci. S Androidem nemám zkušenosti, jenom co jsem přečetl.

Co chci: USB-C, slušný foťák, slušnou výdrž baterky, rychlou odezvu, zaručené updaty nějaký čas, cena do 10k

Samsung Galaxy A8 láká mě odolnost proti vodě a prachu IP 68, o fous lepší výdrž baterky, o fous horší foťák, méně časté aktualizace, skleněná záda - nutný obal, dobrý zvuk přes jack cena aktuálně kolem 8k

Nokia 7 Plus dobrý foťák, odolnost proti vodě a prachu IP 54, výkonější, slušná baterka, dobrý foťák, rychlé aktualizace, hliníková záda, horší zvuk přes jack, cena aktuálně kolem 10k

Koukal jsem i po Asus Zenfone 5, ale značka Asus a zkušenosti uživatelů mě nenaplňují nadšením ohledně mechanické odolnosti telefonu a updatů, žádná IP certifikace. OnePlus 6 je už dražší, skleněná záda, žádná IP certifikace, kapánek se prohýbá (až se poškrábe display tak praskne).

Mrzí mě na té Nokii špatný jack výstup, tak váhám, zda ještě počkat na Asus, kde jsou zase špatné updaty. Nebo Samsung, který je takové parametrově nicmoc, ale má odolnost vodě a dobrý zvuk přes jacka?
check
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod check 20. 5. 2018 01:34

Žádné rady nebo tipy na telefony?
check
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod OndrejNecas 20. 5. 2018 09:03

Pokud jsi používal iOS, tak je sebevražda koupit si Samsung. Budeš nadávat na prostředí a bude tě štvát nulová SW podpora. Takže tady z těch dvou telefonů je jasný vítěz Nokia.
Byl jsem nikde, znám nic
OndrejNecas
Junior

Odeslat příspěvekod check 27. 6. 2018 12:10

Nakonec jsem koupil Asus Zenfone 5, z druhé ruky za 8k s obalem i sklem a jsem spokojený moc. Hlavně foťák a display super.
check
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod copper 27. 6. 2018 12:51

Nokia 7 Plus dobrý foťák, odolnost proti vodě a prachu IP 54…

Kde se to uvadi, ze ma IP54? V navodu ani na webu Nokie jsem to nezaznamenal, nicmene v nejake recenzi na YT to nekdo take zminoval.
~ Carpe diem ~
copper
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod check 28. 6. 2018 22:04

check
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod johnier 29. 6. 2018 08:04

zdravim ja chapu že ted všichni doporucuji nokii jako super telefon s cistym androidem ale ja mel nokii 8 a musim rict ze jsem ji vratil v 14 denni dobe zpet do obchodu.
Strasne se mi libi jak sypou updaty, ale kolikrat si myslim i zbytecne rychle a neuvaženě, byly tam bugy. Telefon se mi fakt libil, akorat dva zasadni zaseky:
- na urcitych mistech kde bylo hodne signálů v rúzných pásmech tak telefon zmatene prepinal mezi pasmy behem hovoru a hovor často vypadaval. lide me slyseli prerusovane i ja je.
- občas proste nefungovala čtečka otisku prstu, tak jednou za 3 dny jsemmusel odemykat pinem a restartovat telefon aby se ctecka zprovovznila.

Je možné žejsem měl nějakyý "vadny" kus ale dost me to odradilo pro příští nákup nokie.
johnier
Junior

Odeslat příspěvekod planetoid_LV426 30. 6. 2018 22:24

https://www.czc.cz/lg-g6-32gb-cerna/209174/produkt


Nokia7p dobrý foťák :-D Naprostý šunt, co nemá ani stabilizaci, přerostlá kráva těžká, o IP68 si může nechat zdát a tak by se mohlo pokračovat, vážně někdo něco takového v dnešní době zvažuje za 10tis? :)
planetoid_LV426
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Nery 1. 7. 2018 05:52

Někdo může být i spokojený. Samozřejmě že G6 je lepší, o tom netřeba diskutovat a neustále to tu všem podsouvat :-D, ale jsou tací, kteří chtěli čistý systém, větší telefon, delší výdrž atd, atd. Optickou stabilizaci nepotřebuji, na momentky zobrazované v mobilu resp. tabletu stačí, voděodolný ani jinak odolný jsem mobil nikdy neměl a také jsem to přežil. O G6 jsem též uvažoval, ale jednou z priorit prostě byla velikost a to jak mi padne do ruky.
Nery
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod planetoid_LV426 1. 7. 2018 09:40

Ukazka obecne lepsi volby je podsouvani? Padne do ruky? To jsi medved? :) Kdyz spousta lidi breci, jak jsou dnes telefony velke, tak to jeste chapu, opravdu se dost z nich blbe drzi a ovladani jednou rukou je za trest, ale ty budes asi druhy extrem, dobrovolne chtit takovy rozmer/vahu, ktery se ti nevejde do zadne kapsy a v ruce se drzi strasne. Co dodat, at slouzi, ale nepis prosim o dobrem fotaku, protoze to fakt neni, kdyz za ty penize jsou na trhu o dost lepsi modely.
planetoid_LV426
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod renny7046 1. 7. 2018 10:17

Prosím tě nepodsouvej tady lidem co je a co není normální. V okolí mám dost lidí co chcou co nejmenší mobil stejně tak i ty co chcou co největší. Mimochodem já se řádím k nim. Momentálně bych si nekoupila mobil pod 6"
Zenfone 5 je jinak dobrá volba.
renny7046
Junior

Odeslat příspěvekod planetoid_LV426 1. 7. 2018 11:11

Krome zame si kup treba metrovy telefon. Kde pisu co je a neni normalni? Jediny kdo tu podsouva bludy jsi ty momentalne. Drtiva vetsina lidi na foru breci, ze chteji mensi. Samozrejme vyjimky se najdou vzdy, ty jsi prvni holka (?) co ctu, ze chce vetsi, mozna tim kompenzujes neco, ale hlavne je nesmysl posuzovat mensi/vetsi podle uhlopricky. Dulezitejsi jsou rozmery samotne a tvar, i 6 muze byt mensi jak 5,5. A nevim teda, jeste jsem nevidel cloveka co by chtel dobrovolne vetsi telefon ve smyslu zbytecne vetsi, nez by mohl byt. A N7p se drzi fakt blbe, to se doctes i snad v kazde recenzi napr.

At uz mas cokoli ted za telefon, kdyby se delala verze o 2x1x1 + 100g vyssi/tezsi, vemes si dobrovolne tu nafouklou? Pochybuju.
planetoid_LV426
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod renny7046 2. 7. 2018 08:05

Zase špatně kde sem psala, že chci nafouklou bestii. Opět tady něco podsouváš. Jen sem psala, že bych pod 6" nešla. Zkus si rozšířit mobilní obzory třeba o takový tu dost zmiňovaný Asus Zenfone 5. I když má víc jak 6" tak nemám sebemenší problém.
Jinak momentálně vlastním mate 8.
renny7046
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 2. 7. 2018 08:22

Jenže dnešní nudloidní 6p smartphony mají reálnou velikost displeje srovnatelnou téměř s 5,5p telefonem s poměrem stran 16:9 a tím pádem 5,7p displej je ve skutečnosti také menší
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod planetoid_LV426 2. 7. 2018 09:54

renny: "ty co chcou co největší. Mimochodem já se řádím k nim". Mimochodem Zen5 jsem měl doma a to už bylo moc, nedal se příjemně držet.
planetoid_LV426
Trvalý BAN

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků