Windows 10 Mobile - obecná diskuze

O operačních systémech Windows 10 Mobile i Windows Phone, a jejich aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod roy1 27. 2. 2018 09:33

LOL
Jestli on se Jirka nesnažil zbavit svých zásob
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod polda 27. 2. 2018 09:57

opasino píše:Časem jistě Microsoft naváže na tyto Lumie zcela novým HW s W10 a mobilními funkcemi.

No, to jsem zvědav.


:mrgreen:
polda
Pokročilý
Uživatelský avatar


Odeslat příspěvekod tombas 14. 3. 2018 10:00

Bohužel se ukazuje, že přestože samotný systém pořád běží bez problémů a dostává bezpečnostní aktualizace, aplikace třetích stran pomalu dosluhují. Nejen že nedostávají updaty, ale některé přestávají fungovat úplně. Nenačítají data ze sítě apod.
Tohle je prostě pomalý konec a kdo chce využívat mobil i jinak než jen na základní volání, SMS a maily, bude muset zamířit jinam.
tombas
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tomas fuk 1 14. 3. 2018 17:26

Presne jak pises. Ja, ac veliky zastance Windows uz pomalu prechazim na Ios. Nechci, ale musim. Stale neopraveny BUG fotoaparatu, aplikace prestavaji fungovat, vcera mela prijit opravna aktualizace a zatim neprisla. Az prijde, jestli prijde a neopravi otevirani PDF, tak okamzite s Windows koncim.
Alcatel One Touch Club, Mitsubishi Trium Aria, Nokia 3320, Samsung SGH-V200, Sony Ericsson K800i, Sony Xperia X1, Samsung Wave, Sony Ion, Nokia Lumia 520, Nokia Lumia 825, Microsoft Lumia 950 XL, Samsung Galaxy S10+ Snapdragon.
tomas fuk 1
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 14. 3. 2018 17:55

Já mobilní windows obhajuji od začátku až do úplného konce. Ostatní už mě mají za blázna :D. Apple bohužel mít nemůžu, protože využívám dvě SIM - služební a soukromou a tahat dva mobily nebudu. Takže teď řeším něco s Androidem, i když teda s velkým sebezapřením.
tombas
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lada t5 15. 3. 2018 09:39

Také tady dožívám se svou L 950xl, a přesně jak se tu píše, PDFka neotvírá a čekám na opravu. Situace začíná být už hodně špatná, do ios se mi moc nechce, čekám na Sirocco a pak přejdu na droida.
Google Pixel 5, Google Pixel 6
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 15. 3. 2018 09:51

PDFka mi fungují bez problémů, Edge je otevře. Objevují se ale jiné chyby, třeba se automaticky nepřipojí k domácí wifi a je nutný restart, u některých aplikací to píše, že nebyla dokončena aktualizace (i když byla) a přestože jdou spustit, jejich ikona je zašedlá s hláškou, že se čeká na dokončení.
tombas
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lada t5 15. 3. 2018 11:52

Hm, to je zajímavé, že tobě PDFka Edge otevírá, a mně ne................
Google Pixel 5, Google Pixel 6
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod melipa 15. 3. 2018 11:54

Když to vezmu fatalisticky: stejně přechod uživatele od WP/WM k Androidu/iOSu čeká, proč se tedy trápit a nepřejít rovnou? :-)
melipa
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lada t5 15. 3. 2018 11:58

To s tebou souhlasím, ale zatím nemám vyhlídnutý žádný telefon, chtěl bych to zkusit s Siroccem, ale ten ještě není. A tak čekám.
Google Pixel 5, Google Pixel 6
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod melipa 15. 3. 2018 12:23

lada t5:

Chápu a souhlasím, na druhou stranu nevím, jestli je ideální si koupit první telefon s androidem a zrovna jít od Android One :-) 2 roky podpora je super, spíš jde o ten systém jako takový a mě osobně třeba nadstavba vyhovuje víc, určitě bych si osahal i Android s nadstavbou...
melipa
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tombas 15. 3. 2018 12:32

Na začátek je nejlepší levný bazarový android, aspoň to nebude tolik mrzet, až s ním vzteky flákneš o zem. :D
Mimochodem, koukal jsem že existuje řada louncherů imitujících nabídku Start Win10 a některé nevypadají špatně.
tombas
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lada t5 15. 3. 2018 13:46

Ruku na srdce - sám přesně nevím, za jaký konec to vzít, zda jít do IOSu, nebo droidu.............
Vždycky jsem byl Nokiář, proto jsem také nakonec skončil u Lumie, logický to vývoj z posledních let. Tato cesta je ale bohužel slepá, musím někam odbočit. Láká mě jít znova do Nokie, chtěl bych skočit, jak jsem již psal, do Nikia 8 Sirocco, která by tu měla být zhruba za měsíc, snad.
Čistý Android by snad měl být pro mě v poho, nevím, nemám s tím zkušenosti, pouze vím z okolí že lidé se Samsungy mají zhruba za rok telefon zahlcený, zpomalený. Toto by snad u toho čistého droidu hrozit nemělo, a tak si říkám že bych to zkusil.
Je to ale jen můj laický názor, nejsem žádný odborník, třeba zjistím že se pletu, ale to bych byl velmi nerad..........
Google Pixel 5, Google Pixel 6
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 15. 3. 2018 14:03

Samsung a ten jejich TouchWiz je kapitola sama pro sebe. Chvíli už sbírám informace o droidu a názory na čistý android (android one) se dost různí. Někomu chybí větší možnosti nastavení a nutnost použití aplikací třetích stran, někdo si chválí tu čistotu a rychlost díky úplnému základu.
Taky už jsem četl, že třeba android one u Xiaomi Mi A1 není zase tak úplně čistý android, ale že do něj Xiaomi docela výrazně zasáhlo. Proto každá aktualizace trvá dost dlouho a je od Xiaomi, ne přímo od Googlu.
Nevím, co je na tom pravdy a už vůbec nevím, co je vlastně lepší, jestli čistý systém nebo s nějakou nadstavbou. Asi každému vyhovuje něco jiného, ale jak to zjistit, když člověk nikdy android neměl? (můj případ).
tombas
Junior
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků