menší telefon (max 5´´) s kvalitním fotoaparátem

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Kacamay 4. 8. 2017 10:16

Zdravím. Již několik týdnů procházím diskuze, recenze a weby a hledám vhodnou náhradu za svůj stávající telefon Sony xperia Z3 compact. Tento telefon mi ve všech ohledech vyhovoval. Tedy až na to, že jsem poměrně často reklamovala, ale mohlo to být pouze vadným kusem. Velikost byla naprosto ideální (a ráda bych se v podobné velikosti pohybovala i u nového mobilu), fotky OK, IP 68 naprosto super. Přišel čas na nový mobil a já marně hledám náhradu. Požadavky mám takovéto:

Menší velikost - maximum je těch max 5´´... Hodně sportuji a potřebuji, abych mobil dala pohodlně do kapsy a aby byl pohodlně ovladatelný jednou rukou

Dobrý fotoaparát - ráda fotím a nosit s sebou fotoaparát je pro mne velmi nepraktické. Ráda bych měla slušný foťák přímo v mobilu. Chci aby měly výsledné fotografie a video minimálně stejnou kvalitu jako stávající Z3C. Ideálně kdybych si v tomto směru ještě polepšila, protože fotoaparát je pro mne asi nejdůležitější.

Svižný systém - mobil používám k práci - jedná se především o vyřizování emailů, sem tam nějaký hovor. Občas si zahraji nějakou nenáročnou hru, ale to není nutnost.

Výdrž baterie - ráda bych, aby mobil při běžném používání - pár hovorů, nějaký ten email, FB, whatsup, zaplá data a pod. vydržel alespoň ten den.

IP 68 - vzhledem k mému aktivnímu životu bych za IP 68 byla moc ráda, ale asi by to bylo už opravdu moc. Nepotřebuji mobil koupat pod vodou, ale mobil mne doprovází všude, i při sportu... a to se člověk zapotí, občas zmokne... A i když mám mobil v kapse, tak je vlhkosti vystaven více, než když cestuje pouze mezi kanceláří a domovem :)

Pokud bych se cenově vešla do nějakých cca 13 000, bylo by to super. Samozřejmě něco málo navíc jsem ochotna ještě dát. Jde mi hlavně o to, aby byl telefon spolehlivý a vydržel. Nechci kupovat zařízení na dva roky a pak jej hodit do koše.

Existuje nějaké zařízení, které splňuje alespoň většinu (velikost, fotoaparát) mých pořadavků? Uvažovala jsem, že bych znovu koupila Z3C, ale bojím se, že už je to starý model a podpora nebude trvat moc dlouho. Další ve výběru byla Z5C, ale ta už se nevyrábí a na netu je k dispozici pouze EU distribuce z neověřených obchodů. Teď jsem koukala na nějaké iPhony.... SE, 5s, 6... Ale trochu se bojím iOS. Nikdy jsem ho neměla, vždy pouze android. Dále je pak v recenzích hodně doporučovaný honor, huawei, S6... ale to už jsou dle mého všechno už moc velká pádla.

Poradíte prosím, co koupit? S dobrým poměrem cena/výkon? Moc díky za váš čas.
Kacamay
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 4. 8. 2017 10:23

Samsung S7
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod standavfr 4. 8. 2017 10:49

Mezi 5 a 5,2 není prakticky rozdíl.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod melipa 4. 8. 2017 11:26

Sony Xperia X Compact
melipa
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pan Kája 4. 8. 2017 16:27

Mě to skoro přijde, jako bys popisovala S7. Výše zmíněný tip s Xperií X Compact bude asi vhodnější. Ale jen se zeptám - co tak nejčastěji fotíš mobilem?
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nick Cave 4. 8. 2017 16:36

Xperia X Compact ale už nemá voděodolnost jako předchozí modely
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pan Kája 4. 8. 2017 17:12

To nemá, ale výběr stejně bude o kompromisech. Certifikace IP68 je sice fajn, ale na druhou stranu, i některé telefony bez ní vydrží hodně, stejně jako jsou případy, kdy ani certifikace nezabránila poškození kapalinou, ba i reklamaci. Na každý pád je to určitě plus. Ale krom S7 mě s IP68 napadá jen, byť rozměry jakž takž odpovídající, ale nic moc vybavený samsung A3 2017 (i když foťákem by Z3 stačit mohl...A5, A7 mají sice také "voděodolnost", ale větší rozměry) a větší LG G6 na limitu (velikostně i cenou), či spíš za ním.
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kacamay 5. 8. 2017 07:55

Pan Kája píše:Mě to skoro přijde, jako bys popisovala S7. Výše zmíněný tip s Xperií X Compact bude asi vhodnější. Ale jen se zeptám - co tak nejčastěji fotíš mobilem?


S7 už je ale na mne moc veliká. Těch 5" je úplné maximum co jsem ochotná zkousnout a ještě by to muselo být za podmínek, že telefon bude excelovat ve všech dalších ohledech... Prostě těch 5" a více už mi v kapsi zavazi a nemůžu ho pohodlně ovládat jednou rukou, což je pro mě zásadní. A k focení - nejčastěji fotím zvířata, krajinu a přírodu. Většinou ve dne, za dobrých světelných podmínek. Sony X Compact je mi silně nesympatická... Asi proto, že jsem měla zálusk na Z5C, která mi přišla parametrove mnohem lepší, ale již není k sehnání z nějakých spolehlivých obchodů. Bohužel malých telefonů s dobrou výbavou je strašně málo....

-- 5. 8. 2017 09:02 --

Pan Kája píše:To nemá, ale výběr stejně bude o kompromisech. Certifikace IP68 je sice fajn, ale na druhou stranu, i některé telefony bez ní vydrží hodně, stejně jako jsou případy, kdy ani certifikace nezabránila poškození kapalinou, ba i reklamaci. Na každý pád je to určitě plus. Ale krom S7 mě s IP68 napadá jen, byť rozměry jakž takž odpovídající, ale nic moc vybavený samsung A3 2017 (i když foťákem by Z3 stačit mohl...A5, A7 mají sice také "voděodolnost", ale větší rozměry) a větší LG G6 na limitu (velikostně i cenou), či spíš za ním.


Jasně, vím že IP68 není vše, ale hodně mi na telefonu pomáhá. Trávím mnoho času venku a mobily mi většinou odešly z důvodu vlhkosti uvnitř. Z3C i předchozí mobil (xcover II) jako jediné přežily.

Čím více prohlížím internet a recenze, tím více mě láká iPhone... Musím se zajít reálně podívat na SE, ať vím jak moc malý je - mám strach, že to bude až moc velký prcek a vyřídit z něj email bude o nervy. Dále jsem pak koukala na iPhone 7... Vím, že jsou teď výrazně dražší než jsem uváděla limit, ale na mobil extra nespěchám a v září, s novým modelem, by mohly jít ceny trochu dolů a cenovka by mohla být příznivější ne? Třeba 16k? Další varianta je 6s, ale říkám si, jestli není lepší už ta 7, cenový rozdíl není nějak markantní. Chybějící jack mi nevadí, ba naopak je pro mě u 7 výhodou optická stabilizace, kterou 6s nemá pokud se nepletu. Velikostně jsou na tom tyto modely asi úplně ideálně, přesně to co chci a co mi vyhovuje. Co myslíte?

-- 5. 8. 2017 09:04 --

Ještě mě tak napadá... Pokud bych vybrala telefon bez IP68, tak bych jej určitě nechala pojistit. Máte někdo zkušenosti s prodejci u kterých se pojištění vyplatí a opravdu plní? Moc díky :)
Kacamay
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod melipa 5. 8. 2017 09:29

Kacamay:
S7 už je ale na mne moc veliká. Těch 5" je úplné maximum co jsem ochotná zkousnout a ještě by to muselo být za podmínek, že telefon bude excelovat ve všech dalších ohledech... Prostě těch 5" a více už mi v kapsi zavazi a nemůžu ho pohodlně ovládat jednou rukou, což je pro mě zásadní. A k focení - nejčastěji fotím zvířata, krajinu a přírodu. Většinou ve dne, za dobrých světelných podmínek. Sony X Compact je mi silně nesympatická... Asi proto, že jsem měla zálusk na Z5C, která mi přišla parametrove mnohem lepší, ale již není k sehnání z nějakých spolehlivých obchodů. Bohužel malých telefonů s dobrou výbavou je strašně málo..


Z5C parametrově mnohem lepší než Xperia X Compact není. Je meší, těžší, má IP68, má starší BT, pomalejší LTE, starší USB, méně RAM ale teoreticky výkonjěší procesor, natáčí ve vyšším rozlišení, ale má starší android v základu (aktualitzacu na 6 ale dostal). Pokud by pro Tebe byla ideálka ta Z5C, ještě se zárukou ji můžeš koupit z druhé ruky, novou už samozřejmě ne.

letemsvetemapplem.eu: "iPhone 7 je sice voděodolný, ale pokud se tam dostane voda, Apple záruku neuzná :-)" Myslím si osobně, že nevíš, co chceš, protože Tvoje parametry splňuje Xperia mnohem více, než všechny iPhony
melipa
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod standavfr 5. 8. 2017 10:05

Dobře si porovnej rozměry iphone 7 a galaxy 7....pojistky jsou postavené tak,aby byly výhodné pro pojišťovnu,ne pro pojištěného.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod monthy22 5. 8. 2017 10:09

Samsung S7 nebo iPhone 7 (ten je sice dražší, ale 2 roky dá a pak ho ještě za slušný peníze prodáš). Telefony s Androidem (většinou TOP modely Samsung) měním po roce a už mají jen poloviční cenu než při startu z ofiko distribuce. IOS v pohodě. Zvykneš si. Sice se všechno musíš dělat přes iTunes, ale dá se to.
monthy22
Junior

Odeslat příspěvekod melipa 5. 8. 2017 10:50

Jo, S7 má 5.1 palců a ~72.1% screen-to-body ratio, zato iPhone 7 má 4.7 palců, ale ~65.6% screen-to-body ratio :-) Takže ve výsledku je samsung o 4 mm vyšší, o 3 mm širší, ale úhlopříčka displeje je o více než 1 cm větší a ještě má plnohodnotné IP68. Úhlopříčka displeje prostě není všechno
melipa
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kacamay 6. 8. 2017 18:19

Díky za rady. Koukla jsem více na tu S7 a půjdu ji okouknout do obchodu. Rozměry mi příjdou obrovské.... Ale nic lepšího, menšího jsem nesehnala :(. Navíc s cashbackem teď S7 vychází velice dobře.
Kacamay
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod qsubt 7. 8. 2017 08:30

x xompact ne, ty fotky nestoji za moc - spadaji do kategorie prumer. Video je nadprumer ale fotky ne. Vodeodolny je, ale nema to nikde deklarovane, tudiz zaruku na to neuplatnis.. takze uznavam, jakoby by nebyl. Urcite nespechas, pockej na Berlin a XZ1 Compact - to by melo met vsecko :)
-
"In classic Sony fashion, the XZ1 is expected to launch alongside a smaller device packing similar power. The XZ1 Compact, as it is called, will feature the same processor and memory as its larger sibling, only with a 4.6-inch 720p display and a 2,800mAh battery.

Recently, an Antutu benchmark shared by Pocketnow revealed specs for a Sony device named “G8441” that resembles the XZ1 Compact. The hint is in the display resolution and processor: The benchmark cites a 720p display and Snapdragon 835 chipset. A pairing of such a low-resolution screen and premium system-on-chip would not make much sense unless the device was very small, and Sony has a precedent for shoehorning top-of-the-line silicon into its Compact series of devices.

Otherwise, the phone is said to feature 4GB of RAM and 32GB of onboard storage, as well as a pair of 8-megapixel cameras. Whether that refers to two at the back in a dual-sensor arrangement, or one in the rear and another in the front, is unclear. Interestingly, the device also appears to be running Android 8.0, which has yet to be released and is still in the developer preview stages. If true, you can expect the regular XZ1 to also launch with version 8.0 onboard.

Both of these phones are rumored to launch at the upcoming IFA Conference in Berlin, alongside yet another product: The Xperia X1. Sony has announced it will hold a pre-IFA event on August 31, so expect more news there."


ale priplatis si neco nad 13tis, kazdopadne je sance ze Sony s fotakem krok dopredu a bude skutecne i fotit... :-)
huh?
qsubt
Junior

Odeslat příspěvekod tomikm 8. 8. 2017 06:13

Kacamay: když oželíš vodeodolnost, tak doporučuji Huawei Nova.
tomikm
Junior

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků