Internet/předplacenka 3-5GB

Diskuze na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod lopikk 1. 5. 2018 12:31

Dobrý den, poradili byste nejlevnější internet za kredit (NE paušál), nejlépe kolem 3-5GB na měsíc co nejlevněji.
Volání a sms mě moc nezajímají za kolik budou.
Novou simku na měsíc a pak další na měsíc nechci.
Např. jako je kaktus aby jsem hlídal kdy a v kolik hodin přesně dobít, taky nechci.

Dokázali byste poradit jakou sim si pořídit. Děkuji.
lopikk
Junior

Odeslat příspěvekod ze.us 2. 5. 2018 09:24

O2 SK, ale kdyz ctu, co se ti vsechno nechce, tak na Slovensko urcite nepojedes...
ze.us
Mírně pokročilý



Odeslat příspěvekod lopikk 2. 5. 2018 13:53

ze.us: u O2 SK jsem našel 1GB za cca 125Kč, za 3GB by to bylo 375Kč. To už je pro mě lepší T-mobile 2GB za 299,- nebo 4GB za 399,-
Nebo se registrovat u sazky (zatím nevím jak) a mít u sazkamobil za dobití 300,- 1GB zdarma + 5GB za 390,- Celkem teda 6GB za 390,-
Počítám dobře? Nebo je někde lepší nabídka? Děkuji.

Ještě jsem našel nabídku na tesco před 2015 že je za dobití dvojnásobek a jestli to platí do teď tak by byl 1GB za (350:2) 175,- + další obnova balíčku 1GB za (100:2) 50,- Teda celkem např. 3GB za 275,-
lopikk
Junior





Odeslat příspěvekod JayDeeSq 3. 5. 2018 09:37

anonymní stejně není člověk nikde, pokud v tom neumí chodit..a takový by se tu asi neptal:)) jinak samozřejmě nejvýhodnější je kaktus.. 2,5GB+1,25GB je za 150,-..a možno zapínat balíčky opakovaně dle potřeby, takže odpadá i termín "za měsíc" ve výsledku se platí prostě jen za data při, nevyužití nic nepropadá a ani není potřeba data dokupovat..takže např balíček 2,5GB+1,25GB za 150 je možno si dát třeba každých 20dní.., ale to je opět ve výčtu co nechceš:)
JayDeeSq
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lopikk 3. 5. 2018 09:45

Dobrý den, o anonymitu mi až tak nejde. Jen nechci vyplňovat, podepisovat smlouvy, někam posílat, domlouvat se po telefonu že chci zrušit balíček atd... Zkrátka když chci net teď na měsíc, prostě aktivuju/deaktivuju sám. Pár dní, týden, měsíc třeba nepotřebuju net mobilní (mám doma pevný). Chtěl jsem vyřešit příležitostně, např. přes léto. Ale zase né že budu každý měsíc kupovat novou sim ať mám nějakou výhodu na týden/měsíc.

JayDeeSq: Ten kaktus vypadá dobře. Jen se zeptám, ten bonusový kredit platí měsíc než ho vyčerpám nebo je z toho klasický kredit dvakrát tolik.
A ten navíc kredit se čerpá přednostně?
Omlouvám se, nevyznám se v tolika nabídkách.
lopikk
Junior

Odeslat příspěvekod ziki 3. 5. 2018 11:47

JayDeeSq píše:jinak samozřejmě nejvýhodnější je kaktus.. 2,5GB+1,25GB je za 150,-..a možno zapínat balíčky opakovaně dle potřeby, takže odpadá i termín "za měsíc" ve výsledku se platí prostě jen za data při, nevyužití nic nepropadá a ani není potřeba data dokupovat..takže např balíček 2,5GB+1,25GB za 150 je možno si dát třeba každých 20dní.., ale to je opět ve výčtu co nechceš:)

Nutno ale dodat, že ta cena 150Kč platí za předpokladu, že dobíjíte jen v "Happy Hours", protože ten balíček stojí jinak 300Kč a dále bych to nadšení z Kaktusu trochu zchladil.
Ten bonus na sociální sítě, v tomto případě +1,25GB, je použitelný jen pokud máte ještě běžná data, jinak je k ničemu. Třeba já mám nasysleno cca 5,5GB na sociální sítě, ale jelikož jsem teď vyčerpal 2,5GB standardních dat, tak jsou mi ta nastřádaná data na "stolici" a na FB se nepřipojím.
Dále s tím zapínáním balíčků dle potřeby to také není tak růžové jak tvrdíte. Ano, jednorázové balíčky si můžete zapínat jak chcete, ale 200MB/100Kč není žádné terno a u těch automaticky obnovovacích to tak snadné není. Když vyčerpáte data ze samoobnovovacího balíčku ještě před dnem obnovení (do 30 dní), tak jediný způsob jak balíček znova obnovit je jej deaktivovat a znova aktivovat, ale při deaktivaci vám propadnou případná zbylá data.
A co tvrdíte, že při nevyužití nic nepropadá a netřeba data dokupovat, tak to je nesmysl. Aby vám data nepropadla, tak je samozřejmě musíte dokupovat (mít aktivní samoobnovovací balíček), protože jinak vám za 30 dní propadnou.

lopikk píše:Jen se zeptám, ten bonusový kredit platí měsíc než ho vyčerpám nebo je z toho klasický kredit dvakrát tolik.
A ten navíc kredit se čerpá přednostně?.

Bonusový kredit získaný během "Happy Hours" platí jen 30 dní a čerpá se přednostně.
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora."
ziki
Junior

Odeslat příspěvekod JayDeeSq 3. 5. 2018 12:17

je to myšleno na aktuální spotřebu, pokud někdo chce 3-4GB dat měsíčně, tak mu nic nepropadne pokud zapne samoobnovovací balíček, který se min po 30dnech obnoví, při jeho spotřebě ho ale spíše dříve vyčerpá a aktivuje další dřív než dojde k obnově, to je jen případ kdyby třeba 14dní net nepoužíval, tak se balíček po měsíci aktivuje znovu, ale data se pořád přičtou a má je pořád k dobru (tzn přístí měsíc mu stačí jen převedená data+nových 2,5GB a nemusí kupovat balíček třeba dvakrát), což u klasických "měsíčních" balíčků není samozřejmost. Bonus na sociální sítě je prostě bonusem a ano pokud se vyčerpají základní data, nelze dovyužít ani bonus na sociální sítě, k němu se člověk dostane jen naprosto nevýhodným dokupem dat, který je dokonce horší než i ten nejlevnější balíček..
"tak jediný způsob jak balíček znova obnovit je jej deaktivovat a znova aktivovat, ale při deaktivaci vám propadnou případná zbylá data" propadnou případná zbylá data na soc sítě, nikoliv klasická data, resp. není důvod balíček deaktivovat pokud by tam data ještě měl, po vyčerpání se zobrazí stránka, kde si vybere co dál na tom snad není nic složitého?

Bonusový kredit platí 30dní od dobití a čerpá se přednostně, ale to při takové útratě je ten nejmenší problém, problém nastává při ceníkové útratě pod 200Kč s ohledem na minimální částku dobití pro získání bonusu (200Kč) ale i kdyby ten balíček nechal aktivovat pokaždé jen jednou za 30dní tak bonus výždy utratí.. může dokonce dobíjet i za 300 a nikoliv minimálních 200... nabije za 300 a dallších 300 dostane.. vždy od dobití proběhne min jedno obvnovení takže bonuse vždy utratí a další měsíc či další balíček zaplatí z normální kreditu a takhle na strídačku takže reálná cena je 150 za balíček 2,5GB+1,25GB. Při pořízení nové sim se dokonce dá zařídit platnost bonusu delší (až 2měsíce či dokonce rok od aktivace sim, pokud na kartě zůstane úvodní bonus tak přebírá i nový bonus vlastnosti původního bonusu) tady bych spíš volil asi sim zdarma s 10kč kreditem a dobít ji při happy hours a dostaneš dvojitý bonus, který bych si na kartě nechal jako "rezervu" pro případ kdyby někdy happy hours nechytil
JayDeeSq
Pokročilý


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků