IPhone versus Pixel versus Sony

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Sarfias 12. 11. 2017 14:24

Ahoj všichni,
v prosinci si budu kupovat telefon a jelikož od telefonu očekávám, že bude fungovat a vydrží mi alespoň 3 - 4 roky bez vážné nutnosti změny (rozuměj=možná bude pomalejší a nebude už in, ale pořád bude fungovat a bude na něj spolehnutí), potřebuji poradit.
Osobně jsem již pár let androiďák, zkušenosti mám hlavně se Samsungem (špatné) a se SonyXperia (skvělé). Jako uživatel tabletu pak s Lenovem (nic moc), Samsungem (dražší varianta zajímavá), Nexusem (nepřekvapil, neurazil), něčím s Widlema 8.1 (k ničemu) a iPadem (zatím jen to nejlepší).
Co řeším za telefony..
Potřebuji, aby mi telefon vydržel nabitý celý den, chci, aby opravdu dobře fotil (fotím ráda, ale tahat sebou foťák 24/7 fakt nechci, navíc jsem si zvykla fotit mobilem a upravovat fotky na něm a je to fakt pohodlné) a abych nemusela řešit, že za 2 roky na něj nebudou aktualizace. Chci spolehlivost a funkčnost, baterii, která vydrží celý den.
Samsung mi odešel za rok (resp. za rok byl tak pomalý a neschopný, baterie nevydržela ani půl den, že jsem měla chuť ho rozšlapat). Sonyho (Xperia Z3 Compact) mám už cca 4 roky a nebýt toho že už moc dobře nefotí a odchlipuje se mu přední sklo (eh!), asi si jej ještě rok, dva nechám. Jen už nefotí tak jako před tím (a od začátku se celkem dost zahřívá).
Proč mě láká iPhone? Mám vynikající zkušenosti s iPadem (nejlepší a nejfunkčnější tablet jaký jsem kdy vyzkoušela, iPad Air mám už bez mála skoro 5 let a není na něm co řešit). A říkám si, že třeba právě iPhone bude to, co hledám.

Co řeším..jelikož jsem iPhone nikdy neměla, tak váhám, jestli jít do levnějšího (například teď iPhone 6 nebo iPhone 7) či si připlatit a jít do iPhone 8.
Anebo zda dát na známé zlo, kde vím, že za rok, dva, budu bez aktualizací (Android) a to konkrétně nějaký Sony Xperia možná XZ Premium, nebo zda zkusit Pixel od Googlu. Nebo něco jiného?
A i když zmíněné telefony jsou docela předražené (cca kolem 20k) a takto drahý telefon jsem nikdy nechtěla (strop jsem mívala u 15 k max), pokud budu vědět, že mi to pár let vydrží a platím za skutečnou funkčnost a pohodlí, peníze za to ráda dám.

Prosím, napište mi vaše zkušenosti.

Díky! :-)
Sarfias
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 12. 11. 2017 14:30

Nokia 8

-- 12. 11. 2017 14:31 --

viewtopic.php?f=6&t=1265416
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod morki 12. 11. 2017 16:31

Ja bych sel do 6S nebo 7. 8 je draha a oproti 7 nic extra zmeny a do 6 bych nesel ma jen1GB Ram nema force touch a meno bych sel jeste to iphone SE stejny vnitrnosti jak 6S jen mensi :)
Naposledy upravil Reku dne 12. 11. 2017 18:00, celkově upraveno 1
Důvod: odstraněn zdvojený příspěvek- duplicita
morki
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bobby Deerfield 12. 11. 2017 17:07

Kvůli výdrži je ale ta 6 rozhodně lepší než 6S.
Bobby Deerfield
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod redmond 12. 11. 2017 21:02

akej vydrzi? Na bateriu je to +/- rovnako (kvoli nizsej spotrebe CPU v 6s). 6s bude Apple-om dlhsie podporovany.
my name is mond, Redmond.
redmond
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod R.EE 13. 11. 2017 00:03

Mam 6 a porad spokojenost, jen bych mozna zustal u IOS10- ale to uz je jen drobnost. Air je doma taky - tak jak jsi popsala.
R.EE
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod itsme 13. 11. 2017 00:41

6 už rozhodně ne. Ten už je na cestě do důchodu a dosto možná už ani nedostane novou verzi iOS za rok (kvůli RAM). Taky se snad ani už neprodává.

6S je lepší. Ale osobně bych ho už taky nekupoval. Do budoucna mu bude chybět plná podora nových obrazových/videoformátů (HEIF/H.265).

Spíše 7 a ještě 8, protože je to letošní model, nějakou dobu vydrží a má vlastnosti, které jsou zajímavé (zejména true tone displej a třeba bezdrátové nabíjení a vodotěsnost).

Ale doporučuji se při nákupu ani koutkem oka nedívat na iPhone X, protože by to mohlo přijít draho.
itsme
Junior

Odeslat příspěvekod xcmaniax 13. 11. 2017 08:24

Z těch co píšeš bych šel do 7. 6s není špatný, ale 7 je navíc odolná proti vodě a i mi víc vyhovuje haptické tlačítko. Zase nemá sluchátkový jack. Jak to máš s velikostí? Pro mě už je bohužel na těchto malých iPhonech nedostatečný displej - návrat z pluska už je sakra znát. Fotky jsou na třeba 7plus taky někde jinde, ale ta velikost už může být pro dost lidí nepřijatelná.
xcmaniax
Junior

Odeslat příspěvekod banner 13. 11. 2017 08:28

Už i iP 6 bych si vzal raději, než Xperia XZ Premium, ten foťák od Sony stojí za prd. Pokud chceš mít jistotu 3-4 roky, tak minimálně 6S. Aktualizace chodit budou a telefon pořád "pojede". S iPadem bude navíc hezky synchronizován.
Někdy je těžké se prosadit...
banner
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod qsubt 13. 11. 2017 09:29

proc kupovat telefon za 20+ tisic s tim ze bude na 4 roky?
pokud vylozene nechces iphone, tak treba neco za 11, treba honor 9, za dva roky prodej za zbytkovou cenu a kup zas pak zas neco za 11.
huh?
qsubt
Junior

Odeslat příspěvekod Sarfias 13. 11. 2017 17:49

Ahoj všem, díky moc za odpovědi.
Co se týče sluchátek - je mi to asi jedno. Mám přehrávač na hudbu Cowon a jsem s ním spokojená, na mobilu přehrávám hudbu sice také, ale spíš proto, že zapomenu nabít přehrávač anebo prostě jsem líná. Jinak Jack určitě nevyžaduji.
Výdrž baterie by byla fajn alespoň celý den na jedno nabití :-D Od cca 6 ráno do cca 6 večer bývám mimo domov. Současný Sony Xperia Z3 Compact co mám mi vydrží i skoro po 4 -
5 letech určitě celý den, sice k večeru již jen tak tak, ale pořád se drží (záleží hodně co na něm dělám).
Velikost telefonu..to je otázka. Začínala jsem se Samsung Galaxy Note a bylo to pádlo. Na druhou stránku, nikde se mi tak krásně nepsalo, snad pak jen na tabletu :-D
Bylo by fajn dát mobil do kapsy nebo nějak pohodlně nosit alespoň v ruce, ale líbilo by se mi na tom pohodlně psát. Na druhou stránku mám malé ruce (holka), takže ovládat telefon jednoruč by se určitě hodilo, i když je to vše o zvyku (když nad tím přemýšlím, většinou stejně píši zprávy tak, že držím telefon jednou rukou a druhou píšu..).
Jsem dost konzervativní (chápu, moc to v dnešní době nefrčí), ale faktem je, že nechci za dva roky prodávat telefon. Telefon a tablet jsou pro mě hodně osobní záležitost a jsou se mnou až do posledního dechu (vím, asi je to divný, ale prostě to tak mám, jsou to kamarádi :-D). A nerada střídám zařízení nějak moc rychle (z výše uvedených důvodů a také proto, že si říkám, že tak drahá hračka přeci musí něco vydržet..).
Sarfias
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Svenmeister 13. 11. 2017 19:15

Tak jelikoz jsi mela/mas Z3 Compact a foto te primo uplne neodradilo, tak bych sel znovu do Sony, rada XZ1. Tam ty fotaky jsou mnohem lepsi (ne na urovni top fotaku jako iPhone nebo Pixel...) ale rozhodne to neni takova tragedie co Z3 Compact.

XZ1 nevydrzi tolik na baterku co Z3 Compact a je celkove vetsi, velikostne bude mezi Compactem a XZ Premium.
Zato XZ1 Compact bude vydrží stejne neli lepsi a velikosti hodne podobne Z3 Compactu.
Svenmeister
Junior

Odeslat příspěvekod Sarfias 13. 11. 2017 19:48

Je pravda, že mě focení Z3 Compact neodradilo. Ze začátku jsem byla dokonce přímo nadšená :-D Ale možná je to proto, že jsem v rámci telefonů nic lepšího nepoznala :-)
Sarfias
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod red98 13. 11. 2017 19:49

Za mna iphone 8. Je sice drahy, ale aktualizacie systemu ti nanho budu chodit minimalne 3 roky. Sony smartfony robia slabe fotky.
Argumentum ad hominem je argument, ktorým sa diskutujúci snaží vyvrátiť oponentovo tvrdenie poukazovaním na oponentove skutočné či domnelé nedostatky. Snaží sa previesť dialóg od diskusie o probléme k diskusii o mravnej či inej oponentovej integrite.
red98
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Svenmeister 13. 11. 2017 20:14

Tak pokud se chceš udržet velikostně jako u Z3 Compact tak je to XZ1, pak iPhone, displej má o 0,1 palce větší, ale celkové rozměry jsou už znatelně větší.

A rozhodně co do kvality fotek bude XZ1 krokem kupředu.

A hlavně také záleží jestli ti na Androidu něco vadilo nebo naopak jestli víš co by ti nevyhovovalo na iOS. Já všeobecně bych nedoporučil iOS někomu kdo má dlouhodobě Android a je s ním spokojený.

Navíc to Sony je opravdu rychlé, znatelně rychlejší jak Z3 Compact.

Updaty Androidu pro vrcholové Sony jsou jedny z nejrychlejších (nepočítám Pixel, Nexusy a Android One). Z výroby jde už s 8.0, všechny modely s SD810 a výš jsou na 7.1.1. tz. i model Z3+, který je jen o něco málo mladší než tvá Z3 Compact, takže podpora docela na úrovni.

Pokud by nevadily rozměry iPhonu tak už se dostáváš velikostí (šířkou - což je podle mě nejdůležitejší parametr pro ovládání jednou rukou - psaní, skrolování atd...) velmi blízko Galaxy S8.

Foto je např zde: https://www.flickr.com/photos/mobile-re ... 134115961/
Svenmeister
Junior

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků