Treti reklamace LG

Pokud nenaleznete vhodnější přihrádku

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod lukasroubik 13. 9. 2017 13:36

Hezký den, měl bych na vás zkušenější prosím krátký dotaz ohledně reklamace. Mám telefon LG koupený 6/2015, přičemž na něm byly provedeny dvě záruční opravy kvůli stejné uznané závadě (vypálené hnědo-oranžové skvrny na displeji) řešené už 2x výměnou displeje. Ta druhá záruční oprava byla uznaná a provedená 6/2017 v posledním měsíci záruky. Bohužel to nevydrželo ani 2 měsíce a na (už třetím displeji na stejném přístroji!!!) mám opět vypálené pruhy, ale už je po 2-leté záruce, přičemž samozřejmě na vyměněnou součástku (displej) se vztahují další 3 měsíce záruky.

Moje otázka zní, zdali má smysl usilovat o reklamaci ve smyslu odstoupení od smlouvy a vrácení peněz kvůli třetímu výskytu téže vady, když se tato třetí vada vyskytla v prodloužení záruky na tuto vyměněnou součástku, tedy 2 roky + 3 měsíce a nikoliv v té dvouleté lhůtě. Tzn. záruka na displej platí určitě, ale potřetí to opravdu vyměnit nechci, když to pravděpodobně nějaká jiná součástka na základní desce vypálí do displeje ani ne za 2 měsíce po výměně nového displeje. Díky za info a přeji pěkný den.
lukasroubik
Junior

Odeslat příspěvekod Anik 13. 9. 2017 14:42

Myslím, že máš nárok pouze opět na opravu,máš záruku na displej a v rámci této "záruky" oni provedou další opravu displeje. Na 3.reklamaci a odstoupení od smlouvy, zde nelze uplatnit. Toť můj názor, možná někdo chytřejší odpoví jinak.
Anik
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod melipa 13. 9. 2017 14:56

"Hezký den, Váš dotaz nelze zodpovědět bez nahlédnutí do záručního listu. Doporučujeme Vám jej prostudovat, protože v tzv. prodloužené záruční době máte nárok jen na to, co Vám bylo prodávajícím v této prodloužené záruční době garantováno. Zákonné nároky vyplývající z reklamace se vztahují skutečně jen na zákonnou, tj. dvouletou, záruční dobu. Jestliže však v prodloužené záruční době byla dána možnost od smlouvy odstoupit, můžete na realizaci svého práva trvat." (dTest)
melipa
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod roy1 13. 9. 2017 15:55

Mno, on nemá smluvně prodlouženou záruku, jen měl prodloužení za dobu oprav, což je standard. Uplatnit odstoupení od smlouvy nelze.
Nech vyměnit displej pokud je na něj ještě záruka a opravený mobil hned odnes do mobil pohotovosti do výkupu a budeš mít klid a aspoň nějaké peníze jako základ na nový.
roy1
Pokročilý


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků