Proč výrobci mainstreamu nedělají "battery beast" telefony?

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod crashpc 23. 4. 2018 20:18

Ahoj.

Jedno téma ohledně konkrétních přístrojů už mám, nicméně by mě zajímalo něco obecného.
Proč mainstreamoví výrobci nevyrábějí žádné flagship modely se zaměřením na výdrž.
jako kdyby trh pro takový telefon neexistoval, a každý musel mít 6mm tenkou žiletku. To snad není ani možné. On to nikdo veskutečnosti ani pořádně nezkusil. Nikdo s dostatečnou viditelností a tržní silou. Čína na ten problém vrhá surový hardware, v podobě 10000mAh, 11000mAh, 12000mAh, 13000mAh a 16000mAh akumulátory (Oukitel K10000Pro, K10, Doogee BL 12000, Ulefone Power 5, Energizer P16) Je v tom nějaký důvod?

Je zcela jasné, že optimalizace pro životnost baterie lze řešit mnoha způsoby:

1) Velikost baterie
Chápu, že u většiny modelů výrobci chtějí mít kvůli atraktivitě zařízení pod dohledem velikost a hmotnost, ale opět se vracím k tomu, že neexistuje jediný model, který by se trošku vymykal?
S 6" - 6,5" displayem, se dá zvládnout 6300-6800mAh. Tloušťka 8-10mm. Přiznám se, že na cokoli pod 9mm instantně dávám pouzrdo, protože takové žiletky se mi v ruce drží opravdu blbě.

2) AMOLED LCD
Ano, většina výrobců už to dělá. ne všichni, a obzvláště ne ti, co vyrábějí telefony s hlavní devizou výdrže baterie. Oukitel K8000, který by tam patřil, nestojí za moc.

3) Efektivní SoC, více potaktované
Ano, snahy tam jsou, ale nevěřím, že se jede na krev. To souvisí s dalším bodem:

4) SW optimalizace
Nějaký balík na šetření energií je dnes ve většině telefonů standartní. Nicméně větší uživatelská volnost ve více nastaveních by mohla pomoci. Větší podtaktování, větší sleep times GSM a podobně.

5) Další zdroje energie
Solární panely, nabíjení pohybem. Já neočekávám, že to nabije telefon, ale pokud to už na tak dobrém telefonu přidá další 2h SoT, a půl dne života s vypnutým displejem, proč ne?

A tak se ptám. Co mi uniká? Co uniká výrobcům? existuje pro to trh? Je trh nebo výrobci slepý/slepí?
Diskuse vítána.
A proč to dělá? ; Přežírám se do bezvědomí ; To se budeš dvit i vočima!
crashpc
Junior

Odeslat příspěvekod roy1 23. 4. 2018 20:59

Už jsem ti to psal jinde, solární panel je na nic (nehledě na to že 2hodiny SOT nerovná se půldenní standby) výkon nestačí na dobíjení a hlavně telefon nosíš v kapse, nebo leží na stole displejem nahoru, co asi tak dobiješ? Nula nula nic, samsug už to vyzkoušel a neujalo se to. No a kinetická energie? Možná jednou, ale ne pro kancelář, leda bys běhal okolo místnosti. To už spíš bezdrátové dobíjení v prostoru.
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod crashpc 23. 4. 2018 21:21

:-)
Ty čísla byly jen orientační. Každej uživatel a každej telefon to asi bude mít jinak. Výkon nemusí být velký, protože to nemá být hlavní zdroj dobíjení. Telefon normálně sice leží displejem nahoru, nicméně při honu za výdrží stojánek, nebo položení displejem dolů je to nejmenší, co se dá pro výdrž udělat. Jsou to malinké věci, které když se složí....

Výrobci zkoušeli plno věcí ,které se neujaly. To neznamená, že nebyly dobré. Jen nedobře implementované, v nevhodnou dobu, na nevhodném zařízení, za nedobré peníze. Přesně tohle dělala Nokia, a teď mi to Dělá Canon. Nechají se slyšet, že se nějaká featurka neujala, přitom to zařízení bylo zralé na prohození zavřeným oknem. Proto se to neujalo... :-)

Jak jsem psal - nic z toho nemá být vitální zdroj energie. Spíš redundantní zdroj, který může, a také nemusí pomoci. Je to jako s jinými aspekty. Odemknout telefon jde dnes obrazovkou, sejmutím otiskem prstu, face ID, možná hlasem - to neznamená, že musím všechny používat. Nicméně koupí telefonu jsem vývoj všech těch možností zaplatil, i když mě vůbec nezajímají. Nevím, proč tento přístup nemůže pracovat i u zdroje napájení.
A proč to dělá? ; Přežírám se do bezvědomí ; To se budeš dvit i vočima!
crashpc
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 23. 4. 2018 22:02

Kdesi jsem nedávno na webu čet, že pro to solární nabíjení chce jedna z firem využít právě displej
Jinak taky se divím, že výrobci jaksi s vývojem rozumně velkých baterií s pořádnou kapacitou a vydrží nějak zaostali, to by měla být vzhledem k velikostem a jemnosti displejů samozřejmost, aby také akumulátor vydržel pořádnou zátěž
Já jsem musel dát mé velmi oblíbené smartphony s většími displeji (6 a 6,4p) pryč právě kvůli pro mne nedostatečné výdrži a přejít na menší 5,5p s baterií 5000 mAh, teprve teď mám smartphone použitelný celý den, bez powerbanky a stresu, kdy zase dojde šťáva..
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod roy1 23. 4. 2018 23:50

Stojánek ti opravdu nepomůže, solární panel produkuje nějaký použitelný proud pokud je osvicen přímým slunečním světlem, jedině bys ho měl přímo pod klasickou žárovkou, ale tam by si mobil nejspíš časem usmažil, proto ani dobíjení přes displej moc nepomůže, jediná cesta, při dnešních technologiích použít Aku s co největší hustotou, ale to zase naráží na velkou hmotnost....
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod oooooooooo 24. 4. 2018 06:52

re:Nick CAVE
Co se tyce zaplaceni vyvoje..
V pripade volby odemknuti hlasem jsi zadny vyvoj nezaplatil, protoze rozpoznavani hlasu je vlastnost systemu ktera je v kodu ktery ma kazdy vyrobce k dispozici za nulu nula nic dolaru, smartlock - hlas, poloha dle wifi, dalsi zarizeni pres bluetooth a noseni na tele taky..Gesto - taky.Uprava stoji jedine, pridat par radku kodu ve forme textoveho souboru.Ctecka jo.Tu musime mit fyzicky.
Solarni panel je uplne jina otazka, zaprve smesna ucinost, za druhe uz si proste priplatis, protoze to je dalsi hardware a ne soft. zalezitost.No a pak tu je otazka fakt bude chtit nekdo na zadech solarni panel s mizernou ucinosti ? V displayi to narazi na veci ze kterych asi uzivatel nadsen nebude.Umistneni na zadech vylucuje ,komplikuje,prodrazuje taky celou radu reseni jinych na zadech.Coz v dobe kdy vyrobci setri v dolarovych polozkach, mono misto stereo, protoze 3 dolary dolu.Audio chip protoze 4 dolary dolu, atd atd.Proste do high endu blbost, do stredni a nizsi blbost co jeste v tech nasponovanych rozpoctech na model nema sanci zatim prorazit.
oooooooooo
Android Maniak
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod crashpc 24. 4. 2018 08:10

Jako kdyby neutráceli příšerný peníze za jiný věci. :-) Jmenovitě vývoj super tenkých dílů, velice výkonných SoC, Fotoaparát, který za svou cenu stále nepodává výsledky, jaké by se čekalo (ale to je spíš zase kvůli té miniaturizaci větší, než je zdrávo).
Navíc se tu nebavíme o širokém použití na všech modelech. OK, bez panelu jako takového se asi obejdeme, ale co ty ostatní věci. Není možné je smést ze stolu a tvrdit, že výdrž není podstatná.
Otázka je, proč není tolik podstatná pro výrobce.
A proč to dělá? ; Přežírám se do bezvědomí ; To se budeš dvit i vočima!
crashpc
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 24. 4. 2018 17:46

Expedicni mobily tu vydrz maji.A to je cilovka pro ty co jsou 14 dni mimo civilizaci.Zbytek v drtive vetsine se behem 48 hodin dostane urcite k elektrice a oceni urcite vic treba to ze nenosi v kapse nejake monstrum.Wifi nonstop,poloha, synchro s fit naramkem, data vetsinu doby, plnej kotel aplikaci nainstalovanych a dost bezicich na pozadi, plno notifikaci mi chodi,48 hodin da 5.5 fhd s baterii kolem 3500, pokud to neni baterie ala trznice v podchodu v cine bezproblemu.Ty dva dny plnyho provozu staci 90 procent lidi minimalne.Oceni to vic nez ludru s 10000 baterkou a tim padem uplne jinou vahou a ergonomii.Jednoduchej pozadavek trhu.Kdo chce mesic volat v Amazonii nebo na Antarktide ma satelitni foun.Co se tyce SOC, stejny vyvoj jako u PC, padesatkrat vykonejsi a zerou trikrat min nez ty stary ludry, kdo pamatuje vykon vs spotreba v roce treba 1998 ví..Tak kde je ten nevyvoj ?
oooooooooo
Android Maniak
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod crashpc 24. 4. 2018 19:53

Zařízení pro profi logistiku jsou opravdu něco hodně jiného, a nebyl bych s tím spokojený z mnoha jiných důvodů. Tady se ale úplně nebavíme o výdrži za každou cenu...

Ano, je pravda, že většina lidí se pragmaticky vzato dostane k elektrice na dobití, otázkou je, jestli to opravdu všichni chtějí, nebo prostě jen akceptují, protože nemají jinou možnost.

Problém výdrže strojů s 3500mAh nemá moc společného s tím, jeslti je to baterie z tržnice nebo ne. Akumulátory různého provedení mi prošly rukama, a také měřením, a rozdíly nejsou tak značné, abychom se mohli bavit snad v násobcích. Hodně pěkné konzumní stroje mívají třeba 90% vlastností a parametrů těch profi, notmální 75-80%. A pak je šit...

Ludra s 10 000mAh baterkou je něco, co vysloveně nevyhledávám. Ještě pořád jsem na vážkách, jestli zas koupit něco takového. Mluvil jsem o slušně použitelných, relativně kompaktních řešeních, která jsou dobře použitelná a komfortní. 6-7mm telefony mi v ruce nepřijdou komfortní, a 15mm telefony taky ne... Do těch 8-10mm se větší nebo šetřivější hardware ale vejde...

Vývoj tu je, ale nepoužívá se tolik rozmanitě a košatě. Nijak jinak než víc výkonu na watt. A víc a víc. To není potřeba úplně vždy.

Co se odhadu kolika procentům lidí stačí to a to týká, takhle to nefunguje.
Telefony zažívají slušný technologický vývoj, a plno věcí příchází, aniž by lidé věděli, že to může existovat, a plno věcí se implementuje, a přitom nemají v dané aplikaci žádné uplatnitelné použití. Zakřivené displeje jsou prozatím výstřelek. Kdybych fungoval na bázi toho co mi stačí, tak se nikam nehnu, a zcela jistě bych neměl nic navíc, protože bych nevěděl, že to může existovat. I malý tlačítkový telefon bes displeje, na GSM, by bylo něco mezi zpříjemněním života a přepychem. Analogicky k tomu, telefon s větší výdrží nepotřebuje asi taky nikdo. Kdyby všechny telefony měly výdrž čtyři hodiny, asi bychom se smířili se situací, a upravili naše životy podle toho. Takhle to ale nefunguje.

Nicméně jak přicházejí první recenze Ulefone Power 5, ten stroj se mi začíná líbit víc než jsem chtěl, a než jsem čekal. Čtečka otisků prstů na straně, dedikované tlačítko fotoaparátu, slušný fotoaparát. Sakra, už chybí jen 3,5mm jack, a čtyři milimetry dolů ohledně tloušťky, a je to TEN ideální telefon, co jsem chtěl...
A proč to dělá? ; Přežírám se do bezvědomí ; To se budeš dvit i vočima!
crashpc
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 24. 4. 2018 20:20

No to tedy opravdu vydrz a puvod ma hodne co spolecneho...je pecka kdyz ti ctyrclankova odejde clanek za tyden :-) a je parada kdyz vidis manufakturu kde na konci placaji logo a kapacitu jaka je zrovna napadne s vystupni kontrolou nula.v cine mas takovych cernych fabrik milion..co se tyce poctu telefonu, dokud mne to bavilo, proslo mi za tyden rukama treba 20,30 telefonu z nichz kazdej sem poladil a rekneme 4,5 dukladnej testoval, mel jsem je u sebe treba mesic.
Kdo breci kvuli vydrzi at si poladi governors, nahodi aspon trochu logicky tasky, udela to vic nez baterie o kapacite 6000 v krajne pochybnym zgarbu, kterej mu mechodi do deep sleep atd.
btw to kouzelne sluvko proc dnes maji telefony v realu stale vetsi vydrz v pomeru k vykonu je presne to v cem byl brutalni rozdil mezi celeronem nez prislo core2duo.Nasobne vetsi vykon, mnohem mensi energeticka narocnost.To znamena pokud byss hnal celera na pul vykonu core, vydrzel by ti pul hodiny a hral ke 100 stupnum.Core dalo 8… Uz rozumis tomu nasobku ?
U mobilu - staci pustit csploit, king ve spotreba baterie a dat ukol, v siti rozsah adres, hledej na otevrenych potrech to a to.Stary soc sou za 5 minut ze telefon neudrzis v ruce, baterka ubyva pred ocims, max hodka a ko.Dnes dve a pul hodiny na soc ze stredni tridy.
oooooooooo
Android Maniak
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod crashpc 24. 4. 2018 20:35

Ano, takové "shitné" akumulátory jistě existují, a toto se děje, ale není to žádná normální praxe konzumovaná Evropou, pokud tomu nejdeš přímo naproti (a že to jde snadno, o tom není pochyb).
Problém 5000+mAh činskejch telefonů už většinou není akumulátor, ale žravé SoC a IPS LCD.

Nejsem si jistej, co chtěl básník řícti tím porovnáním procesorů. Celeron byl odjakživa osekanej low-end, na krev, jenom aby to mohlo stát o pár dolarů méně, a také zamčený zmetek, který nešel prodat jako plnokrevný procesor. To nebyl žádný technologický výkonový problém dané technologie.
Jinak měl jsem přetaktovaný Celeron 366MHz na 550MHz, a nikterak zle netopil. Když to bylo to samé Pentium okleštěné o cache, pár instrukcí, tak proč by topil... To nebyl vpodstatě moc jiný procesor...
A proč to dělá? ; Přežírám se do bezvědomí ; To se budeš dvit i vočima!
crashpc
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 25. 4. 2018 07:59

ach jo, pokud nechapes v cem je revolucni z hlediska vyrobni technologie a hlavne spotreby nizsi nm, proc zakladas vlakno o vydrzi ? Takze 40 nm, jeho strop i kdybys skakal po hlave a odrazel se usima konci na nejake petine soucasnych SOC.Ty by byly pianko schopne na tehdejsich qhd, neplest s qhd ve smyslu jak zname dnes, myslim tim rozliseni displaye pod hd..takze na tehdejsich telefonech kdy standart byl 4 palce,4.3 placka.Aplikace o polovinu min zraly, na takovych strojich a za takovych podminek by dnesni soc daly tyden s prstem v nose..Rika se tomu fyzika.Bohuzel nikomu z vas co brecite nad tim ze vydrz se neposunula toto nedocvakava.
Btw celeron kterej byl pred c2d fakt nebyla osekana verze tehoz..Core byla nova generece s radikalne nizsi energetickou spotrebou.To ze celery jsou orezany verze core, s tim nema co spolecnyho.V teto posloupnosti to POCHOPITELNE neplatilo.V devadesatych letech jsem mel taky nakou 286 a ta analogie s mobilama bije kazdyho do oci..Na minimalni schopnosti z hlediska dnesni doby se elektromer protoze to papalo proud jak divy, nestacil tocit, dnes by stejnej pozadavek na dany operace co to zvladlo znamenal ze masina prakticky spi a ne ze se toci vetraky naplno aby to neshorelo.
Mobily jestli vis co je gov ,v dnesni dobe po vetsinu doby si pri pusteni surfovani, hudby na pozadi brumlaji v rezimu powersave, takt je na minimu, v configu promene prizpusobene tomuto rezimu.Pred 6 lety toto stacilo aby mobil hral jak *****.utej, palil v ruce a baterka tekla pred ocima..To je to kudy vede cesta a co se porad posunuje ne humpolacky baterie v kravach typu oukitel.Od urcite kapacity proste a jednoduse fyziku NIKDO neosere, hustota je cca dana, vyrobni proces ma sve limity, takze tvrdit ze lepici log narazili na svaty gral a do stejne velke baterie ktera ma 3500, narvali baterii ktera ma dvounasobnou kapacitu, vse je jak ma, tomu muze verit jenom clovek co propadal z fyziky i chemie.
Nm, ltps panely, panely s nizsi energetickou narocnosti nez soucasne, pri zachovani a ZLEPSENI soucasne kvality zobrazeni, na tom se kontinualne pracuje a vylepsuje a treba JDI ma hodne zajimavy kousky pred dokoncenim a hozenim do masovy vyroby.
Pochopitelne clovicek co si koupi mobil kterej neprechazi do deepsleep kvuli chybe firmware muze mit doslova to nejuspornejsi, z nejvetsi moznou kapacitou baterie a vydrz je katastrofalni, o tom ze jde spachat vlastnim zasahem ruzny zverstva co spotrebu zvysi o 50 procent ani nemluve.
oooooooooo
Android Maniak
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod crashpc 25. 4. 2018 10:41

ach jo,

Ach ne....

pokud nechapes v cem je revolucni z hlediska vyrobni technologie a hlavne spotreby nizsi nm,

Tahle podmínka nebyla splněna. Pokud si myslíš, že to nechápu, tak se jednoduše mýlíš, a já spíš nabývám pocit, že jsi neporozuměl jádru mé odpovědi. Nejsem nějakej grammar nazzi, ale to tvé souvětí je hodně nesprávně jak ze stránky pravopisu, tak ze stránky odoborné, a už tím mi nepřipadá, že by jsi mě měl v něčem školit. (poznámka, nic k vytahování, jsem inženýr v oboru elektro...)

proc zakladas vlakno o vydrzi ?

Protože i kdybych byl dement, a nevěděl nic, mám právo a privilegium sem přijít, zeptat se, a případně být opraven. Takhle veřejně přístupné forum funguje, k překvapení mnoha uživatelů.
Reálné důvody jsou napsané v mém prvním postu. Zajímají mě detaily, proč a nač se věci nedějí, když možnosti a technologie jsou.

Takze 40 nm, jeho strop i kdybys skakal po hlave a odrazel se usima konci na nejake petine soucasnych SOC.

Ano, zpět k jádru mé odpovědi na tvé porovnání procesorů:
Obecně vzato, procesory jsou vyráběné po generacích.
V té samé generaci je vyrobeno jak Pentium tak Celeron. Tam patří většina instrukčních sad, topologie periferií kolem jádra, frekvence, a výrobní technologie/lytografie (kolik nm).
Pokud porovnáváme Celeron s Pentiem, je vysoce pravděpodobné, že oba procesory budou vyrobeny stejnou technologií, a rozdíl výkonu bude tvořený takty, a aktivovanými částmi jádra.
V tom případě nemělo cenu hanit Celeron za to, že je pomalej a topí, protože je vyráběn starší technologií.
To bylo prostě nesprávné přirovnání. U mobilů se obvykle děje něco jiného.


Ty by byly pianko schopne na tehdejsich qhd, neplest s qhd ve smyslu jak zname dnes, myslim tim rozliseni displaye pod hd..takze na tehdejsich telefonech kdy standart byl 4 palce,4.3 placka.Aplikace o polovinu min zraly, na takovych strojich a za takovych podminek by dnesni soc daly tyden s prstem v nose..Rika se tomu fyzika.

Jistě. Toto nikdo vpodstatě nevyvracel.


Bohuzel nikomu z vas co brecite nad tim ze vydrz se neposunula toto nedocvakava.

To je omyl.
Navíc jak jsem psal, všechny ty technologie dávno existují, a jsou v běžném prodeji. Jen z nějakého důvodu nejsou pospolu. Na jiném foru jsme narazili na zajímavý, pravděpodobně marketingový jev, a názor, proč takové věci ztroskotávají.

Situace 1:
Inženýr má utkvělou představu, že vyrobí zařízení s dlouhou výdrží (na požadavek marketingu).
Inženýr s něčím příde, ale markeťáci řeknou "NE". To není jen tak. Něco si tam přidají, a začnou tvořit telefon "s agendou". Jakože strašně EKO, jak někdo psal z kukuřice, a barvy do zelena, a plno dalších aspektů, které z toho udělají telefon spíš méně příjemný, a rozhodně ne trendy. Proto to neprojde, a neprodává se dobře.

Situace 2: "Uděláme vlajkovou loď. Dáme do ní 4000mAh akumulátor, a strašně se budem chvástat výkonem a výdrží. Chraň Bůh, aby nějaký model pod tím, měl znatelně lepší, byť jen jediný parametr, jako je výdrž. Nemluvě o tom, že i když má, tak se to rozhodně nesmí aktivně prezentovat, aby se nepřišlo o zisky z vlajkového modelu. A toto se reálně děje...


Btw celeron kterej byl pred c2d fakt nebyla osekana verze tehoz..Core byla nova generece s radikalne nizsi energetickou spotrebou.

OK. Pak tu porovnáváš zároveň osekaný výrobek a zároveň zastaralý výrobek. Je nanejvýš logické, že bude neporovnatelně horší. Jakou to má ale podstatu v naší diskusi? Je to vůbec k diskusi? Já myslím, že je to tak jasné, že není.


To ze celery jsou orezany verze core, s tim nema co spolecnyho.V teto posloupnosti to POCHOPITELNE neplatilo.V devadesatych letech jsem mel taky nakou 286 a ta analogie s mobilama bije kazdyho do oci..Na minimalni schopnosti z hlediska dnesni doby se elektromer protoze to papalo proud jak divy, nestacil tocit, dnes by stejnej pozadavek na dany operace co to zvladlo znamenal ze masina prakticky spi a ne ze se toci vetraky naplno aby to neshorelo.

Jistě že. To nikdo nepopíral.
To neznamená, že nejde udělat lite, nebo podtaktovanou T/EE verzi...
Kolik takových se v mobilech dělá?


Mobily jestli vis co je gov ,v dnesni dobe po vetsinu doby si pri pusteni surfovani, hudby na pozadi brumlaji v rezimu powersave, takt je na minimu, v configu promene prizpusobene tomuto rezimu.

Otázkou bylo, jak moc přizpůsobené. Já tvrdím, že nějak univerzálně, ne pro lidi, kteří mají fakt zájem na tom, aby ten telefon vydržel znatelně déle.


Pred 6 lety toto stacilo aby mobil hral jak *****.utej, palil v ruce a baterka tekla pred ocima..To je to kudy vede cesta a co se porad posunuje ne humpolacky baterie v kravach typu oukitel.

Ano, něco na tom je. Ale jelikož surový hardware má stále větší moc než tyto optimalizace, je nesmysl tuto cestu úplně zavrhávat. Telefony s velkou baterkou v průměru vyhrávají, takže nemístné poznámky zastánce technologií, které ten problém momentálně neřeší, právě nejsou na místě. Až někdo udělá telefon s 4000mAh a SoT 24h, tak si ho jdu koupit. No, není.


Od urcite kapacity proste a jednoduse fyziku NIKDO neosere, hustota je cca dana, vyrobni proces ma sve limity, takze tvrdit ze lepici log narazili na svaty gral a do stejne velke baterie ktera ma 3500, narvali baterii ktera ma dvounasobnou kapacitu, vse je jak ma, tomu muze verit jenom clovek co propadal z fyziky i chemie.

Každý kousek k dobru pomůže. Tuhle hustota energie, tuhle větší velikost, tuhle úspornější kompoent, tuhle nižší takt, tuhle nekonvenční dobíjení, a udělá to spolu hodně hodin života stroje navíc.


Pochopitelne clovicek co si koupi mobil kterej neprechazi do deepsleep kvuli chybe firmware muze mit doslova to nejuspornejsi, z nejvetsi moznou kapacitou baterie a vydrz je katastrofalni, o tom ze jde spachat vlastnim zasahem ruzny zverstva co spotrebu zvysi o 50 procent ani nemluve.


Jistě. Ten Ulefone Power 3S,co mám zrovna před sebou, mi zvenčí příde jako ideální stroj. Už takhle vydží přes 18h SoT. Tloušťkou nikterak moc nevybočuje od průměrných strojů mainstreamových výrobců. S 6+" phablety plno běžných výrobců přesáhne tloušťku i 10mm, a ještě pořád se oto vyrábí a prodává.
Takže pokud by do tohoto těla přístroje někdo dal AMOLED, a úspornější 10nm procesor, tak vydrží značně přes 24h práce. Bohužel, nestalo se to. Čína tam nedává slušnej procesor, a Korea/Japonsko tam nedává slušnou baterku. Kéž by to šlo prostě jen vyměnit mezi sebou.
A proč to dělá? ; Přežírám se do bezvědomí ; To se budeš dvit i vočima!
crashpc
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků