Výměna LCD displeje u Sony Xperia Z3 Compact

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod verdin 1. 9. 2017 08:17

Chtěl bych se zeptat na výměnu LCD displeje u Sony Xperia Z3 Compact D5803. Je to bohužel taková nepříjemná věc, navíc to není ani po žádném velkém pádu...pouze několik cm na noční stolek. Očekával bych max. nějakou malinkou prasklinku nebo "pavoučka", ale displej je úplně posetý trhlinami a nefunkční. To jsem u mobilu ještě nikdy neviděl a ani moji známí...Osobně si myslím, že může jít o výrobní vadu (navíc už byl 2x v záruce displej vyměňován a nemuseli tam dát originální). Těžko se to bude ale dokazovat...toho se bojím, neboť je ještě poslední 2,5 měsíce v záruce.
Pokud bych to měl platit tu opravu já, kde by se dal nejlevněji opravit? Klidně i za nějakou levnou kopii...prostě abych ho hlavně zprovoznil, mám v něm fotky, videa, apod. a nemohu se k nim dostat. Zde např. mění original za 2300 Kč - - http://rozbitesklo.cz/sony-xperia-z3-compact-mini/, ale chtěl bych to co nejlevněji alias neoriginal...Poradí někdo? Díky předem
P.S. Někde jsem četl, že by se ten displej dal koupit na aliexpressu, ale nemám s tím žádné zkušenosti...
verdin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hilly7 1. 9. 2017 09:47

Pokud nejsi vyložený nešika, dá se vyměnit i v domácích podmínkách. Návod najdeš na Youtube, dodavatele si vygůgli, stačí zadat třeba sony xperia z3 lcd. Display s digitizérem vyjde okolo 1500.-. A nezapomeň si objednat i těsnění, pro jistotu dvě sady, napoprvé se to nemusí povést (tedy mně se to napoprvé nepovedlo :-) ).
hilly7
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JayDeeSq 1. 9. 2017 09:56

btw do telefonu se k datum dostanes hned nekolika zpusoby, nejlepsi je asi pripojit myš, jinak díly z číny je to trochu riziko, dřív byla kvalita celkem ok, ale poslední rok je ta kvalita digitizéru hodně pomíjívá a je to skoro tak 50 na 50.. pokud si to neumíš vyměnit sám a nechceš platit servis je lepší ten telefon prodat.. na aukru chodí z3c s rozbitým sklem okolo 1500, tak to když k tomu 2ku přihodíš si muzes koupit jinej v cajku.. jinak o křehkosti skla na z1c uz sem toho slysel dost a z3c na tom bude asi podobně a to sem ho chtel poridit manzelce, ja mam velkou z3 a ta vydržela už pár pádů bez úhony
JayDeeSq
Pokročilý

Odeslat příspěvekod verdin 1. 9. 2017 13:23

Bohužel s tím prodejem to nebude tak "žhavé", neboť se nejedná o soukromý mobil, ale o pracovní mobil od zaměstnavatele...Trochu mě štve, že čtu i vidím padající Z3 z 1,5 patra a ještě fungují a ten můj nevydrží cca 20 cm :roll: A vypadá jako když ho přejede buldozer...na milion kousků. Pořád se nemohu zbavit dojmu, zda to nemůže být nějaká výrobní vada toho displeje :hm
verdin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Miuan 16. 9. 2017 11:51

Ano je to vyrobni vada, ale tu vadu ma bohuzel cela jejich rada, a smutny je, ze treba pro mne je to prakticky jediny pouzitelny telefon (maly, vykonny, vodotesny, ant, atd).
Moje anabaze je takova, ze od lonskeho jara mi popraskali dve z1c, a ted z3c po pouhych 3 mesicich. A dokonce ve dvou ze tri pripadu jsem s tim nikde ani trochu neprastil, proste jsem to vyndal z kapsy a na displeji prasklina nebo rovnou pavouk. Pritom telefony bezne noseny jako jakykoliv jiny telefon. Cili nekde chyba bude.
Ale otazka je, zdali bude ten novy compact opet tak krehky, nebo si Sony uvedomilo ze je treba neco zmenit. Zatim se mi ale nechce kupovat xz compact po tech zkusenostech co mam.
Miuan
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 16. 9. 2017 12:23

Sice uz je pozde ale pro přiště..Synchronizace tě zbavi problemu heeeelp kde jsou moje fotky a je to takova mateřska školka,neboli zaklad správy smartphonu.
Zakladni škola je povoleny usb ladění na telefonu a adb instaler na pc,to te zbavi problemu rozmlatil jsem display,nic na nem nevidim a chtel bych soubory,libovolné, přesunout do jineho zařizení,pc,notebook..
Samozrejme resi dalsich x scenářů ktery se muzou prihodit
oooooooooo
Android Maniak
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků